StrongVPN Review – Posodobljeno 2020

StrongVPN Pregled

StrongVPN je zmogljiva storitev z nekaj nenavadnimi lastnostmi, vendar to izravna, saj ne ponuja funkcij, ki so skupne drugim ponudnikom. Celoten vtis je storitev, ki bi lahko bila dobra, vendar preprosto preveč blagodejna. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled.


najboljši VPN-pregledi

StrongVPN ne bo prišel na miljo najboljših ponudnikov VPN. Vendar ne zato, ker dela nekaj narobe. Dokazuje, da je storitev lahko tako zaloga, da boli, ne pa da pomaga. Čeprav nakup ni najslabša izbira, obstaja veliko virtualnih zasebnih omrežij, ki delajo bolje.

V tem pregledu StrongVPN bomo govorili o nenavadnem ravnovesju med dobrim in slabim v storitvi in ​​kako to vodi do ponudnika, ki se počuti v redu. Pred sprejetjem razsodbe bomo govorili o funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnika, hitrosti, varnosti, zasebnosti, pretakanju, strežniških lokacijah in storitvah za stranke..

Za denar lahko naredite veliko bolje, vendar StrongVPN nima dvomljivih praks drugih storitev, na primer VPN.Express (preberite naš pregled VPN.Express). Vendar ni slaba storitev, zato če ugotovite, da ste oboževalec, se ne boste veliko odrekli.

strongvpn-vmesnik za pregled

strongvpn-review-killswitch

strongvpn-pregled-baza znanja

strongvpn-pregled-nastavitve-vodniki

strongvpn-review-server-navigacija

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za StrongVPN

Prednosti in slabosti

Lastnosti

StrongVPN nima funkcij, razen tistih, za katere menimo, da morajo imeti VPS. Edina močna točka je killswitch, ki prekine vašo internetno povezavo, če VPN ne uspe. Je pa univerzalno, kar pomeni, da ga ne morete nastaviti tako, da z Astrillom blokira samo nekatere aplikacije, kot jih lahko (preberite naš pregled Astrill).

strongvpn-review-killswitch

Obstajajo tudi druge funkcije, vključno s povezovanjem ob zagonu, samodejnim ponovnim povezovanjem, če se VPN spusti in zagonom aplikacije z Windows, vendar je na splošno vmesnik neploden.

Čeprav je ponavadi enostavna in enostavna uporaba, je pomanjkanje funkcij videti lenobno. Kot bomo videli v razdelku »prijaznost do uporabnika«, StrongVPN ni močan, če gre za vodenje uporabnikov po vmesniku. Če bo aplikacija težko uporabljati, bi radi vsaj želeli funkcije, da bi se težave splačale.

Kar se tiče manjka, je seznam dolg. Kljub temu so najbolj grozni izpusti razdeljeni tuneli, preizkus hitrosti in posredovanje vrat.

Edina nekoliko nenavadna lastnost je možnost kodiranja paketov pri uporabi OpenVPN. O tem bomo več govorili v razdelku „varnost“, toda v bistvu vam omogoča, da ste še bolj varni pri uporabi VPN. To ni običajno, vendar smo videli več ponudnikov, ki izvajajo takšno funkcijo.

Pregled funkcij StrongVPN

StrongVPN Logotipstrongvpn.com

Začne od 583 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, AliPay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
12

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
650 v 20 državah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, OpenVPN, L2TP, SSTP, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

StrongVPN je blag, ko gre za oblikovanje cen. Približno 10 USD na mesec je tisto, kar pričakujemo od VPN-jev, z možnostmi srednjih poti, kot je ProtonVPN, pa je v vrsti (preberite naš pregled ProtonVPN). Kot ta storitev, StrongVPN ni najdražja možnost tam – preberite si naš pregled Hide.me -, vendar lahko za svoj denar dobite več pri drugem ponudniku.

Kljub temu cene v primerjavi z boljšimi ponudniki ne navdušujejo. 70 dolarjev na leto ni slabo v primerjavi z NordVPN (preberite naš pregled NordVPN), vendar lahko za isto ceno dobite dvakrat od zasebnega dostopa do interneta (preberite naš pregled PIA). Oba ponudnika ponujata tudi večletne naročnine, česar StrongVPN žal ne.

