LaCie robustni mini pregled – robusten, vendar počasen – posodobljeno 2020

LaCie robustno mini pregled

Če želite trdi disk, ki lahko pretrpi, se lahko LaCie Rugged zdi dober nakup. Če želite dober zunanji HD, ki deluje dobro, se temu izdelku izogibajte. Preberite si razlog v našem celotnem pregledu LaCie Rugged.


lacie-robusten-mini-featuredlacie-robusten-mini-2lacie-robusten-mini-1

Prejšnja

Naslednji

LaCie Rogged Mini
Ocena urednika: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 125,83Prikaži oceneKupi na Walmartu$ 80,99(9 mnenj) Kupi na Best Buy99,94 $ 85,99Prihranite 13,95 $ (14%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu149,99 $ 109,99Prihranite 40,00 USD (27%)(1 ocene) Kupi na Walmartu$ 104,99(184 mnenj) Kupi na Best Buy$ 141,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 169,99Prikaži oceneKupi na Walmartu$ 159,99(9 mnenj) Kupi na Best Buy

Kdor še ni slišal za LaCie, bi verjetno prepoznal nekatere izdelke, ki jih izdeluje. Oranžni pas, ki obdaja svojo serijo diskov Rugged, je ikoničen, saj kaže, da pogon lahko vzdrži tudi najtežje udarce. V tem pregledu LaCie Rugged Mini bomo pregledali najbolj dostopno možnost v sestavi.

Če niste seznanjeni, je LaCie v lasti Seagatea, zato je veliko orodij in funkcij primerljivih s diski Seagate. Paleta LaCie se v nasprotju s ponudbo Seagate osredotoča na faktor oblike in zmogljivosti predvsem na vse drugo, kar kažejo nabori pogonov Porsche Design in rezervni diski d2 za namizje. 

Glede na to, Rogged Mini tudi ne prikazuje. Čeprav ohišje lahko prenaša tudi najzahtevnejša okolja, zmogljivost pušča veliko želenega, in če upoštevamo, da je cena precej višja od nekaterih konkurenčnih pogonov, je to težko prodati. Kljub temu, če imate trde diske ali jih uporabljate v grobih pogojih, je Rugged Mini morda najboljši zunanji trdi disk za vas.

Moči & Slabosti

Alternativa za LaCie Rugged Mini

Lastnosti

Če je karkoli jasno, ko razpakirate LaCie Rugged Mini, je to pogon mogoče premagati. Ikonični oranžni pas je trden, kar zagotavlja, da bo vaš pogon ostal uporaben, če bo padel nesrečen padec. Pod ogrinjalom je videti kot kateri koli prenosni trdi disk. Za razliko od Western Digital Elements je ohišje vse kovinsko (preberite naš pregled Western Digital Elements).

lacie-robusten-mini-1

Glede na to je večina cene v tem ohišju, ki si ga bomo ogledali v naslednjem razdelku. V škatli dobite pogon, kabel USB tipa A do mikro vrste B in kabel USB vrste A do vrste C. Čeprav pogon ne deluje prek USB 3.1, ga lahko za lažje delovanje priključite na vrata USB tipa C. 

Čeprav je standard skoraj v vsakem pogledu, je ohišje tisto, kar odvaja LaCie. Diski naj bi šli tja, kamor greste, z lahkoto ravnate v najtežjih okoljih. Vaš dolar ne kupuje dodatnih zmogljivosti, temveč možnost, da se vaši podatki hranijo varno.  

Vendar to ni le splošna ideja. LaCie na svoji strani izdelkov določa posebne omejitve glede tega, kaj lahko zdrži Mini. Pogon je odporen proti dežju, lahko absorbira šok kapljic do štiri noge in zdrži pod približno 2.205 kilogramov pritiska.

Ročna mini nastavitev LaCie

Moral bi biti malo presenečenje, da je nastavitev LaCie Rugged Mini podobna nastavitvi prenosnega pogona Seagate (preberite naš pregled Seagate Portable). Dve aplikaciji “start here”, ki sta naloženi na pogone Seagate, sta tudi na Rugged Mini pogonih in s klikom na tistega, ki ustreza vašemu operacijskemu sistemu, boste prišli na pot.. 

lacie-rogged-mini-pregled-registracija

Odprla se bo stran za registracijo, ki jo priporočamo, da si ogledate. Ne samo, da boste registrirali svoj pogon za garancijsko podporo, ampak boste lahko kupili tudi do tri leta za obnovitev podatkov za 15 dolarjev in prenesli Toolkit, ki si ga bomo ogledali čez minuto. 

