Netflix je ena izmed vodilnih storitev pretočnega pretoka na svetu. Na voljo je v več kot 190 državah in ima na voljo več filmov in oddaj, nove pa dodajajo vsak mesec. Vse, kar potrebujete, je internetna naprava za pretakanje Netflixa, vendar se na poti lahko zgodijo tudi kakšni štucanja, zato smo pripravili ta najboljši vodnik VPN za Netflix.


Čeprav je Netflix na voljo v večini držav, nimajo vsi uporabniki enake izkušnje. Netflixova knjižnica se razlikuje od države do države, zato tisto, kar je na voljo v Netflixu ZDA, v Veliki Britaniji morda ne bo dostopno. 

To pomeni tudi, da bo Netflix, ko potujete, videti malo drugače, ko se prijavite, in morda ne boste mogli nadaljevati gledanja svoje najljubše oddaje.

Nekatere države, ki so strogo povezane s cenzuro, sploh ne dovoljujejo dostopa do Netflixa. Kitajska je ena izmed teh držav, njen Veliki požarni zid pa blokira večino, če ne celo vseh, zahodnih vsebin. K sreči lahko vse zgoraj omenjene težave odpravite tako, da se preprosto povežete z Netflixom prek virtualnega zasebnega omrežja. Vendar ne morejo vsi VPN-ji zaobiti bloka Netflix VPN.

Če bi raje preskočili na ciljno črto, je ExpressVPN prednji tekač za dosledno vstopanje v Netflix. To je najboljši VPN na trgu in odkljuka vsa polja za Netflix. 

Še naprej pa berete za več možnosti. Pogovorili se bomo tudi o tem, zakaj potrebujete VPN, katere funkcije aplikacije so najpomembnejše za dostop do Netflixa, pa tudi o slabostih uporabe brezplačnega VPN-ja. 

Najboljši VPN za Netflix

  1. ExpressVPN – najboljši VPN za ameriške Netflix
  2. NordVPN – pomaga pri gledanju ameriškega Netflixa iz drugih držav
  3. CyberGhost – obide Netflix VPN blok
  4. Windscribe – dobra storitev, vendar brezplačni načrt ni dober za Netflix
  5. VyprVPN – varna storitev, ki zaobide prepoved
  6. Zasebni dostop do interneta – najbolj stroškovno ugodna možnost
  7. ProtonVPN – open source in ponuja odlične ponudbe

1. ExpressVPN

ExpressVPN sedi na prestolu v številnih naših prvih petih člankih, vendar z dobrim razlogom. Je ena najboljših vsestranskih aplikacij, ki jih lahko dobite, tudi za shranjevanje v oblaku, in se je izkazala na številnih področjih našega testiranja. 

ExpressVPN se je nad številnimi svojimi konkurenti izkazal z nenehnim prebijanjem nekaterih najtežjih pretočnih ovir, zato je tudi naš najboljši VPN za pretakanje.

Kar zadeva pretakanje, je ExpressVPN najboljši VPN, ki se uporablja za Netflix, z dostopom do knjižnice v skoraj vseh državah. Prav tako ima več kot 3000 strežnikov v 94 državah, zato pri iskanju strežnika Netflix ne bi smelo biti težav (še posebej so nam všeč newyorški strežniki za Netflix U.S.).

To je tudi najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili doslej. To pomeni, da ne bi smeli imeti težav s pretakanjem v ločljivosti 1080p ali celo 4K in vam ne bo treba čakati večnosti, da se vsebina naloži. Dobivate tudi neomejeno pasovno širino, tako da lahko kadar koli pretakate, kolikor želite. 

Druge funkcije programa ExpressVPN

ExpressVPN je eno najlažjih VPN-jev. Za začetnike je odlično, saj ima vmesnik velik gumb “vklop” za hitro povezavo. S pritiskom na ta gumb vas boste povezali s “pametnim” strežnikom glede na vašo lokacijo. Če se želite povezati z določeno državo, preprosto kliknite »izberite lokacijo« in izberite želeno. Več si preberite v našem celotnem pregledu ExpressVPN.

expressvpn-pregled-navigacija po strežniku

Eno od področij, na katerem nas ExpressVPN spusti, je njegova cena, kot smo omenili v članku ExpressVPN proti PureVPN. Je drago, vendar je vredno denarja in ponuja veliko več kot le način za vstop v Netflix. Stroške lahko znižate za nekaj zarez, tako da se odločite za daljšo naročnino. Če s tem niste zadovoljni, obstaja 30-dnevno jamstvo vračila denarja za vaš duševni mir.