Čeprav pri cenah VPN ni najpogostejše, so večletni načrti vedno nekaj, kar iščemo. S tem, ko uporabniku omogočite naročnino za dve ali več let – in izkoristite velik popust – lahko VPN spodbudijo pokroviteljstvo svojih storitev. To je situacija win-win, tako da opustitev StrongVPN-a ne izgleda odlično.

Prav tako ni brezplačnega preskusnega programa ali načrta. Medtem ko so brezplačni VPN-ji lahko slabi – za primere preberite naš najslabši vodnik brezplačnih VPN-jev, obstajajo brezplačne storitve VPN, ki uporabniku omogočajo, da vidi, kako delujejo, ne da bi kreditno kartico zapisal. Windscribe je odličen primer, kako naj delujejo brezplačni VPN-ji (preberite naš pregled Windscribe).

Pomanjkanje brezplačnega preskusa je nekoliko posledica 30-dnevne garancije denarnega povračila StrongVPN, ki je na podlagi našega testiranja spoštovana. Obstaja nekaj pogojev, ki se nanašajo na nakup pri Applovem App Storeu, vendar je pravilnik drugače.

Čeprav je standard skoraj v vseh drugih pogledih, je število hkratnih povezav vse prej kot to. StrongVPN ponuja 12 povezav s katero koli naročnino, kar je največ, kar smo jih videli. Lahko se namesti tudi na usmerjevalnike, tako da lahko povečate to mejo.

Kar zadeva načine plačila, se StrongVPN vrača v blag. Sprejema PayPal, kreditne kartice in AliPay. Droge za kripto valute bodo morali svoj bitcoin poslati drugam.

Enostavnost uporabe

Če ste videli eno VPN blagajno, ste jih videli vse, z izjemo AirVPN, ki ima zavidljiv postopek odjave (preberite naš AirVPN pregled). Ko kliknete »začnite«, morate samo izbrati načrt, vnesti svoj e-poštni naslov in izbrati način plačila.

strongvpn-pregled-prijava

Čeprav vam bomo poslali potrditev po e-pošti, vam ni treba preverjati svojega e-poštnega naslova, tako da je račun gorilnika poštena igra. Vaš e-poštni naslov bo vaša prijava in geslo bo naključno ustvarjeno za vas. Upoštevajte, da gre za naključni sveženj črk, številk in simbolov, zato boste za shranjevanje želeli uporabiti najboljši upravitelj gesel.

Na isti strani najdete namestitvene programe za Windows, macOS, iOS in Android. StrongVPN ima priložena vodnika za nastavitev za vsako platformo, vendar je namestitev enostavna. Edina izjema je, če želite, recimo, uporabljati L2TP v Androidu. V tem primeru bodo priročniki koristni.

strongvpn-pregled-nastavitve-vodniki

Namestitveni program je v redu, če ima datum. Po končani namestitvi lahko odprete vmesnik in se prijavite s pomočjo poverilnic, ki vam jih je dal StrongVPN. Raje preverjamo pristnost z žetoni naprav, ker je uporabniku lažje in zagotavlja enako raven varnosti, vendar prijava ni povratna. Če ste ljubitelj pristopa, ki temelji na žetonu, preberite naš pregled ExpressVPN.

Ko končate, se boste zagnali v vmesnik, ki bo pustil veliko želenega. StrongVPN prikazuje vaš IP naslov, čas povezave in majhen zemljevid, kje ste povezani. Odločila se je za temno ozadje s svetlimi barvami, kar lahko obremeni oči v svetlih prostorih. Čeprav nismo proti “nočnem načinu”, to ne bi smelo biti privzeto.

strongvpn-vmesnik za pregled

Vendar povezava ni težavna. Z velikim, zelenim gumbom za povezavo boste dobili varno, StrongVPN pa bo izbral najboljši strežnik za svojo lokacijo. Moti se, da ne vidite, kje se nahaja najboljši strežnik, dokler se ne povežete z njim.

