Najboljše storitve igranja v oblaku do leta 2020: val prihodnosti

Igre v oblaku so ena najbolj navdušujočih novosti v zadnjih letih. Ideja o igranju iger, ki običajno zahtevajo močan, drag igralni računalnik na kateri koli napravi, je privlačna, četudi je to le malo sanje. Čeprav oglaševanje za igranje v oblaku pristaja na hiperbolični strani stvari, nekatere trditve držijo. 


V tem priročniku bomo raziskovali najboljše storitve igranja v oblaku, ki jih izpolnjujejo obljube, ki so jih dali. Z uporabo meril v naših pregledih v oblaku smo izsledili tri najboljše storitve v vsaki kategoriji. Pred razglasitvijo skupnega zmagovalca bomo govorili o tem, zakaj vsako storitev tako visoko uvrstimo, in o tem, kaj smo iskali v vsaki kategoriji.. 

Če želite kratek odgovor, je Shadow najboljša storitev igranja v oblaku, ki je danes na voljo, čeprav bi se to lahko spremenilo, ko bo Nvidia GeForce Now izdana.

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

Preden se lotimo tega, zakaj sta nam Shadow in GeForce zdaj tako zelo všeč, pa pogovoriva o tem, kaj je igranje v oblaku in kako deluje.

Kaj je oblačno igranje?

Če želite podrobneje preučiti, kaj je igranje v oblaku in kako deluje, ne pozabite prebrati našega vodnika za delo v oblaku. V tem razdelku bomo dali kratek pregled. 

Izraz »igranje v oblaku« se nanaša na igranje igre na daljavo iz oblaka. Skoraj v vsakem primeru se “oblak” nanaša na mrežo podatkovnih centrov, napolnjenih do roba s strežniki, ki dostavijo vsebino komu, ki poskuša dostopati do nje. Za bolj znano referenčno točko Netflix ali katera koli druga pretočna platforma dostavlja video posnetke iz oblaka. 

Igre v oblaku naredijo podobno. Ko se prijavite za storitev, kupujete dostop do oddaljenega strežnika, ki je opremljen s strojno opremo za izvajanje iger. Potem, ko zaženete igro, se na vaš računalnik pošlje video tok iz te igre. Je nekako bolj vpleteno Črno ogledalo: Bandersnatch.

Če izberete primer izbranega-avanturističnega filma, ko izbirate, Netflix odloči, kakšen naj bo naslednji posnetek, in vam ga nato dostavi. Enako se dogaja z igranjem v oblaku; zgodi se večkrat. 

Ko na primer pritisnete gumb „A“, pošiljate vhod, recimo, skok. Ta vhod se pošlje na oddaljeni računalnik in ta primerek igre se posodobi na vhod. Video tok, ki ga vidite, posodablja hkrati. 

Vse to se zgodi v nekaj milisekundah, in če lahko storitev za igranje v oblaku zaostaja dovolj dolgo, zaostajanje pri vhodu postane neopazno.

Po besedah ​​Johna Carmacka, sedanjega CTO-ja Oculus VR in soustanovitelja id Software-a, „človeški senzorični sistemi lahko zaznajo zelo majhne relativne zamude v delih vidnega ali še posebej zvočnega polja, vendar ko so absolutne zamude pod približno 20 milisekundami na splošno so neopazni. ” Dokler je skupna zamuda pod tem pragom, mora biti v vaši seriji igranja v oblaku videti, da je lokalna.

Brezplačno igranje v oblaku

Kot si lahko predstavljate, je tehnologija, ki prehaja v igranje v oblaku, draga, ne samo za nakup, ampak tudi za vzdrževanje. Kljub temu obstaja veliko povpraševanje po brezplačnem igranju v oblaku. Izraz “brezplačno igranje v oblaku” se v Googlu globalno išče približno 6.500 krat na mesec, čeprav tam ni veliko brezplačnih storitev igranja v oblaku. 

brezplačno igranje v oblaku

Pravzaprav med raziskavo nismo našli nobenega, vendar glede na obseg ne bi bilo presenetljivo, če bi se v prihodnosti pojavili kakšni popkovniki. Naj to služi kot PSA, če nič drugega. Če najdete storitev za igranje v oblaku, ki trdi, da je brezplačna, je najbolje, da se ne zadržite.

