Samsung T5 Pregled – Posodobljeno aprila 2020

Samsung T5 Pregled

Čeprav je običajno znan po izdelavi trdih diskov, ki gredo v računalnik, smo nad Samsungovo ponudbo na zunanji trg precej navdušeni. Preverite, zakaj je v tem celotnem pregledu Samsung T5.


predstavljen samsung-t5samsung-t5-2samsung-t5-1

Prejšnja

Naslednji

Samsung T5
Ocena urednika: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 $ 179,97Prihranite 70,02 $ (28%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 184,99(77 mnenj) Kupi na Walmartu$ 199,99(843 mnenj) Kupi na Best Buy479,99 $ 320,48Prihranite 159,51 $ (33%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu479,99 $ 349,99Prihranite 130,00 USD (27%)(77 mnenj) Kupi na Walmartu

Samsung je znan po številnih stvareh, toda zunanji trdi diski niso eden izmed njih. Bolj znan je po notranjih trdih diskih, zlasti trdih diskih. Glede na to prenos podatkov prek PCI ali SATA ni isto kot prenos podatkov prek USB-ja. V tem pregledu Samsung T5 bomo videli, ali lahko tehnološki gigant odlične zmogljivosti svojih notranjih pogonov prenese na zunanje področje. 

Na srečo so specifikacije tam. T5 je SSD, za prenos podatkov prek USB 3.1 za največjo pasovno širino. Tudi prenosni je, kar pomeni, da lahko imate zelo hiter prenos, ne glede na to, kje ste. 

Glede na to je drago, kot so vsi SSD diski. Profesionalci pa odtehtajo to majhno prevaro. Z nekaj najhitrejšimi hitrostmi, ki smo jih videli, podporo za Windows, macOS in Android, privlačno zunanjost in veliko garancijo, je T5 morda ravno najboljši zunanji trdi disk naokoli.

Moči & Slabosti

Alternativa za Samsung T5

Lastnosti

Če še nikoli niste odprli Samsungovega izdelka, vas čaka priboljšek s T5. Kot velja za vse Samsungove ponudbe, se embalaža izdelkov prilega kot rokavice, prilega pogon in dva kabla USB v notranjosti. Za kabel USB-C do USB-C in kabel USB-C do USB-A dobite kabel z velkro za čist transport. 

samsung-t5-1

Še več pa izstopa, kako dober je pogon. Kot poudarja Samsung, je manjša od vizitke, saj meri 57,3 mm za 74 mm in tehta le 51 gramov. Pokriven je tudi v kovini, kar pomeni, da lahko prenese padec več kot recimo pogon Western Digital Elements (preberite naš pregled Western Digital Elements).

Nima izjemno robustne zunanjosti LaCie Rugged Mini, a kot lahko preberete v našem pregledu LaCie Rugged Mini, je za pogon potreben oblazinjenje. T5 je trden, kar pomeni, da kovinsko ohišje lahko prenese skoraj vse udarce in še vedno deluje. 

Namestitev Samsung T5

Nastavitev T5 je preprosta zadeva. Samo priključite ga s pomočjo enega od priloženih kablov in poiščite pogon v upravitelju datotek. Tam boste našli tri aplikacije za nastavitev, ki ustrezajo Windows, macOS in Android. Če uporabljate Android, priključite pogon s kablom USB-C v USB-C. 

Po zagonu namestitvenega programa boste poslani na zaslon, kjer lahko poimenujete svoj pogon in nastavite geslo. Lahko ga preskočite, če ne želite dodatne varnosti, vendar, ker je značilnost pogona, priporočamo, da nadaljujete s postopkom. 

nastavitev samsung-t5

V nasprotnem primeru je programska oprema neplodna. Lahko spremenite geslo, izklopite zaščito z geslom in preimenujete svoj pogon. V spodnjem desnem kotu lahko preverite tudi, ali obstajajo posodobitve. Čeprav posodobitve vdelane programske opreme niso prva stvar, ki vam pride na misel pri zunanjih pogonih, so lahko pomembne, zato je vključena funkcionalnost uporabna. 