Tudi počuti se šokantno hitro. Naša prva povezava je trajala manj kot tri sekunde. Ko smo vkopali nastavitve, smo ugotovili, da je StrongVPN neplačan na IKEv2, kar bi moralo biti hitrejše od OpenVPN. Več o tem, kako to spremeni vašo varnost, bomo govorili v naslednjem razdelku.

Če želite izbrati svojo lokacijo, kliknite gumb »najboljša lokacija na voljo«. Izberete lahko lokacije, vendar ne določenih strežnikov, kar ni slabo. Na zgoščenem seznamu StrongVPN ne bi smelo biti težko brskati po njem, a zaradi čudnega zaostanka, ki se zgodi pri vrtenju kolesa miške, je težje, kot bi moralo.

strongvpn-review-server-navigacija

Kljub temu lahko iščete lokacijo ali razvrstite po državi ali mestu. Ko izberete lokacijo, kliknite »shrani«. Nova lokacija bo privzeta možnost, ki se prikaže, tudi če aplikacijo zaprete in znova odprete.

Nastavitve StrongVPN lahko prilagodite tako, da v zgornjem desnem kotu kliknete ikono zobnika. Ne bomo vstopili v vsako nastavitev – z njimi se ne bi smeli spopadati, razen če ne veste, kaj počnete – vendar bi radi opozorili na eno sitnost.

Eden od zavihkov je označen kot »diagnostika« in zagotovo bo prikazal dnevnik vaše povezave za odpravljanje težav. Čeprav nam je všeč, da vidimo takšno funkcijo okoli, dnevnika ni mogoče izvoziti. Izbrati boste morali vse, ga kopirati in prilepiti v ločen dokument.

Hitrost

Ko ostanete blizu doma, je StrongVPN eden najhitrejših ponudnikov VPN. Posredna učinkovitost na mednarodni ravni pomeni, da se bo vaš kilometer razlikoval. Jasno je, da so nekatere lokacije bolje optimizirane kot druge, kar pa ni nikoli dobro, če obstaja toliko možnosti za tuneliranje.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis)8175,4910.66
Atlanta (priporočeno)45149,979.03
London105144.037,75
Varšava, Poljska16084.383.7
Tel Aviv, Izrael17524.412,31
Hong Kong222137,353.13

Presenetljivo je, da je bil priporočen strežnik StrongVPN najboljši na lokacijah, ki smo jih vzorčili. V večini primerov se priporočeni strežnik približa, vendar obstajajo hitrejše možnosti. Čeprav je začetni skok z zamudo visok, je hitrost prenosa ostala blizu naše nezaščitene ocene.

Nenavaden je strežnik v Tel Avivu v Izraelu, ki je uničil našo hitrost. Med testiranjem smo pričakovali, da bo strežnik v Hong Kongu deloval podobno – pogosto je gradient hitrosti – zato smo bili presenečeni, ko tega ni bilo. Močna uspešnost Hong Konga je dokaz te lokacije, ne pa tudi omrežja StrongVPN.

Tu je ključna nedoslednost. Mešanje dobrega in slabega delovanja ni nikoli dobra stvar. To pomeni frustrirajoče trenutke, ko poskušate priklicati strežnik.

Eden od zgoraj je latenca, ki je med testiranjem ostala nizka. Čeprav je najboljši VPN vodič za igre še vedno izpuščen zaradi začetnega skoka pinga, rezultati StrongVPN niso slabi.

Varnost

StrongVPN ima presenetljivo število varnostnih možnosti. Vaša povezava je privzeto zavarovana z IPSec s protokolom IKEv2 VPN. Kar zadeva varnost VPN, je to čudna izbira, saj je OpenVPN s 256-bitnim šifriranjem AES skoraj vedno boljši.

Rečeno je, da je izbira razsvetljujoča. IKEv2 lahko preprosto preklapljate med WiFi in mobilnimi omrežji, zato je odlična izbira za mobilne naprave (glejte naš najboljši VPN za iPhone in najboljši VPN za Android vodiče). Kljub temu izbira za namizje ni odlična, zato priporočamo, da čim prej spremenite svoj protokol.

