Kako deblokirati YouTube: Pretok video posnetkov za vse

Vsi poznajo YouTube. To je najbolj obiskano spletno mesto po Googlu.com in je celo premagalo Facebook po številu obiskovalcev. Od osnovnega spletnega mesta za izmenjavo videov je prešel na mini-internet, ki je poln interneta, kjer se razcvetijo skupnosti. Kljub temu pa vsi ne morejo vedno dostopati do videoposnetkov YouTube, zato smo pripravili ta hiter in preprost vodič, kako odblokirati YouTube.


YouTube je mogoče blokirati iz več razlogov. Mogoče ste v državi, ki cenzurira internet ali je vaš šef razočaran, ker zapravljate čas, ko gledate videoposnetke na YouTubu, ko bi morali posodabljati preglednice. Morda želite poslušati skladbo v spletu, vendar le ugotovite, da nekatere glasbene družbe v svoji državi ponujajo le del svojega izbora video vsebin, kar lahko postane moteče.

Ne glede na razlog, če je YouTube blokiran, imamo spodaj popravek. Preden se seznanimo s tem, kako lahko odblokirate YouTube videoposnetke, pa si poglejmo razloge za blokiran dostop do YouTuba.

Zakaj je YouTube blokiran?

youtube-blok

Trenutno so samo tri države v celoti blokirale YouTube (čeprav se število razlikuje): Kitajska, Iran in Severna Koreja. V vsaki državi je cilj zagotoviti, da je njihovo prebivalstvo zaščiteno pred tujimi internetnimi vplivi, zaradi katerih bodo ljudje pomislili, da zastrupljena voda in redno avtoritarno zatiranje nista norma povsod.

Vendar večina svetovnega prebivalstva živi v kraju, kjer je internet (vsaj zaenkrat) vsaj (zaenkrat) brezplačen – in razlog, da ne morejo gledati videoposnetkov, je preprosto zato, ker nekdo postavi blok na spletno mesto. Spletni skrbniki v velikih korporacijah, pa tudi v majhnih podjetjih, univerzah in šolskih sistemih imajo pogosto stalna naročila, da blokirajo ves dostop do YouTube video vsebin.

Najbolj brutalni in nepošteni režimi se pogosto nahajajo v družinah, kjer so starši, ki dobro poznajo tehnologijo, postavili starševski nadzor nad tem, do katerih spletnih mest naj bi dostopali najstniki in radovedni osnovnošolci (preberite naš vodič o tem, kako zaščititi svoje otroke na spletu za več o tem).

YouTubovi videoposnetki niso blokirani samo zato, da bi se prepričalo, da je življenje ljudi najslabše – čeprav se morda zdi tako – to bi lahko bil tudi način za zmanjšanje uporabe pasovne širine ali zagotovitev, da ljudje delajo, namesto da bi se izognili (pravi pisatelj, ki je poslušanje YouTubovega seznama predvajanja, medtem ko objavljate ta del). Otroci naj si tudi ne ogledujejo video vsebin, ki zadevajo predmete, ki presegajo njihov rod.

Ker se YouTuba ne more bati manj, kdo bo do njega dostopal, in kdaj je preseganje teh blokov – naj si bodo to vladni, podjetniški ali starševski – preprosto. Sem spadajo tudi bloki, ki jih YouTube sam temelji na zemljepisu. V bistvu imate štiri možnosti, ko želite gledati blokirane videoposnetke na YouTubu. Tu jih bomo hitro razvrstili, preden se podamo v globino spodaj.

Kako odblokiram YouTube?

  1. Uporabite proxy
  2. Uporabite VPN
  3. Uporabite HTTPS
  4. Spremenite strežnik DNS

Odblokirajte YouTube s spletnim proxyjem

Najlažji in najcenejši način za obisk spletnega mesta YouTube je uporaba spletnega proxyja. Zaradi strežnika proxy internetni strežnik misli, da sta vaš naslov in lokacija drugačna od resničnosti.

Najboljši YouTube proxy bo enostaven za uporabo in hiter. Sestavili smo seznam najboljših ponudnikov proxyjev, vendar upoštevajte, da nikoli ne smete uporabljati proxyja razen YouTuba, če se lahko zgodijo slabe stvari.

To je zato, ker pooblaščenci niso zelo varni. Zakrivajo vaš IP naslov, vendar ne ščitijo vaše internetne povezave. Če na primer hrepenite s proxyjem, je skoraj enako kot mahanje velike rdeče zastave pri avtorskih pravicah. V članku o VPN vs proxy bomo več govorili o varnosti spletnih proxyjev.

Odblokirajte YouTube z VPN

Precej boljši način kot uporaba spletnega strežnika proxy, s katerim se izognemo bloku, je uporaba virtualnega zasebnega omrežja ali VPN. Povezani članek vsebuje več informacij, vendar z uporabo VPN v bistvu pošljete svojo internetno povezavo prek druge lokacije, kar pomeni, da lahko prevajalsko spletno mesto zavedete, če mislite, da do njega dostopate iz druge naprave, hiše ali države. VPN lahko zaobide internetne gebloke in na brezupen način odblokira YouTube.

Vsak od naših najboljših VPN-jev se bo vrtel s starševskim nadzorom ali skrbniškimi dovoljenji, kot so bila izdelana iz digitalnega papirja. Dober VPN stane denar, tako da je to lahko nekaterim ovira. Vendar pa ni redko, da ima VPN vsaj garancijo za vračilo denarja. Sestavili smo tudi seznam najboljših brezplačnih VPN-jev, vendar imajo vsi nekakšno omejitev pasovne širine.

