Схадов вс ПлаиСтатион Нов: Облачно играње у облацима за 2020. годину

Схадов и ПлаиСтатион Сада су две најбоље услуге облачења игара у облаку, мада они пружају услуге разлицитој публици. ПлаиСтатион је једноставна, јефтина платформа за облачне игре која се савршено интегрише са ПС4. Сјена, с друге стране, нуди бескомпромисне перформансе, иако по високој цени.


У овом упоређивању Схадов вс ПлаиСтатион Нов, открићемо која је боља опција. Током серије од седам рунди, двојица ће ићи „од прстију до пете“ у игри, подршци за платформу, перформансама, лакоћи коришћења и још много тога. 

Повремено ћемо за контекст доводити друге услуге игара у облаку, али ово поређење је углавном усмерено на наша два конкурента. Ако желите да видите како се понашају против остатка тржишта, прочитајте нашу Схадов рецензију и ПлаиСтатион Нов преглед.

Постављање борбе: ПлаиСтатион Нов вс Схадов

Сад смо у реду за Схадов и ПлаиСтатион, који ће ићи главом до главе кроз низ рунди. Постоји седам рунди у којима ћемо их упоређивати, и сваки је вредан бода. На крају ћемо збројити бодове и прогласити победника. 

Ипак, постоји пуно простора за виггле у овом формату. Наш циљ је не само упоређивање ова два, већ и пружање контекста зашто један сервис може да добије круг над другим. Неке рунде се не могу сажети једноставним додељивањем бода. Због тога вам препоручујемо да прочитате сваки круг како бисте стекли представу која је за вас боља услуга. 

Као што је случај са било којим поређењем, између такмичара је и тамо напред и назад. На пример, Схадов је скупљи од ПлаиСтатион Нов-а, али заједно са карактеристикама и перформансама оправдава ту цену. Слично томе, ПлаиСтатион Нов укључује пуну библиотеку игара ван капија, док ћете их морати купити појединачно помоћу Схадов-а. 

Не постоји увек конкретан одговор. Речено је да смо тестирали обе услуге од пријаве до стриминга и у овом поређењу ћемо скицирати који је бољи начин на основу тог искуства.

1

Библиотека игара

Схадов и ПлаиСтатион Сада имају врло различите приступе својој библиотеци игара. Схадов, као што ћемо у наставку, нуди потпуну радну површину Виндовса 10, омогућавајући вам да инсталирате било коју игру која би се иначе могла покретати на Виндовс-у. ПлаиСтатион Нов, с друге стране, има фиксну библиотеку игара, која нуди нешто више од 800 наслова. То ипак није крај приче. 

Будући да Схадов функционише као уобичајена Виндовс машина, мораћете да купите игре на Стеам, Уплаи или Епиц Гамес Сторе да бисте их играли у облаку. Исто важи и за игре без ДРМ-а са платформи као што је ГОГ. С ПлаиСтатионом, међутим, имате бесплатан приступ целој библиотеци игара.

плаистатион-нов-ревиев-либрари

Слично Пројекту кЦлоуд, ви не купујете само претплату у облаку за играње помоћу ПлаиСтатион Нов-а, већ и пуну библиотеку игара (прочитајте нашу рецензију Пројецт кЦлоуд). Та библиотека укључује нове игре попут Цонтрол и Волфенстеин ИИ: Тхе Нев Цолоссус, као и старе ПлаиСтатион фаворите попут Унцхартед 3 и Блоодборне.

Овај круг је тежак, јер упоређујемо два радикално различита приступа за складиштење полица виртуалних игара. ПлаиСтатион Нов нуди бесплатну, курирану листу игара, која садржи главне наслове на више платформи као и ПлаиСтатион ексклузива. Схадов с друге стране има много већу ширину игара, али мораћете да их платите. 

Нажалост, ово коло се своди на предност. Ако волите ПлаиСтатион ексклузиве и желите да одмах уђете у акцију, ПлаиСтатион Нов је несумњиво бољи избор. То је речено, због велике количине садржаја доступног на Схадову, дајемо му победу у овом кругу.

Коло: Библиотека игара за Схадов Цлоуд Гаминг

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

2

Цене

Схадов је једна од најскупљих платформи за играње у облаку, која је збуњујућа у поређењу са ПлаиСтатион Нов-ом јер ви требате да купујете сопствене игре. Упркос високој цени, Схадов чини неисплативу квалитету стриминга и списком функција са којима други конкуренти не могу да прате корак.. 

