Kako gledati Netflix na televiziji leta 2020

Netflix je spremenil način uživanja filmov in TV oddaj. Za ogled najljubšega filma nam ni treba več prilagajati kanala ob določeni uri in pluti skozi 10 minut oglasov.


Pretakanje prek Netflixa pomeni kakovostno vsebino na zahtevo brez oglasov v kateri koli napravi, vključno s televizorjem. Če niste prepričani, kako lahko gledate Netflix na televizorju z kavča v dnevni sobi, preberite dalje.

Aplikacija Netflix na Smart TV

Če imate pametni televizor, imate srečo. Netflix ima namensko aplikacijo za skoraj vse operacijske sisteme pametne televizije. Ob tem morate najprej preveriti, ali ste povezani z internetom.

pametni televizor

V večini primerov boste morali odpreti nastavitve naprave, poiskati zavihek »omrežje« ali »povezave«, ga klikniti in povezati prek WiFi. Včasih vam tega sploh ne bo treba storiti, ker bodo internetni ponudniki vaš pametni televizor povezali z internetom prek stacionarnih postaj, ko so postavili vaš usmerjevalnik.

Če omrežja WiFi ne najdete na kartici z nastavitvami naprave, je to morda zato, ker imate opravka s starejšo napravo. Nekateri zgodnji pametni televizorji potrebujejo adapter za povezavo z brezžičnim omrežjem. Zgrabite enega od teh in z veseljem boste šli.

Ko se povežete z internetom, odprite trg aplikacij televizorja, prenesite aplikacijo Netflix, vpišite se v svoj račun in uživajte v storitvi. Če nimate računa, se lahko prijavite prek aplikacije Netflix TV, vendar je ne priporočamo, ker je to lažje iz telefona ali prenosnika.

Kako do Netflixa na pametnem televizorju

 1. Odprite nastavitve televizorja
 2. Odprite trg aplikacij
 3. Namestite aplikacijo Netflix
 4. Vnesite poverilnice računa ali jih odprite
 5. Uživajte v svoji oddaji

Povezava s prenosnikom

Če vas ne bo motilo kupiti domišljijskega pametnega televizorja, lahko še vedno gledate Netflix z običajnega televizorja, tako da ga povežete s prenosnikom. To ni zapleteno. Vse, kar potrebujete, so HDMI kabli in veliko potrpljenja. 

prenosnik

Prepoznajte vrata HDMI na vašem računalniku in televizorju. Priklopite kabel v obe vtičnici, odprite meni “signal” ali “vir” televizorja in izberite pravi signal HDMI. Če imate več vrat, jih morate oštevilčiti. Ko prilagodite nastavitve, naj televizor pretaka zaslon prenosnega računalnika, zato se samo prijavite v Netflix iz računalnika in začnite bingljati najnovejše različice.

Kljub temu postopek verjetno ne bo potekal brez težav. Potrebno bo potrpljenje, ker kadar koli govorimo o povezovanju dveh starejših naprav, lahko naletite na težave z združljivostjo, zlasti če eno od teh naprav proizvaja Apple.

Če je Netflix delno ali popolnoma nedosegljiv v vaši državi, ne skrbite. Storitev lahko še vedno uživate z virtualnim zasebnim omrežjem. Če želite več informacij, preberite naš najboljši VPN za Netflix okrožnico in naš vodič o tem, kako premagati prepoved Netflix VPN.

Priključite prenosnik na svoj televizor

 1. Pridobite kabel HDMI
 2. Priključite HDMI na prenosni računalnik in televizor
 3. Odprite Netflix

Google Chromecast

Google Chromecast je majhna naprava, narejena za reševanje težav z združljivostjo. Nastavitev Netflixa je poceni in hitro. 

netflix-chromecast

To storite tako, da Chromecast priklopite v USB vrata televizorja ali v stensko vtičnico, da ga vklopite. Nato ga priključite na vrata HDMI in pametni telefon ali tablični računalnik povežite s Chromecastom v aplikaciji Google Home. 

Začnite gledati Netflix iz svoje prenosne naprave in v zgornjem desnem kotu boste videli gumb za pretakanje. Tapnite ga, izberite pravi vir HDMI s svojega televizorja in, če ste naredili vse pravilno, se mora videoposnetek začeti predvajati na velikem zaslonu. 