Tako kot Seagate Backup Plus Portable tudi tu obstajajo dodatne ponudbe (preberite naš pregled Seagate Backup Plus Portable). Za to vožnjo smo dobili dva meseca Adobejevega načrta fotografiranja. Z LaCie Rugged Mini lahko dobite mesec Adobe Creative Cloud. To je veliko, če upoštevamo, da je Adobe prevzel našo najboljšo programsko opremo za urejanje fotografij in najboljši seznam programov za urejanje videov.

Mini varnostno kopiranje in varnost LaCie

Kot že omenjeno, je del postopka nastavitve prenos orodja, ki je vse v enem za vozlišče funkcij Rugged Mini. Preden pridete do tega, boste morali skozi postopek namestitve LaCie, ki bo oblikoval in optimiziral vašo vožnjo za OS, ki ga uporabljate. 

Vprašali boste tudi, ali želite varnostno kopirati ali zrcaliti datoteke na pogon. Medtem ko so varnostne kopije bolj primerne za pogon, kot je Western Digital My Book, je zrcaljenje datotek lahko koristno (preberite naš pregled Western Digital My Book). Ker je rogged Mini namenjen kamor koli, greste lahko, v bistvu, kopijo svojega stroja, kjer koli že ste.

Eden odmevnih izpustov je zaščita z geslom, kljub trditvam družbe LaCie, da jo Rugged Mini ponuja na strani izdelka. Namestili smo vsako aplikacijo, ki je na voljo za Rugged Mini, in nismo našli mesta za nastavitev gesla. Po googlingu postopka smo ugotovili, da je to funkcija LaCie Rugged Secure in ne Rugged Mini.

Škoda, če je pogon zaščiten na vsaki drugi strani. Izrazit Mini bo morda odlična možnost za prenašanje podatkov na poti, če pa želite zakleniti varnostne kopije, boste želeli razmisliti o varnem spletnem ponudniku varnostnih kopij, na primer Backblaze (preberite naš pregled Backblaze). 

Pregled funkcij LaCie Rogged Mini

Začne od 7494 $ vseh načrtov

Lastnosti

Zmogljivost
1 TB, 2 TB, 4 TB

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
5400RPM

Vrsta trdega diska
Predenje

Podpora

Garancijska doba
24 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Kot rečeno, pogoni Mini pogoni so dražji od drugih tekmecev s črno škatlo, skoraj vsi dodatni stroški pa so namenjeni ohišju. Na voljo so le tri zmogljivosti, ki pa nudijo solidno ponudbo za tiste, ki potrebujejo skladišče na poti. 

LaCie Rogged Mini
Ocena urednika: 1 TB74,94 USD2 TB85,99 USD4 TB141,99 USD$ 74,94Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 125,83Prikaži oceneKupi na Walmartu$ 80,99(9 mnenj) Kupi na Best Buy99,94 $ 85,99Prihranite 13,95 $ (14%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu149,99 $ 109,99Prihranite 40,00 USD (27%)(1 ocene) Kupi na Walmartu$ 104,99(184 mnenj) Kupi na Best Buy$ 141,99Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 169,99Prikaži oceneKupi na Walmartu$ 159,99(9 mnenj) Kupi na Best Buy

Spodnji konec vrstice ni impresiven. Za skoraj 10 centov gigabajta lahko dobite pogon SSD, kot je SanDisk Extreme Portable (preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable). V primerjavi z recimo osnovami Toshibe Canvio je neskladje jasno. Različica 1TB tega pogona stane približno 25 dolarjev manj (preberite naš pregled Toshiba Canvio Basics). 

Če gremo po liniji, je 2TB model Rugged Mini bolj razumen, vendar še vedno skoraj dvakrat toliko kot drugi zunanji pogoni črne škatle. Kljub temu model 4TB ni slab. Čeprav je še vedno dražji od prenosnega prenosnika Western Digital My Book ali Seagate Backup Plus, je doplačilo majhno, in glede na robustno zunanjost, dobro, zunanjost, so dodatni stroški vredni tega.

Kar je težko v tem razdelku, je, da Rugged Mini ne prinaša pomembnih prednosti delovanja. Pogon se še vedno vrti pri 5400 vrtljajih v minuti preko USB 3.0, videli pa smo, da druge možnosti naredijo isto za veliko manj denarja. 

Zaradi tega je jasno, da so dodatni stroški vezani na kovinski pokrov in oranžni trak okoli pogona. Teh funkcij ne bi smeli popuščati, še posebej, če veliko vozite. Povedano je, da je za tiste, ki imajo lahek dotik ali pazijo, kam gredo njihovi podatki, prekomerno, in tudi cena.

