Pregled zaščitne točke hotspot – posodobljeno 2020

Pregled zaščitene točke

Hotspot Shield je VPN, ki s svojim revolucionarnim protokolom Catapult Hydra pelje po neoznačeni cesti. Med testiranjem nismo mogli ugotoviti, ali je tako dober, kot trdi storitev, vendar ga ne priporočamo preveč. Preberite si celoten pregled Hotspot Shield, da boste videli, zakaj.


najboljši VPN-pregledi

Hotspot Shield je ponudnik VPN-jev, ki se trudi postati motec v panogi in si močno prizadeva za mesto za mizo z najboljšimi ponudniki VPN. Uporablja lastniški protokol, imenovan Catapult Hydra, ki ponuja neverjetne hitrosti na papirju, vendar nas je opraskal po glavi.

V industriji, kjer je enkratna nadgradnja vsakodnevna naravnanost, Hotspot Shield ne bi bil prvi, ki bi sekal kotičke, da bi napredoval. Glede na to smo bili prisiljeni razkriti podjetju, da smo recenzentji, da smo dobili nekaj odgovorov, potrebnih za ta pregled, ker gre za tesno delovanje glede lastniškega in patentiranega protokola.

Čeprav so bili odgovori, ki smo jih lahko dobili, osvetljujoči, je situacija s lastniško tehnologijo še vedno zapletena, zato vas vabimo, da se držite nas in si ogledate, kaj bi lahko bil preboj VPN v nastajanju.

Moči & Slabosti

Alternativa za Hotspot Shield

Lastnosti

Hotspot Shield ponuja odjemalce VPN za iOS, Android, Windows in macOS ter razširitev za Google Chrome.

Namizni odjemalec zajema večino ključnih funkcij VPN. V meniju z nastavitvami boste našli možnosti za zagon odjemalca ob zagonu in ga konfigurirali za samodejno povezovanje z »nevarno« WiFi, varno WiFi in drugimi omrežji. Na voljo sta tudi zaščitna stikala in možnost zaščite pred puščanjem DNS, ki sta odlična za zagotavljanje varnosti.

Nastavitvena točka

Glavna stvar, ki jo manjkajo v nastavitvah, je razdeljeno predvajanje. Omogoča vam, da izberete, kateri programi uporabljajo zaščiteno povezavo VPN in kateri uporabljajo hitrejšo, a nezaščiteno standardno internetno povezavo. Če vam to izstopa, si oglejte naš ExpressVPN pregled, če želite prebrati svoje odlično razdeljeno tunelo.

Kar zadeva razširitev za Google Chrome, nima vseh funkcij, ki smo jih že omenili, vendar ima veliko zanimivih funkcij, ki jih namizni odjemalec nima. Za začetek obstaja zaviralec zlonamerne programske opreme, kar je lepo, vendar verjetno ne bo mogel tekmovati z najboljšo protivirusno programsko opremo.

Točka-razširitev

Obstajajo tudi zaviralec oglasov, zaviralec piškotkov in sledilnik, ki skupaj napredujeta v smeri izboljšanja anonimnosti v spletu in preprečujeta, da bi vas kdo sledil po spletu. Obstaja tudi blokator WebRTC, ki še bolj zakriva vaš IP naslov in spletno identiteto.

Meč zaščitne točke

Najzanimivejša značilnost podaljška pa se imenuje “meč”. Lažne informacije posredujejo sledilcem, ki že niso blokirani kot zadnji žebelj v krsti za vsakogar ali karkoli, kar bi vas poskušalo izslediti ali zbrati podatke o vas v spletu.

Pomembno je upoštevati, da so vse funkcije razširitve za Chrome v različici beta, tako da je učinkovitost zaviralcev lahko opazna.

Kljub številnim lastnostim smo Hotspot Shield v tej kategoriji dali relativno nizko oceno, ker vam ne omogoča spreminjanja VPN protokola ali šifriranja. To bomo še naprej raziskovali v odsekih o hitrosti in varnosti, ker gre za zapleteno zadevo.