Najboljše storitve igranja v oblaku

Zdaj, ko smo govorili o tem, kaj je igranje v oblaku in o nekaterih prihodnjih težavah, se pojdimo v naše najboljše izbirnike za najboljše storitve igranja v oblaku.

 1. Shadow – najboljša celotna igralska izkušnja z nizko zamudo
 2. GeForce zdaj
 3. Vortex
 4. Projekt xCloud
 5. PlayStation Now

Lastnosti

Ker je igranje v oblaku tako nov trg, v tem razdelku ni nobenih funkcij, ki bi jih lahko iskali. Vsaka storitev je nekoliko drugačna, zato smo platforme ocenili na podlagi funkcij, za katere smo mislili, da so najbolj uporabne. V nekaterih primerih to pomeni dodatno podporo perifernim napravam, v drugih pa preprosto, kako je platforma zgrajena.

Senca

Moč senc v funkcijah ne prihaja v obliki dobrot, ampak v strukturi storitve. Namesto da se naročite na skupni računalniški igralni stroj, kjer več uporabnikov vleče iz istega vira virov, si priskrbite poseben računalnik za igre v oblaku. 

Kliknite našo ekskluzivno povezavo, če želite s Shadowom odšteti 10 $ svojega prvega naročila

Če na ta način izoliramo vire, Shadow lahko zagotovi veliko bolj tekočo izkušnjo, ki ne podlega slabim zmogljivostim pretakanja iger v času največjih ur, kar se lahko zgodi s PlayStation Now. 

nastavitve senc-oken

S sistemom Shadow kupujete osamljene vire, kupujete pa tudi popolno namestitev sistema Windows 10. Za razliko od večine storitev v oblaku, ki se zaženejo neposredno na platformo DRM, kjer se igra nahaja, vas Shadow naloži na namizje sistema Windows 10. Dovoljeno vam je početi karkoli, vključno z nameščanjem novih aplikacij in prilagajanjem videza. 

S hitrostmi prenosa 1 Gbps lahko s Shadowom hitro naredite veliko. Edina omejitev je trdi disk, ki znaša le 256 GB. Kljub temu, kako hitro je mogoče igre ponovno namestiti, majhnost ne bi smela predstavljati preveč težav. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu Shadow. 

GeForce zdaj

GeForce Now še ni v celoti izdal Nvidia, vendar so številne funkcije za kakovost življenja prisotne v njegovi beta obliki. Poleg podpore za tipkovnico in miško lahko platforma sprejme tudi krmilnik DualShock 4, Xbox One, krmilnik Xbox 360 in Logitech Gamepad F310, F510 in F710. Poleg tega je v računalniku in Macu podprt glasovni klepet. 

Vendar pa so njene lastnosti delovanja zvezda oddaje. Ni jasno, kakšno moč Nvidia porablja za vožnjo v “ultra streaming načinu”, ki ponuja 4K igre pri hitrosti do 60 sličic na sekundo, vendar deluje. 

Čeprav ne vemo zagotovo, smo med testiranjem zbrali nekaj namigov. Medtem ko smo prilagajali grafične nastavitve za remake Resident Evil 2, je igra dejala, da imamo na voljo 24 GB GPU RAM-a.

Če Nvidia uporablja najnovejšo strojno opremo – in domnevamo, da je – to pomeni, da oddaljeni stroj napaja Titan RTX ali Quadro RTX 6000. To je trenutno Nvidijin vrhunski GPU-jev, Quadro pa ima približno 5000 USD. 

Blacknut

Blacknut je nenavadno družinsko usmerjena storitev igranja v oblaku. Blackbut poleg tega, da ponuja družinski načrt, ki omogoča istočasno igranje na štirih zaslonih, ponuja tudi nekaj družinskih funkcij, začenši z otroškim načinom. Kot bomo podrobneje opisali v tem priročniku, vam Blacknut omogoča, da obdržite več profilov in za vsakega od njih je lahko omogočen način za otroke. 

črno-dodaj-račun

S ključavnico za otroški način so prikazane samo igre z oceno E10 + in nižje. Čeprav lahko hitro preklapljate med profili, je omogočanje otroškega načina hiter način, da omejite izbiro, če imate majhne, ​​ki se želijo igrati. Če vas zanima, kako vzdrževati račun za odrasle in otroke obdržati, lahko nastavite štirimestno kodo PIN. 

