Kako gledati Amazon Prime Video v letu 2020: Preprost vodnik

Amazon Prime Video se pojavlja kot še en kandidat, ki ga je vredno spremljati v pretočnih vojnah. Stalen tok licenčnih in izvirnih vsebin, filmi za najem a la carte in povezovanje s prednostmi Amazon Prime postanejo dostojen tekmec za Netflix in Hulu.


Ker je Netflix ravno dvignil cene in je imel tako grdo prepoved VPN, se nekateri morda sprašujejo, katere druge možnosti pretakanja so tam, zlasti tiste, ki imajo tesen proračun za zabavo in ne želijo plačevati več naročnin. Amazon je dobro postavljen za vrednostno naravnane, zlasti tiste, ki že uporabljajo dvodnevno pošiljanje Amazon Prime.

Mogoče ste dolgoletni član Amazonovega premierja in si nikoli niste posvetili veliko pozornosti, ali pa želite preizkusiti svoje stroške za pretok storitev. Kakor koli že, v tem kratkem priročniku vas bomo seznanili z osnovami, na primer, kako dobiti Amazon Prime Video in kako ga lahko gledate na televizorju ali pametnem telefonu.

Za vse stvari, ki jih prenašate, si oglejte naš arhiv pretakanja glede naših priporočil za najboljša navidezna zasebna omrežja, ki jih lahko uporabljate med pretakanjem, in druge vadnice, kot je ta.

Kako priti Amazon Prime Video

Amazon Prime

Če želite dobiti dostop do storitve pretoka Amazon, morate biti glavni član. Lahko se odločite za plačilo 119 dolarjev letno ali 13 dolarjev na mesec. Če ste študent z veljavnim e-poštnim naslovom študenta, se lahko naročite za 59 dolarjev na leto.

V primerjavi s tekmeci, kot sta Netflix in Hulu, ima nekaj točk prednosti Amazona. Prvič, je edini ponudnik pretakanja, ki ponuja visoko dinamično vsebino z omogočenim dosegom. Drugič, za 4K video z visoko ločljivostjo ne bo treba doplačati. To pomeni, da če imate postavljen televizor ali domači kino vrhunskega razreda in želite predvajati 4K po najnižji ceni, je trenutno Amazon najboljša stava.

Kako gledati Amazon Prime Video na televiziji

Glejte Amazon Video offline

Tako kot Netflix in Hulu ima tudi Amazon namensko aplikacijo za povezane naprave. Če imate pametni televizor, igralno konzolo ali internetni predvajalnik Blu-ray, morate samo iti v trgovino z napravami in prenesti aplikacijo Amazon Prime Video. Amazonove strani za podporo podrobno opisujejo podprte naprave in funkcije, tako da je dobro začeti, če niste prepričani o svoji namestitvi.

Če imate starejše naprave ali televizor, ki ni pripravljen za internet, ima Amazon še vedno možnost za vas. Amazon Fire TV Stick omogoča pretakanje videoposnetkov Amazon Prime na starejših HDTV-jih. Vse, kar potrebujete, sta rezervni priključek HDMI in povezava WiFi. Na voljo je v dveh različicah: tista, ki podpira 1080p, in tista, ki podpira 4K.

V glavnem so videti enako, vendar obstaja nekaj različnih lastnosti. Imajo različne procesorje in podpirajo različne različice zvoka Doly. Oba pa potrebujeta zunanje napajanje, Wi-Fi in vrata HDMI.   

Kar zadeva HDMI, se prepričajte, da imate najnovejše kable HDMI. Pri prenosu 4K, HDR, boste želeli kabel HDMI, ki podpira različico HDMI 2.0a.

Kako gledati Amazon Prime Video na pametnem telefonu

Če ste glavni član, je dostop do Amazon Prime Video v napravi Android ali Apple enostavno. Pojdite samo do trgovine z aplikacijami v vaši napravi – App Store za iOS ali Play Store za Android. Tam lahko prenesete aplikacijo Amazon Prime Video, jo odprete in se prijavite s svojim računom Amazon.

Amazon Prime Mobile

Medtem ko vas imamo tukaj, razmislite o najboljšem VPN-ju za Android ali o najboljšem VPN-ju za iOS.

Kako gledati Amazon Prime Video Online

Na voljo imate tudi možnost gledanja Amazon Prime Video v računalniku prek želenega spletnega brskalnika. Vendar obstajajo opozorila. Vaš brskalnik in računalnik se morata prilagoditi Amazonim zahtevam. Kljub temu so minimalne zahteve več kot skromne in če uporabljate sodoben spletni brskalnik, verjetno ne boste naleteli na težave.

Chrome, Safari in Firefox so med najbolj priljubljenimi spletnimi brskalniki, zato se prepričajte, da uporabljate najnovejšo različico. Če ste uporabnik sistema Windows, morate biti vsaj v operacijskem sistemu Windows 7. Za macOS je 10.7 najstarejša podprta različica. Čeprav je Linux podprt, se zdi, da je najboljša kombinacija Google Chrome, saj podpira predvajalnik HTML5.

Ko nastavite, pojdite na Amazonovo spletno mesto Prime Video, se prijavite ali prijavite in pojdite na binging.

Kako gledati Amazon Prime Video brez povezave

Kot večina pretočnih storitev ponuja tudi Amazon možnost prenosa določene vsebine. To je še posebej koristno, če ste na poti veliko in naletite na mrtve cone WiFi. Vendar morate biti plačljivi član. Člani gospodinjstev ali uporabniki, s katerimi ste delili svoje prednosti Amazon Prime, ne morejo prenesti videoposnetka. Za več informacij o tem preberite Amazonovo stran za podporo.

Videli boste možnost prenosa, povezano z upravičeno vsebino, dokler uporabljate združljivo napravo. Videoposnetek lahko prenesete z različnimi nastavitvami kakovosti – najboljšim, boljšim in dobrim – odvisno od vašega položaja.

Nato naj se prenesena vsebina prikaže v vaši knjižnici. Vendar boste imeli na voljo omejen čas za ogled.

Končne misli

Ko se tokovne vojne segrejejo, z Disneyjem, AT&T in Apple, ki stopijo v igro, bo postalo vse bolj pomembno, da so selektivni. Čeprav je konkurenca vedno dobrodošla, bo zlomil video knjižnice, saj bo veliko vsebine ekskluzivnih. Na primer, ko bo Disney predstavil svojo storitev Disney +, bo to ekskluziven dom za filme Marvel in Star Wars, ki so bili priljubljeni naslovi za Netflix.

Ker večina potrošnikov ne more privoščiti – ali ni pripravljena plačati za vsako storitev pretakanja, bo ponudnikom bolj pomembno, da ponujajo vrednost, in težko je premagati vrednost, ki jo ponuja Amazon. Za 13 dolarjev na mesec ne dobite samo dvodnevne pošiljke, ampak tudi dostop do Prime Video in podcenjene premije Music, ki naj bi konkurirala Spotify in Apple Music.

Ko postaja pretočna stratosfera vse bolj gneča, se bodo mnogi od nas trudili, da bi se odločili in utrdili svoje odločitve. Amazon Prime Video je smiseln, če ste že član Amazon Prime in pogosto kupujete z njim.

Čeprav nimamo priporočil VPN za Amazon Prime Video, imamo najboljši VPN za Netflix vodič. Kot pri vseh pretakanjih bo tudi uporaba VPN za Prime Video omogočila dostop do geoblokirane vsebine.

Če imate pripombe na Amazon Prime Video in kako se sklada do Netflixa in Huluja, nam to sporočite v komentarju ali tvitu. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map