Kako gledati Evangelion leta 2020, dvajset let zatem

Ko se je leta 1996 predvajala zadnja epizoda Neon Genesis Evangelion, se je japonsko občinstvo razjezilo. Po ogledu serije, ki je anime dvignila na miselno spodbudno raven, se je zaključek počutil kot zastoj. Ne le, da je bil njihov najljubši šov konec, tudi finala ni uspelo zadovoljiti. Kljub temu zgodovina Evangeliona naklonjeno gleda, kritiki pa so ga poimenovali prelomni trenutek v japonski animaciji.


Netflix je sporočil, da bo naslednje leto Evangelion dodal v svojo knjižnico, a aprila je še daleč. Tisti, ki si želijo, da bi se v apokaliptičnem Tokiju videli bojni angeli Shinji, Rei in Asuka, je bolje, da vsaj v tem trenutku iščejo druge možnosti po spletu. Tudi DVD-ji in Blu-Ray niso možnosti, saj so pravice izven Japonske omejene.

Ne glede na to, ali ste novinec, ki si želi ogledati mejnik v japonski animaciji ali pa ljubitelj anime, ki želi videti, kakšen je hrup, smo se odločili, da bi našli, kje si lahko ogledate predstavo. Prvotna serija iz poznih 90-ih je najboljše mesto za začetek. Pokazali vam bomo, kako lahko gledate Evangelion na spletnih straneh z brezplačnim pretokom, plačljivih storitvah prek VPN in celo dodatkih Kodi. 

To smo storili tudi z drugimi pomembnimi oddajami; oglejte si naše koščke o tem, kako gledati Game of Thrones in kako lahko na primer gledate House of Cards. Če anime ni vaša stvar in imate raje navaden Netflix, si oglejte naše najboljše Netflixove hekerje.

Glejte Evangelion brezplačno

Takojšnji in uporabniku prijazen način gledanja Evangeliona je prek brezplačnega pretakanja. Dostop do visokokakovostnih epizod z angleškimi datotekami ali podnapisi je preprost, zato potrebujete malo časa ali nastavitve, da začnete gledati. Spletna mesta, na katerih so, imajo svoje izzive, saj so pogosto napolnjena s pojavnimi oglasi, ki vsebujejo zlonamerno programsko opremo, vendar obstajajo načini za varno navigacijo po njih..

Za prvo obrambo pojdite z enim naših najboljših zaviralcev pojavnih oken. Pomagajo zmanjšati motnje in preprečujejo, da bi zlonamerna programska oprema vdrla v vaš sistem. Naslednja stopnja varnosti je protivirusna programska oprema. Za začetek si oglejte naše protivirusne preglede. Pregledali smo nekaj najboljših na trgu danes in menimo, da imamo ročaj, na katerem so najboljše protivirusne rešitve.

Če obiskujete spletna mesta s pojavnimi okni, vaša zasebnost ogroža. Ko dostopate do strani, ne prejemate samo podatkov, temveč jih tudi pošiljate. Tega se ni mogoče izogniti, razen če želite prenehati uporabljati internet; za več informacij o tem si oglejte naš spletni vodič o zasebnosti.

Ker več dostopa do spleta verjetno ni možnost za vas, razmislite o brskanju z virtualnim zasebnim omrežjem, ki bo šifriralo vaše podatke. To pomeni, da bodo vaši podatki ostali varni med uporabo teh brezplačnih spletnih strani. Naše obsežne ocene in primerjave VPN vam bodo pomagale izbrati in začeti.

Ne nazadnje smo našli dve spletni strani, ki ponujata celotno serijo Evangelion in spremljajoče filme Smrt in preporod in The End of Evangelion.

Slika-1-AnimeHeaven

WatchDub predstavlja celotno serijo in filme, ki so jih posneli v angleščini. Če raje gledate z izvirnimi japonskimi zvočnimi in angleškimi podnapisi, AnimeHeaven ponuja kakovostne različice vseh 26 epizod in filmov s to možnostjo. 

Pazi na Evangelion na Kodi

Če še niste slišali za Kodi in kako lahko izboljša izkušnjo gledanja doma, imamo na voljo Kodi vodnik, ki vas bo pospešil. To je vseobsegajoč medijski center, kamor lahko na enotno nadzorno ploščo naložite odprtokodne aplikacije in storitve.

Med številnimi vtičniki, ki jih Kodi ponuja, je tudi KissAnime, dodatek, ki ne ponuja samo Evangeliona, ampak na stotine drugih anime oddaj in filmov. Vseh 26 epizod izvirne serije in dva nadaljevalna filma v podnaslovljenih in sinhroniziranih različicah.

Slika-3-KissAnime

Kot opombo: uporabnike spodbujamo, naj pri dostopu do vtičnikov Kodi upoštevajo zakone o avtorskih pravicah. Podjetje ni odgovorno za podporo dodatkom ali pomoč pri težavah. Imamo članek o tem, kako uporabljati Kodi in nameščati dodatke, če potrebujete pomoč.

Razmislite o dodajanju VPN-ja v svojo namestitev, da dvignete bloke ponudnika internetnih storitev in pridobite dostop do Kodi-jevih dodatkov. Za predloge preberite našo primerjavo najboljšega VPN-ja za Kodi.

Druge metode

Ker so pravicam do Evangeliona potekle pravice za več distributerjev izven Japonske, jih ni težko najti. To pomeni, da večjih pretočnih platform, kot so Netflix, Hulu in Amazon Prime Video, nimajo. Tudi storitve, ki so usmerjene v anime, na primer Funimation, Crunchyroll in VRV, so kratke.

Vse pa ni izgubljeno, če raje plačujete in gledate na zaupanja vredni storitvi. Amazon Japonska ima vseh 26 epizod izvirne serije, čeprav ni jasno, ali so angleški podnapisi možnost. Če želite dostopati do te vsebine iz regij zunaj Japonske, boste potrebovali enega naših najboljših VPN-jev za pretakanje izbir, čeprav bo v ščepcu najboljši VPN za Netflix. Naš izbor najboljših VPN za Japonsko je dobro iti tudi tukaj.

Slika-4-Amazon-Japonska

Če nobena od možnosti, o kateri smo razpravljali, ne deluje, imate na koncu možnost: hudourniki. Poiščite Pirate Bay ali katero od njegovih nadomestnih spletnih mest, vendar se prepričajte, da se s svojega seznama opremite z enim najboljših VPN-jev za hudournike, preden naložite karkoli.

Končne misli

Gledanje Evangeliona je kot obred prehoda. Mnogi ga imenujejo kot mojstrovina, nekateri pa ga ocenjujejo kot precenjeno. Njegov vpliv se je, podobno kot tekočina LCL znotraj enot Eva, razširil po sodobnih animeh. Čeprav vam lahko vsak animefil pove svoje mnenje o oddaji, jih le malokdo lahko pokaže, kje si ga lahko ogledate.

Nismo tisti, ki bi dovolili, da jim potečejo pravice za distribucijo, ki jim je potekel rok, da pridejo do mejnika v japonski animaciji. Čeprav je izvirno serijo izven Japonske težko najti izvirno serijo, je še vedno več načinov, kako popraviti evangelij in uporaba VPN-ja je skupni imenovalec med njimi.

Kaj menite o Neon Genesis Evangelion? Ali obstajajo še drugi načini za ogled originalne serije, ki smo jo pogrešali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me