Zunaj starševskega nadzora je glavna funkcija Blacknutta združljivost. Podpirajo ga skoraj vse, z aplikacijami za Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux in izbranimi televizorji Panasonic in Samsung. Podpora regulatorjev je odlična tudi z večino iger, ki podpirajo tipkovnico in miško, ter igralnimi ploščicami. Na pametnih televizorjih lahko daljinski upravljalnik celo uporabite za nekatere igre. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Blacknut.

Podprte igre

Igre v oblaku niso veliko storitev, če ponujene igre niso nič dobrega. V tem razdelku smo poiskali tri storitve, ki imajo ne le širok izbor iger, temveč veliko knjižnico, napolnjeno s kakovostnimi igrami. 

Senca

V tej sekciji z odliko prevladuje senca. Kot že omenjeno, ne omejuje vaše izkušnje na določene igre. Namesto da kupujete naročnino, kupujete celotno namizje. To pomeni, da lahko na katero koli platformo DRM, ki jo izberete, namestite katero koli igro, vključno z igrami brez DRM iz storitev, kot sta GOG in Humble Bundle.

Vključitev v GOG je ogromna. Številni starejši naslovi se ne izvajajo v sistemu Windows 10, ki je edini OS, ki ga lahko uporabljate z oddaljenim računalnikom. Zaradi kombinacije gonilnikov in arhitekture se nekatere klasične igre, kot so SWAT 4, Ultima in Wizardry VII, v sodobnih sistemih ne dajo predvajati. Vendar pa so s Shadowom dostopni.

Storitve, kot je GOG, so opravile težko dvigovanje, tako da lahko starejše naslove posnemate v sodobnih sistemih, in ker vam Shadow daje celo namizje Windows 10, lahko to storite v oblaku. Čeprav ni tako tekoč kot GeForce Now, kjer so vaše igre vnaprej nameščene in zakrpane od začetka, Shadow ponuja veliko več prilagodljivosti v igrah, ki jih lahko igrate.

PlayStation Now

PlayStation Now ima v svoji knjižnici več kot 800 naslovov. Za razliko od vseh drugih storitev, ki smo jih pregledali, PlayStation Now zagotavlja celotno svojo knjižnico brezplačno. To pomeni, da vam ni treba prinesti licence za igranje določene igre. Poleg tega knjižnica vključuje igre iz PlayStation 4, PlayStation 3 in PlayStation 2.

knjižnica playstation-now-review-knjižnica

Prisotni so glavni naslovi na več platformah, vključno z Red Dead Redemption, Fallout 4 in Rocket League, tako da, če vas zanima njihovo igranje, je PlayStation Now lahka izbira. Vendar bodo Sonyjevi oboževalci bolj navdušeni nad knjižnico prvoligaških naslovov. PlayStation Now ima največje zadetke Sonyjeve dolge zgodovine, vključno z vsako nostalgično igro iz preteklosti. 

Jak in Daxter ter Ratchet & Prisotne so prazne igre, skupaj z igrama Tekken in LittleBigPlanet. Na voljo je tudi nekaj novejših ekskluzivov, med njimi čudovito težko Bloodborne. Kljub temu je treba prikazati najnovejše ekskluzive. Namreč, v času, ko so pisali, Days Gone in Spider-Man nista podprta. 

Kljub temu je količina iger, ki jih lahko igrate preprosto za ceno naročnine, odlična. Več seznamov iger si lahko ogledate v našem pregledu PlayStation Now. 

GeForce zdaj

GeForce Now ima majhno knjižnico z nekaj več kot 400 igrami. V primerjavi z PlayStation Now in Shadow hitro poveča količino. Vendar je seznam iger odličen. Vsaka možnost je posebej kurirana za računalniške igralce, na seznam pa so takoj dodane najnovejše izdaje. Z GeForce Now gre za kakovost nad količino (preberite naš GeForce Now proti PlayStation Now).

geforce-zdaj-pregled-igre-seznam

Očitne igre so tam, vključno z Rocket League, DOOM 2016, Fallout 76 in Rainbow Six Siege, vendar smo bolj navdušeni nad nekaterimi manj priljubljenimi naslovi. Velike strateške igre, kot sta Endless Space 2 in Hearts of Iron IV, so poleg japonskih favoritov, kot so NieR: Automata, Octopath Traveler in Dragon Quest XI.