2. NordVPN

NordVPN je blizu, da je najboljši Netflix VPN, saj je primerljiv z našo najboljšo izbiro, kot lahko preberete v naši ExpressVPN nasproti NordVPN. Zaradi neskladnih hitrosti pa le pogreša. 

Pravzaprav vstop v Netflix ni bil težava med testiranjem našega pregleda NordVPN. Vsi strežniki, ki jih priporoča NordVPN, so lahko dobili dostop. Težava je v tem, da imajo priporočeni strežniki grozne hitrosti. Pravzaprav je tako slabo, da ne more pretakati vsebine. Glede na to ima samo izbiranje strežnika veliko boljše rezultate. 

nordvpn-pregled-strežnik-navigacija

Ko izberete spodoben strežnik, NordVPN deluje kot čar in celo zasede prvo mesto v našem najboljšem VPN-ju za torrenting kos. Na voljo je z neomejeno pasovno širino, in če boste morali dostopati do Netflixa drugih držav, je v 59 državah več kot 5500 strežnikov. Prav tako je preprost za uporabo z ogromnim zemljevidom, ki prikazuje države, v katerih so strežniki.

NordVPN nudi dobro vrednost za vaš denar in je morda boljša možnost, če vam primanjkuje denarja. Vendar mesečni načrt ni dober. Daljši načrti vam bodo prihranili nekaj denarja in 30-dnevno okno za vračilo, če vam ne bo všeč.

3. CyberGhost

CyberGhost je še ena odlična izbira za najboljšo storitev VPN za Netflix. Ima kopico strežnikov, ki so optimizirani za pretakanje platform, kot je BBC iPlayer, in vstop v Netflix je prepir. Ima tudi obsežno strežniško omrežje s približno 6.000 v 90 državah, kar še zdaleč ni od širitve države ExpressVPN (preberite našo primerjavo ExpressVPN proti CyberGhost). Ta številka ponavadi niha, vendar nikoli ni predaleč.

Njegove hitrosti so nekoliko neskladne, hitrejše hitrosti opažene na bližjih strežnikih, podobno kot NordVPN (preberite naš NordVPN proti CyberGhost kos). Med testi smo ugotovili, da je CyberGhost uspel, ko smo našli dostojen strežnik, kar lahko preberete v našem pregledu CyberGhost.

Omejitev pasovne širine ni, in čeprav se lahko njen vmesnik nekoliko navadi, je enostavno videti, kje morate biti. CyberGhost vam omogoča istočasno povezovanje do sedmih naprav, kar je super, če se želi povezati celotna družina. 

CyberGhost-Streaming-strežniki

CyberGhost je poceni storitev, a tako kot mnogi drugi ponudniki mesečni načrt ni najbolj stroškovno učinkovit. Za uporabnike Android in iOS je na voljo sedemdnevna brezplačna preskusna različica, vendar namizni uporabniki dobijo le en dan, da jo preizkusijo. Obstaja tudi garancija za vračilo denarja: 14 dni z mesečnim načrtom in 45 dni z daljšim.

4. Vetropis

Sledi Windscribe, ki ponuja svoje VPN storitve prek brezplačnega in plačljivega načrta, ki ga je mogoče prilagoditi. Ko pa gre za dostop do Netflixa, ga brezplačni načrt preprosto ne zmanjša. Ko smo poskušali vstopiti v Netflix z brezplačnimi strežniki Windscribe, smo bili popolnoma blokirani.

Poleg tega njegovi brezplačni strežniki pokrivajo le nekaj držav, kar pomeni, da vam ne bodo na voljo vse knjižnice Netflixa. Ko enkrat pogledate njegov plačljivi načrt, se vse to spremeni. Ne le, da imate dostop do celega skladišča strežnikov drugih držav, ampak lahko uporabite tudi strežnike Windfcribe Windflix. 