Међутим, када се своди на кованице и пеније, ПлаиСтатион Нов има предност. Уз месечну претплату од 10 УСД и годишњу претплату од 60 УСД, ПлаиСтатион Нов би могао бити најјефтинији начин играња игара у облаку (осим ако нисте ограничени на ГеФорце Нов-овом ограниченом бесплатном плану). Та претплата такође купује приступ више од 800 игара. Погледајте наш ГеФорце Нов вс ПлаиСтатион Нов комад.

Помоћу Схадов-а вам остаје да трошите најмање 12 УСД месечно ако се пријавите за годину дана и до 50 УСД месечно ако купујете њен највиши месечни ниво. Омогућено је да додатни трошак долази са погодностима. На пример, Бесконачни план нуди праћење зрачења у реалном времену и резолуцију 4К. ПС Нов је симулирао осветљење и закључан је до 720п. 

Ако су све једнаке, победу бисмо дали Схадову. Услуга је скупља, иако се уз спецификације подударају с њеном цијеном. Међутим, све ствари нису једнаке. ПлаиСтатион Нов долази са играма и мораћете да их купујете одвојено са Схадов-ом. Ако кренете од нуле, то би могло значити неколико стотина долара ван капије. 

У том контексту, ПлаиСтатион Нов изгледа много импресивније, омогућавајући вам да брзо скочите на дугу листу игара без потребе да потражите посао или платите пуну цену. То је рекло, да заправо не поседујете игре са ПлаиСтатион Новом. Наслови често напуштају услугу јер се додају нови, што значи да се заостаци непрестано мењају. 

Као и претходни круг, и овај се у великој мери заснива на личним жељама. Ако већ имате библиотеку Стеам игара, Схадов је боља опција, чак и када је цена више од просека. То је речено, не поричемо да је ПлаиСтатион Нов јефтинији, а осим тога, одмах укључује много сјајних игара..

Коло: Цјена за ПлаиСтатион одмах

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

3

Карактеристике

ПлаиСтатион Нов је прилично ограничен у погледу функција, ограничавајући своју функционалност на платформама на којима је доступан. Сјена је много боље реализована, узимајући постојеће функције Виндовс-а и омогућава вам да их искусите у облаку. Опет, говоримо о другачијем приступу. Ипак, Схадов има јаснију ногу у овом кругу. 

Са Стеамом можете користити само Виндовс 10 – а не одузету верзију Виндовса 10 – и ништа више (прочитајте наш Вортек преглед за то). Помоћу Схадов-а можете бесплатно да преузмете жељени прегледач, гледате ИоуТубе видео снимке, прилагодите Виндовс радну површину и, наравно, посетите Цлоудвардс.нет.

подешавања схадов-виндовс-а

Међутим, чињеница да Схадов нуди Виндовс има неке практичне апликације за играње. Можете да инсталирате и играте било коју игру која се обично ради на ПЦ-у. За разлику од других услуга играња у облаку, који ваш избор игара ограничавају на одређене ДРМ платформе, Схадов подржава све. 

Штавише, са Сенком нема проблема са дигиталним правима. На пример, ако Гоогле Стадиа пропадне, ваше игре ће се изгубити са услугом (прочитајте наш преглед Гоогле Стадиа). Исто не важи и за Схадов. Пошто се куповине обављају уз Стеам и слично, и даље ћете имати приступ својим играма, чак и ако откажете претплату на Схадов. Прочитајте наше упоређивање Гоогле Стадиа вс Схадов.

схадов-стеам-инсталира

Функције ПлаиСтатион Нов-а више су усредсређене на оно што не може, а не на оно што може. Како ћемо ући у рунду „подршке за платформу“, услуга је доступна само на ПС4 и ПЦ-у, од којих последњи пружа субпар искуство. ДуалСхоцк 4 можете користити само са ПС Нов. Не постоји подршка за друге контролере или тастатуру и миш. 

Још горе од тога, можда ћете морати да останете у реду за игре, зависно од потражње. Сони у свом ПС Нов ФАК каже да је „немогуће погодити колико дуго ћете чекати“ да бисте играли било коју одређену игру. Као што смо истакли у нашој рецензији, то је као да кажете да на Нетфлику не можете гледати нове епизоде ​​Црног огледала све док други корисници не. 

плаистатион-нов-ревиев-фак

Схадов и ПлаиСтатион Сада имају различите приступе у начину вођења, због чега је Схадов јасан победник за овај одељак. ПлаиСтатион Нов једноставно има превише ограничења, док Схадов пружа сву флексибилност оперативног система Виндовс.