Tudi Indije dobijo veliko ljubezni. Vključeni so veliki indiji, kot so Darkest Dungeon, Hollow Knight in Celeste, toda tudi številni drugi manj znani, na primer Derelicts Deep Sky, Mothergunship, Enter the Gungeon in They Are Bill milijard. 

Število iger je majhno, a vsaka je kakovostna. Pri iskanju smo imeli samo eno igro, ki je nismo našli: Grand Theft Auto V. V nasprotnem primeru, ne glede na to, ali smo iskali težko trkajočo trojko A ali nišni indie, smo jo našli na GeForce Now. Več o seznamu iger si lahko preberete v našem pregledu GeForce Now.

Cena

Za storitve igranja v oblaku še ni izhodiščne cene, vendar so zgornjo mejo določile storitve, kot je Shadow. V tem razdelku smo iskali platforme, ki ponujajo solidno vrednost po izklicni ceni, ne le najboljše ponudbe na splošno. Kot že omenjeno, se za najboljšo ponudbo ne izkaže vedno. 

PlayStation Now

PlayStation Now je drag, če se prijavite na mesečni načrt. Pri skoraj enaki izklicni ceni Shadow ne prinaša enakih zmogljivosti ali prilagodljivosti. Vendar Sony ponuja večkratno trajanje, kar manjka Shadowu in večini drugih platform za igranje v oblaku. Če kupite eno leto vnaprej, dobite veliko. 

Cena 99,99 USD za leto se razbije na nekaj več kot 8 USD na mesec, kar je ugodno, če zaženete več kot 800 iger brezplačno in kompetentno platformo za pretakanje. Čeprav je letna naročnina daleč najboljša vrednost, Sony ponuja četrtletni načrt tudi po približno 15 dolarjev na mesec. 

To predvideva, da že imate krmilnik DualShock 4. PlayStation Now je predvajan samo v računalniku in PS4, brez podpore tipkovnice in miške. Če ste samo v računalniku, boste morali kupiti DualShock 4 in kabel USB-USB (DS4 ne vsebuje enega). Če želite brezžično povezati, boste morali kupiti tudi adapter Bluetooth. 

To bi lahko letnim stroškom naročnine povečalo za 120 USD. Še vedno se splača po tej ceni, če upoštevate, da dobivate toliko iger brezplačno, vendar ni tako dobro kot običajna cena 100 USD. 

Blacknut

Blacknut nima velike knjižnice iger, saj je večina subpar klonov boljših naslovov – na primer Lord of Fallen v primerjavi s Dark Souls -, vendar je cena odlična. Načrtujeta dva: osebni in družinski. Osebni načrt je odličen pri 12,99 USD na mesec, vendar ste omejeni na en zaslon. 

Če želite več zaslonov, boste morali kupiti družinski načrt, ki deluje 19,99 USD na mesec. Čeprav je glede na ceno blizu Shadow-a – ki je ena dražjih storitev, ki smo jo pregledali – z načrtom družine Blacknut lahko hkrati uporabljate štiri zaslone. Poleg tega za knjižnico iger ni potrebna licenca. 

Družine so tam, kjer je Blacknut najbolj doma (ironično, vemo). Knjižnica je večinoma sestavljena iz indijskih in mobilnih iger, osredotočenih na otroke, z mešanico neparnega, subpar in M ​​ocene. Sama cena je dobra, vendar s 14-dnevnim brezplačnim preskusom ni razloga, da ne preizkusite. 

Vortex

Vortex je povprečen glede zmogljivosti in lastnosti, vendar je poceni. Z navadnimi 9,99 dolarja na mesec je dobra vrednost, če se lahko spopadate s pogostim mucanjem in občasnim padcem ločljivosti. Ni tako dobro kot Shadow ali GeForce Now, ampak je tudi približno tretjino cene. 