Nadzirali boste predvajanje iz svoje prenosne naprave, vendar ne skrbite, da bi preveč porabili baterijo. Napravo lahko izklopite in Netflix bo nadaljeval s pretakanjem. Če želite več informacij, preberite naš vodič o gledanju Netflixa na Chromecasta.

Tehnično lahko to storite tudi iz naprave iOs, vendar to lahko spremeni vsaka posodobitev programske opreme. Kljub temu vas imamo še vedno na voljo, ker lahko Netflix gledate s svojega televizorja s pomočjo Apple TV-ja.

Glejte Netflix na televizorju prek Chromecasta

 1. Priključite Chromecast na televizor
 2. Dostopajte do Chromecasta s telefonom ali tabličnim računalnikom
 3. Za dostop do spletnega mesta uporabite mobilno aplikacijo Netflix
 4. Uživajte v svojem filmu

Netflix & Apple TV

Apple TV je cenejši od Chromecast-a, ima pa tudi nekaj več prednosti, kot je lastni aplikacijski center.

netflix-appletv

Če želite gledati Netflix z njim, ga morate povezati s televizorjem z enakimi kabli HDMI, ga priključiti in izbrati pravi vir. Od tam je kot nov operacijski sistem nameščen na velikem zaslonu.

Preprosto uporabite daljinski upravljalnik Apple TV, da poiščete aplikacijo Netflix in sledite istim korakom, kot bi uporabljali navaden pametni televizor. Razlika je le v tem, da morate za predvajanje uporabiti daljinski upravljalnik Apple. 

Če ste kupili Apple TV in se naročili na Netflix samo zato, da bi ugotovili, da vaša najljubša oddaja tam ni predstavljena, preberite naš Kodi vodnik za nakladanje. Naučil vas bo, kako Kodi namestiti na Apple TV, kar vam bo omogočilo dostop do več vsebine.

Glejte Netflix na vaši Apple TV

 1. Pridobite kabel HDMI
 2. Priključite HDMI na prenosni računalnik in Apple TV
 3. Odprite Netflix

Roku & Netflix

Postopek gledanja Netflixa na televizorju z Roku je podoben kot uporaba Chromecast ali Apple TV.

netflix-roku

Edina razlika je v tem, da je Roku mogoče priključiti v Ethernet polje ali usmerjevalnik. To bo izboljšalo vašo sejo Netflix, če imate slabo internetno povezavo, ker naprava komunicira neposredno z vašim omrežjem, kar zmanjša morebitni zaostanek.

Po drugi strani je Roku težava v primerjavi s Chromecastom in Apple TV, saj posodobitve trajajo veliko časa, začetna namestitev pa je bolj zapletena. Ustvariti morate račun Roku, določiti jezikovne nastavitve itd.

Če vam je Roku pritegnil zanimanje, vendar niste tip Netflix, obstajajo druge možnosti. Če želite izvedeti več, preberite naš vodič, kako uporabljati Kodi na Roku.

Konzola za video igre

Konzole za video igre so daleč od Commodoreja 64. PlayStation in Xbox se lahko uporabljata za več kot samo igranje Call of Duty.

Na primer, na televizorju lahko predvajajo Netflix. Če želite to narediti, preprosto nastavite konzolo, poiščite aplikacijo Netflix v namenskem centru za aplikacije, jo prenesite in se prijavite. Zavedajte se, da je vnašanje česarkoli s krmilnikom video iger lahko velik posel.

Uporaba konzole za video igre ni najboljša možnost, zato jo priporočamo le, če jo že imate in se ne morete bati kupiti Chromecast ali Apple TV.

Končne misli

Priporočamo, da uživate v Netflixu na pametnem televizorju, ker je vse najlažje nastaviti. Če zaostajate za naložbami v domačo zabavo, lahko to naredite tako, da deluje s prenosnikom, Chromecastom, Apple TV, Roku ali celo konzolo za video igre.

Da boste še boljši, se prepričajte, da ste prebrali naš najboljši Netflixov hekerski kos. Naučili se boste najboljše bližnjice, videli boste, kako lahko prilagodite podnapise in izvedeli boste, kako zahtevati oddaje za platformo. Po drugi strani pa vas je Kodi ne pozabil preveriti v našem centru znanja.

Uživate v Netflixu na velikem zaslonu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map