Izbirate lahko med IKEv2, OpenVPN, SSTP in L2TP. OpenVPN bi moral biti vaša prva izbira, saj omogoča 256-bitni AES za zaščito vaše povezave (preberite naš opis šifriranja). Na OpenVPN vam StrongVPN omogoča, da spremenite svoj protokol prevoza – bodisi v UDP bodisi TCP – in izberete določeno pristanišče, skozi katero ste tunelirani.

Čeprav veliko uporabnikov ni uporabno, vam lahko sprememba protokola za prevoz in vrata pomaga obiti požarne zidove. StrongVPN na svojem spletnem mestu opozarja, da sta L2TP in IKEv2 enostavno blokirana, in kot alternativa predlaga TCP 443 ali UDP 53 na OpenVPN.

Obstaja tudi možnost, da kodirate svoje pakete na OpenVPN. Funkcija je pogosto vidna v lastniških protokolih, kot je VyprVPN-ov Chameleon protokol (preberite naš pregled v aplikaciji VyprVPN). Spravljanje paketov je dobra ideja, če tunelirate iz države s strogo cenzuro in učinkovito zaobidete pregled globokih paketov.

V praksi se ti varnostni ukrepi izplačajo. Preizkusili smo puščanje DNS s pomočjo ipleak.org in StrongVPN je bil čisto čist z minimalnimi preusmeritvami. Prav tako ni puščal našega IP naslova ali podatkov WebRTC.

Zasebnost

StrongVPN je ponudnik VPN brez dnevnika. Čeprav ni tako osredotočen na zasebnost kot Mullvad (preberite naš pregled v Mullvadu), jasna politika zasebnosti in dosledni rezultati nam vliva upanje. Kljub temu deluje zunaj ZDA, zato bi morali biti tisti, ki se ukvarjajo z vladnim nadzorom, najbrž jasno.

V tem pravilniku o zasebnosti ni nobenih kosti: “StrongVPN ne zbira in ne beleži nobenega prometa svojih storitev.”

Ko se prijavite, morate v datoteko vnesti e-poštni naslov in način plačila, ki ga StrongVPN zabeleži iz očitnih razlogov. Zunaj tega ne ve ničesar o tebi.

Izjema je le, če plačujete s kreditno kartico. V tem primeru StrongVPN potrebuje tudi vaše polno ime in naslov za izstavitev računa, zato ne morete uporabljati podatkov o gorilniku, kot bi jih lahko z e-pošto. Ni jasno, ali so vaši podatki za zaračunavanje vezani na vašo uporabo VPN-ja, kot je v paketu VPN
(preberite naš pregled o nakupu VPN), vendar je jasno, da tisti, ki se ukvarjajo z zasebnostjo, ne smejo uporabljati kreditne kartice.

StrongVPN mora na zahtevo strank iz EU zagotoviti, spremeniti ali izbrisati te podatke, da bodo skladni s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Vse to je treba vzeti z zrnom soli. StrongVPN ima sedež v ZDA, ki je dokazal, da ne nadzira zbiranja podatkov. Če se morate izogniti radarju, priporočamo uporabo storitve, ki ima sedež v državi z dobrimi zakoni o zasebnosti. Naše najboljše VPN storitve za Kitajsko vodnik so lepo mesto za začetek.

Nekaj ​​zanimivega smo našli tudi med testiranjem. Nekateri strežniki v omrežju StrongVPN so bili registrirani na StackPath, omrežje za pošiljanje vsebin, ki ima majhen delež v IPVanish (preberite naš pregled IPVanish).

Čeprav ne moremo povezati preveč pik, smo v preteklosti IPVanish ujeli, ko beleži podatke o uporabnikih.

Glede na to je StackPath CDN, zato je smiselno, da bi bili nekateri strežniki registrirani nanj. Ne trdimo, da sta dva ponudnika povezana – verjetno tudi nista – vendar je treba opozoriti.

Zmogljivost pretakanja

StrongVPN deluje dobro s pretočnimi platformami. Razbila je ovire Netflixa, BBC iPlayerja in Huluja, vendar ga je Amazon Prime Video še vedno blokiral. Čeprav ni kandidat za naš najboljši VPN za pretočni vodnik zaradi drugih težav, je dostop nedvomen.

