TotalVPN Review 2020 • Ali je res najboljši VPN?

Pregled TotalVPN

Slabe prakse zaračunavanja in številne pritožbe uporabnikov. Izogibajte se tej storitvi.


Pregled TotalVPN

Oglejte si www.expressvpn.com

Funkcije TotalVPN

Meni Nastavitve TotalVPN

TotalVPN Naročnik

Naprave, ki jih podpira TotalVPn

Prejšnja

Naslednji

TotalVPN je novi ponudnik storitev VPN v bloku in hitro raste.

Dejansko imajo več kot ustrezno storitev v mnogih pogledih – in to morajo, saj tekmujejo z velikanskimi velikani.

Toda naj vas njihova mladost ne zavede. Sprva sem bil skeptičen, a prijetno presenečen, ko sem preizkusil njihovo službo.

Tako kot druge storitve pomagajo uporabnikom, da prikrijejo svoj IP naslov in šifrirajo prenašanje podatkov, tako da vladne agencije in hekerji ne morejo ukrasti vaših podatkov. Lahko pomagajo odblokirati geografsko omejeno vsebino, vendar morda niso primerni za mednarodne uporabnike, državljane majhnih držav in popotnike, saj je njihova mreža razmeroma majhna v primerjavi z drugimi zreli storitvami.

Glede na to je presenetljivo, kako zelo so novi v njihovi službi. Vmesnik je čist, kot je tudi spletno mesto, in so sestavili trdno storitev, ki bo zadovoljila potrebe večine uporabnikov.

Če želite bolje razumeti to novo storitev, si poglejmo podrobneje njihove funkcije.

Domača stran za pregled TotalVPN

Cenitev & Lastnosti

Vse o TotalVPN je videti elegantno preprosto. Namesto zapletenega sistema cen in pakiranja lahko uporabniki izberejo samo eno od dveh možnosti: brezplačno ali plačano. Brezplačna različica je resnično le način, da preizkusite njihovo storitev, saj ima nekaj ostrih omejitev. Omejitve vključujejo možnost povezave samo na 3 lokacije, omejitev pasovne širine in prenos podatkov ter samo 1 aktivno povezavo naprave.

Kljub temu je veliko ponudnikov, ki sploh ne bodo ponudili brezplačnega preskusnega obdobja. Uporabniki, ki želijo kupiti svojo storitev, morajo plačevati le 4,99 USD na mesec. Plačljivi načrt omogoča uporabnikom, da se povežejo na vse lokacije (trenutno 30+ globalnih lokacij), brez omejitev pasovne širine ali podatkov, 3 hkratne povezave in proxy storitve.

In to je to. Dolgoročnih naročnin z dodatnimi zvonovi in ​​piščalki ni – samo brezplačni načrt ali mesečni načrt. Čeprav gre za mlado podjetje, imajo strežnike v vseh najbolj priljubljenih geografskih regijah, vključno z:

 • ZDA
 • Evropa
 • Jugovzhodna Azija
 • Hong Kong  
 • Buenos Aires
 • Afrika

Dobro delajo tudi tako, da vključujejo vse funkcije, ki jih uporabniki običajno pričakujejo od pristojnega ponudnika storitev VPN.

Na voljo so v vseh glavnih operacijskih sistemih, vključno z Windwosom, Mac OS X, iPhone, iPad, Android Tablet, Android, delajo pa celo na aplikaciji za Chromebook. Poleg tega imajo 24-urno podporo strankam (o čemer bomo govorili kasneje). Tako kot drugi ponudniki imajo 99,99-odstotno garancijo za produkcijo – kar pomeni, da bodo njihovi strežniki ves čas pripravljeni, razen tehničnih težav tu in tam..

Če imajo tehnične težave, bodo izolirane na lokacijo ali majhno skupino strežnikov. Preprosto ni verjetno, da bi vsi strežniki, ki jih vzdržujejo, propadli. Ta garancija je precej standardna, vendar bi vas presenetilo, koliko storitev ne načrtuje pravilno zmogljivosti. Poleg tega uporabljajo vse najnovejše in največje algoritme šifriranja, da zagotovijo, da so podatki uporabnikov nedotakljivi, saj so v prehodu iz uporabnikovega računalnika na strežnik VPN.

Možnosti povezave vključujejo PPTP, OpenVPN, L2TP / IPSec in IkeV2. Čeprav se to morda sliši fantastično, to res postaja norma in vsak pristojni ponudnik bo ponudil te možnosti povezave. Kljub temu, da ponujajo PPTP kot možnost povezave, priporočamo, da se uporabniki izogibajo uporabi tega protokola. Ponuja le šifrirano šifriranje in verjeli ali ne, lahko ga je polomiti.

Funkcije TotalVPN

Prejšnja

Naslednji

Zasebnost & Varnost

Je TotalVPN varen?

