Pregled osnov Toshiba Canvio – posodobljeno 2020

Pregled osnove Toshiba Canvio

Linija Toshiba Canvio Basics je ena izmed delovnih konj. So nekoliko počasni in jih ni mogoče uporabiti za množične prenose, vendar se za vedno držijo in so tudi precej poceni. Za podrobnosti si oglejte naš celoten pregled Toshiba Canvio Basics.


predstavljeni toshiba-canvio-osnovetoshiba-canvio-osnove-2toshiba-canvio-osnove-1

Prejšnja

Naslednji

Osnove Toshibe Canvio
Ocena urednika: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 53,94(64 komentarjev) Kupi na Walmartu57,99 $ 53,99Prihranite 4,00 USD (7%)(3 ocene) Kupi na Best Buy$ 59,99Prikaži oceneKupi na Amazonu64,99 $ 59,99Prihranite 5,00 USD (8%)(12 mnenj) Kupi na Walmartu67,99 $ 63,99Prihranite 4,00 USD (6%)(5 mnenj) Kupi na Best Buy$ 96,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 104,99(2 Ocene) Kupi na Best Buy

Toshiba že nekaj časa izdeluje trde diske, predvsem v notranjosti namizja. Tudi ti pogoni delujejo dobro, glede na Backblazejevo testiranje napak trdega diska Q1 2019. Od treh preizkušenih pogonov Toshiba sta dva ostala približno eno leto, pri enem pa le majhna stopnja okvare.

Upajmo, da se ta zmogljivost nanaša tudi na zunanje pogone. V tem pregledu Toshiba Canvio Basics si bomo ogledali najosnovnejši zunanji pogon v Toshibini liniji. Čeprav priloženi dodatki, kot sta samodejna varnostna kopija in zaščita z geslom, niso vključeni, pogon Canvio Basics je preprost način, da pridobite veliko prostora za shranjevanje poceni.

Kljub temu kažejo nekatere težave vrtečega se diska in vmesnika USB 3.0, kar pomeni, da pogon Canvio Basics ni idealen za množično varnostno kopiranje ali hitro prenašanje. Preberite si, če želite videti, ali gre za enega najboljših zunanjih trdih diskov ali če ga želite pustiti.

Moči & Slabosti

Alternativa za osnove Toshiba Canvio

Lastnosti

Pogoni Toshiba Canvio Basics so prenosni zunanji trdi diski, in kot že ime pove, so osnovni. Namesto da bi prišel s številnimi pripomočki ali dodatnimi funkcijami, popolnoma črna prevleka vključuje samo LED pogona za delovanje in USB mikro tip B povezave. Pogoni so namenjeni shranjevanju podatkov in jih vzamejo s seboj, vendar ne veliko drugega.

toshiba-canvio-osnove-1

Tudi to ima nekaj vprašanj. Preizkusili smo pogon Toshiba Canvio Basics 1TB, ki ima predvajalni disk s 5.400 vrtljaji v minuti. Čeprav ga plastični pokrov lahko zaščiti pred nekaj padci, bo vse, kar presega to, verjetno, da bo pogon neuporaben. Pogon Canvio Basics naj bi bil na poti, vendar z njim ravnajte previdno.

Pogon podpira sistem Windows in macOS, vendar je samo Windows izven škatle. Pogon je oblikovan na ta način, zato ga boste z uporabo macOS morali preoblikovati, kar pa Toshiba žal ne pove, kako narediti.

Toshiba Canvio Osnove nastavitve

Namesto da bi uporabljali plastične vložke ali poceni oviranje mehurčkov, se pogoni Canvio Basics spakirajo v tradicionalno, trdno embalažo z mehurčki, ki se pošiljajo trde diske. To je smiselno, če upoštevamo, da vrtijo pogone, videli pa smo, da tekmujejo pogoni Western Digital Elements, ladja v nepreglednih plastičnih ogrinjalih (preberite naš pregled Western Digital Elements).

Pogoni Elements so najboljša točka za primerjavo, saj so v bistvu videti enako kot pogoni Canvio Basics. Pogoni Toshiba imajo ravno ploščo, pogoni Western Digital pa so ukrivljeni, večinoma pa so enaki. Prav tako v okencu dobite USB mikro tip B tipa A.

Vendar obstaja razlika in to je pomanjkanje stopal na dnu pogona. Ta stopala ne pomagajo veliko, vendar njihova odsotnost skrajša že tako krhko življenjsko dobo prenosnih vrtečih se trdih diskov. Če iščete prenosni pogon, ki bi mu lahko pomagal, preberite pregled LaCie Rugged Mini.