Karkoli storite, se nikoli ne odpravite s katero koli od storitev VPN, o kateri govorimo v našem najslabšem brezplačnem članku VPN, s posebno omembo pa botnet Hola VPN. Vsak od teh ponudnikov VPN bo prodal vaše podatke, kar je po našem mnenju previsoka cena, ki bi jo lahko plačali za deblokiranje YouTube.

Če želite samo kratko predstavo o tem, katere storitve VPN so najboljše, priporočamo, da si oglejte hitrost, našo oceno hitrosti, naš NordVPN pregled najboljše vrednosti vašega denarja na dolgi rok in naš pregled PIA, če želite porabiti kot kratkoročno na VPN.

Vse tri so odlične storitve VPN z dobrimi evidencami, ki omogočajo odklenitev želene vsebine v YouTubu in ohranjanje zasebnih podatkov. Poleg tega se vse tri možnosti VPN hitro namestijo in med najboljšimi VPN-ji za Chrome, zahvaljujoč uporabnikom prijaznim razširitvam brskalnika, zaradi česar so enostavne za uporabo..

Drugi načini za deblokiranje YouTube

VPN-ji niso zdravilo, ki vedno deluje za deblokiranje YouTuba. Nekateri ljudje plačajo za ceno, drugi pa ne morejo namestiti potrebne programske opreme, ker ima administrator omejeno dovoljenje za to. Poglejmo še dva načina, kako priti do želene blokirane vsebine YouTube.

Upoštevajte, da tisti, ki trpijo zaradi vladnega nadzora, nikakor ne smejo dostopati do YouTuba z naslednjimi triki. Vaša edina možnost v teh primerih je, da preverite naše članke o najboljšem VPN-ju za Kitajsko ali o najboljšem VPN-ju za Iran in od tam izberete storitev navideznega zasebnega omrežja..

Odblokirajte YouTube s HTTPS


© Svet Sohail

Prvi trik za deblokiranje YouTube je najpreprostejši, vendar bi bili presenečeni, kako pogosto deluje. Veliko krajev, ki blokirajo spletna mesta, to storijo tako, da naslov spletnega mesta vnesejo v program, naslov pa običajno pustijo kot »http: //«. Zato je eden od načinov za deblokiranje vsebine z YouTuba sprememba naslova v branje “https://www.youtube.com” (upoštevajte, da je dodatni “S”). S tem prepletom boste morda zagotovo povsem zanemarili blok, z dodatno varnostjo v internetu.

Spremenite strežnik DNS

Drug zelo preprost način za deblokiranje YouTuba je sprememba naslova DNS vašega strežnika. Številni bloki sprožijo vašo zahtevo na lastnem strežniku, tako da jo s tem, da jo obidete, zaobidete. Vsak okus operacijskega sistema je nekoliko drugačen, vendar vsi delujejo bolj ali manj tako.

  • Pojdite na »omrežne nastavitve« (včasih boste morali najti oznako za »adapterje«)
  • Poiščite “lastnosti omrežne povezave” (ali podobno poimenovani)
  • Pod “IPv4” najdite zavihek ali oznako z imenom “DNS strežnik”
  • Spremenite strežnik na »8.8.8.8« ali »8.8.4.4« in znova zaženite računalnik

To lahko storite tudi v nekaterih spletnih brskalnikih, namesto v računalniku. Samo poiščite ime svojega brskalnika in “spremenite nastavitve DNS” in to bi moralo narediti trik.

Končne misli

Obstaja več priročnih načinov za deblokiranje YouTubove video vsebine. Naš najljubši način za deblokiranje YouTuba je uporaba VPN-ja, ker vas nekaj klikov in nekaj dolarjev ne pripelje samo v YouTube video vsebino, ampak tudi okoli drugih geoblokov, kot je prepoved Netflix VPN. Druge metode so bolj udarne ali zgrešene, vendar to ni razlog, da ne poskusite.

Oglejte si naše članke o VPN, če želite izvedeti več o svojih možnostih, ali pa preberite preostale strani našega spletnega mesta za najnovejše in najboljše v oblačnih aplikacijah. Seveda imamo čudovit YouTube YouTube kanal, ki mu lahko sledite, ko uporabite nasvete za deblokiranje spletnega mesta.

Kaj menite o naših načinih za deblokiranje YouTube? Poznate še koga? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Odblokirajte pogosta vprašanja o YouTubu

Ta članek je že nekaj let pripravljen in da bi vam olajšali, smo sestavili ta seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj.

Kako lahko pridem na YouTube v šoli?

Na splošno ljudje v šoli običajno nimajo denarja, zato priporočamo, da uporabite YouTube proxy, da se premaknete čez kakršne koli bloke. Lepa stvar pri uporabi spletnega strežnika proxy je, da nastavite le nekaj minut, in YouTube, Facebook in celo Instagram lahko odblokirate v enem trenutku.

Kako odblokiram YouTube v Googlu Chrome?

Za to priporočamo uporabo razširitve spletnega proxyja. Večina zgornjih pooblaščencev, ki smo jih priporočili zgoraj, ima razširitev za Chrome, ki vas bo brez težav prilepila na proxy strežnik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me