Čeprav podatke uporabnikov zavarujejo tako, da jih šifrirajo na način, ki tretjim strankam onemogoča branje podatkov, obstaja zelo velik del dokumenta o pogojih njihove uporabe. Osebno mislim, da samo poskušajo zakonito vzdrževati roke, saj si pridržujejo pravico do razkritja informacij, vendar je vseeno zastrašujoče..

Sledi njihova politika na področju kazenskega pregona:

„Skupni VPN lahko razkrije podatke uporabnika organom pregona brez nadaljnjega soglasja ali obvestila Uporabniku na zakonito zahtevo takšnih agencij. V celoti sodelujemo z organi pregona. “

Poleg tega si beležijo nekatere posebne vrste informacij, ki so precej značilne za ponudnike storitev VPN.

Spremljajo majhne količine osebnih podatkov (na primer podatke o računu in e-pošto), piškotke za prijavo, tako da lahko shranite uporabniške poverilnice in naslednje vrste dnevniških datotek:

 • Ko se prijavite v njihovo storitev
 • IP naslov, ki se uporablja za prijavo v njihovo storitev
 • Uporabniško ime

Ti dnevniki so dokaj pogosti, saj pomagajo načrtu storitev glede potreb po zmogljivostih in širitve omrežja. V svoji politiki zasebnosti izrecno navajajo naslednje:

“IP naslove uporabljamo za analizo trendov, skrbništvo nad našo spletno stranjo in strežniki, sledenje dostopa in zbiranje širokih demografskih informacij za skupno uporabo.”

Vendar zagotovo ne vodijo nobenih dnevnikov uporabe uporabniških dejavnosti ali osebnih podatkov. Ko je vaš internetni promet zajet v tunelu VPN, vas ne skrbi – nihče ne more videti vaših podatkov. Prav tako zelo skrbijo za varovanje podatkov uporabnikov. Za varnostno podjetje bi bilo precej neprijetno izgubiti informacije hekerjem ali zaposlenim.

Vseeno strogo ukrepajo, da zaščitijo podatke o računu, kot je navedeno v njihovi politiki o zasebnosti:

“Total VPN uporablja tehnične varnostne ukrepe za preprečevanje izgube, zlorabe, spreminjanja ali nepooblaščenega razkritja informacij pod našim nadzorom. Takšni varnostni ukrepi vključujejo, vendar niso omejeni na: fizične, elektronske in vodstvene postopke za varovanje in varovanje informacij, ki jih zbiramo na spletu. “

Nenazadnje bi se morali uporabniki zavedati svoje sprejemljive politike uporabe. To je precej pogosto in enostavno, vendar je treba omeniti, da se naslednje ne dopušča:

 • Kršitev pravic intelektualne lastnine
 • Nezakonite dejavnosti
 • Neosebna uporaba
 • Spolno izkoriščanje mladoletnikov

Na kratko, njihova sprejemljiva politika uporabe in politika zasebnosti sta precej značilni. Edino, kar mi ni bilo všeč, je bil pridržek glede spoštovanja pregona – kar je seveda razumljivo.

Kljub temu se zdi, kot da bi raje zapravili informacije, namesto da bi se postavili za svoje uporabnike. A kot vsi vemo iz škandala z prisluškovanjem NSA PRISM, gre za vlado in organe pregona, roke tehnoloških podjetij so vezane.

Moči & Slabosti

Čeprav niso popolna storitev, so zagotovo uporabna možnost za ljudi, ki želijo zagotoviti svojo internetno povezavo. Evo, kaj mi je bilo všeč in kaj mi ni bilo všeč:

V celoti sem bil zmerno zadovoljen z njihovo storitvijo. Vendar pa jim primanjkuje nekaterih naprednih funkcij, ki jih vključujejo drugi ponudniki, kot so NAT požarni zid, VPN switch-switch, zaščita pred puščanjem DNS in druge posebnosti. Trenutno je njihova storitev racionalizirana, lahka, čista in preprosta. Pričakoval bi, da bodo, ko rastejo kot podjetje, izboljšale svoje značilnosti in globalno mrežo ter morda zorele celo svoj model oblikovanja cen, ko zorijo – a to so le špekulacije.

Res je, da niso najcenejša storitev na trgu, vendar nimajo sedeža v ZDA, kar je velik plus. Vidim jih kot odličnega ponudnika za uporabnike po vsem svetu, vendar menim, da bi jim evropski uporabniki najbolj všeč, ker je tu največja koncentracija njihovih strežnikov. Če ste radovedni, vam priporočam, da vsaj preizkusite njihovo brezplačno preizkušanje.