Рунда: Карактеристике Поинт фор Схадов Цлоуд Гаминг

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

4

Перформансе

Од подршке за игре до функција до цена, ПлаиСтатион Нов се борио против Схадов-а. Међутим, све се своди на перформансе, а на том фронту ПС Нов заостаје. Тестирали смо три игре на свакој од њих, а Схадов је водио Доом, Цоунтер-Стрике: Глобална офанзива и Цупхеад. Слично томе, појачали смо Доом, Мигхти Но. 9 и Блоодборне на ПлаиСтатион Нов-у. 

Почевши с ПлаиСтатион-ом Сада, могли смо одмах учитати игре током радног дана у недељи (ПС Нов понекад захтева редовне редове). Све се осећало одзивно, мада је повремени струјни артефак брзо разбио илузију. Поред тога, искусили смо доста заостајања у улагању.

плаистатион-нов-ревиев-доом

Чини се да је заостајање у производњи веће питање код захтјевнијих наслова. На пример, наш лик у Доом-у је заостајао мало, док смо у Мигхти-у број 9. мало-помало заостајали. За брзе игре попут Доом-а, тај траилинг је превише. ПлаиСтатион Нов је доста побољшао своје перформансе, али недовољно да би био на нивоу Схадов-а. 

Када говоримо о томе, Схадов нуди скоро једно-једно искуство са локалног ПЦ-а. Током нашег тестирања никада нисмо наишли на никакав мук или заостајање. То је зато што Схадов нуди комплетан Виндовс рачунар. Уместо да стримује велике датотеке са пословног сервера, Схадов је све ваше датотеке игара локализован на вашој удаљеној радној површини. 

схадов-стеам-инсталира

Највећи проблем са којим смо се сусрели било је повремено заостајање у Виндовс-у, али ништа што утиче на искуство играња. Надаље, Схадов нуди до 4К резолуције без икаквих проблема. ПС Сада је с друге стране ограничен на 720п. Иако то није крај света на фулл ХД екрану, ток ПС Нов 720п изгледа страшно у 4К. 

У овом кругу заиста нема такмичења. То је слично поређењу ПС4 са ПЦ-ом. Наравно, ПС4 је импресиван систем за тржиште коме је намењен, али није ништа у поређењу са наменским рачунаром за игре. На потпуно исти начин, ПС Нов је импресивна, нова услуга, али не досеже висине Схадов-а.

Коло: Тачка перформанси за Схадов Цлоуд Гаминг

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

5

Подршка за платформу

Подршка за платформу је велики проблем за ПлаиСтатион Нов. Тренутно можете да преносите наслове ПлаиСтатион Нов на ПС4 и ПЦ рачунару и то је то. Поред тога, на ПЦ-у ће вам требати ПС4 контролер. ПлаиСтатион Нов не подржава тастатуре и контроле миша. 

Супротан Схадову, проблем је јасан. Схадов нуди клијентима за Виндовс, мацОС, Андроид, иОС и Линук, а паметне ТВ апликације стижу у блиску будућност. Сенка је скупља, али испуњава обећање о игрању ваших омиљених игара без обзира на уређају који користите. ПлаиСтатион Нов не.

Међутим, локализација ПлаиСтатион Нов-а има своје предности, наиме у томе што можете преузети неке игре на свој ПС4. Упркос томе, играње у облаку се односи на играње без потребе за софистицираним хардвером или огромним екраном. То је Схадов’с вхеелхоусе, пружа слично искуство без обзира да ли се играте на лаптопу или телефону.

Коло: Тачка подршке за платформу Схадов Цлоуд Гаминг

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

6

Лакоћа коришћења

Када је у питању једноставна употреба, о Схадову се не може пуно разговарати, све док знате како постоји пут око Виндовс радне површине. Пријављивање за услугу је безболно, а након краћег сата чекања, моћи ћете да приступите вашој удаљеној машини. 

У супротном, ваше једине друге интеракције са Схадов-ом биће покретање ваше удаљене машине и коришћење прекретних типки за завршавање сесије.

регистрација у сенци

ПлаиСтатион Нов је много сложенији, посебно на рачунару. Препоручујемо да се пријавите на свој ПС4 и обрађујете све тамо јер је продајни левак на радној површини у најбољем случају напола печен. Након што се пријавите за налог на радној површини, мораћете да пронађете везу за преузимање негде другде на Сони-овој веб локацији. На ПС4 апликација ПС Нов је подразумевано инсталирана. 