Windflix strežniki so zgrajeni posebej za pretakanje in delujejo dobro. Na voljo so v ZDA, Veliki Britaniji, na Japonskem in v Kanadi. Do Netflixa lahko dostopajo brez kakršnih koli težav. Poleg tega ima preprost vmesnik, primeren tako za začetnike kot tehnike. 

vetrobranski pregled-okna

Poleg tega imate neomejene istočasne povezave, ne glede na načrt, ki ga imate, zato je tudi naš najboljši VPN za več naprav. Preberite naš pregled Windscribe za več.

Širina pasovne širine in cena

Vprašanje, ali z Windscribeom dobivate neomejeno pasovno širino, ni preprosto da ali ne. Brezplačni načrt je ena najboljših brezplačnih storitev VPN, vendar na mesec dobite le 2 GB pasovne širine. To lahko povečate na 10 GB tako, da ob prijavi vnesete veljaven e-poštni naslov in druge načine, vendar še vedno ne bo dovolj za obdelavo dobrega Netflixovega napitka.

Plačljivi načrt Windscribe-a sicer prihaja z neomejeno pasovno širino, vendar to ni najcenejša možnost na trgu, še posebej, če ga primerjate s tistim, kar dobite z recimo NordVPN (preberite naš Windscribe vs. NordVPN del). Daljši načrti vam bodo prihranili denar sčasoma, vendar obstaja cenejši način, da dobite tisto, kar želite.

Z uporabo možnosti gradbenega načrta Windscribe lahko združite neomejeno pasovno širino in kateri koli strežnik – vključno z enim od strežnikov Windflix – za samo 2 USD na mesec. V ta paket lahko dodate tudi druge strežnike za dodatnih 1 USD. Uradnega pravilnika o vračilu blaga ni, vendar lahko svoj denar vrnete, če ga zahtevate v treh dneh po nakupu.

5. VyprVPN

VyprVPN si je prislužil tudi mesto enega najboljših VPN-jev za Netflix. V storitve pretakanja lahko pridete brez nastavitve nastavitev, zato je bil vstop v Netflix kos torte. 

VyprVPN ima tudi svoj lastniški protokol Chameleon, ki vam lahko pomaga, da se prehvalite prek Netflixovega bloka, saj je zasnovan tako, da popolnoma prikrije dejstvo, da celo uporabljate VPN. Vendar to ni vedno potrebno.

VyprVPN-odjemalec

Na voljo je tudi z neomejeno pasovno širino in dokaj dobrim vmesnikom. Njene strežnike je mogoče najti v več kot 64 državah, čeprav skupno število strežnikov in drugi vidiki storitve na papirju niso preveč obetavni. Naši hitrostni testi so vrnili slabe rezultate, kot ste lahko prebrali v našem pregledu VyprVPN, vendar je njegova dejanska zmogljivost povedala drugačno zgodbo. 

Lokalni strežniki so vrnili hitrosti, podobne hitrosti, ki je bila posneta, ko nismo uporabljali VPN in smo dovolili, da se vsebina naloži pri 1080p brez večjih zamud. Oddaljenejši strežniki so se za začetek malce borili in se sprva naložili z nižjo ločljivostjo, a so hitro prišli do želenih 1080p.

VyprVPN ima dva različna paketa. Standardni načrt omogoča do tri hkratne povezave, Premium načrt pa pet, poleg tega pa tudi uporabo protokola Chameleon. Nato lahko izbirate med mesečnim ali letnim računom, pri čemer letni načrt deluje bolje, cenovno. Vzpostavljena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja.

6. Zasebni dostop do interneta

Kljub temu, da zasebni dostop do interneta ne more dosledno vnesti v Netflix, menimo, da ga je še vedno treba omeniti kot VPN, ki se lahko prebije skozi oviro. Čeprav smo imeli med preizkušanjem za pregled zasebnega dostopa do interneta nekaj nenavadnih srečanj, lahko dostopa do storitve pretakanja, ko se igrate z različnimi strežniki.

