G-Technology G-Drive Mobile SSD Pregled – posodobljeno 2020

G-Technology G-Drive Mobile SSD Pregled

G-Technology G-Drive Mobile SSD je zelo močna, vrhunska naprava, ki hitro opravi delo. Mogoče bi bilo preveč drago za večino denarnic, saj lahko preberete v našem celotnem pregledu GD Drive G-Drive Mobile SSD.


g-drive-mobile-predstavljeng-pogon-mobilni-1

Prejšnja

Naslednji

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Ocena urednika: 500 GB89,99 USD1TB181,18 USD2TB329,95 USD179,95 $ 89,99Prihranite 89,96 $ (50%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 149,99(73 komentarjev) Kupi na Best Buy$ 181.18Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 189,95(1 ocene) Kupi na Walmartu$ 299,99(57 mnenj) Kupi na Best Buy749,95 $ 329,95Prihranite 420,00 $ (56%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 649,99(2 Ocene) Kupi na Best Buy

G-Technology je ena izmed nekaj blagovnih znamk za shranjevanje v lasti podjetja Western Digital. Western Digital ima široko mrežo za shranjevanje, medtem ko se SanDisk, še ena izmed njegovih blagovnih znamk, osredotoča na prenosni pomnilnik flash. G-Technology skrbi za drugačen trg, in sicer za ustvarjalce. Robusni pogoni so narejeni za hitrost in togost, kar je idealno za fotografe, filmske ustvarjalce in producente. 

V tem pregledu G-Drive G-Drive Mobile SSD bomo preučili trdi disk, ki naj bi šel kamor koli. Z brezkompromisno zgraditvijo in zelo hitro hitrostjo lahko G-Drive Mobile reši skoraj vsako nalogo. Kljub temu pa vam bo cena morda preveč. 

Če ste si kdaj ogledali linijo G-Technology, bi to moralo biti malo presenečenje. Z rešitvami za shranjevanje, ki so narejene za odlaganje posnetkov, ki stanejo več tisoč dolarjev, njegov razpon ni osredotočen na tiste, ki iščejo vrednost. Če iščete najboljše od najboljših, je težko pogledati G-tehnologijo, tudi v primerjavi z našimi najboljšimi zunanjimi trdimi diski.

Moči & Slabosti

Alternativa za G-Technology G-Drive Mobile SSD

Lastnosti

G-Drive Mobile je na voljo v skromni embalaži, vendar ne poskuša bistvenega pomena. Dobite pogon, kabel USB-C do USB-C, kabel USB-C do USB-A in niz priročnikov. Vključitev dveh kablov za različne stroje je velika, ker vam nekateri proizvajalci pogonov namesto tega ponujajo poceni adapter (za primer preberite naš pregled SanDisk Extreme Portable). 

g-pogon-mobilni-1

Kljub temu so kabli kratki. V resnici so tako kratki, da ne bi mogli priti na vrh namiznega računalnika, ko bi jih priklopili na zadnji strani. Kljub temu se držijo, ko je upognjen, in če vidimo, kako se pogon prodaja pri tistih na poti, kratek kabel ni nujno slaba stvar. 

G-Drive Mobile Setup

Nastavitev G-Drive Mobile je bila čudna. Potem ko ga je preko USB-C priklopil prenosniku Windows 10, je na voljo z manj kot 4 GB zmogljivosti. Preprosto imenovani “G-Utilities”, smo ga odprli in poiskali več datotek in namestitvenih programov ter besedilno datoteko z navodili. Čeprav smo to že videli – za primer preberite pregled naše Seagate Portable – G-tehnologija vključuje preveč.

Na pogonu sta nameščena dva monterja, eden za čarovnika za obliko in drugega za nekaj, ki se imenuje Paragon (več o tem v minuti). Čeprav bi lahko ugotovili tistega, ki ga potrebujemo, to ne bo veljalo za vse. Navodila pomagajo, vendar so dolgotrajna. Namestitev nameščenega namestitvenega programa v koren pogona in vse drugo v mapo bi delovalo bolje. 

