Pregled ADATA SD600 – posodobljeno 2020

ADATA SD600 Pregled

ADATA ponavadi ustvarja HD-je, ki gredo v računalnike, vendar je podjetje s SD600 naletelo tudi na zunanji trg HD. Kot lahko preberete v našem celotnem pregledu ADATA SD600, je v najboljšem primeru mešan rezultat.


adata-sd600-predstavljenadata-sd600-2adata-sd600-1

Prejšnja

Naslednji

ADATA SD600
Ocena urednika: 256$ 512$ $ Prikaži oceneKupi na Amazonu$ Prikaži oceneKupi na Amazonu

Če je ADATA znan, je to SSD. Podjetje je specializirano za bliskovni pomnilnik, vse od m.2 SSD diskov do bliskovnih pogonov velike zmogljivosti. V tem pregledu ADATA SD600 si bomo ogledali enega od njegovih štirih zunanjih trdih diskov.  

Pogon se trži kot robusten disk z “izjemnimi hitrostmi”. Čeprav zagotavlja hitrejše hitrosti prenosa kot vsi predilni diski na trgu, je v primerjavi s SSD-ji, s katerimi tekmuje, manjši. Izrazita trditev je na žalost z poceni plastičnim ogrinjalom kratka. 

Kljub temu je poceni, saj vsaj zaslužimo za naš najboljši vodnik po zunanjih trdih diskih. Preberite si, če želite preveriti, ali je to prava izbira za vas.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za ADATA SD600

Lastnosti

SD600 je na osnovi umetniške slike videti kot pogon, ki je narejen za tolčenje. Kljub temu, da jo vzamete ven, je drugačna zgodba. Ovitek je izdelan iz plastike, z mehkim gumijastim oprijemom na vrhu in spodaj. Guma je tudi odstranljiva, zavarovana pa je le tako, da se ovije okoli štirih štrlečih robov. 

adata-sd600-1

Čeprav je trpežnejši od Western Digital Elements (preberite naš pregled Western Digital Elements), SD600 pogreša znamko trga, za katerega se zdi, da cilja. V posnetkih izdelka je videti odlično, vendar ravnanje s pogonom razkrije, da ni narejen kot pogon LaCie Rogged (preberite naš pregled LaCie Rugged Mini). 

V okencu prejmete pogon, kratek kabel USB-A do USB mikro tipa B in uporabniški priročnik. Škoda, da SD600 ne vključuje povezave USB-C, ker je večina prenosnih SSD-jev priložena zalogi (primer si preberite v našem pregledu Samsung T5).

Nastavitev ADATA SD600

Ko smo pogon priklopili v prenosnik Windows 10, smo ga takoj prepoznali. Ob tem pa na pogonu ni nič. V večini primerov radi vidimo aplikacijo, ki vam bo pomagala registrirati pogon in vas vodila skozi namestitev prednaloženih pripomočkov (primer si preberite v našem pregledu Seagate Portable). 

Še bolj nadležno je, da ADATA s svojim pogonom zagotavlja veliko brezplačnih prenosov. Stvari, kot je SSD Toolbox, ki omogoča spreminjanje nastavitev na vašem pogonu, so obvezne, vendar bi bilo uporabnikom omogočeno, da naložijo varnostno kopijo zbirke Macrium Reflect.. 

Kljub temu je večina aplikacij z datumi in jih je težko prenesti. ADATA ne vključuje le enostavnega načina za iskanje programske opreme, ampak preprosto prikaže seznam za vsako programsko opremo z različnimi različicami, odvisno od operacijskega sistema in jezika. 

Čeprav obstaja pripomoček za varnostno kopiranje, je pogon na voljo le do 500 GB, zato boste za zaščito datotek verjetno potrebovali spletno varnostno kopiranje, na primer Backblaze (preberite naš Backblaze pregled).

Trajnost ADATA SD600 

ADATA trdi, da SD600 lahko zdrži padce na podlagi vojaških standardov, ki niso strogi. Samo ravnanje z napravo vam pove, da tega ni treba pretepati veliko. Plastično ohišje je sestavljeno iz treh delov, pritisk na zgornji in spodnji strani pa povzroči upogib in nepopustljiv drob. 

Kar se tiče silikonskega ohišja, se šalijo vsi, ki mislijo, da bo absorbiral padec. Tanek je, brez zračnih žepov ali blazin, ki bi lahko težo udaril. Čeprav bi sam pogon verjetno zmogel padec, večina SSD diskov lahko, kovinski ovitek namesto plastičnega pa bi v tem primeru pomagal več.

Vse to omenjamo ne zato, ker verjamemo, da bodo vsi šli nahrbtniki z zunanjim trdim diskom, ampak zato, ker trženjski material nariše napačno sliko. Pogon ni vodoodporen – ne trdi, da je, a ker so ponavadi “robustni” izdelki, je enostavno to domnevati – in zaščita pred udarci je tanka na nobeno. 

Pregled funkcij ADATA SD600

prost

Lastnosti

Zmogljivost
256, 512

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
N / A

Vrsta trdega diska
SSD

Podpora

Garancijska doba
36 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Če iščete poceni prenosni SSD, je ADATA edina možnost. Model z zmogljivostjo 256 GB je enaka cena na gigabajt kot prenosni prenosnik SanDisk Extreme 1TB. Kot lahko vidite v našem pregledu SanDisk Extreme Portable, se 250GB model cene skoraj podvoji na gigabajt. 