Ko smo pogon priključili v prenosni računalnik z operacijskim sistemom Windows 10, smo ga takoj zaznali, kar kaže modra LED na vrhu. Pogon je bil samodejno imenovan in mu dodeljena črka pogona. Zunaj datoteke .pdf, ki vsebuje enoletno omejeno garancijo, o kateri lahko izveste v spodnjem razdelku »garancija in podpora«, je bil pogon prazen.

Orodja za varnostno kopiranje in varnost Toshiba

Na žalost Toshiba ne vključuje rezervnih ali varnostnih pripomočkov s pogonom Canvio Basics. Tudi na Toshibinem spletnem mestu ni orodij, tako da, če vas zanima nakup pogona za varnostno kopiranje računalnika, morate začeti z drugo strategijo.

Pogon Canvio Basics je še vedno lahko del tega procesa – pravzaprav, kot lahko preberete v našem priročniku s pravili za varnostno kopiranje 3-2-1, pa se ne bo zgodilo samodejno. Namesto tega bi morali vlagati v spletnega ponudnika varnostnih kopij, kot je Backblaze, ki je ena najboljših spletnih storitev za varnostno kopiranje, kot lahko preberete v našem pregledu Backblaze.

Kar zadeva varnost, je bolje, da imate varen protivirusni program. Brez zaščite z geslom ali šifriranja so pogoni Canvio Basics enako ranljivi kot vse. Če niste varen, preberite naš pregled Bitdefender.

Osnove funkcij Toshiba Canvio Osnove

Začne od 4999 $ vseh načrtov

Lastnosti

Zmogljivost
1 TB, 2 TB, 4 TB

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
5400

Vrsta trdega diska
Predenje

Podpora

Garancijska doba
12 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Za prenosne, osnovne trde diske Toshiba ne predstavlja presenečenja s Canvio Basics. Izbirate lahko med zmogljivostmi 1TB, 2TB, 3TB ali 4TB, pri čemer se cena na gigabajt poceni, ko naraščate v območju. Izjema je le 3TB pogon, ki je dražji od možnosti 2TB in je le redko na voljo v spletu.

Osnove Toshibe Canvio
Ocena urednika: 1 TB49,99 USD2 TB59,99 USD4 TB96,99 USD$ 49,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 53,94(64 komentarjev) Kupi na Walmartu57,99 $ 53,99Prihranite 4,00 USD (7%)(3 ocene) Kupi na Best Buy$ 59,99Prikaži oceneKupi na Amazonu64,99 $ 59,99Prihranite 5,00 USD (8%)(12 mnenj) Kupi na Walmartu67,99 $ 63,99Prihranite 4,00 USD (6%)(5 mnenj) Kupi na Best Buy$ 96,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 104,99(2 Ocene) Kupi na Best Buy

Še vedno ga lahko kupite na Amazonu, pa tudi v številnih drugih spletnih prodajalcih, cena pa je vsekakor visoka. Poleg tega se slika izdelka razlikuje od preostalega obsega in če pogledamo na Toshibino spletno mesto, je jasno, da zmogljivost 3TB ne izdeluje več. Kljub temu je na voljo v spletu, tako da če resnično potrebujete 3TB nad 4TB, ga lahko kupite.

Če zanemarimo model 3TB, je cena višja, kot bi raje. Ponudba Seagate Portable pogonov je cenejša v vseh panogah, največji popust pa prinaša večje zmogljivosti (preberite naš pregled Seagate Portable). Poleg tega lahko kupite prenosne pogone Seagate Backup Plus za skoraj enako ceno (preberite naš prenosni prenos Seagate Backup Plus).

Prenosni pogon Backup Plus naredi, da je pogon Canvio Basics težko utemeljiti, saj dobivate enako zmogljivost za približno isto ceno, razen s priloženim pripomočkom za varnostno kopiranje. Čeprav so pogoni Canvio Basics v primerjavi z, recimo, Samsungom T5 (preberite naš Samsung T5 pregled), le 5.400 vrtljajev, ki prenašajo podatke preko USB 3.0.  

Kot velja za večino pogonov na tej ravni, priporočamo, da se držite območja 1TB-2TB, ker bo povečanje zmogljivosti pokazalo zmanjševanje donosov. Pogon 4TB je na primer veliko debelejši in posledično počasnejši. Večji kot je pogon, dlje traja iskanje podatkov in to ni tisto, kar se nanaša na Canvio Basics

Pogoni z večjo zmogljivostjo se bolj prilegajo lokalnemu varnostnemu kopiranju, kar, kot rečeno, ni najbolj primerno za pogon Canvio Basics. Če to iščete, preberite pregled v knjigi Western Digital My Book.