Poiskali smo čarovnika za format, v upanju, da nam bo dal 500 GB zmogljivosti, za katero smo plačali. To je sicer storilo, vendar je izbrisalo druge pripomočke v postopku. Hvaležni smo lahko, da je na pogonu vse vključeno, vendar bi bilo bolje imeti spletno namestitev, kot je Seagate Backup Plus Portable ali večnamenski namestitveni program, kot je Western Digital My Book (preberite pregled Seagate Backup Plus Portable in Western Digital Moja knjiga). 

G-Drive Mobile Trajnost

Čeprav ni tako agresivno tržen kot močan kot ADATA SD600, lahko G-Drive Mobile prenese premagovanje. V resnici lahko traja več kot ADATA SD600, kot lahko preberete v našem pregledu ADATA SD600. G-Drive Mobile vam nudi zaščito LaCie Rugged Mini, hkrati pa ima tanek in privlačen oblikovalski faktor (preberite naš pregled LaCie Rugged Mini). 

Ohišje iz mehke gume nudi prijeten občutek, vendar ga podpira kovinska notranjost. Opredelitev je trdna, s spodobno težo. To je zahvaljujoč hidroizolaciji, odpornosti proti prahu, zaščiti pred padci in zaščiti pred drobljenjem. 

Tudi to ni samo marketinška točka. Pogon ima IP67 zaščito pred vodo in prahom, lahko prenese skoraj 10-metrski padec in zdrži do 1000 kilogramov tlaka. G-Drive Mobile s svojo impresivno hitrostjo in zmogljivostjo lahko prenese vsako delovno obremenitev v kakršnih koli pogojih.

Pregled funkcij G-Drive G-Drive Mobile SSD

Začne od 8999 $ vseh načrtov

Lastnosti

Zmogljivost
500 GB, 1TB, 2TB

Pomožni program za varnostno kopiranje

Vmesnik
USB 3.0

Platforma

Windows

macOS

Android

Izvedba

Hitrost vožnje
N / A

Vrsta trdega diska
SSD

Podpora

Garancijska doba
60 mesecev

Storitve obnovitve

Tabela hitrosti

Cena

Do danes je G-Drive Mobile najdražji prenosni disk, ki smo ga pregledali. Cena na gigabajt na 2TB je skoraj toliko kot na nekaterih vodilnih prenosnih SSD diskih 1 TB (več o tem preberite v našem pregledu Samsung T5). 

G-Technology G-Drive Mobile SSD
Ocena urednika: 500 GB89,99 USD1TB181,18 USD2TB329,95 USD179,95 $ 89,99Prihranite 89,96 $ (50%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 149,99(73 komentarjev) Kupi na Best Buy$ 181.18Prikaži oceneKupi na Amazonu$ 189,95(1 ocene) Kupi na Walmartu$ 299,99(57 mnenj) Kupi na Best Buy749,95 $ 329,95Prihranite 420,00 $ (56%) Prikaži mnenjaKučite na Amazonu$ 649,99(2 Ocene) Kupi na Best Buy

Brez dvoma je to pojem zmanjševanja donosov zunanjih SSD diskov. G-Drive Mobiles so hitrejši od drugih SSD-jev in imajo izjemen oblikovni faktor, vendar so meje med njim in diski od SanDisk in Samsung majhne. Poleg tega nimajo funkcij, ki bi jih dobili pri Samsungu T5, na primer zaščite z geslom. 

Če je vrednost tisto, kar vas zanima, G-Drive Mobile ni mesto za ogled (preberite naš pregled Toshiba Canvio Basics, če želite izvedeti več o disku, usmerjenem v vrednost). Kljub temu sta vaša glavna težava brezkompromisna hitrost in kakovost izdelave, je G-Technology eden redkih proizvajalcev, ki obema pripadeta.

