Pregled ZenMate – Posodobljeno 2020

ZenMate pregled

Morda vas bo zanimala uporaba ZenMate-a zaradi privlačnih cen in intuitivnega vmesnika. To bi bila napaka: storitev je sama po sebi negotova in morda boste tudi stali na strehah in vriskali svoje osebne podatke od tam. Oglejte si naš pregled ZenMate za več podrobnosti.


najboljši VPN-pregledi

Pred slabim letom smo se prijavili pri ZenMate VPN in ugotovili, da je treba izboljšati veliko stvari. Izbira oblikovanja, da poskusite narediti VPN, ki ne zahteva, da uporabniki konfigurirajo konfiguracijo, je običajna na trgu VPN, vendar mnogi ponudniki, vključno z ZenMate VPN, to prevzamejo preveč.

Minimalističen pristop k možnostim nastavitev je zadrževal VPN, brez izbire protokolov ali šifriranj. Zaradi vprašljive varnosti, vključno s puščanjem DNS, je ZenMate VPN za nas postal „ne“.

Še vedno obstajajo puščanja DNS, še vedno ni možnosti v zvezi s šifriranjem in protokolom in številne enake težave, ki so se v zadnjem pregledu znebile ZenMate VPN, še vedno obstajajo. Ni treba posebej poudarjati, da je na poti do našega najboljšega seznama VPN še daleč.

Moči & Slabosti

Alternativa za ZenMate

Lastnosti

ZenMate VPN ima funkcije, ki jih bomo podrobneje obravnavali v razdelku »enostavna uporaba«, ki ga čudno poimenujemo in ga komajda omenjamo na spletnem mestu. Imenujemo jih “EverSecure” in “spremljanje lokacij”, in gledamo, da se spreminjajo, ker gre za posebne primere.

Poleg teh težavnih izjem, ZenMate VPN opravlja dostojno delo, tako da pokriva najbolj povpraševalne funkcije v primerjavi z nekaterimi ponudniki, če pa vas zanima VPN, bogat s funkcijami, si oglejte naš Astrill pregled. V nastavitvah ZenMate VPN obstaja preprost ubiralni stikalec in preprosta preklopna nastavitev za zaščito pred puščanjem DNS, ki jo bomo pozneje prejeli.

Naročnik je na voljo v več jezikih, vključno z angleščino, nemščino, korejščino, ruščino in španščino. Še pomembneje pa je, da ZenMate VPN ponuja aplikacijo za številne platforme, vključno z Windows, macOS, Android in iOS.

Obstajajo tudi razširitve brskalnika in so med najboljšimi, kar smo jih videli za Chrome, Mozilla in Opera. Ponujajo številne funkcije, ki so običajno ekskluzivne za namizno aplikacijo.

Zenmate-OS

Možnosti protokola in šifriranja pri ZenMate VPN začnejo manjkati. Podrobneje bomo podrobneje razpravljali v razdelku “varnost”, vendar se večinoma zataknete pri uporabi protokola TLS in nimate izbire šifriranja.

ZenMate VPN tudi manjka podpore za razdelitev tunelov, kar je na trgu VPN presenetljivo težko najti, kljub temu, kako uporabno je. Delitev predorov vam omogoča nadzor nad tem, kateri programi v vašem računalniku uporabljajo zaščiteno povezavo VPN in kateri programi uporabljajo standardno nezaščiteno povezavo.

Če je to funkcija, ki vas zanima, si oglejte naš ExpressVPN pregled, kjer pokrivamo njegovo uporabniku prijazno integracijo razcepljenih tunelov..

Pregled funkcij Zenmate VPN

Logotip ZenMatezenmate.com

Začne od $ 205 mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, Union Pay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
7 dni

Obdobje vračila
14 dni

Količina strežnika po vsem svetu
30+ lokacij (samo 4 za brezplačne račune)

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox, Opera

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Čeprav na spletni strani ZenMate VPN omenjamo Premium in Ultimate načrte, smo le našli Ultimate načrt za nakup. V tem pregledu boste videli, da je takšna stvar tema spletnega mesta ZenMate VPN.

Za končni načrt so vam na voljo tri možnosti. Prijavite se lahko mesečno, letno ali dve leti. Vsi ti načrti imajo dostop do namiznih aplikacij, neomejeno pasovno širino, vse razširitve brskalnika in do pet hkratnih povezav.