Kar je super, je to, da StrongVPN ni samo dostopala do teh platform, ampak je to storil na več strežnikih. Naše vzorčenje kaže, da boste lahko vedno pretočno prejeli, tudi če uporabljate drug strežnik.

Povedano je, da StrongVPN ni popoln in zato nam ni bil najboljši VPN za Netflix ali najboljši VPN za vodiče BBC iPlayer BBC. Če bi ta temeljila samo na uspešnosti pretakanja, StrongVPN ne bi bil samo protikandidat, bi bil verjetno prvi vodja.

Lokacije strežnika

Kar zadeva lokacije strežnikov, ne pričakujte veliko od StrongVPN. Kot številni ponudniki srednjih cest je njegova mreža večinoma omejena na ZDA in Evropo, nekaj prostorov pa je razpršenih po svobodnejših delih Azije. Skupno je približno 650 strežnikov, ki pa pokrivajo le 20 držav.

Afrika je slepa točka, prav tako večina Bližnjega vzhoda in Azije. Na Bližnjem vzhodu je Izrael in to je to. Azija je boljša z lokacijami v Singapurju, na Japonskem, v Južni Koreji, na Filipinih in v Hong Kongu. To je tesno združevanje, preostala Azija pa je nedotaknjena.

Nič od tega ne preseneča – StrongVPN se preprosto ujema z našimi pričakovanji – vendar razpršitev ni videti super v primerjavi z vodilno storitev v industriji na lokacijah strežnikov, kot je HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss).

Storitev za stranke

Podpora podjetja StrongVPN pokriva osnove, toda predstavniki, s katerimi smo govorili, so čutili vse prej kot vabljive.

Za samopomoč obstaja baza znanja, ki je razdeljena na tri razdelke: “vodniki za nastavitev”, “odpravljanje težav” in “pogosta vprašanja”. Kot smo že omenili, so priročniki za nastavitev osnovni, vendar boste morali preveriti razdelek, če nameravate ročno nastaviti VPN.

Ostali članki v zbirki znanja so razpršeni. Zdi se, da baza znanja živi, ​​in obravnava težave, ko se pojavijo, namesto da bi obravnavala težave, ki jih bodo uporabniki lahko imeli v prihodnosti. Čeprav ima razdelek za odpravljanje težav nekaj člankov za reševanje težav, se večina meni, da so bolj primerni za pogosta vprašanja.

strongvpn-pregled-baza znanja

Oddelek s pogostimi vprašanji je večinoma obračun odgovorov in ponovitev z drugih področij. Tam boste našli odgovore na vprašanja, kot so “kako uporabljati StrongVPN za računalnike z Windows?” in “kako spremenim strežnike?”

Neposredna podpora je sestavljena iz klepeta v živo in e-pošte. Ko smo prišli do stika, je StrongVPN potreboval nekaj dni, da se je vrnil, kar ni slabo, a bi bilo lahko bolje. Predstavnik je na naše vprašanje odgovoril tako, da nas je preusmeril na drugo področje na spletni strani. To ni nikoli dobra stvar.

Klepet v živo je storil isto. Čeprav je na voljo 24 ur, potrebujete več kot nekaj minut, da se povežete s agentom. Poleg tega agenti ne vedo o izdelku in so v isti pasi, da zagotovijo čim manj informacij.

Razsodba

O StrongVPN ni nič impresivnega. Čeprav ne stori ničesar hudo narobe, je dejstvo, da ne more izstopati, velika odgovornost. Cene so enake povprečjem drugih ponudnikov, prav tako tudi povprečna storitev za stranke in manjši nabor funkcij. Edina odkupna kakovost je velika hitrost pri predorih blizu doma.

Kljub temu ima lep nabor varnostnih funkcij in politiko brez dnevnika, tako da, če ste navdušeni nad StrongVPN, bi lahko naredili veliko slabše. Za večino uporabnikov priporočamo, da preberete ostale preglede VPN.

Kaj menite o StrongVPN? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map