Pregled lastnosti VPN Hotspot Shield

Logotip ščitnega mestawww.hotspotshield.com

Začne se od 299 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
25

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
Katapult Hydra

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
uradne ure

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Na površini ima Hotspot Shield standardni model cen, ki je običajen na trgu VPN. Za naročnino lahko plačujete po mesecu, pomembni prihranki pa so na voljo, če se prijavite letno ali tri leta.

Mesečne cene so na visoki strani. Letne in triletne možnosti znižajo ceno, vendar ne do impresivne stopnje. Če na primer pogledate naš pregled Windscribe, boste ugotovili, da Windscribe ponuja cenovno ugodnejšo mesečno ceno in letno naročnino, kar je skoraj polovico stroškov na leto Hotspot Shield.

Načrt brezplačnega ščita

Hotspot Shield ponuja tudi brezplačen načrt, ki vam nudi zaščito za eno napravo in le 500 MB dnevne pasovne širine. Čeprav 500MB na dan nikdar ne smehati, je brezplačni načrt omejen na le nekaj ameriških strežnikov, ne dobi podpore za stranke in Hotspot Shield med uporabo uporablja oglase v vašem brskalniku, kar ga daje daleč od najboljšega VPN seznam.

Poleg že visokih osnovnih cen je tudi veliko dodatkov, ki jih skriva Hotspot Shield, dokler se prvič ne prijavite čez blagajno ali se prijavite. Ko smo vprašali o cenah za te dodatke, so nam odgovorili, da ne moremo dobiti odgovora. Šele potem, ko smo končali svoj „press pass“ in razkrili, da smo bili recenzenti, smo dobili ceno.

Dodatki vključujejo nadgradnjo petih naprav osnovnega paketa na 10 naprav in “povečanje hitrosti”, ki omogoča dostop do manj poseljenih strežnikov VPN. Vsak od teh je dodatnih 8,99 USD na mesec ali 70 odstotkov cene na blagajni, če izberete daljše obdobje.

Enostavnost uporabe

Namizni odjemalec in razširitev brskalnika Google Chrome sta zelo lepi in omogočata racionalen način za skok v zaščiteno povezavo. Ko odprete odjemalca ali razširitev, se vam prikaže čist zaslon z enim velikim gumbom, ki ga lahko pritisnete, da povežete VPN.

Hotspot-odjemalec

Slaba stran ultrazvočne zasnove je, da zahteva dodaten korak, ko se želite povezati na določeno lokacijo. Če želite na primer dostopati do britanskega IP naslova, na primer namesto da izberete strežnik in se povežete tako kot pri večini VPN-jev, se morate najprej povezati, nato izbrati želeni strežnik in se nato znova povezati..

To manjšo nevšečnost dopolnjuje dejstvo, da ima VPN rutinsko težave pri povezovanju in pogosto potrebuje drugi ali celo tretji poskus, da se povežete z izbrano lokacijo.

Poleg tega je videz in celotna postavitev stranke dobra. V menijih z nastavitvami je enostavno krmariti in vse možnosti v nastavitvah so jasno napisane, kar omogoča preprosto konfiguriranje odjemalca po vaših željah.

Hitrost

Hitrost se začne zanimiva zgodba Hotspot Shield-a. Ponudnik uporablja edinstveno tehnologijo za izvajanje svoje storitve, in sicer lastniški protokol, imenovan Catapult Hydra.

Čeprav se to sliši super, je povzročilo resno praskanje po našem delovnem mestu. Naše hitrostno testiranje je prineslo rezultate, ki so, odkrito povedano, nemogoči.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)1472.165.77
New York City2071.324.35
UK9974.25.02
Švica11769,783.30
Japonska10870,995.68
Argentina16571.484.41

Vsaka lokacija, ki smo jo preizkusili, je učinkovito ohranila naše nezaščitene hitrosti. UK strežnik nam je omogočil hitrejšo povezavo, kot smo jo imeli, medtem ko smo bili nezaščiteni.