Hitrost & Izvedba

Preizkusimo hitrost in napake, da ocenimo skupno zmogljivost pogona. Čeprav vedno obstajajo proizvodni dejavniki, ki lahko spremenijo uspešnost pogona, štirje testi, ki jih uporabljamo, poskušajo dobiti čim bolj natančno sliko, tako da lahko primerjamo pogon z ostalim trgom. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2,3 GB Prenos
G-Technology G-Drive Mobile SSD
562,8 MB / s 515,6 MB / s 177,9 MB / s 170,5 MB / s 16.54 sek.

Hitrost se začne s CrystalDiskMark. Naš 500-GB G-Drive Mobile smo vodili skozi referenčno vrednost s testno datoteko 4 GB in petimi prehodi. Po oglaševanju so zaporedni odčitki dosegali več kot 560 megabajtov na sekundo. Poleg tega so bile naključne hitrosti branja in pisanja najhitrejše, kar smo jih videli s prenosnega SSD-ja. 

g-drive-mobile-crystaldiskmark

Nato smo na pogon kopirali 2,3 GB mapo, napolnjeno s filmi, glasbo in dokumenti. Prenos je trajal 16,54 sekunde, kar je že drugi najhitrejši čas, ki ga je premagal samo Samsung T5. Skozi test je ležal s konstantnimi 144 MB / s, kar pomeni, da je hiter. 

Napako smo spremljali tudi zaradi napak s CrystalDiskInfo. Ni jih bilo, a kot vidite na spodnjem posnetku zaslona, ​​smo opazili nekaj zanimivega. Registriran je kot SanDisk X600 M.2 SSD. Mogoče je, če ni verjetno, da je G-Drive Mobile le M.2 X600 v robustnem podvozju. G-Technology in SanDisk sta navsezadnje v lasti Western Digital.

g-pogon-mobilni-kristaliskinfo

Garancija & Podpora

Izjemno odlične zmogljivosti in zmogljivosti je eden od razlogov, da kupite G-Drive Mobile, garancijo. Z mobilnim telefonom G-Drive dobite pet let, kar je najdaljše, kar smo jih videli na katerem koli zunanjem trdem disku. Še vedno je omejena garancija – ni načina za to – vendar G-Technology ni tako stroga kot drugi proizvajalci. 

Če sistem pokvari ali poškodujete, G-Technology v bistvu ne odgovarja. Prav tako ni zajeto neprekinjeno delovanje ali izguba podatkov. Če je pogon poškodovan zaradi napake v proizvodnji, ga bomo zamenjali brezplačno. Kot pri vseh garancijah boste morali tudi skozi postopek odobritve povratnega blaga. 

Kljub temu lahko veliko težav odpravite sami. Za razliko od večine proizvajalcev pogonov G-Technology nudi ustrezno bazo znanja za svoje izdelke. Tam boste našli vodnike za začetek, pogosta vprašanja, prenose, specifikacije in razprave v skupnosti. Čeprav drugi proizvajalci zagotavljajo te vire, jih le redko zagotavljajo na enem mestu. 

g-pogon-mobilna baza znanja

Če iščete natančnejše odgovore, lahko na vrhu baze znanja kliknete gumb »zastavi vprašanje«. Obstaja dolgotrajen kontaktni obrazec, ki je na žalost edini način za pogovor s predstavnikom za podporo. Glede na to bi morali številni viri za samopomoč rešiti večino težav.

Razsodba

Dražja od konkurence se G-Technology ne ukvarja z rezanjem vogalov, da bi ugajala strankam, usmerjenim na vrednost. Namesto tega boste plačevali več in več. Učinkovitost je blizu drugih vodilnih SSD diskov, vendar kakovost izdelave in velika garancija sta nekaj, česar še nismo videli. 

Glede na to je cena visoka. Za tiste, ki želijo, kar ponuja G-Technology, je malo primernih nadomestkov. Tisti, ki iščejo bolj vrednostno usmerjeno opcijo, pa bodo bolje prebrali druge ocene zunanjega trdega diska. 

Kaj menite o G-Drive Mobile? Ali je dodaten strošek vreden hitrosti? Sporočite nam svoje misli v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map