Kako se spoprijeti s težavami pri odstranjevanju kodi

Kodi je kot Netflix, Amazon, Hulu in še bolj kombiniran pod eno streho. Toliko pretočne ognjene moči obljublja praktično neskončno količino vsebine, vse brez dajanja diska ali zapuščanja sedeža.


Medtem ko vse to morda zveni kot sanje, je to sanje, ki se zlahka prelevi v frustracije, ko naletite na težave z varovanjem. Neskončno vrteča se ikona lahko neskončno zadrži sejo Game of Thrones, ko čakate, da se naloži vaša večnost.

Tu smo zato, da z nekaj hitrimi nasveti pomagamo olajšati te težave Kodi, ki preprečujejo, ali celo odstranijo svoj video. Če bi radi poleg tega vedeli še vse, kar je treba vedeti o Kodiju, imamo tudi popoln Kodi vodnik za vaše branje..

Preizkusite svojo hitrost interneta

Prvo začetek je vaša hitrost interneta. Številne nastavitve Kodi uporabljajo WiFi in se zaženejo z napravami, kot sta ChromeCast ali Amazon FireStick, ki nimajo niti vrat Ethernet. Brez neposredne povezave s svojim modemom boste morali sodelovati s tem, kar imate.

Če želite začeti odpravljati težave, pojdite na speedtest.net in preverite kakovost povezave. To je tretje spletno mesto, zato vam ni treba skrbeti, da bi ponudniki internetnih storitev iskrili številke.

Ko zaženete test, poskusite odpraviti čim več procesov v ozadju, ki so povezani z vašim omrežjem. V mojem primeru sem izklopil WiFi na telefonu in začasno ustavil varnostno programsko opremo, da sem natančno pogledal svoje hitrosti. Če obstajajo velike razlike med hitrostmi, ne da bi bili ti procesi vklopljeni, jih boste morda želeli izključiti pri pretakanju.

Na splošno velja, da vsebina v polni HD 1080p za gladko pretakanje potrebuje vsaj 10Mbps hitrost prenosa. Če sedite pod tem, je morda zaskrbljujoč vaš internet.

Če se vam zdi, da so rezultati speedtest.net nižji od pričakovanih, opravite strogo ponastavitev na usmerjevalniku. Tu izklopite napajanje vsaj 60 sekund in ga nato ponovno priključite. Če imate še vedno težave, se obrnite na ponudnika internetnih storitev in preverite, ali v vaši bližini obstajajo težave. Če se težave ponavljajo, nadaljujte z naslednjim korakom.

Izboljšajte svojo hitrost interneta

Če je hitrost vaše povezave počasna v bližini vašega pretočnega polja, vendar je blizu vašega usmerjevalnika, boste morali nekaj stvari premakniti. Premaknite polje bližje dostopni točki in preverite, ali se hitrosti izboljšajo. Če imate dvopopustni usmerjevalnik in imate povezanih več naprav, lahko preklop na pas 5GHz sprosti nekaj pasovne širine.

Premikanje ni stalna rešitev, zato boste morda želeli nadgraditi usmerjevalnik z boljšim dosegom, če uporabljate starejšo enoto. Za Kodi je vaša najboljša stava nakup usmerjevalnika VPN. Sestavili smo seznam najboljših usmerjevalnikov VPN, ki nam pomagajo zožiti iskanje, med katerimi je veliko odličnih dosegov in so dvopojasni.

Najboljša rešitev bi bila žična povezava. Če uporabljate polje za pretakanje z vmesnikom Ethernet, vendar uporabljate WiFi, boste morda želeli ponovno razmisliti. Dolgi omrežni kabli so precej poceni, zato jih dvignite in zaženite, če še niste.

Če ste prepričani, da internet ni vir težave, nadaljujte spodaj z bolj praktičnim pristopom.

Dvignite Kodijev video predpomnilnik

Morda boste morali povečati količino video predpomnilnika, ki je na voljo Kodi. Predpomnilnik je začasna shramba, ki pomaga hitreje naložiti spletna mesta (ali v tem primeru videoposnetke). Predpomnilnik shranjuje podatke o krajih, ki ste jih obiskali, ali videoposnetke, ki ste si jih ogledali, tako da se te stvari hitreje naložijo, ko se vrnete k njim.

Vendar je potreben spomin. Pri napravah, kot je ChromeCast, ponavadi ni namenjeno veliko pomnilnika za predpomnjenje, zato morda primanjkuje. Za povečanje omejitve pomnilnika video predpomnilnika za Kodi obstajata dva načina. Eno je lažje kot drugo, vendar vas bomo prepeljali skozi oba.

Enostaven način: Čarovnik Ares

Za uporabnika obeh možnosti je treba namestiti neuradni dodatek Kodi, imenovan Ares Project. Če uporabljate neuradne dodatke, je v tem skladišču veliko dobrih stvari, zato jih verjetno vseeno namestite.

Tukaj je opisano:

Na domačem zaslonu Kodi kliknite ikono nastavitev. Videti je kot zobnik.

Na ikonah izberite »upravitelj datotek«. To je zadnja možnost spodnje vrstice.

V levem stolpcu kliknite »dodaj vir«. To je spodnja možnost.

Dvokliknite “.”

V naslovno vrstico, ki se prikaže, vnesite ta URL natančno, kako je tukaj prikazan:

http://ares-repo.eu

Kliknite »V redu« in navedite ime, kot je »AresWizard«.

