Prenosni pregled Seagate – posodobljeno 2020

Prenosni pregled Seagate

Seagate naredi nekaj precej drsnih zunanjih HD-jev in Portable ni izjema. Ponuja veliko prostora za shranjevanje po zelo nizki ceni, toda zaradi počasnih hitrosti prenosa boste morda iskali drugje. Oglejte si naš celoten pregled Seagate Portable za vse podrobnosti.


Prenosni z morskimi vratimorska vrata-prenosna-2morska vrata-prenosna-1

Prejšnja

Naslednji

Seagate prenosni
Ocena urednika: 1 TB44,99 USD2 TB55,99 USD4 TB91,99 USD8 TB141,99 USD$ 44,99Prikaži oceneKupi na Amazonu99,99 $ 55,99Prihranite 44,00 $ (44%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu119,99 $ 91,99Prihranite 28,00 $ (23%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 256,53(333 mnenj) Kupi na Walmartu$ 141,99Prikaži oceneKupi na Amazonu

Seagate je specialist za skladiščenje. Od 3,5-palčnih trdih diskov na namizjih potrošnikov do trdih pogonov M.2 do zunanjih trdih diskov, narejenih za igralne konzole, je Seagate naredil vse. Kljub temu si bomo ogledali eno najosnovnejših ponudb v liniji v tem pregledu Seagate Portable.

Prenosni pogon Seagate je namenjen preprostosti, saj ponuja velike količine prostora za shranjevanje po poceni ceni. Seagate to presega z dodatnimi pripomočki, vrednimi našega najboljšega vodnika zunanjih trdih diskov. Kljub temu vas lahko počasnejša hitrost potisne proti drugi možnosti.

Moči & Slabosti

Alternativa za Seagate Portable

Lastnosti

Prenosni pogoni Seagate so poenostavljeni. Prazen, črn okvir krasi le majhen logotip Seagate v spodnjem desnem kotu in dolga, tanka LED dioda na vrhu. V nasprotnem primeru mora biti golo, tudi če izpustite gumijaste noge ali blazinice, drugi zunanji pogoni ločijo pogon od površine, na kateri je.

Nastavitev prenosnega trdega diska Seagate

Naš prenosni pogon Seagate je prišel v prazno kartonsko škatlo, ki je bila napolnjena s plastičnim pokrovom, pogonom in kablom USB tipa B do USB tipa A. Čeprav imamo za pošiljanje raje trden ovoj z mehurčki Toshibine osnove Canvio Basics, se zdi, da plastični plašč dovolj ščiti pogon (preberite naš pregled Toshiba Canvio Basics).

morska vrata-prenosna-1

V operacijskem sistemu Windows 10 so pogon takoj prepoznali kot “Seagate Portable Drive” in mu celo dodelili ikono, ki ustreza njegovemu videzu. Za razliko od drugih osnovnih pogonov, ki smo jih videli, na primer Toshiba Canvio Basics in Western Digital Elements, je Seagate vključil nekaj prednaloženih dobrot (preberite naš pregled Western Digital Elements).

Obstaja več elementov, vključno s .pdf informacijo o garanciji, vendar morate biti pozorni na aplikacijo “začnite tukaj”. K sreči obstaja aplikacija, ki je prednameščena za Windows in macOS, vendar ste na hladnem, če uporabljate drug operacijski sistem.

Kljub temu je aplikacija zgolj povezava do strani za registracijo izdelka. Pomembno je, da registrirate svoj pogon, še posebej, če vas muči napaka, vendar smo ob zagonu aplikacije upali na več. Kljub temu je dejstvo, da vam ni treba loviti serijske številke, če želite registrirati svoj pogon, odlično.

Načrt reševanja Seagatea

Po registraciji pogona se odpre stran, na kateri boste lahko kupili načrt za reševanje in si ogledali razširjen uporabniški priročnik za disk. Načrt za reševanje je storitev Seagate za obnovitev podatkov, ki obnovi ali zamenja vaš pogon v primeru okvare, okužbe ali težav s programsko opremo. Dve leti zaščite je le 10 dolarjev, tri leta pa le 15 dolarjev.

Seagate-prenosni-reševalni načrt

Obstaja tudi navodila za začetek, ki vas bodo vodila po kopiranju, premikanju in odstranjevanju datotek iz pogona. Po nakupu prenosnega diska vas Seagate ne pusti obesiti, kar je lepo videti. Toshiba, na primer, ne vključuje niti navodila za nastavitev macOS-a.

