Kako premakniti parne igre na drug pogon: Vodnik 2020

Današnje igre so nepopolno množične. V starih časih so bile velikosti iger omejene glede na njihov medij. S pojavom širokopasovnega interneta in digitalnih prenosov so igre presegle fizični medij in narasle na eksponencialno velikost, saj jih omejujeta le prostor na trdem disku in pasovna širina.


To pomeni, da obstaja veliko razlogov, da bodo uporabniki morda morali preusmeriti svoje igre med pogone. Ne glede na to, ali morate dodeliti prostor za najnovejšo igro ali pa ste izbrali nov pogon, obstaja nekaj načinov za premikanje iger v Steamu, najpomembnejši svetovni platformi za digitalne računalniške igre.

Povedali vam bomo, kako premakniti eno igro ali preseliti celotno knjižnico Steam na drug pogon. Če ste pravkar dobili nov trdi disk, preberite naše priročnike o brisanju trdega diska in razdelitvi trdega diska, da začnete delovati in teči..

Ustvari novo Steam knjižnico

Najprej boste morali postaviti nov imenik za igre Steam, kar je preprost postopek.

Korak 1: Ob odprtem odjemalcu Steam v skrajnem levem kotu kliknite »Steam«. Nato v spustnem meniju izberite »nastavitve«. To bo sprožilo ločeno okno.

Nastavitve pare

2. korak: V tem oknu na levi strani za navigacijo kliknite »prenosi«. Nato na desnem podoknu proti vrhu kliknite “Mape knjižnic Steam”. Postopek bo izgledal tako:  

Prenosi na pare

3. korak: Od tam kliknite »dodaj mapo knjižnice«, nato se pomaknite do ustreznega pogona in kliknite »dodaj novo mapo«. Imeniku dajte poljubno ime. Ko to storite, kliknite »select«, da ga dodate v mape knjižnice Steam.

Parna knjižnica

Premikanje iger v novo knjižnico

Zdaj, ko smo ustvarili sekundarno knjižnico za igre, jih lahko začnemo premikati.

Korak 1: Z desno miškino tipko kliknite nameščeno igro in izberite »lastnosti«.

Parne lastnosti

2. korak: V pojavnem meniju kliknite zavihek »lokalne datoteke«. Pojdite na dno seznama pod zavihek in izberite »premakni namestitveno mapo«.

Steam-Move-Namestitev

3. korak: V novem oknu boste pozvani, da izberete knjižnico, v katero boste igro premaknili iz spustnega menija. Izberite knjižnico, ki ste jo predhodno ustvarili, nato kliknite »premakni mapo«.

Steam-Move-Mapa

To je to. Steam bo lokalne datoteke igre premaknil v nov imenik, na voljo pa boste tudi za novo igro ali vse te. Postopek je bil precej bolj mučen, ker Steam ni imel vgrajene funkcije za premikanje iger, ne da bi jih znova nameščal, zato se prepričajte, da imate vgrajeno najnovejšo različico Steam-a za uživanje v teh lastnostih kakovosti življenja.

Premik knjižnice

Posamezno smo pokrivali gibajoče se igre, vendar boste morda morali celotno knjižnico preseliti na nov pogon. Zbirka iger, ki je nabrekla, je precej enostavno, še posebej, če se vam zdi neprimerna polnost prodaje Steam. Hej, zgodi se najboljšim od nas. Ne glede na to je premikanje knjižnic Steam preprosto.

Preden začnete, priporočamo, da naredite varnostno kopijo mape Steam, ki jo premikate, če se zadeve ne odpravijo. Lahko ustvarite kopijo, ki jo želite obdržati lokalno, ali pa uporabite funkcijo za varnostno kopiranje Steam.

Korak 1: Ustvarite mapo knjižnice Steam po zgornjih navodilih in nato zaprite odjemalca Steam.

2. korak: Brskajte po namestitveni mapi Steam. Potem izbrišite vse datoteke in mape, razen “Steamapps” in “userdata.”

Steam-Install-Path

3. korak: Izrežite in prilepite mapo Steam v novo pot, ki ste jo ustvarili. Na primer, lahko bi se imenoval E: \ SteamLibrary

4. korak: Ponovno odprite Steam in se prijavite, nato pa Steam usmerite v nov imenik in po potrebi preverite datoteke igre. Če naletite na težave, poskusite odstraniti in znova namestiti Steam. V pomoč je lahko tudi stran za podporo Steam.

Para in oblak

Oblak Steam je odličen, zato se sprašujemo, kako smo preživeli primitivno dobo iger, v kateri shranjevanje v oblaku ni bilo, shranjevanje datotek pa je bilo omejeno na en stroj ali pomnilniško kartico.

Mnogi, ki poznajo Steam, verjetno vedo za Steam Cloud. Shramba v oblaku, ki jo gosti Steam, omogoča uporabnikom omogočanje shranjevanja v oblaku, varnostno kopiranje in obnavljanje iger, shranjevanje uporabniških nastavitev Steam in podobno. Kljub temu vse igre ne podpirajo te funkcije, predvsem starejši naslovi.

Vprašanje je v uporabi ponudnika shranjevanja v oblaku, kot je Sync.com, ali spletne storitve za varnostno kopiranje, kot je SpiderOak ONE, ki vas ne omejuje na eno mapo za sinhronizacijo. Z enim od teh ponudnikov lahko nastavite svoje lastne varčne oblačne shrambe in tako zagotovite, da uporabljate najnovejšo datoteko za shranjevanje igre, ne glede na to, kje igrate.

Če želite izvedeti več o tem, zakaj nam je všeč SugarSync in SpiderOak ONE, preberite pregled Sync.com in pregled SpiderOak ONE.

Končne misli

Tisti od vas, ki Steam uporabljate že od pred letom 2017, se verjetno spomnite na dolgočasnost premikanja iger med pogoni in uporabe simboličnih povezav. Na srečo je premikanje iger Steam v teh dneh veliko lažje in upamo, da smo to tudi dokazali.

Ko gre za premikanje iger v paketih ali premikanje knjižnic, bi Steam lahko izboljšali. Čeprav se v primerjavi s tekmeci, kot sta Origin in GOG Galaxy, ni mogoče pritoževati.

Steam ostaja prevladujoča platforma za igranje računalnikov, zato je mogoče pričakovati počitek na lovorikah. Ob tem je Steam na platformo prinesel lastnosti kakovosti življenja. Že dolgo se zahteva razdelitev knjižnice na več diskov brez ponovne namestitve iger, zato je bolje pozneje kot nikoli.

Kar se nanaša na Steam Cloud, se pozanimajte o naših najboljših storitvah v igrah v oblaku in si oglejte, kako je oblak spremenil način igranja igralcev in zakaj je to prihodnost. V tem članku lahko spoznate tudi razmeroma nov model igralnih iger, igranje storitev. Za konzole in oblak si oglejte, kako uporabljati vodnik za shranjevanje v oblaku Xbox ali ugotovite, kateri ima boljši oblak.  

Poglejte tudi naš najboljši VPN za vodnik za igre. Ob navedenem nam sporočite, če imate kakršne koli Steakove kraje ali trike. Pustite nam komentar ali tvit na nas. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map