PIA ima več kot 3000 strežnikov, pokrivajo pa le 29 držav. Kljub temu bi to moralo biti dovolj za dostop do druge knjižnice Netflix, če želite. Poleg tega je večina teh strežnikov v ZDA, kar pomeni, da bi bil PIA lahko odličen VPN za ameriški Netflix. PIA je tudi naš najboljši VPN za Linux, če se boste trudili najti ustreznega.

pia-review-windows-aplikacija

Dobite neomejeno pasovno širino in njene hitrosti so na splošno hitre, čeprav je to največkrat posledica PIA, ki privzeto uporablja lažje šifriranje. Kot prehod na Netflix to ne bi smelo biti problem, vendar bi morali razmisliti o povečanju na varnejše 256-bitno šifriranje, če nameravate narediti kaj drugega.

PIA je eno najcenejših VPN-jev, kjer še vedno dobite kakovostno storitev, tudi po nedavnem povišanju cen. Škoda je, da njegova podpora za stranke ne vključuje klepeta v živo. Kljub temu pa jo lahko poveste, če veste, da je obdobje vračila sedem dni. 

7. ProtonVPN

Nazadnje imamo ProtonVPN. Nima težav pri povezovanju z Netflixom, BBC iPlayerjem, Amazon Prime, Hulu ali katero koli drugo storitev pretakanja. Razlog, zakaj je zadnji, je v slabih hitrostih. 

Tako kot mnogi drugi ponudniki tudi ProtonVPN priporoča uporabo strežnikov, vendar so počasni. Če izberete sam strežnik, bi morali najti hitrejšega nalaganja, vendar še vedno ne bo najbolje.

ProtonVPN ima strežnike v 44 državah, vendar boste morali imeti dostop do vseh svojih plačljivih načrtov, da boste imeli dostop do vseh. Z brezplačnim načrtom dobite eno povezavo in uporabo treh strežnikov, ki se nahajajo v ZDA, na Japonskem in na Nizozemskem. 

Lokacije so za vas morda v redu, še posebej, če želite japonski Netflix, vendar strežniki niso zanesljivi in ​​morda nimajo dobre hitrosti. 

vmesnik za pregled protonvpn

Dobite neomejeno pasovno širino vseh njegovih načrtov, vključno z brezplačnim. Nastavitev je lahko muka, vendar je vmesnik enostaven za uporabo, ko ga imate. Vendar ni veliko nastavitev, s katerimi bi se lahko lotili Več o storitvi si lahko preberete v našem pregledu ProtonVPN.

ProtonVPN-ovi paketi

ProtonVPN ima na voljo več stopenj. Kot smo že povedali, obstaja brezplačni načrt. Po tem lahko izbirate med tremi načrti: Basic, Plus in Visionary.

Osnovni načrt vas samo premakne navzgor, tako da lahko dostopate do vseh strežnikov in povečate povezave na dva. Plus ima pet povezav in nekaj dodatnih prednosti, kot so strežniški strežniki. Nazadnje vam Visionary nudi 10 povezav in uporabo šifrirane e-poštne storitve, vendar je po naših očeh preveč denarja.

Da bi zagotovili najboljšo izkušnjo pretakanja, ne da bi plačevali preveč, je načrt Plus najboljša možnost. Dobili boste pet povezav in dostop do vseh njegovih strežnikov države, pa tudi do pretočnih strežnikov in strežnikov Tor. Poleg tega lahko uporabite strežnike Secure Core ProtonVPN, ki dodajo plast zaščite, če jo potrebujete. Obstaja tudi 30-dnevno obdobje vračila.

Zakaj potrebujete VPN za Netflix

Uporaba VPN, ko ste na spletu, je zdaj pomembnejša kot doslej. VPN-ji ponujajo veliko zaščito pred mnogimi stvarmi, kot so kibernetska kriminaliteta, nadzor in vse drugo, kar je povezano s spletno zasebnostjo. Na VPN-jih je več kot le varovanje, in pomoč pri vstopu v Netflix in druge storitve pretoka je le še ena prednost, če jo imate.

Netflix Geoblocks

Nekatere države sploh nimajo dostopa do Netflixa. Če ste v takšni državi, vam bo VPN omogočil, da izberete strežnik v državi, ki lahko dostopa do njega, in izgleda, kot da ste tam fizično. Vendar tudi če imate dostop do Netflixa, to še ne pomeni, da si lahko ogledate vse, kar je v njegovi knjižnici.