Orodja Seagate

Ena od prednosti nakupa pogona Seagate je, da dobite dolg seznam pripomočkov. V večini primerov so pripomočki proizvajalcev trdega diska rezervirani za modele višjega cenovnega razreda, kot je Western Digital My Book (preberite naš pregled Western Digital My Book).

Na srečo tukaj ni tako. Seagate vam omogoča namestitev in uporabo vseh njegovih pripomočkov s prenosnim trdim diskom, med katerimi lahko izbirate veliko. Obstajajo orodja za varnostno kopiranje podatkov na pogonu, zrcaljenje podatkov na pogonu, diagnosticiranje težav in, če ste pripravljeni plačati še več, celo obnoviti izgubljene podatke.

Zaradi teh dodatnih orodij se prenosni pogoni Seagate izstopajo, ker mnogi konkurenti Seagate ne vključujejo ničesar s svojimi možnostmi. Poleg tega Seagate vključuje dodatno funkcionalnost, hkrati pa še vedno ohranja ceno nižjo od ostalega na trgu.

Pregled prenosnih funkcij Seagate

Začne od $ 4499Vsi načrti

Lastnosti

Zmogljivost
1 TB, 2 TB, 4 TB, 8 TB

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
5400

Vrsta trdega diska
Predenje

Podpora

Garancijska doba
12 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Glede na doplačila bi bilo smiselno, da Seagate zaračuna več kot možnosti pri Western Digital in Toshiba. Kljub temu je prenosni pogon Seagate cenejši, kar velja za vse zmogljivosti.

Seagate prenosni
Ocena urednika: 1 TB44,99 USD2 TB55,99 USD4 TB91,99 USD8 TB141,99 USD$ 44,99Prikaži oceneKupi na Amazonu99,99 $ 55,99Prihranite 44,00 $ (44%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu119,99 $ 91,99Prihranite 28,00 $ (23%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 256,53(333 mnenj) Kupi na Walmartu$ 141,99Prikaži oceneKupi na Amazonu

Pogon je na voljo v zmogljivosti 1TB, 2TB ali 4TB, nenavadno pa preskočite možnost 3TB. Če iščete več prostora za shranjevanje, Seagate Backup Plus Portable doseže do 5TB, vendar po enaki ceni na gigabajt kot možnost prenosa 4TB (preberite naš pregled Seagate Backup Plus Portable).

Če gledamo ceno na gigabajt, je Seagate cenejši od Western Digital in Toshiba, a po matematiki so razlike v ceni minimalne. Primerljivi element Elements je za modele 1TB in 4TB dražji za 5 dolarjev, medtem ko pogoni Canvio Basics odstopajo le za nekaj centov.

Razlike so značilnosti. Za razliko od Western Digital in Toshibe, Seagate vključuje vsa orodja za varnostno kopiranje, ki so običajno rezervirana za cenejše pogone. Čeprav bo prenosnik SanDisk Extreme prenosnik hitreje prenašal, je precej dražji, zato je Seagate videti še bolj impresiven (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable).

Kolikor gre za poceni pogone s 5500 vrtljaji v minuti, so prenosni diski Seagate morda videti le kot druga možnost. Čeprav je to res glede zmogljivosti, togosti in lastnosti, dodatki naredijo celoten paket videti privlačen.

Hitrost & Izvedba

Za trde diske izvedemo štiri teste, s katerimi lahko merimo njihovo zmogljivost. Vključujeta dva hitrostna preizkusa in dva preskusa preverjanja napak, pri čemer ima vsaka kategorija primerjalni in osnovni test.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
Seagate prenosni
125,9 MB / s 125 MB / s 1,075 MB / s 1.281 MB / s 21,83 sek.

Za hitrost smo začeli s CrystalDiskMark za izvajanje petih prehodov s preskusno datoteko 4 GB. Naš test je sestavljen iz zaporednih in naključnih branja in zapisovanja, tako da lahko vidimo, kako deluje pogon v vseh scenarijih.