Trenutno je z Vortexom na voljo le 10-odstotna raven, čeprav FAQ navaja, da bo v bližnji prihodnosti predstavil VIP-program z več funkcijami. Kot večina storitev v igranju v oblaku boste tudi za igre, ki jih želite igrati, morali prinesti licence. K sreči ima Vortex igre v oblaku dober izbor, vključno z nedavno izdanim Risk of Rain 2 in vedno priljubljenimi Apex Legends. 

Vsako leto vam zaračunamo, da nimate možnosti za nakup letnega načrta, kar nam je v tem primeru všeč. Vortex ima očitno afiniteto za mobilne uporabnike, kar vam omogoča nakup naročnine prek Google Pay ali možnosti nakupa Windows 10. Lahko bi ga privzeli za enoletno naročnino in videli, kako lahko nekdo pomotoma kupi naročnino, vendar Vortex tega ne stori. 

Namesto tega vam zaračunamo 10 USD na mesec, dokler se ne odločite, da ne želite storitve. Če načrt kupite po naključju, Vortex ponuja celo politiko vračila. Omejena je na 15 minut predvajanja, vendar je tam, če jo potrebujete. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Vortex. 

Enostavnost uporabe

Ker se več podjetij mudi kot “Netflix iger na srečo”, je enostavna uporaba pomembna. Netflix in številne druge storitve pretakanja so izboljšale uporabniški vmesnik, da je dostopen, robusten in privlačen. V tem razdelku smo iskali storitve igranja v oblaku, ki so dosegle te tri ocene. 

Senca

Vse o Shadowu je gladko. Če se želite prijaviti, morate izbrati obračunski cikel, vnesti nekaj informacij o tem, kje bo storitev na voljo, in izberite namestitev sistema Windows 10. Obstaja priporočena namestitev, ki jo tudi predlagamo, da uporabite, vendar če veste, kaj počnete, lahko izvedete tudi namestitev po meri..

Od tam naprej čaka tekma. Senca traja nekaj časa, da se postavi – v našem primeru približno 30 minut, vendar se čakanje izplača. Lokalna aplikacija se namesti takoj in ko dobite dostop do nje, lahko v nekaj sekundah zaženete oddaljeno namizje. Senca bo potekala skozi nekaj hitrih tipk, tako da boste znali izstopiti tudi iz sistema. 

senčni zagon

Po tem je tako kot uporaba običajne naprave Windows 10. Lahko spremenite svoje ozadje, brskate po spletu in namestite poljubno programsko opremo (čeprav je hudourništvo izven meja). Edini dodatek je polprozoren gumb Shadow v zgornjem desnem kotu, s katerim lahko odprete meni Shadow. 

GeForce zdaj

GeForce Now ima še vedno nekaj težav pri uporabnosti, ki jih je treba premagati – tega ne zanikajo -, vendar je njegovo trenutno stanje zelo obetavno. Če bi tu in tam malo pojasnilo, verjetno v obliki namigov, bi izkušnja postala bolj tekoča. Glede na to, da celotne izdaje še ni na voljo, bodo ti majhni dodatki verjetno vključeni, ko bo izdelek na voljo v prodaji. 

prijava geforce-zdaj-recenzija

Ne glede na to je GeForce Now nemoteno od nastavitve do predvajanja. Lokalna aplikacija je lepo organizirana s funkcijo iskanja, kar pomeni, da lahko hitro najdete igre, ki jih želite igrati. Še vedno obstaja nekaj zmede glede platforme DRM, ki jo boste uporabljali, in upamo, da bo odpravljena v celotni izdaji. 

Po zagonu igre se GeForce Now ne zatakne. Pripeljete se neposredno na stran za prijavo v Steam (ali platformo DRM, ki jo uporabljate) in nato zaženete v igro. Pretočnost izkušenj je ena sama, brez iger ali nepotrebnih obremenitev, dodanih igram. 

Blacknut

Blacknut morda nima velike knjižnice iger ali odlične pretočne zmogljivosti, vendar je njegova dostopnost dobra. Postopek plačila na treh zaslonih se konča brez prekinitve in po potrditvi plačila se vam prikaže zaslon za prenos. Tam boste našli namestitvene programe za vsako platformo, ki jo podpira Blacknut (podpira veliko).

nanos črnika

Lokalna aplikacija v sistemu Windows je najboljše, kar smo jih videli. Blacknut je pri oblikovanju uporabniškega vmesnika očitno vzel veliko opomb pri Netflixu in to se izplača. Igre so razdeljene po odsekih, na vrhu pa je prikazana igra s prikazano umetnostjo in napovednikom. Za ogled lahko uporabite levi meni, ki vas bo hitro poslal v kategorijo, ki jo iščete. 