Pomembno pa je upoštevati, da morate za posodobitev izklopiti zaščito z geslom. Po končani posodobitvi boste morali nastaviti tudi novo geslo, kar predlagamo, da ustvarite geslo pri enem izmed naših najboljših upravljavcev gesel, na primer Dashlane (preberite naš pregled Dashlane). 

Zaščita gesla za Samsung T5

Kot rečeno, T5 ima zaščito z geslom, kar se tiče lastnosti. Na žalost ni nobenega pripomočka za varnostno kopiranje, kakršnega smo videli pri Seagate Backup Plus Portable (preberite naš pregled Seagate Backup Plus Portable). 

Kljub temu T5 ni namenjen temu. Z različico 2 TB je T5 boljši za shranjevanje datotek na poti kot za varnostno kopiranje naprave. Če vas to zanima, je boljša možnost namizna rešitev, kot je Western Digital My Book (preberite naš pregled Western Digital My Book). 

Lahko pa uporabite eno naših najboljših spletnih storitev za varnostno kopiranje, na primer Backblaze (preberite naš Backblaze pregled).

Čeprav je vključen pripomoček za varnostno kopiranje, je dodatek zaščite z geslom ogromen, zlasti s prenosom pogona. Glede na robustno zunanjost in majhnost si predstavljamo, da bo imel T5 naraven dom v nahrbtnikih. Zaščita gesla zagotavlja, da izgube ne bodo imele katastrofalnih posledic. 

 Pregled funkcij Samsung T5

Začne od 17997 $ vseh načrtov

Lastnosti

Zmogljivost
1 TB SSD, 2 TB SSD

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
N / A

Vrsta trdega diska
SSD

Podpora

Garancijska doba
36 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Čeprav je Samsung T5 odličen po lastnostih in zmogljivosti, je drag. To bi bilo treba pričakovati od vsakega SSD-ja, še posebej takšnega vgrajenega kot tudi T5, vendar bo vaša denarnica lažja. Kljub temu Samsung ni ocenil, da je njegova vožnja višja od konkurence, kar pomeni, da ne plačate imena. 

Samsung T5
Ocena urednika: 1 TB SSD179,97 USD2 TB SSD320,48 USD249,99 $ 179,97Prihranite 70,02 $ (28%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 184,99(77 mnenj) Kupi na Walmartu$ 199,99(843 mnenj) Kupi na Best Buy479,99 $ 320,48Prihranite 159,51 $ (33%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu479,99 $ 349,99Prihranite 130,00 USD (27%)(77 mnenj) Kupi na Walmartu

Na voljo je v zmogljivosti 250 GB, 500 GB, 1 TB in 2 TB, prva dva sta na zunanji strani postala svetlo modra, zadnji dve pa črni. Obstajajo tudi zlate in rdeče različice, vendar gre samo za model 1TB. 

Izven linije je najboljša možnost Samsung T5 500GB in slučajno je to model, ki smo ga preizkusili. 250GB model je pravzaprav dražji kot čas pisanja. Čeprav model 2TB stane manj na gigabajt, se začne nad 300 USD. Model 1TB je enaka cena na gigabajt kot različica 500 GB, zato lahko kupite dva, če želite svoje podatke razdeliti.

Na splošno pa cena ni slaba, čeprav je višja od nekaterih cenejših, predilnih alternativ. V primerjavi z recimo motorjem G-Drive, je cena odlična. Pogon 1 TB vam bo privoščil 21 centov na gigabajt, T5 pa le 17 centov na gigabajt (preberite naš pregled G-Technology G-Drive).

Hitrost & Izvedba

Naj preseneti, da je Samsung T5 uspešno deloval. SSD pogon je pokazal moč USB 3.1 med testiranjem, v katerem smo ga preizkusili skozi štiri primerjalne vrednosti, da smo preizkusili hitrost in napake. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
Samsung T5
562,4 MB / s 520 MB / s 160,1 MB / s 195,7 MB / s 16.08 sek.