Seagate je razočaran nad hitrostmi zaporednega branja in pisanja, ki se nahajajo pod zahodnimi digitalnimi elementi in pogoni Toshiba Canvio Basics. Bolje je delovala pri naključnih branjih, vendar se je še vedno borila z naključnimi zapisi.

morska vrata-prenosni-kristaldiskmark

To se je odrazilo v praktičnem hitrostnem testu, kjer smo kopirali 2,3 GB mapo, napolnjeno s fotografijami, videoposnetki in dokumenti. Prenosni 1TB pogon Seagate smo preizkusili ne le počasneje kot konkurenca pri 21,83 sekunde, ampak smo se tudi trudili ohraniti konstantno hitrost prenosa v celotnem testu.

Med vsemi našimi testi smo zagnali CrystalDiskInfo za spremljanje zdravja, temperature in stopnje napak pogona. V večini primerov nič ne ostane v oridarinariji, in k sreči to tukaj velja. Prenosnik Seagate je bil pod pritiskom hladen in je ves čas ohranjal “dobro” zdravstveno stanje.

morska vrata-prenosni-kristaliskinfo

Nismo zadovoljni s tem, da smo se preprosto opraskali po površini preverjanja napak, tudi v operacijskem sistemu Windows smo zagnali pripomoček »chkdsk«, ki je skeniral pogon z ukazom »/ r«, ki preveri slabe sektorje in grozde. Dolgotrajen postopek, ki je trajal približno dve uri in pol, je povzročil čisto evidenco, kar je pokazalo, da je bila vožnja, ki smo jo preskusili, brez težav.

Kljub temu vprašanja glede hitrosti ostajajo. Prenosni pogoni Seagate so tudi v drugem pogledu impresivni, zato bi bilo super reči, da je bila tudi hitrost odlična. Žal to ni tako, vendar Seagate ne bo presegel velike marže. S konkurenčnimi diski v Western Digital in Toshiba lahko hodi od vrha do prstov, vendar ne more iti proti SSD-ju, kot je Samsung T5 (preberite naš pregled Samsung T5).

Garancija & Podpora

Iskanje podatkov o garanciji za naš prenosni pogon Seagate je bilo težko, kljub temu da je na pogonu .pdf. .Pdf nas je usmeril k priročniku za hiter začetek, navodila za hitri začetek pa so nas poslala nazaj v .pdf. Obe pravijo, da bodo kupci v EU dobili dve leti daljše garancijsko obdobje. Ker je v ZDA potrebna ponudba enoletne omejene garancije, se zdi to najvarnejša stava.

morska vrata-prenosna-2

Edini način za potrditev tega je, da v uporabniškem priročniku poiščete določen URL, vnesete svojo serijsko številko, številko modela in državo in poiščete svoj pogon. Seagate nam še vedno ni povedal garancijske dobe, le da smo bili pokriti vsaj še eno leto. To bi se lahko spremenilo, odvisno od embalaže, v katero ste prišli, vendar ne glede na to, Seagate bi moral biti bolj jasen.

Kljub temu je iskanje podpore za vašo vožnjo preprosto. Po googlingu »Podpora za Seagate« smo bili usmerjeni na stran, kjer smo lahko izbrali svoj izdelek, zato niso potrebne nobene serijske številke. V zvezi z našim pogonom ni bilo člankov o zbirki znanja, vendar glede na to, da Seagate ponuja povezavo do razširjenega uporabniškega vodnika na disku, nismo preveč vznemirjeni.

Na voljo je tudi klepet v živo za odpravljanje tehničnih težav s pogonom. Glede na to, da ima Seagate brezplačen pripomoček za varnostno kopiranje in zrcaljenje ter ponuja poceni storitev za obnovitev, nismo prepričani, kako uporabna je, vendar je tam, če jo potrebujete.

Razsodba

Prenosni trdi diski Seagate so poceni, opremljeni so s funkcijami in jih je enostavno vstati in zagnati. So poceni, a za uspešnost trgujete nekaj dolarjev. Čeprav je milj oddaljen od G-tehnologije G-Drive (preberite naš pregled G-Technology G-Drive), Seagate ne zaostaja za Toshibo in Western Digital.

To je primeren disk za shranjevanje datotek na poti ali varnostno kopiranje računalnika. Če iščete, recimo, urejanje videoposnetkov s pogona, boste verjetno želeli prebrati naše druge preglede zunanjega trdega diska.

Kaj menite o prenosnih trdih diskih Seagate? Je počasnejša hitrost prekinitev posla za vas? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map