Glede na to, kar smo se lahko zbrali med pogovorom s Hotspot Shield, je uspešnost glavni poudarek protokola Catapult Hydra. Za iskanje in vzpostavljanje povezave s strežnikom uporablja edinstvene algoritme, medtem ko se večina varnostnih vidikov protokola obravnava s standardnimi sredstvi, ki jih bomo pogledali v naslednjem razdelku.

Čeprav so časi pinga nizki in vzdržljive hitrosti nori, številke na papirju niso reprezentativne za to, kako se počutijo VPN. Ko se guma sreča s cesto, je Hotspot Shield divje nedosleden.

Včasih smo se s strežnikom povezali tako hitro, da sploh nismo opazili. Približno polovica časa je trajala dva ali tri poskuse, od katerih je vsak trajal 20 sekund, preden se je povezala.

Počasna zaščita ščit Netflix upočasnitev

Čeprav je bilo brskanje po spletu na trenutke hitro in odzivno, so se včasih naložila spletna mesta, kot sta Hulu in Netflix, približno 30 sekund. Poleg tega so bili časi, ko bi se določeni elementi spletnega mesta, na primer gumbi za prijavo, prekinili ali manjkali, potem ko se spletno mesto končno naloži.

Vztrajni prenosi niso bili boljši pri torrentih in prenašanju Steam pri približno četrtini hitrosti, ki smo je vajeni in pogosto med nižanjem nihanja.

Če iščete VPN, ki ni samo hiter na papirju, ampak je odziven in hiter pri uporabi, preberite naš najhitrejši pregled VPN.

Varnost

Najpomembnejša stvar v glavah večine ljudi, ko gre za VPN, ki ga izberejo, je varnost. Varovanje podatkov in zagotavljanje, da vas VPN lahko ščiti, je odgovornost, ki jo pri ocenjevanju VPN ne vzamemo rahlo, zato smo v tem razdelku stopili neposredno do Hotspot Shield-a..

Razvojna ekipa je bila kritična, saj nam je pomagala razbrati, kaj se dogaja pod pokrovom Catapult Hydra. Brez da bi nam dali te informacije, bi snemali fotografije v temi.

Povedali so nam, da čeprav se zmogljivost VPN pospešuje z edinstvenimi algoritmi, je varnostna koda večinoma standardna in jo lahko v prihodnosti celo spremenimo za delo z drugimi protokoli..

Zaenkrat Catapult Hydra uporablja TLS v1.2 za vzpostavitev povezave s certifikati RSA za preverjanje pristnosti, pa tudi ECDHE, ki pomaga zagotoviti naprej tajnost. Skoraj enako je OpenVPN in ponuja močno varnost.

Protokol je povezan s 256-bitnim AES-om, ki ponuja učinkovito neprekosljivo šifriranje podatkov, ko se prenašajo. To smo vseeno povedali, vendar se bomo vrnili k temu v trenutku. Varnostno kodo ocenjujejo številna zunanja varnostna podjetja, ki so zainteresirana za uporabo protokola Catapult Hydra.

Catapult Hydra Doubts

Med testiranjem nismo uspeli najti puščanja DNS ali drugih občutljivih ranljivosti. Čeprav je bilo na papirju vse super, je bilo nekaj stvari, zaradi katerih smo dvomili o nekaterih trditvah Hotspot Shielda..

Glede protokola imamo svoje pridržke, ker kljubuje logiki delovanja šifriranja in VPN-jev. Ne glede na to, kaj kdo počne z algoritmi in kodo, bo postopek šifriranja vsaj potreboval čas, da računalnik izvede.

To pomeni, da bo deloval nadpovprečno in posledično izgubljal hitrost, saj računalnik podatke pred šifriranjem šifrira, vendar to ni tisto, kar smo videli pri Hotspot Shield, čeprav trdi, da uporablja 256-bitno šifriranje AES.