Zenmate-cene

Cene so konkurenčne mesečnemu načrtu na približno tržnem povprečju, medtem ko letni in zlasti dvoletni načrti ponujajo globoke popuste. Pravzaprav lahko nadgradite iz enoletne na dvoletno naročnino le za nekaj dolarjev več.

Čeprav je dolgoročna cena velika vrednost, obstajajo boljše možnosti za mesečne načrte. V našem pregledu Windscribe boste na primer videli, da ponuja do 10 sočasnih povezav za še manj na mesec kot ZenMate VPN.

ZenMate VPN ponuja tudi brezplačen načrt, vendar nanj postavlja več omejitev. Dostop imate samo do štirih strežnikov. Ena je v ZDA, ena pa v Veliki Britaniji, zaradi česar je skoraj primerna za pretakanje.

Prav tako lahko uporabljate samo razširitve brskalnika in ne namiznih aplikacij ali mobilnih aplikacij. Končno brezplačni načrt omeji vašo pasovno širino na 2 megabita na sekundo. To omejuje in ZenMate VPN ne bo več v okviru naših brezplačnih VPN storitev. Obstaja tudi brezplačna enotedenska preizkusna različica načrta Ultimate, če preverite svoj e-poštni naslov.

Dotakniti se želimo še ene stvari. Kot smo že omenili in bom še omenila, je spletno mesto ZenMate VPN polno nasprotujočih si in zmedenih besednih zvez. Na nekaterih delih spletnega mesta boste videli, da ZenMate VPN trdi, da ima 30-dnevno pravilo vračila, vendar smo po branju pravilnika o vračilu ugotovili, da traja le 14 dni.

Ne moremo dovolj poudariti, kako razširjene so takšne napake na spletnem mestu in bi morale uporabnike povzročiti rdeče zastave.

Zenmate-Vračilo

Enostavnost uporabe

Ko pridete na spletno mesto ZenMate VPN, vas pozdravi dobra postavitev, ki najpomembnejše stvari postavi na zelo vidna mesta. Prijava na brezplačni račun je enostavna, prav tako kot namestitev odjemalca ali razširitve.

Stranka je vizualno privlačna, z modrim ozadjem, ki nudi močan kontrast z belim besedilom. Povezava je enostavna kot pritisk na gumb, seznam strežnikov pa je enostaven za brskanje.

Zenmate-odjemalec

Stvari postanejo zmedene, ko vkopljete nastavitve, tudi za tiste, ki poznajo VPN. Kot rečeno, meni z nastavitvami je preprost, vendar ima par potrditvenih polj, ki ponujajo nekaj namigov o tem, kaj počnejo.

Nastavitve Zenmate

Za začetek je prva stvar, ki jo vidite, če odprete meni nastavitev, potrditveno polje z napisom »EverSecure«, ki je privzeto označeno. Na spletnem mestu je malo informacij o tem, kaj počne.

Vse, kar smo lahko našli, je bil ta vnos v bazo znanja, ki pravi, da je funkcija zasnovana tako, da mobilne naprave ne spijo, ko spijo. Prav tako piše, da se naprava, ko se zbudi nazaj ali ponovno poveže z omrežjem, samodejno poveže.

Kljub temu je funkcija vidna tudi v nastavitvah namizne aplikacije. Nič ne omenjamo, kaj lahko počnemo drugje na spletnem mestu, zato bi lahko domnevali, da se samodejno poveže z VPN, ko se računalnik poveže v omrežje. Vendar to ni tisto, kar smo storili v našem testiranju. Kolikor lahko rečemo, v namiznih odjemalcih ne deluje nič.

Naslednje potrditveno polje spodaj je označeno z »omogoči nadzor lokacij«. Za razliko od možnosti “EverSecure” je privzeto izklopljena. Tudi na spletnem mestu ni ničesar, kar bi lahko storilo. Glede na to na več mestih, kot je ta objava, ZenMate VPN omenja zaščito pred blokiranjem zlonamerne programske opreme in sledenje.

Čeprav so te nastavitve na voljo v razširitvi brskalnika, v nastavitvah namiznih aplikacij ni drugih jasnih možnosti. Mogoče je to spremljanje lokacije, toda to je zgolj strel v temi, kar je najboljše, kar lahko storimo, ko nam ne posredujejo nobenih informacij.

Brez teh možnosti bi bila stran z nastavitvami v redu. Druga možnost je, da bi vključitev informacij na spletni strani ali celo samo preimenovanje šla daleč v smeri izboljšanja splošne uporabnosti strank. Odjemalci in aplikacije večinoma izgledajo lepo in delujejo dobro, toda te nenavadne možnosti motijo ​​sicer racionalizirano izkušnjo.