Hitrost & Izvedba

Preizkušanje zunanjega trdega diska je preprosta zadeva. Uporabljamo štiri orodja, dve, ki preizkušata hitrost, in dve, ki preverjata napake. Orodja, ki jih uporabljamo, so tretja, zato ne dobimo potencialno pristranskih rezultatov, ki bi lahko prišli z orodji za hitro testiranje Seagate ali Western Digital.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
Osnove Toshibe Canvio
147,3 MB / s 154,1 MB / s 0,50 MB / s 4.731 MB / s 16,61 sek.

Začeli smo s CrystalDiskMark. Uporabili smo testno datoteko s 4 GB in izvedli pet zaporedja testov, pri čemer smo merili zaporedne hitrosti branja in pisanja, pa tudi naključne hitrosti branja in pisanja. Zaporedne hitrosti so bile odlične, hitrejše od zahodnih digitalnih elementov, vendar je naključna hitrost trpela.

toshiba-canvio-basics-crystaldiskmark

Preizkusili smo tudi s tem, da smo na pogon kopirali 2,3 GB mapo, napolnjeno s fotografijami, videoposnetki in dokumenti, in izmerili čas, potreben za kopiranje. Pogon Canvio Basics, ki smo ga preizkusili, je med prenosom ležal okoli 140 megabajtov na sekundo, kar je povzročilo čas le 16,61 sekunde, kar je impresivno.

Ko gremo naprej, smo preverili disk na CrystalDiskInfo, da vidimo, ali je odkril napake. Ni bilo, kar ne bi smelo biti presenetljivo, saj CrystalDiskInfo ne pogleda preveč globoko. Kljub temu smo v našem naslednjem testu na CrystalDiskInfo na disku opazili višjo od povprečne temperature.

toshiba-canvio-basics-crystaldiskinfo

Naš test »chkdsk« v operacijskem sistemu Windows 10 je trajal približno dve uri, vendar na srečo ni bilo napak. Za razliko od CrystalDiskInfo, se ta test globoko potopi v pogon, in pregleduje slabe grozde in sektorje. Na srečo je Canvio Basics izšel čisto.

Med testiranjem smo opazili, da se bo pogon sam izključil, ko ga ne uporabljate, kar je super za podaljšanje življenjske dobe pogona, vendar to pomeni tudi, da se bo disk zbudil, ko je v prostem teku. Ne gre za pomembno razliko, vendar je vredno omeniti.

Garancija & Podpora

Toshiba vključuje enoletno omejeno garancijo z vašim pogonom Canvio Basics, in čeprav je to čas, ko Western Digital vključuje polnilne pogone Elements, Toshiba jasno pove, da je garancija vključena. Kot rečeno, je edina datoteka na pogonu, ki jo priključite, .pdf, ki podrobno določa garancijo.

toshiba-canvio-osnove-2

Ker je garancija omejena, je v njej vsebovano veliko določb. Skratka, če Toshiba lahko opraviči kakršno koli zlorabo vaše strani, ki je povzročila, da pogon ni uspel, vaše zahteve za garancijo ne bo upoštevano. Poleg tega v garanciji ne bodo nadomeščeni manjkajoči elementi, kot je priložen kabel USB.

Vendar zunaj ni podpore. Iskanje strani za podporo za naš pogon je bilo dovolj težko – iskati morate po serijski številki -, vendar je bila stran še bolj razočarana. Vodnik za hitri začetek lahko prenesete na strani za podporo, vendar ni nobenih gonilnikov, programske opreme ali vnosov v zbirko znanja, ki bi vam pomagali.

To je še posebej pomembno, ker bodo uporabniki macOS-a morali preoblikovati pogon, da bi ga lahko uporabljali na svojem računalniku, in to ni zajeto v priročniku za hiter začetek. Obstaja telefonska številka za podporo, ki jo lahko pokličete, vendar je veliko dela za nekaj, kar bi moralo biti zajeto v priročniku za nastavitev.

Razsodba

Pogoni Canvio Basics niso nič drugega kot zunanji trdi diski, ki jih lahko vržete – ali bolje rečeno – rahlo nastavite – v nahrbtnik. Če iščete izjemno hitre prenose ali robustno zunanjost, je najbolje, da uporabite drugo možnost, če pa iščete poceni možnost za razširitev shrambe prenosnega računalnika ali snemanje filmov na poti, zadostuje pogon Canvio Basics.

Kljub temu vas pozivamo, da si preberete druge preglede zunanjih trdih diskov. Toshiba opravi delo s pogonom Canvio Basics, vendar lahko za svoj denar dobite več z Western Digital ali Seagate.

Kaj menite o Canvio Osnove? Ali tudi vi mislite, da je Seagate Backup Plus Portable boljši posel? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me