Blacknut se lahko izposoja iz Netflixove knjižice za prikazovanje toliko profilov, kot želite. Vsak od teh profilov je mogoče prilagoditi s sliko in imenom ter zaščititi s pin številko in načinom za otroke. Ko izbere profil in izbere želeno igro, Blacknut prikaže tudi medije za to igro, podprte platforme in podprte krmilnike.

Izvedba

Če bi bil vklopljen samo en odsek za oceno storitve igranja v oblaku, bi bil to ta. Ne glede na to, kako dostopen je uporabniški vmesnik ali kako globoka je knjižnica, mora biti uspešnost nedotaknjena. 

Čeprav je uspešnost bolj kot občutek, kot karkoli drugega, smo iskali storitve, ki skoraj niso zaostajale, ustvarile večino ločljivosti lokalne seje in igro pretakale z malo artefaktiranja. 

GeForce zdaj

GeForce Now je daleč najbolj izkušnja v igranju v oblaku, ki je najbližja seji lokalnih iger. Med našim testiranjem smo se za naše glavne runde obrnili na DOOM 2016, Cuphead in Counter-Strike: Globalna ofenziva. Vsak naslov je bil izveden odlično, z jasno kakovostjo slike in malo zaostajanjem pri vnosu. 

Vendar najbolj presenetljiv del ni bila odzivnost, ampak kakovost. Grafične nastavitve smo lahko prilagodili na nekaj naslovih, vključno z DOOM, in te spremembe se bodo odražale na zaslonu. Zlasti z DOOMom smo se lahko igrali s srednjimi in visokimi nastavitvami pri 4K in upravljali skoraj 90 sličic na sekundo.

DOOM je star nekaj let, zato smo preizkusili tudi veliko novejši remake Resident Evil 2. Čeprav hitrost slike ni bila tako visoka – približno 50 sličic do 60 sličic na sekundo pri visokih nastavitvah -, smo v 4K dobili izkušnjo igranja. To je še posebej impresivno glede na to, kako zahteven je remake Resident Evil 2, tudi na sistemih višjega cenovnega razreda. 

Kot pri vseh naših testiranjih smo tudi mi upoštevali priporočila družbe Nvidia in uporabili žično internetno povezavo ter zaprli vsa omrežna opravila. Vendar smo ga preizkusili tudi s približno 15 zavihki, ki so bili odprti v Operi (preberite naš pregled o Operi) na 2,4 Ghz pasu WiFi. Zataknilo se je več, toda GeForce Now je presenetljivo večinoma doživel enako izkušnjo.

Senca

Če je GeForce Now v času pisanja v beta različici, se ne morete samo prijaviti na storitev. Kar zadeva komercialno dostopne storitve, je Shadow najboljši. Čeprav se stiskanje videoposnetka kaže bolj jasno kot pri GeForce Now, je odzivnost prav tako dobra. 

shadow-steam-namesti

Tako kot GeForce Now smo tudi mi preizkusili DOOM 2016, Cuphead, remake Resident Evil 2 in Counter-Strike: Global Offtack. Platforma v Cupheadu je bila tako natančna kot doslej, brez zaznavnih vhodnih zaostankov ali mucanja. DOOM 2016 je bil prav tako odličen, prav tako tudi remake Resident Evil 2. 

Counter-Strike: Globalna ofenziva je imela nekaj težav s Shadowom, kot pri GeForce Now. Preizkusili smo se z boti, in čeprav je bila izkušnja v tem okolju dobra, je občasno kolcanje preveč v konkurenčnem okolju. Za priložnostne trg pa je zmogljivost v redu. 