Hitrost

Hitrost je močna obleka ZenMate VPN. Kot je razvidno iz našega testiranja, je vsak strežnik, ki smo si ga ogledali, uspešen, le Južna Afrika je zaostajala za ostalimi. V resnici so bile hitrosti tako visoke, da so vzbujale sume v zvezi z upravljanjem prometa na ZenMate VPN, vendar se bomo tega več dotaknili v razdelku »varnost«.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)1472.075.84
Združene države6871,755.82
Združeno kraljestvo10971,855.08
Japonska18351,893.71
Nemčija11370,494.74
Južna Afrika28131.962,58

Začenši z najbližjim strežnikom, kjer smo testirali v ZDA, smo ugotovili, da je čas pinga obvladljiv, izgubili pa smo tako malo hitrosti prenosa in nalaganja, da razlika v uspešnosti ni bila opazna. Enako je bilo z britanskimi strežniki, ki so bili oddaljeni od nas več kot 3500 milj.

Japonska je še dlje, saj meri dobrih 6 800 milj daleč, in še vedno je ohranila spoštljivo raven zmogljivosti. Brskanje je bilo odzivno in pred začetkom nalaganja strani je minil le kratek trenutek. Ko so se začeli nalagati, so jih naložili približno toliko časa, kot bi jih potrebovali brez povezave VPN.

Nemčija je oddaljena približno 4.200 milj in je ponudila podobne učinke kot Velika Britanija s skoraj zanemarljivim padcem zmogljivosti. Nazadnje je bil Južni Afriki edini strežnik, ki ni uspešen. Razumemo, da je to najbolj oddaljeni strežnik, od koder smo testiranje izvedli na nekaj več kot 8.000 miljah.

ZenMate VPN je imel hitro zmogljivost z odzivnim brskanjem in dovolj visokimi trajnimi hitrostmi prenosa, da se bo kmalu lahko prebil na naš najhitrejši krog VPN. Kljub temu so bili časi pinga nezanimivi in ​​z njimi bi se težko igrali.

Če želite igrati konkurenčne igre na spletu proti ljudem v drugih državah, preberite naš najboljši članek VPN za igre.

Varnost

Še enkrat, ZenMate VPN ima nasprotujoče si podatke o svojem delovanju, vendar so tokrat konfliktne informacije o varnosti, ki je najpomembnejši vidik vsakega VPN-ja..

Ni mogoče spremeniti ravni šifriranja ali protokola v nastavitvah. To pomeni, da ste obtičali vse, kar ste dali, vendar ni jasno, kaj je to. V tej objavi na zbirki znanja lahko vidite, da piše, da odjemalci sistema Windows in macOS uporabljajo IPSec (IKEv2), vendar v tej objavi iz baze znanja dva meseca kasneje piše, da uporablja TLS v1.2.

Drugje na spletnem mestu omenja OpenVPN, ki bi lahko bil v objavi baze znanja omenjen kot TLS v1.2. Če kopate globlje, je OpenVPN mogoče konfigurirati samo ročno v nekaterih napravah in samo, če imate končni načrt. Če vas zanima, kaj vse pomenijo te kratice, si oglejte razčlenitev protokola VPN.

Kar zadeva šifriranje, je za namizne in mobilne odjemalce uporabljen 256-bitni AES, kar je odlično, AES-128 pa za razširitve brskalnika, kar je zadovoljivo. Kljub temu šifriranje ni preprečilo uhajanja DNS, ki smo ga zajeli. Medtem ko se je povezal z Južno Afriko, se je VPN povezoval z Googlovim DNS v Belgiji.

Skratka, to pomeni, da se informacije o vaših navadah brskanja posredujejo Googlovim strežnikom vsakič, ko se povežete s spletnim mestom. Še huje je, da vas lahko vohuni ali kdo zmore še vedno spremljati po spletu, ko je povezan VPN. Več o tem lahko izveste v našem članku o tem, kaj so puščanje DNS.

Poleg tega, kot smo omenili v razdelku o hitrosti, obstaja resnično vprašanje, ali je povezava šifrirana. Hitrosti, ki smo jih videli, ne bi smele biti možne, ker procesi šifriranja in dešifriranja med prenosom podatkov trajajo čas in morajo zmanjšati vaše hitrosti več, kot smo videli.