Če bi Hotspot Shield naredil nekakšen preboj zemlje, bi spremenil vse, kar vemo o šifriranju in prenosu podatkov. Ker se to še ni zgodilo, verjetno ni bilo odkrito.

Odkrili smo tudi več primerov nasprotujočih si informacij, na primer, da so povedali, da se uporablja 256-bitno šifriranje AES, medtem ko ta objava v zbirki znanja Hotspot Shield pravi, da je šifriranje SSL. Zaradi tega smo prepričani, da obstajajo informacije, ki nam jih ne sporočajo, in sprožajo veliko rdečih zastav.

Zasebnost

Pravilnik o zasebnosti Hotspot Shield še zdaleč ni najbolj jedrnat, kar smo ga videli, vendar je napisan na način, ki ga je enostavno razumeti, če ga natančno preberete.

Vaš IP naslov se zabeleži, ko se povežete z VPN, da dobite predstavo o svoji lokaciji na ravni mesta. Uporablja se za samodejno iskanje strežnika v bližini. Po končani seji VPN Hotspot Shield zavrže vaš IP naslov.

Poleg tega, ko zaženete aplikacijo, tudi če se ne povezujete, se zbirajo in shranjujejo podatki o strojni opremi, operacijskem sistemu ter jezikih in omrežnih nastavitvah, ki jih uporabljate, ter o vašem edinstvenem mobilnem ID-ju.

Hotspot Shield uporablja piškotke za spremljanje uporabe ljudi na njegovi spletni strani. V spletu je to praktično nemogoče, kar lahko preberete v našem anonimnem priročniku za brskanje. Poleg tega se skoraj vsi podatki, ki smo jih pravkar omenili zbiranje aplikacij, zbirajo tudi ob obisku spletnega mesta.

Čeprav nobena od shranjenih informacij ni mogoče identificirati osebno, je za zagotavljanje VPN storitve še vedno veliko več, kot je potrebno. Radi navajamo NordVPN kot primer storitve s pristno politiko zasebnosti, o kateri lahko več preberete v našem pregledu NordVPN.

Zmogljivost pretakanja

Kot smo zapisali v razdelku »hitrost«, je uspešnost Hotspot Shiel-a divje varirala, ne le v času nalaganja in uspešnosti brskanja, ampak tudi pri povezavi s potencialno blokirano vsebino.

Ko smo testirali Netflix, je sprva delovalo, vendar smo bili prekinjeni, ko smo ga ponovno preizkusili, da smo rezultate potrdili približno uro kasneje. Hulu nas je neprestano blokiral in nas obveščal, da ve, da uporabljamo proxy in da ga bomo morali izklopiti, da bomo gledali karkoli.

BBC iPlayerja smo lahko zavedli, da smo bili v Veliki Britaniji vsakič, ko smo ga preizkusili (oglejte si še nekaj najboljših VPN za BBC iPlayer). Amazon Prime Video je bil podoben Netflixu, čeprav je deloval le nekaj časa. Ni treba posebej poudarjati, da se Hotspot Shield ne bo kmalu pridružil našemu najboljšemu VPN-ju za Netflix ali najboljšemu VPN-ju za Amazon Prime liste.

Povedali so nam, da je znana težava brez popravka ETA in da je rešitev prekiniti povezavo in ponovno povezati, da bi dobili boljši naključno dodeljen IP naslov.

Ustrezna predstava je bila prav tako nedosledna. Včasih bi se videoposnetki naložili takoj in so videti super. V nekem trenutku smo imeli VPN vklopljen, medtem ko smo gledali YouTube, ne da bi se tega sploh zavedali.

V drugih časih pa so se za nalaganje videoposnetkov potrebovali 15 sekund, v 480p pa so bili videti lepo in retro. Če iščete dosleden in zanesljiv način za pretakanje tujih vsebin, preverite naš najboljši članek VPN za Netflix.