Projekt xCloud

Čeprav uradno še ni izdan, Microsoftov Project xCloud ima resne obljube za prihodnost. Testiranje na skromni povezavi WiFi na Galaxy S9, xCloud je zagotovilo skoraj lokalno izkušnjo, saj je med intenzivnimi sekvencami le najmanjša količina umetništva. 

xcloud-drsnik1

Šokantno je bilo pomanjkanje vnosa. Tudi pri igranju Halo 5 in Gears of War 4 je xCloud lahko nadaljeval akcijo. Nikoli ni bilo trenutka, ko bi se zaradi sistema v oblaku počutili v slabšem položaju. Zdelo se je, kot da je v telefonu Xbox One. 

Kljub temu je bila umetniška postavitev, ki v tem krogu postavlja XCloud na tretje mesto. Kadarkoli se stvari segrejejo, bi se zaslon za trenutek prelomil v niz nepreglednih blokov. Upajmo, da bo to vprašanje rešeno pred uvedbo. Celotna razmišljanja si lahko preberete v našem predogledu Project xCloud. 

Pokrivanje

Število prevoženih kilometrov v storitvi iger v oblaku je v veliki meri odvisno od tega, kje se nahajate in kako blizu je te lokacije do podatkovnega centra. Zaradi tega je pomembno, da storitve igranja v oblaku uravnotežijo njihovo pokritost in poskrbijo, da pokrijejo dovolj zemlje, hkrati pa strežnikov ne raztegnejo pretirano. V tem razdelku bomo predstavili tri storitve, ki delajo prav to. 

Stadija

Google se je zasukal s pokritostjo Stadije, in čeprav uspešnost ni vse, kar smo si kdajkoli želeli – za več o tem preberite naš pregled o Google Stadia – storitev je na voljo v številnih državah. Na seznamu so trenutno Belgija, Kanada, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Španija, Švedska, Združeno kraljestvo in ZDA.. 

Kar zadeva licenco, pa je nekaj težav. Za razliko od drugih platform za igranje v oblaku, ki vam omogočajo pripenjanje knjižnice Steam ali Origin, je Stadia lastna storitev DRM. To bi lahko povzročilo nekaj težav, če pogosto potujete. 

Vse igre ne bodo licencirane v vseh državah, kar pomeni, da če potujete zunaj svojih meja, boste morda izgubili dostop do nekaterih naslovov. Trenutno ni jasnega načina za rešitev te težave. Kljub temu Stadia prinaša igranje v oblaku v države, ki jih sicer ne bi imeli. Preberite si delček Google Stadia vs GeForce Now in si oglejte, kako se primerjata. 

Senca

Shadow ima v svojem omrežju šest podatkovnih centrov, in čeprav je število majhno, pokrivajo veliko temeljev. Štiri lokacije so namenjene ZDA, ki pokrivajo vsako celinsko regijo s podatkovnimi centri v Dallasu v Teksasu; Chicago, Illinois; Santa Clara, Kalifornija; in New York City. 

Čeprav je večina ZDA pokrita, nekatere lokacije nimajo storitev. To pomeni, da je obračunanih 38 držav. Vendar pa Shadowu manjka pokritost za Washington, Idaho, Montano, Utah, Arizono, Kolorado, Wyoming, Alabama, Georgia in Florido, ki, čeprav je razočaranje, ne predstavlja prekrška.. 

Če uporabljate navidezno zasebno omrežje – za priporočila preberite naš najboljši vodič za VPN – lahko se vam zdi, da ste v podprtem stanju in če imate pokritost Shadowa, ne bi smeli biti predočni na preveliko razdaljo. 

V Evropi delujeta tudi dva podatkovna centra, eno v Parizu in drugo v Amsterdamu. Vendar podatkovni center v Amsterdamu pokriva le eno lokacijo, Nemčijo, in nenavadno ne pokriva države, v kateri se nahaja. Pariz pokriva več zemlje, nudi storitve Franciji, Belgiji, Luksemburgu, Švici in Veliki Britaniji..

Projekt xCloud

Projekt xCloud je kot Microsoftova storitev na ugodnem mestu. Namesto da bi poskušali zgraditi oblak iz nič, xCloud izkorišča Microsoftovo omrežje Azure, ki je mednarodni oblak, ki ga že uporabljajo podjetja po vsem svetu. Obstaja več kot 54 podatkovnih centrov, ki oblak ponujajo v 140 državah. 

xcloud-azure-server-network

Večina lokacij ni za xCloud, kar je smiselno zaradi omejenega preskusnega obdobja storitve. Pomembno je opozoriti, kako preprost je prenos xCloud na obstoječe strežnike. V bistvu gre za nekaj Xbox Ones v strežniku, tako da Microsoft lahko nameni več lokacij v oblaku, da zadovolji povpraševanje. 

xCloud bi se zlahka uvrstil na prvo mesto v tem krogu, če bi imeli xCloud strežnike na vseh lokacijah Azure. Vendar pa je ogled v službi še vedno v preizkusnem obdobju, se uvršča na tretje mesto. 

