Kako odblokirati Youku

Youku Toudu, običajno skrajšan na Youku, je največje spletno spletno gostovanje na Kitajskem in tudi eno najbolj obiskanih spletnih strani v tej državi. Ne glede na to, ali ste kitajski izseljenec, ki živi zunaj celinske Kitajske ali Američan, ki obožuje kitajske filme in videoposnetke, je Youku odličen kraj za vso zabavo, ki jo želite.


Vendar gledanje te vsebine ni tako preprosto, ker je dostop do Youku omejen in vas bo zavrnil, če se prijavite od koder koli zunaj Srednjega kraljestva. Vendar za razliko od prepovedi Netflix VPN omejitve Youkua zlahka zaobidete (nekaj, kar deli z indijskim Hotstar-jem).

V tem članku vam bomo pokazali, kako premagati to geografsko omejitev, tako da lahko uživate v Youku vsebini od kjer koli.

Odkleni Youku s Firefoxom

Priljubljen način za deblokiranje Youkuja je uporaba orodja, imenovanega »Unblock Youku«, še posebej, če nameravate dostopati do Youkuja iz računalnika ali Maca. Okusi dodatkov za aplikacije za Firefox in Chrome in bodo delovali v mobilnih različicah obeh (če se odločite za preskok z aplikacijo, kot je opisano spodaj).

Če uporabljate brskalnik Firefox, pojdite na »https://addons.mozilla.org/sl-US/firefox/addon/unblock-youku/«, prenesite dodatek in ga namestite v svoj brskalnik.

 • Pojdite na “orodja” > “opcije” > “Napredni” > “Omrežje” > “Nastavitve povezave”
 • Izberite »Samodejni URL za konfiguracijo proxyja«
 • Vnesite “http://yo.uku.im/proxy.pac” in kliknite “v redu”

Če želite zaobiti kitajsko geo-omejitev, uporabite razširitev, imenovano “Come2China”. Ta razširitev za dostop do Youkua uporablja kitajski proxy strežnik..

Odblokirajte Youku z Google Chromom

Odblokiranje Youkua za Chrome je podoben postopku za Firefox.

Pojdite na »https://chrome.google.com/webstore/detail/unblock-youku/pdnfnkhpgegpcingjbfihlkjeighnddk?hl=sl« in sledite navodilom za namestitev.

 • Odprite brskalnik in se pomaknite do tega dodatka
 • Kliknite možnost »dodaj v Chrome«, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu, in se strinjate s pogoji
 • Po namestitvi lahko v naslovni vrstici vidite zeleni kljukico
 • Zdaj pojdite na “www.youku.com” in uživajte v njegovi obsežni video zbirki

Uporabite lahko tudi razširitev za Chrome, imenovano “uku / Unblock-Youku”, ki je na voljo v Githubu. Nekateri menijo, da je ta razširitev boljša od dodatka, ker koda JavaScript podpira način preusmeritve razširitve za Chrome, zato se preusmeritev samodejno zgodi brez vnosa, ki ga potrebujete.

Ta postopek namestitve je dokaj preprost v vseh brskalnikih. Kljub temu lahko na trenutke pride do nekaterih težav. Za začetek, če imate težave z namestitvijo Unblock Youku, preverite, ali so bile nastavitve konfiguracije proxy PAC uspešne.

Brez skrbi, to nastavitev je enostavno preveriti. Pojdite na »www.uku.im/check« in preverite, ali je vaš IP zamaskiran, da se pretvarja, da je s celinske Kitajske. Brskalnik naj za Youku vrne vrednost »true«. V nasprotnem primeru poskusite znova namestiti dodatek ali razširitev.

Včasih se videoposnetki v Youkuju morda ne bodo predvajali, tudi če so nastavitve pravilne. Ko se to zgodi, kliknite ikono desnega kota v Chromu in odprlo se bo pogovorno okno za vas. Spremenite način delovanja iz običajnega v preusmeritev in vse bi moralo delovati v redu. Ko uporabljate razširitev Unblock Youku iz Github-a, vam tega koraka ne bo treba narediti.

Namestitev aplikacije Unblock Youku

Aplikacija “Unblock Youku” je najboljša ponudba za pametne telefone.

Pojdite na »http://unblcok-youku.en.aptoide.com/?store_name=derzero&app_id = 4704740 ”iz telefona Android, prenesite aplikacijo in jo namestite v telefon.

Za iPad in iPhone prenesite aplikacijo s spletnega mesta https://free.com.tw/unblock-youku-for-ie-firefox-iphone-ipad/.

Če uporabljate naprave iOS, boste morali narediti nekaj dodatnih korakov.

 • Vklopite WiFi
 • Spremenite možnost »HTTP proxy« v »samodejno«
 • Prilepite http://yo.uku.im/proxy.pac ”v besedilno polje URL-ja

Dostop do Youkuja z VPN

Poleg teh aplikacij in dodatkov lahko do spletnega mesta dostopate tudi prek VPN-ja s kitajskim IP-naslovom. Čeprav je to malo preobrata, ker večinoma svetujemo uporabo VPN-ja, da se izognemo odličnemu požarnemu zidu (kot v našem najboljšem članku o VPN-ju za Kitajsko), je dober način za dostop do Youku-jeve vsebine.

Ker več ljudi želi uporabljati VPN, da bi se izognili kitajski cenzuri, namesto da bi se temu podvrgli, nobena od naših najboljših storitev VPN tam nima strežnikov; vendar se nam zdi še ena storitev, ki nam je všeč, PureVPN (za več podrobnosti preberite celoten pregled PureVPN).

Uporaba VPN vam ne bo omogočila dostopa do geoblokirane vsebine po lastni volji (kot je naš najboljši VPN za Netflix), temveč vas bo zaščitila tudi pred beženjem NSA in vohunjenjem po ponudniku internetnih storitev. Vedno priporočamo, da ljudje uporabljajo VPN, da zaščitijo internetno povezavo ali tvegajo, da bodo vohunjeni ali postali žrtev kibernetskih kriminalcev.

Tukaj je podrobno navodilo, kako lahko uporabite storitev VPN za gledanje Youkuja na svojem pametnem telefonu.

 • Izberite ponudnika VPN in se naročite nanj.
 • Prenesite aplikacijo VPN iz trgovine Google Play ali s spletnega mesta VPN
 • Prijavite se s svojimi poverilnicami
 • Izberite strežnike s sedežem na Kitajskem in kliknite »poveži«
 • Za ogled priljubljenih kitajskih filmov in oddaj odprite aplikacijo Youku

Zaključek

Gledanje Youkuja izven Kitajske je preprosta stvar odločitve, kateri način dostopa do storitve vam najbolj ustreza; Kot je opisano zgoraj, je vsak način tega dokaj enostaven.

V komentarjih spodaj nam sporočite, katera metoda ima vašo prednost ali če ste ugotovili, kaj smo zamudili. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me