ПС4 искуство је врло слично ПС4-овом ОС-у, приказујући игре у Нетфлик-ескуе формату. Више смо забринути за ПЦ искуство. У покушају огледала интерфејса који се види на конзолама, апликација ПЦ ПС Нов приказује сличан интерфејс налик плочицама. Међутим, заиста је лаган, посебно ако користите тастатуру и миш. 

плаистатион-нов-ревиев-апплицатион

Постоје и друга мања питања. На пример, од вас се никада не тражи да се пријавите; апликација се одмах покреће на екрану за избор игара. Поред тога, не постоји трака за претрагу, па ћете морати да се крећете кроз дуги списак игара да бисте пронашли ону коју желите. 

Сва ова издања остављају ПлаиСтатион Нов ПЦ апликацију осећајући се као пратећи алат за имплементацију ПС4, ништа више. 

Што је још горе, морате да ручно синхронизујете уштеде између ПЦ верзије ПС Нов и верзије конзоле, а чак и тада, не подржавају све игре цросс-плаи између две платформе. ПлаиСтатион Нов је у великој мери ПС4 сервис за стриминг који понекад – ако имате среће – ради на рачунару. 

Схадов је, с друге стране, потпуно развијена услуга играња у облаку која вам омогућава да искусите исте наслове на телефону, радној површини и телевизору. Нема много тога за разговарати када је у питању једноставност коришћења Схадов-а, али у контексту ПлаиСтатион-а Нов, то је добра ствар. Једноставно ради, без обзира на којој платформи сте.

Коло: Лакоћа употребе за Схадов Цлоуд Гаминг

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

7

Покривеност

Схадов и ПлаиСтатион Сада имају веома различите дефиниције „покривености“. Почевши од Схадов-а, доступан је само у САД-у, а чак ни тада нису све државе подржане у потпуности.

С друге стране, ПС Нов доступан је на дугом списку земаља, укључујући Аустрију, Канаду, Финску, Данску, Белгију, Француску, Немачку, Ирску, Италију, Јапан, Луксембург, Холандију, Норвешку, Португал, Шпанију, Шведску, Швајцарска, САД и Велика Британија.

ПлаиСтатион Нов има много шири распон, али то је вероватно зато што се пиггибацкинг на постојећој ПлаиСтатион Нетворк инфраструктури. Иако не можемо са сигурношћу знати, ПС Нов ФАК често сугерише да неки сервери изван ПСН мреже раде као ПС Нов сервери. Међутим, изгледа да их нема довољно.

 С обзиром да ће играчима можда требати ред, вјероватно је премало сервера који би поднијели потражњу, што је још језивије с обзиром на то да ти сервери преносе само игре у 720п. Схадов има мању мрежу, али много боље подржава оне унутар своје мреже. 

Сјена је званично доступна у свих 48 америчких континенталних држава. Међутим, то се „живи“ само у 38 од тих држава. 

Осталих 10 – Васхингтон, Утах, Виоминг, Аризона, Идахо, Цолорадо, Монтана, Алабама, Георгиа и Флорида – сматрају се државама „модуса истраживања“. То значи да, због различитих фактора, укључујући терен и инфраструктуру, Сенка може имати неких проблема у тим областима. 

сјена-покривање

Ако сте у стању уживо, Схадов је лака победа овог круга. Нема чекања, сервери могу да подносе много захтевнији радни терет и вероватније је да вам је сервер географски близу. 

Међутим, ПлаиСтатион Нов подржава шири спектар локација, чак и ако те локације нису добро подржане као што је САД са Схадов-ом. Због тога дајемо ПС-у победу у овом колу. 

Коло: Тачка покривања за ПлаиСтатион одмах

Схадов Цлоуд Гаминг Логотип
ПлаиСтатион Нов Лого

8

Последње мисли

Од наших седам рунди, Схадов има пет победа у ПлаиСтатион Нов-у. Иако звучи као клизиште за Схадов, наишли смо на сличне резултате у нашем Схадов вс ГеФорце Нов мечу. Није да је ПлаиСтатион Нов лоша услуга, већ да је Схадов само лига испред остатка тржишта.

Победник: Сенка

Иако је Схадов моћнији и флексибилнији од ПлаиСтатион-а Нов, постоје разлози да се држите Сонијеве понуде. Ако сте фан ПС4, ПлаиСтатион Нов је одлична услуга. Аспект струјања игара је мање лаган, али могућност преузимања и играња више од 300 игара (уз додатних 500 или више у облаку) локално вриједи трошкове само претплате.. 

Слажете ли се да је Схадов победник или је ПлаиСтатион Нов боља опција? Јавите нам своје мисли у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map