Katera je najboljša storitev igranja v oblaku?

Najboljša storitev igranja v oblaku v času pisanja besedila ni na voljo. GeForce Now glede na zmogljivost zagotavlja najboljšo izkušnjo, čeprav je še vedno v beta različici, nekatere težave z uporabnostjo pa je treba rešiti. Zaradi tega uvrščamo Senco na vrh. 

senčni logotip

Shadow se približuje zmogljivosti GeForce Now in je trenutno na voljo. Poleg tega je vmesnik popolna izdaja, ki ustreza vsem udobjem, ki so priložene temu naslovu. Uporaba storitve je lahka, in s skladnostjo uspešnosti je enostavno pozabiti, da se igrate v oblaku. 

Poleg tega dodajte možnost, da na običajnem namizju Windows 10 storite karkoli, kar lahko storite, in Shadow je jasna izbira.

Najboljša storitev igranja v oblaku za Android

Igranje v oblaku v sistemu Android se trenutno zdi nekoliko nerodno, še posebej, če uporabljate nadzornike na zaslonu. Tako kot naš skupni izbirnik bi tudi ta zlahka prešel na GeForce Now, vendar aplikacija za Android še nima zanesljivega datuma izdaje, čeprav bo na voljo, bo še vedno v beta različici. 

blacknut-logo

Zaenkrat je Blacknut najboljša storitev igranja v oblaku za Android. Čeprav je na splošno povprečna storitev, se knjižnica iger počuti kot doma na mobilni napravi. Veliko manjših naslovov indie, ki jih sicer ne bi bilo mogoče predvajati na telefonu ali tabličnem računalniku, je na voljo pri Blacknut-u, in ker imajo mnoge od teh iger preproste kontrole, z uporabo zaslonskega krmilnika ni težav.. 

Končne misli

Igre v oblaku so še vedno v povojih, vendar je bilo dovolj daleč, da je na voljo nekaj odličnih storitev. Senca je na vrhu za komercialno dostopne možnosti za igranje v oblaku, če pa imate srečo, da lahko zaženete beta ključ GeForce Now, to priporočamo. Kar zadeva druge možnosti, imajo svoje močne točke, vendar v primerjavi z vrhunskimi psi niso nič. 

Blacknut predstavlja čudovit vmesnik in spodobno kakovost pretakanja, a nima močne knjižnice. PlayStation zdaj zbere veliko vrednosti, vendar potrebuje nekaj prilagoditve uporabnosti. Nazadnje Vortex večino poti doseže s podprtimi igrami in enostavnostjo uporabe, vendar se pri izvedbi razpade. 

Na katero storitev igranja v oblaku se boste prijavili? Ali ste pripravljeni čakati na GeForce zdaj? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja

 • Kaj je najboljša storitev brezplačnega igranja v oblaku?

  Ni veliko brezplačnih storitev igranja v oblaku in vse, ki so na voljo, niso zelo dobre. Igre v oblaku so drage v ponudbi, zato če najdete storitev, ki trdi, da je brezplačna, je najbolje, da se ne zadržite. 

 • Kaj je najboljši računalnik za igranje v oblaku?

  Najboljši računalniški igralni računalnik v oblaku je opremljen s hitrim procesorjem in obilico video pomnilnika. Najboljše storitve igranja v oblaku – Shadow in GeForce Now – ponujajo oboje, tako da lahko igrate igre, tudi če so vrhunske. 

 • Kaj je najboljše igranje v oblaku za počasen internet?

  Igre v oblaku v večini primerov ne potrebujejo več kot tisto, kar bi standardna storitev za pretakanje, kot je Netflix. Če ste privezani za pasovno širino, je PlayStation Now odlična izbira za ljudi s počasno internetno hitrostjo. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map