ADATA SD600
Ocena urednika: 256$ 512$ $ Prikaži oceneKupi na Amazonu$ Prikaži oceneKupi na Amazonu

Zaradi tega je SD600 odlična vrednost. Model s 512 GB je cenejši, kot smo ga videli pri katerem koli prenosnem SSD-ju, tudi v primerjavi z diski do 2TB. Povedano je, da cenejša cena prinaša ugodnosti pri uporabnosti, hitrosti in kakovosti izdelave. Čeprav ceneje, cene še vedno plačujete. 

V primerjavi s recimo Seagate Backup Plus Portable, cena ni impresivna (preberite naš pregled Seagate Backup Plus Portable). Čeprav SD600 deluje bolje kot ta pogon, deluje slabše od večine SSD-jev. Poleg tega ste omejeni na samo dve zmogljivosti.

Ne omejujemo se, vendar ponudba modela 1TB ni prava. Konec koncev lahko kupite mikro SD kartice v velikosti 256 GB, zato bi bilo smiselno, da ADATA shrani več prostora za shranjevanje v svojo linijo SD600. 256 GB hitro mineva in če upoštevamo, da so prenosni SSD diski resnični za fotografe in videografe, omejen prostor nima veliko smisla.

Hitrost & Izvedba

Delovanje trdega diska testiramo z merjenjem hitrosti in preverjanjem napak. Za vsako od teh področij uporabljamo dva testa, od katerih je eno uveljavljeno merilo, drugo pa bolj praktičen test. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
ADATA SD600
429 MB / s 383,2 MB / s 116,5 MB / s 77,6 MB / s 22,16 sek.

Začetek s hitrostjo smo svoj SD600 vodili skozi CrystalDiskMark s pomočjo petih prehodov in 4 GB testne datoteke. Kot se oglašuje, je bila zaporedna hitrost branja okrog 440 megabajtov na sekundo, kar je počasneje kot pri drugih vodilnih prenosnih SSD diskih. Naključno branje in pisanje se je tudi v uspešnosti zelo poslabšalo.

adata-sd600-crystaldiskmark

Čeprav je hitrejši od Toshiba Canvio Basics, SD600 ni v skladu z drugimi zunanjimi SSD diski (preberite naš pregled Toshiba Canvio Basics). Samsung T5, SanDisk Extreme Portable in G-Technology G-Drive Mobile so bili uspešnejši, vendar so dražji (preberite naš pregled G-Technology G-Drive Mobile). 

Pogon smo preizkusili tudi s kopiranjem preskusne mape velikosti 2,3 GB s filmi, glasbo in še več. Prenos je trajal 22,16 sekunde, in čeprav se je začel na visoki noči, se je skozi celoten test preizkušal. Hitrost je naraščala in padala, na videz v ciklu, kar kaže na to, da medpomnilnika ni bilo mogoče nadaljevati.  

Med testiranjem smo odprli CrystalDiskInfo, da smo videli, kako ogret je pogon, pa tudi napake, ki so se lahko pojavile. Na srečo ni bilo napak, a je pogon dosegel okoli 42 stopinj Celzija. Čeprav ni treba skrbeti, je bilo bolj vroče kot pri večini pogonov, ki smo jih preizkusili, tudi predenje. 

adata-sd600-crystaldiskinfo

Če si želimo pogledati globlje napake, smo svoj SD600 izvedli s 30-minutnim stresnim testom s pomočjo pripomočka “chkdsk” v operacijskem sistemu Windows. Ukaz “/ r” pregleda pogon zaradi napak, čemur smo podvrgli svoj disk. K sreči se je vse izšlo čisto. 

Garancija & Podpora

SD600 ima triletno omejeno garancijo. Veljajo običajne določbe, kar pomeni, da ADATA ne bo popravil ali zamenjal pogona, če je bil poškodovan zaradi napake uporabnika. ADATA prav tako pravi, da je v primeru poškodbe garancijske nalepke garancija razveljavljena. 

adata-sd600-2

Tri leta je omejena garancija, ki smo jo videli pri večini pogonov, zato je lepo videti ADATA skok na krovu. Glede na to ni nobenega vodnika za registracijo izdelka med nastavitvijo, kar pomeni, da boste morali zahtevati garancijo, se morate prijaviti na račun, preveriti stanje garancije in vložiti zahtevo.

V uporabniškem priročniku ADATA piše, da pojdite na www.adata.com/sl/support_service za podporo izdelkom. Ta stran je prazna. Bolje je, da preprosto obiščete spletno mesto ADATA in najdete zavihek »podpora« na vrhu strani. Tam najdete prenose izdelkov, informacije o garanciji, pogosta vprašanja in še več. 

Glede stika z ADATA dobivate samo podporo po e-pošti. Kontaktni obrazec lahko izpolnite v razdelku »kontaktirajte nas« na zavihku za podporo, ki je dolgotrajen in po večini nepotreben. K sreči pa lahko do pogostih vprašanj in prenosov za vsak izdelek dostopate na strani izdelka. 

Razsodba

Če potrebujete SSD in želite prihraniti denar, vas bo ADATA prišel tja s SD600. Kljub temu se boste morali spoprijeti s šibkejšo zgradbo – ne glede na to, kaj trdi marketinški material – in počasnejšo hitrostjo. SD600 ni večinsko impresiven, vendar je kljub temu solidna proračunska možnost. 

Kljub temu lahko z vrtečim se diskom prihranite več denarja in dobite večjo zmogljivost. Če ste bolj zaskrbljeni glede zmogljivosti, vam bo morda dražji SSD. Ne glede na to, v kateri tabor spadate, lahko najdete pogon, ki bo najbolje deloval, tako da preberete druge ocene zunanjega trdega diska. 

Kaj menite o SD600? Ali so počasnejše hitrosti vredne kompromisa za kako poceni? Sporočite nam svoje misli v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map