To je zaradi geblok. Če še niste slišali za izraz, lahko svoje znanje razširite tako, da preberete naš vodnik o geblokiranju. Skratka, v glavnem gre tam, kjer je določena vsebina na voljo samo v določeni regiji. 

Na primer, vohunska trilerjska serija Domovina je na Netflixu, vendar je na voljo samo v knjižnici Združenega kraljestva. Podobno je kriminalno-dramska serija Better Call Saul na voljo tako v ZDA kot v britanskem Netflixu, vendar različica v Veliki Britaniji ima sezone od štiri do štiri, ameriška knjižnica pa samo sezone do tretjega.

Še enkrat, tu lahko pomaga VPN. Če ste v ZDA in si želite ogledati četrto sezono Better Call Saul, se morate povezati s strežnikom v Veliki Britaniji. Obstaja veliko drugih oddaj Netflix, ki so ekskluzivne tudi za nekatere države, vendar boste do njih lahko dostopali z dobrim VPN-jem. Z enim lahko Netflix z VPN gledate od kjer koli.

Če na primer potujete v tujino, si lahko ogledate ameriške Netflix iz drugih držav, tudi če fizično niste tam. 

Banka Netflix VPN

Zdaj, ko smo postali v Netflixu videti kot sprehod po parku, vam bomo povedali, da ni. Čeprav je izogibanje regionalni omejitvi običajno enostavno z izbiro ustreznega strežnika, prepoved Netflix VPN je dodatna ovira, ki jo lahko prebije le peščica storitev VPN, saj Netflix pogosto blokira VPN.

Razlog za to je, da čeprav veliko vsebine v storitvi za pretakanje ustvari sam Netflix, še vedno obstaja veliko, kar ni. Ostalo proizvedejo druga podjetja in povedo, kje je prikazano. Če je podjetje prodalo pravice do omrežja, to pomeni, da Netflix ne more prikazati oddaje v knjižnici te države.

Pred Netflixovo prepovedjo VPN je vse več ljudi uporabljalo VPN za dostop do Netflixovih TV oddaj, distributerji so pritiskali na Netflix, da bi ljudem preprečili dostop do storitve z eno. Takrat se je rodil prefinjen sistem za zaznavanje VPN Netflix in razlog, zakaj mnogi uporabniki zadenejo napako proxy Netflix, dokler ne izklopijo VPN.

Na srečo so se številni ponudniki VPN lotili izziva, kako deblokirati Netflix in so lahko vključeni na te sezname. Pod pogojem, da gre za igro z mačkami in mišmi in morda boste našli, da bodo izbrani VPN morali prilagoditi svojo storitev vsakič, ko jo Netflix ujame, če pa izberete tistega, ki ima več delujočih strežnikov, bi morali biti v redu.

Kako izbrati najboljši Netflix VPN

Ko gre za izbiro delujočega VPN-ja za Netflix, je največje vprašanje, ali je dovolj močan, da zruši steno Netflixa, ne da bi prejel sporočilo o napaki in to storite dosledno. 

Po tem je treba upoštevati še nekaj drugih dejavnikov. Za naše izbire smo poskrbeli, da bodo VPN-ji lahko zašli v Netflix neodkriti, upoštevali pa smo tudi naslednja merila.

Hitrost in zmogljivost pretakanja

V Netflix ni veliko smisla, če so hitrosti VPN tako počasne, da dejansko ne morete karkoli pretakniti. Večje kot je hitrost VPN-ja, manjša je verjetnost, da boste kričali na krožniku. In ne samo to, hiter strežnik pomeni, da lahko pretakate video z 1080p ali celo 4K. 

Čeprav niso vsi naši izbori med najhitrejšimi na trgu, imajo še vedno neko vrednost, da bi vstopili v Netflix.

Pasovna širina

Večina ponudnikov ponuja neomejeno pasovno širino, nekaj nenavadnih pa je. Omejitev pasovne širine je pomembna, ker jo lahko pretakanje dokaj hitro poje in če doseže mejo, bo VPN prenehal delovati. 

Predstavljajte si, da bi ugotovili, kdo je krivec v Šerloku, in vas bodo vrgli. Če izgubite VPN, boste tudi ostali izpostavljeni svoji zasebnosti.