Vrnite se na začetni zaslon in kliknite na “dodatke”. Na naslednjem zaslonu na spodnji strani stranske vrstice izberite »prenesi«.

Od tam kliknite na »namestite iz zip datoteke.

Pomaknite se do mape, ki ste jo prej imenovali (v našem primeru “Ares Wizard”) in izberite edino zip datoteko v notranjosti (repository.aresproject.zip). Počakajte na dodatek nameščeno obvestilo.

Po obvestilu zdaj izberite »namesti iz skladišča«. V notranjosti kliknite na “Ares Project.”

Nato sledite poti programskih dodatkov > Ares Wizard in kliknite na “install”.

Počakajte na nameščeno obvestilo o dodatku in dobro boste šli. Zdaj moramo povečati predpomnilnik video. Vrnite se v glavni meni in sledite poti Dodatki > Programski dodatki > Čarovnik Ares. Dajte nekaj sekund za namestitev datotek za prvo namestitev.

Zdaj znotraj Ares Wizard-a sledite poti Tweaks > Čarovnik za dodatne nastavitve > Naslednji. V notranjosti boste videli razpoložljivi RAM v kateri koli napravi, ki jo uporabljate. Upoštevajte ga, ker ga bomo potrebovali pozneje.

Kliknite »generiranje nastavitev«. V notranjosti povečajte velikost predpomnilnika videoposnetka na polovico razpoložljivega RAM-a. Ne zajebavaj se s čim drugim tam.

Kliknite na “uporabi nastavitve” in znova zaženite Kodi.

Čestitamo, zdaj ste povečali omejitev predpomnilnika videoposnetka.

Trda pot: XML datoteka

Nadaljujte na lastno odgovornost. Tu se boste morali spopadati s kodo, in čeprav je dokaj osnovna, tega ne smete početi, če vam ni všeč. V bistvu delamo isto kot z Ares Wizardom, zato ni razloga, da bi poskusili in naredili oboje.

Kopirajte te vrstice v datoteko beležnice:

1

1.5

104857600

Ko to storite, shranite datoteko kot “Advancedsettings.xml.” Očitno ga ne shranjujte z narekovaji. To datoteko moramo dobiti na lokaciji datoteke Kodi “userdata”, ki se razlikuje glede na OS:

 • Android: Android / podatki / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
 • iOS / zasebno / var / mobilno / Knjižnica / Nastavitve / Kodi / uporabniški podatki /
 • Linux: ~ / .kodi / userdata /
 • Mac: / Uporabniki // Knjižnica / Podpora za aplikacije / Kodi / uporabniški podatki /
 • Windows: Poiščite »% APPDATA% \ kodi \ userdata« in pritisnite Enter

Ko datoteko premaknete na mesto, je treba povečati pomnilnik video predpomnilnika.

Uporabite manjše datoteke

Po vsem tem boste morda še vedno imeli težave, če so datoteke, ki jih poskušate pretakati, prevelike. To je mogoče popraviti s hitrejšo internetno povezavo, vendar to ni takojšnja rešitev.

Takojšnja rešitev je Video klub HEVC. Ta dodatek je na voljo v številnih skladiščih in uporablja kodek H.256 za pretakanje HD videov. Večina videoposnetkov uporablja H.264, kodek, ki omogoča pretakanje HD s sorazmerno majhnimi velikostmi datotek.

H.256 (ali HEVC) je še učinkovitejši, saj povprečni HD-film prihaja le okoli 300MB. Omejeni ste na tisto, kar je na voljo v video klubu HEVC, vendar vas je veliko, če vas ne morejo pospešiti, povežite z internetom..

Poiščite hitrejši VPN

Če uporabljate Kodi, verjetno uporabljate VPN. Če ne, morate začeti kot zasebno zasebno omrežje, ki bo vaše podatke ohranilo zasebne in vas zaščitilo pred pravnimi težavami.

VPN pomeni virtualno zasebno omrežje. V bistvu VPN ne bo prikazal izvirnega naslova IP in namesto tega vrnil IP naslov ponudnikov VPN prek enega od njihovih prehodov. Več o tem, kateri VPN so tukaj.  

Vzrok za težave z varovanjem bi lahko bil vaš VPN. Če uporabljate brezplačno storitev VPN, obstaja velika verjetnost, da se za vire potegujete s številnimi drugimi uporabniki. To ustvarja ozka grla. Naročniške storitve ponavadi imajo več strežnikov in manj uporabnikov na strežniku – da ne omenjam boljših varnostnih ukrepov in močnejše zavezanosti do zasebnosti uporabnikov.

Naše najboljše možnosti za najhitrejši VPN so ExpressVPN in TorGuard. Za Kodi imamo tudi seznam prvih petih VPN-jev. Lahko pa brskate po naših VPN pregledih za več idej.  

Končne misli

Buffering je najhujši del pretakanja, toda upamo, da vam je ta hitri vodnik pomagal. Če ste naredili vse in še vedno obstajajo težave, morate resno razmisliti o svoji internetni povezavi in ​​usmerjevalniku.

Če želite pretočiti več vsebine, si oglejte naše najljubše neuradne dodatke Kodi. Če samo iščete načine, kako narediti Kodi po svoje, si oglejte naše najboljše uradne dodatke Kodi. Prav tako si lahko ogledate naš arhiv Kodi za več vodnikov in pregledov, zgrajenih okoli eko sistema Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map