Lokacije strežnika

Hotspot Shield ima seznam 25 držav, v katerih ima strežnike. Na seznamu lokacij v odjemalcu je vsaka možnost prikazana kot država, razen ZDA, ki je spustni meni, ki prikazuje izčrpen seznam mest.

Hotspot-Lokacije

Lokacije zajemajo Severno Ameriko, Južno Ameriko, Evropo, Azijo, Bližnji vzhod in Oceanijo. To je dobro pokritje glede na število strežnikov, vendar je število lokacij slabokrvno.

Kot lahko vidite v našem pregledu HideMyAss, nekateri najboljši psi v industriji glede na lokacijo ponujajo več kot 280, celo ponudniki srednjih paketov ponujajo vsaj 40 ali več možnosti.

Storitev za stranke

Služba za stranke je mešana vreča z Hotspot Shieldom. V spodnjem desnem kotu zaslona na spletnem mestu je funkcija za klepet v živo. Lahko ga uporabljate tudi, ko niste prijavljeni, če pa v vašem e-poštnem sporočilu ni premium računa, morda ne boste dobili odgovorov. To je zato, ker Hotspot Shield prodaja storitve za stranke kot vrhunsko funkcijo.

Če pošljete e-pošto, boste hitro dobili avtomatiziran odgovor. Vzpostavljen je avtomatiziran sistem, ki na videz skenira vaš e-poštni naslov po ključnih besedah ​​in ponuja ustrezen odgovor s povezavami do ustreznih člankov. Članki so izbrani iz obsežne baze znanja na spletnem mestu Hotspot Shield.

To je super, toda ko smo po e-pošti, ki ni povezana z našim računom, stopili v stik s službo za stranke, smo takoj dobili drugi avtomatiziran odgovor, da nihče ne bo bral našega e-poštnega naslova, ker naslova, s katerega smo ga poslali, ni bilo v datoteki.

To je smešna politika, ki pozivamo, da Hotspot Shield ponovno razmisli. Če imata zakonca ali sorojenca na istem računu, je običajno, in če potrebujejo pomoč pri nečem, vendar njihova e-pošta ni na računu, nimajo sreče tukaj.

Čeprav so predstavniki klepetav v živo prijazni in koristni ter je baza znanja obsežna, je težko dobiti natančne in natančne odgovore, ko jih potrebujete. Na primer, kot smo omenili v razdelku o cenah, nismo mogli dobiti niti cene za ponudbo storitev za povečanje hitrosti in paket naprav.

To niso krivci predstavnikov službe za stranke, saj so bili prisrčni in koristni. Z naše perspektive se zdi jasno, da jim notranje korporativne politike preprečujejo, da bi dajali določene informacije in omejujejo, kako lahko so koristne. To je enostavno odpraviti in bo podpora strankam od povprečne in celo frustrirajoče na trenutke skoraj brezhibna.

Razsodba

Čeprav spoštujemo celo poskuse prebijanja inovacij, mora biti vredna in učinkovita inovacija, da prejmemo naše pravo priporočilo in vaš težko prisluženi denar.

Hotspot Shield izpolnjuje svoje obljube o hitrejših hitrostih, na papirju, a v praksi je bil velik del tega izgubljen. Poleg tega obstajajo dolgotrajne, skoraj potrošniške prakse, na primer skrivanje cen in razpoložljivosti prodaje dodatkov ter izboljšanje storitve za stranke.

Edinstvene tehnologije Hotspot Shield so skrbno varovane skrivnosti in informacije, ki smo jih dobili, so nam pustili glave. Resno dvomimo o delovanju protokola, zato ga še nismo pripravljeni priporočiti.

Zanima nas, kako stvari napredujejo s Catapult Hydra, saj gre za takšno tehnologijo, ki bi, če bi bila zakonita, lahko spremenila svet kriptografije.

Kaj menite o Hotspot Shield? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map