Hitrost in zmogljivost

Zunanje trde diske izvajamo s serijo štirih testov, da ugotovimo delovanje. Dva od teh sta za hitrost in dva za napake, pri čemer je vsaka kategorija prejela praktični test in primerjalno vrednost. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
LaCie Rogged Mini
133,9 MB / s 27,89 MB / s 1.089 MB / s 0,879 MB / s 74 sek.

Začetek s hitrostjo smo vožnjo skozi CrystalDiskMark izvedli s preskusno datoteko 4 GB in petimi prehodi. Naš Rugged Mini se je zelo trudil, ko se je spremenil z razumno, a impresivno zaporedno hitrostjo branja in nesprejemljivo hitrostjo zaporednega pisanja. Naključno branje in pisanje je bilo v redu, vendar smo opazili hitrejše delovanje z Western Digital pogoni. 

lacie-rogged-mini-review-kristaliskmark

Naš praktični test, ki je vseboval kopiranje preskusne mape velikosti 2.3 GB in določanje časovnega razporeda prenosa, je bil prav tako nenavaden. Naše vožnje je trajalo minuto in 14 sekund, s spodobno mero nedoslednosti. Za primerjavo, veliko cenejši pogon Toshiba Canvio Basics smo preizkusili datoteko v nekaj več kot 16 sekundah. 

To testiranje je bilo izvedeno brez optimizacije LaCie, zato smo se vrnili in po optimizaciji pogona spet izvedli teste. Presenetljivo je, da ni bilo nobene koristi od uspešnosti. Naš praktični test je bil bolj dosleden, a hitrost je bila ravno tako počasna, CrystalDiskMark pa je dosegal hitrosti, podobne tistemu, kar smo videli prej. 

Če je hitrost zaskrbljujoča, robustni mini ne bo dostavljen. Učinkovitost je podobna številnim pogonom črnega polja, vendar je hitrost prenosa grozljiva. Za tiste, ki potrebujejo hiter pogon za urejanje videov in podobno, se verjetno držite SSD-ja, kot je Samsung T5 (preberite naš pregled Samsung T5). 

Na srečo je naše preverjanje napak potekalo brez težav. Pogon smo s pomočjo CrystalDiskInfo spremljali skozi celotno testiranje, da bi ugotovili, ali se je pogon segrel ali so se pojavile napake. Vse je bilo dobro in naše podaljšano testiranje napak, ki je bilo sestavljeno iz dvournega stresnega testa z orodjem chkdsk, je to podprlo. 

lacie-rogged-mini-review-crystaldiskinfo

Garancija in podpora

LaCie Rugged Mini pogoni imajo dveletno omejeno garancijo, ki je podrobno opisana v priloženem priročniku izdelka in .pdf-ju, ki je prednameščen na pogonu. To je enaka garancija kot pri Seagate pogonih, kar pomeni, da pokriva samo napake v izdelavi ali materialu. 

lacie-robusten-mini-2

Kakršna koli druga težava, na primer spuščanje, potopitev ali kako drugače poškodovanje pogona, ni zajeta v garanciji, kar ne bi smelo biti veliko težavo, če so pogoni Mini pogoni izdelani kot rezervoarji. Kljub temu, če se prebijete pregrado in poškodujete pogon, garancija ne bo pokrita. 

Kar zadeva podporo, LaCie ponuja nekaj vnosov v zbirko znanja, ki zajemajo pogosto zastavljena vprašanja, navodila za odpravljanje težav in navodila. Če imate posebno vprašanje, se lahko s predstavnikom za podporo pogovarjate tudi po telefonu ali e-pošti. 

Glede na grobo naravo pogona smo od podpore pričakovali več. Namesto da zagotovite, da se pogon lahko upira naravi, kot trdi LaCie, imate standardno garancijo, ki jo je mogoče opaziti pri drugih izdelkih Seagate. Podpora je boljša od tiste, ki jo boste dobili pri večini zunanjih diskov, vendar smo upali na več z izdelkom, kot je Rugged Mini. 

Razsodba

Robusti mini pogoni vam v imenu povedo vse, kar morate vedeti. Zgrajeni so tako, da zdržijo in so majhni, kar je težko najti kombinacijo. Rečeno je, da je predstava osrednja. Obstaja določen nabor ljudi, ki si želijo robusten mini pogon, če pa želite le nekaj stvari na poti, obstajajo hitrejše in cenejše možnosti. 

Ob tem pa če med potovanjem fotografirate poroko ali vrnete pogon v nahrbtnik, zaščita zasije. Kakor koli že, predlagamo, da si preberete druge ocene zunanjega trdega diska, da preverite, ali je Rugged Mini najboljša izbira za vas. 

Kaj menite o LaCie Rugged Mini? Ali je ohišje vredno dodatnih stroškov? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map