Toda na kaj vse to vre? Bi morali kupiti njihovo storitev? Odločitev bom prepuščal vam, vendar menim, da so cenovno ugodne za kakovost storitev. Zagotovo so daleč od tega, da bi bili grozna, frustrirajoča služba. Zelo me zanima, kako se bodo stvari v prihodnosti izmuznile. Če je njihova storitev zdaj dobra kot mlada družba, bi si predstavljal, da se bo njihova storitev v naslednjih mesecih izboljšala.

Izvedba

Na splošno sem bil s hitrostnim testom dokaj zadovoljen. Preden se lotimo rezultatov, želim določiti nekaj parametrov. Najprej razumejte, da sem opravil test hitrosti na ADSL internetni povezavi s hitrostjo prenosa 5Mbps in teoretično nalaganje 1Mbps.

Poleg tega sem se povezoval s hongkonškim strežnikom in opravil standardni preizkus hitrosti ter ping do Googlovih strežnikov DNS za sledenje zamud. Rezultati so naslednji:

 • Prenos: 4.64Mbps
 • Naložite: 0,93
 • Hitrost testiranja strežnika Ping: 62 ms
 • Google DNS Ping: približno 88 ms

Zaenkrat tako dobro. Zagotovo niso najhitrejši VPN, ki sem ga preizkusil, vendar so daleč od najslabših. Da bi povezavo še preizkusil, sem poskušal pretakniti nekaj vsebine v YouTubu in je delovalo čisto v redu.

Sploh nisem porabil časa, da sem čakal, da se video shrani. Toda kaj ta statistika hitrosti pomeni za različne vrste prometa in splošno zmogljivost? No, za začetek sem izgubil majhen del celotne pasovne širine za nalaganje in prenos.

Vendar je to pričakovati. Dejstvo je, da bo katera koli storitev VPN v vašo internetno povezavo vnesla režijske stroške. Vendar ta majhen znesek režijskih stroškov ni nerazumen.

Pravzaprav sem bil prijetno presenečen, da so bili časi pinga tako nizki. Ta hitra povezava bo zlahka zadovoljila potrebe večine uporabnikov. Spletna shramba, pretakanje zvoka in videa ter skupno brskanje po spletu niso težava. Poleg tega bi bili tudi VoIP klici na tej povezavi kakovostni, kar je zanimivo, ker je zvok zelo občutljiv na zamude.

Povprečni VoIP klic potrebuje manj kot 300 ms zamude in ta povezava zlahka izpolni to zahtevo. Nisem prepričan, da je to najboljša možnost za uporabnike, ki imajo izjemno zahtevne potrebe. Ena vrsta aplikacij, ki nam pride na misel, je igranje v realnem času, ki je izredno občutljivo na latenco. Na koncu je vse odvisno od tega, kje se nahaja strežnik za igre in kje vaša VPN povezava preneha.

Za igralce bi rekel, da zagotovo obstajajo hitrejše povezave z drugimi ponudniki, ki so bolj primerne za igranje.

Pomoč strankam

Podpora strankam je velika težava za uporabnike, ki niso tehnični. Čeprav je TotalVPN deloval v redu, ko sem jih preizkusil, upoštevajte, da bo vsaka storitev zagona ali rastočih izkušenj imela vse večje bolečine. Podpora strankam je pri TotalVPN verjetno pomembnejši dejavnik kot pri drugih ponudnikih. Presenetljivo je, da imajo pravzaprav veliko podporo strankam.

Kot večina drugih ponudnikov ima tudi na svojem spletnem mestu funkcijo klepetanja v živo, kar je v bistvu način, da s trenutnim sporočilom pokliče osebje za podporo. Te možnosti pravzaprav imam raje za grozljive čakalne vrste za podporo telefoniji, kjer morate več ur poslušati glasbo iz dvigala, preden ste premeščeni k agentu. Poleg tega lahko uporabniki sprožijo zahtevo po storitvi s pomočjo e-pošte.

Obstajajo ne samo predstavniki za podporo strankam, ampak imajo tudi priročno bazo znanja na svojem spletnem mestu. Za tiste, ki se ne želite udobno nastavljati programsko opremo VPN, ima zbirka znanja navodila za nastavitev za Windows, Mac OS X, iPhone, iPad in Android. Oddelek za splošno pomoč je nekoliko tanek, vendar vsekakor pokriva vse osnove.

Nenazadnje je na strani centra za pomoč celo navodila za odpravljanje težav. Ponovno mislim, da dobro pokrivajo svoje baze, preprosto ne morem reči, da je vsestransko. Ampak spet, to je tisto, za kar so zastopniki za podporo strankam.

Kar zadeva spletno stran – je zelo čisto, privlačno in enostavno za krmarjenje. Bila je ena stvar, ki mi ni bila všeč v tem. Uporabniki se morajo najprej prijaviti in ustvariti račun, preden lahko dostopajo do strani za podporo strankam. To je nekaj težav in zdi se, da je treba samo še en obroč skočiti skozi dostop do podpore.

Avtoverzija pregleda TotalVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map