Prvi test je bil CrystalDiskMark in T5 je pometel ploščo, ko je šlo za zaporedno in naključno branje in zapisovanje. Čeprav je prednost v primerjavi z Seagate Portable (beri naš pregled Seagate Portable) očitna, je T5 še vedno uspel pred konkurenčnimi SSD-ji, kot je SanDisk Extreme Portable (preberite naš SanDisk Extreme Portable pregled). 

samsun-t5-crystaldiskmark

Nato smo na disk prenesli preskusno mapo v velikosti 2,3 GB, napolnjeno z glasbo, videoposnetki in dokumenti, pri čemer smo merili čas, potreben za prenos. T5 se je med prenosom gibal okoli 145 megabajtov na sekundo, in čeprav je še vedno naš najhitrejši izvajalec, veliko cenejši Toshiba Canvio Basics ne zaostaja (preberite naš pregled Toshiba Canvio Basic). 

Med temi testi smo imeli tudi CrystalDiskInfo, da smo lahko preverili stanje pogona, vključno z njegovo temperaturo in napakami, ki bi se lahko pojavile. Disk je bil pod pritiskom kul in ni pokazal napak ali čudnega vedenja med našim testiranjem. 

samsun-t5-crystaldiskinfo

Nazadnje smo v sistemu Windows zagnali pripomoček chkdsk, da smo prekopali pogon za morebitne slabe sektorje ali grozde. Kot da izdelava pogona ni dovolj jasna, na njej nismo našli napak, niti po napornem skeniranju. 

Garancija & Podpora

Kot velja za vse Samsungove prenosne SSD diske, dobite triletno omejeno garancijo. Obstaja enaka skladba z omejeno garancijo in ples: Samsung pokriva samo napake v izdelavi ali proizvodnji in ne spoštuje garancijske zahteve, če ste napačno uporabili pogon.

samsung-t5-2

Glede na to je določb več kot običajno. V podatkih o garanciji Samsung pravi, da ne bo spoštoval zahtevkov za nepravilno odposlane pogone, fizične poškodbe izdelka med ali po odpremi, odprto ohišje izdelka ali manjkajoče serijske številke. Tudi izguba podatkov pred ali zaradi garancijskega zahtevka ni zajeta. 

Kar zadeva podporo, vam Samsung ponuja tri možnosti. Lahko pokličete linijo za podporo, pošljete e-poštno sporočilo prodajni skupini ali zahtevate servis prek servisnega centra. Zadnji vam omogoča, da načrtujete popravilo v domu, vendar si glede na Samsungovo gosto linijo izdelkov predstavljamo, da jih je malo. Kljub temu smo šli skozi postopek in lahko vložite zahtevo. 

Ker Samsung ne ponuja obnovitvenih storitev, je malo razlogov, da bi zahtevali sestanek. V večini primerov boste morali predložiti garancijsko zahtevo, kar je lahko dolgotrajen postopek.

Čeprav se vse sliši kot stokanje, Samsung ponuja več podpornih poti kot večina, čeprav ni nobene podporne dokumentacije. Poleg tega je pogon tako dobro vgrajen, da dvomimo, da bo treba vložiti kakršne koli zahteve.

Razsodba

Samsung T5 je trdi disk z električnim pogonom, ki zmore najzahtevnejše naloge. Ne le, da je zelo hiter, temveč je tudi lahek in kompakten, zato je popolna naprava za uporabo na poti. Za pogon so narejeni celo nosilci kamer, če vas zanima snemanje videoposnetkov z visoko ločljivostjo. 

Tudi ko je cena upoštevana, je T5 slam dun. Za varnostne kopije ni super, a ničesar o pogonu ni usmerjeno na ta trg. Če vas zanima bolj varnostno kopiranje računalnika kot pridobivanje datotek na poti, preberite druge ocene zunanjega trdega diska. 

Kaj menite o Samsung T5? Za kaj nameravate uporabiti svoje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me