Server Network

Če morate gledati Netflix v tujini, vam bo dobro strežniško omrežje omogočilo gledanje Netflixa z VPN. Če je še ena država, do katere želite dostopati, preverite, ali ima VPN strežnike tam. Izbira VPN-ja s številnimi strežniki v več državah je dobra ideja, tako da lahko zaobidete poljubne gebloke in pokukate v različne knjižnice.

Uporabniku prijaznost in naprave

Novorojenci in tehniki se od VPN odjemalca razlikujejo po tem, kaj si želijo. Če ste začetnik, boste najverjetneje raje vmesnik čim bolj preprost in v veliki meri naredili vse za vas. 

Če ste nekoliko bolj tehnološko nastrojeni, boste morda cenili VPN z dobrim menijem z nastavitvami, s katerim se lahko poizkusite. Nekatere aplikacije imajo najboljše iz obeh svetov, vendar je treba nekaj preveriti.

Prav tako je dobro preveriti, ali je VPN združljiv z vašo napravo. Večina VPN-jev je primerna za Windows, macOS, Android in iOS, nekateri pa imajo odjemalce za Linux in druge naprave, kot so pametni televizorji.

Cena

Če želite pridobiti VPN, ki dejansko deluje z Netflixom, boste morali porabiti vsaj nekaj težko zasluženih denarjev. Glede na to se stroški razlikujejo pri vsakem ponudniku. Poskrbite, da si ga lahko privoščite skupaj z naročnino na Netflix in da se odločite za najbolj stroškovno učinkovit načrt.

Ali lahko uporabim brezplačno VPN za Netflix?

Čeprav je na voljo nekaj dokaj spodobnih brezplačnih VPN-jev – tako kot načrti, ki smo jih omenili zgoraj – je večina samostojnih brezplačnih VPN-jev slaba ideja, zlasti za Netflix. Tako ni pravega najboljšega brezplačnega VPN-ja za Netflix.

Za enega ni več – če sploh – brezplačnih VPN-jev, ki delujejo z Netflixom. Poleg tega so trgovine z aplikacijami preplavljene z brezplačnimi odločitvami, da vas bodo izkušale, vendar mnoge od teh ne bodo ničesar storile, ampak vam povzročile težave. 

Nekateri so prikriti kot VPN, v resnici pa so le virus, ki čaka, da okuži vašo napravo. Drugi imajo vključeno nekaj varnosti, vendar je njihov glavni cilj pridobiti podatke od vas in jih prodati drugim podjetjem. Naš najslabši brezplačni vodnik za VPN je podrobneje opisan, vendar si jih moramo omisliti.

Pred nevarnimi srečanji se lahko zaščitite tako, da namestite spodoben protivirus, kot je Bitdefender (preberite naš pregled proti Bitdefender Antivirusu). Kljub temu je najbolje, da vzamete denarnico in se odpravite z zaupanja vrednim ponudnikom.

Končne misli

Netflix je trdo oreh, ko gre za pretakanje z VPN. Ne glede na to, ali potujete in želite dostopati do knjižnice domače države, si želite ogledati oddajo ali film, ki ni na voljo tam, kjer ste, ali pa ste v celoti blokirani pri uporabi storitve, VPN vam lahko pomaga. Kljub temu pa bo za preboj skozi Netflixovo steno VPN treba imeti navideznega kladiva.

Na srečo obstaja nekaj možnosti VPN, ki so oborožene s pravimi orodji za opravilo. Vendar je treba upoštevati še nekaj drugih dejavnikov. Njegova hitrost, dovoljenje za pasovno širino in omrežje strežnika so prav tako pomembni dejavniki. 

ExpressVPN izpolnjuje vse zahteve za Netflix VPN. Na poti zlahka obide prepoved Netflixa in morebitne geobloke. Ima hitrost strele, neomejeno pasovno širino in velik širjenje strežnika. Zaradi vsega tega je najboljši VPN za pretakanje Netflixa, njegova 30-dnevna garancija za vračilo denarja pa pomeni, da nimate česa izgubiti. 

Kakšne izkušnje imate z uporabo VPN-ja za Netflix? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje. Oglejte si naše druge članke o VPN in našo knjižnico za zabavo, medtem ko ste tudi vi tukaj. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me