Za dodatne informacije smo se obrnili na ZenMate VPN in se bomo še naprej prijavljali s storitvijo. Če se bomo naučili česa novega, bomo ta članek posodobili, da to odseva. Če medtem iščete varno VPN, predlagamo, da si ogledate naš pregled NordVPN.

Zasebnost

ZenMate VPN ima načelo ničelnih dnevnikov in ima sedež v Nemčiji, ki ima stroge zakone o varstvu podatkov. Žal “zero-log” še ne pomeni tega.

Na spletnem mestu ZenMate VPN beleži neosebne podatke v zvezi z uporabo, vključno s tem, kateri brskalnik uporabljate in koliko časa porabite na spletnem mestu. Osebni podatki se zbirajo med postopkom ustvarjanja računa, vključno z e-poštnim naslovom, imenom in, če se odločite za načrt Ultimate, plačilnimi podatki.

ZenMate VPN pri pošiljanju e-poštnih sporočil uporablja tudi tako imenovane “sledenje slikovnim pikam”, kar mu omogoča, da spremlja uspešnost svojih e-poštnih sporočil, tako da vidi, ali ste jih odprli.

Zmogljivost pretakanja

Podporni skupini smo poslali e-poštno sporočilo kot test, v katerem smo zapisali, da BBC iPlayerja ne moremo delati, in prejeli smo odgovor, da gre za znano težavo. Težave sicer nismo imeli in smo to povedali le kot način testiranja podpornega osebja.

Pravzaprav je bila pretočna zmogljivost ZenMate VPN impresivna. Brez težav je prodrl prek Netflixa, BBC iPlayerja, Amazon Prime Video in Huluovih sistemov za odkrivanje VPN. Videoposnetki se naložijo hitro in se skoraj vedno predvajajo pri 1080p takoj.

Čeprav bi ga lahko nekatere druge težave z ZenMate VPN odvrnile od našega najboljšega seznama VPN za iPlayer BBC, je vredno omeniti častno omembo.

Lokacije strežnika

ZenMate VPN ima nekaj več kot 30 lokacij, razširjenih po vsem svetu, vključno s strežniki v Aziji, Evropi, Afriki, Severni in Južni Ameriki. Ponujene lokacije so dobro razporejene in pokrivajo potrebe večine uporabnikov VPN.

V ZDA in Veliki Britaniji obstaja več možnosti strežnika, zato bi morala biti na voljo vaša priljubljena spletna mesta za pretakanje. Na brezplačnem načrtu so na voljo le štirje strežniki, vendar še vedno imate dostop do enega strežnika v ZDA in Združenem kraljestvu.

Storitev za stranke

Ko gre za storitve za stranke, je ZenMate VPN zadet ali zgrešen. Ni podpore za klepet v živo ali telefonske podpore, kar samo po sebi ni tako slabo, ker jih mnogi ponudniki VPN ne ponujajo. Podpora za e-poštno sporočilo ZenMate VPN je dobra in ponuja odgovore, ki jih potrebujete pravočasno, koristno in vljudno. Odgovore smo prejeli v manj kot osmih urah.

Povedano, baza znanja še zdaleč ni odlična. Na mnoga splošnejša vprašanja v zvezi z VPN in nastavitvijo je mogoče odgovoriti, vendar več tehničnih vprašanj pogosto ostane brez odgovora ali še slabše nasprotujoče si odgovore, kot smo jih že videli v tem pregledu.

Čiščenje baze znanja in brisanje zastarelih informacij ali prepisovanje vnosov bi bil odličen korak k izboljšanju izkušenj s podporo strankam.

Razsodba

Nekaj ​​stvari, za katere bi ZenMate VPN lahko poskrbel, bi izboljšal uporabniško izkušnjo. Učinkovitost VPN-a je impresivna, brezplačna možnost vam omogoča preizkus storitve in podpora strankam je koristna in odzivna.

Postavljeni so močni temelji, vendar velik del usmrtitve manjka. Spletno mesto vsebuje nasprotujoče si informacije o številnih temah in moti pomanjkanje možnosti v zvezi s protokolom in šifriranjem.

Medtem ko bi se ZenMate VPN zagotovo lahko postavil tako, da bo nekega dne prerasel v industrijskega velikana, večina ljudi raje storitve, ki so že na vrhuncu tistega, kar lahko ponudimo. Če se to sliši kot vi, si oglejte naš arhiv pregledov VPN, ki so razvrščeni od najboljšega do najslabšega za enostavno brskanje..

Če imate izkušnje z ZenMate VPN, nam to sporočite v komentarjih. Radi vas slišimo in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me