Pregled X-VPN – Ne moti se – Posodobljeno 2020

X-VPN pregled

X-VPN se ponaša z veliko stvari glede svoje varnosti in enostavnosti uporabe, vendar celo površinski pregled kaže, da so te neresnične. Med testiranjem smo odkrili številne težave, zaradi katerih priporočamo trdo prehod tega VPN-ja. Oglejte si naš celoten pregled X-VPN za podrobnosti.


najboljši VPN-pregledi

X-VPN je neprimerljiv ponudnik VPN na površini, saj je varna pot uporabe vmesnika copycat, ki zrcali videz več kot polovice VPN-jev. Trdi, da ima 50 milijonov uporabnikov na svoji prvi strani, podpira podporo za klepet v živo in ponuja celo brezplačen preskusni načrt.

Kljub vsemu je X-VPN še vedno povsem neuporaben. Kot boste že večkrat prebrali v tem pregledu, X-VPN s svojo stranko naredi nekaj bizarnih oblikovalskih odločitev, ki so na koncu neizprosne. Konkretno, protokoli, ki jih ponuja, niso navedeni v vmesniku, temveč so skriti za naključnimi črkami. 

Če ste prišli sem iskati VPN, ki bo nudil varnost in zmogljivost, vas pozivamo, da se podate na naš najboljši pregled VPN. Če želite videti odličen primer, kako lahko zmešavanje lepših stvari v celoti ogrozi sicer lep izdelek, potem berete. 

Moči & Slabosti

Nadomestni za X-VPN

Lastnosti

Meniji X-VPN so nekaj najbolj presenetljivega, kar smo jih kdaj videli. S klikom na zgornji desni meni hamburgerja se odpre samo dve možnosti preklopa. Ena vam omogoča, da nastavite odjemalca za zagon pri zagonu sistema Windows, druga pa je funkcija, imenovana “nadzor nad aplikacijami”. 

Po njegovem opisu se zdi upravljanje aplikacij nekakšen razcepljeni tuneliranje, ki vam omogoča, da določite seznam programov, ki bodo upoštevali VPN in uporabili standardno, nezaščiteno povezavo. Čeprav je deljenje tuneliranja zelo zaželena lastnost in nekaj, kar je težko najti, izvajanje X-VPN-ja sploh ne deluje..

XVPN-AppControl

Vsakič, ko smo vklopili nadzor nad aplikacijami, smo prejeli sporočilo, da na naši napravi ne deluje. Na računalniku z delovno postajo smo izvajali zadnjo različico sistema Windows 10. Za to funkcijo ne bi smelo biti razloga, da preprosto sploh ne deluje. Če iščete VPN, ki ima delujoč razcepljeni tuneliranje – poleg številnih drugih funkcij – si oglejte naš ExpressVPN pregled. 

Medtem ko ima X-VPN gumb, ki aplikaciji sporoča, da se program zažene ob zagonu, ni možnosti, ali se, ko to stori, poveže ali ne. Poleg tega v nastavitvah ni stikala za ubijanje. 

Čeprav omenjeno spletno mesto omenja funkcijo, imenovano “pametno ponovno povezovanje”, ni podatkov o tem, kaj je to ali kaj počne, zato ga ni mogoče najti niti v nastavitvah..

X-VPN ponuja impresivnih devet protokolov, vendar nobeden od njih ni označen v meniju z nastavitvami. Vse možnosti protokola so navedene preprosto kot protokoli A, B, C itd. Tega se bomo še naprej dotaknili v nadaljevanju članka, vendar je to izbira dizajna, ki nima smisla in samo dodaja na videz hrepeneče in razgaljeno naravo programske opreme X-VPN. 

XVPN-nastavitve

X-VPN opravlja spodobno delo pri pokrivanju najrazličnejših naprav, toda ker so mobilni odjemalci tako nerodovitni kot namizna različica, še zdaleč ne zaslužijo mesta na našem najboljšem seznamu VPN za Android. Končno X-VPN ne ponuja skoraj nobenih funkcij, kar pa ponuja, je verjetno, da preprosto sploh ne bo delovalo. 

Pregled funkcij X-VPN

X-VPN logotipxvpn.io

Začne se od 599 USD mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, Ethereum, Advcash, darilne kartice

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
7 dni

Količina strežnika po vsem svetu
5000+ strežnikov na 50+ lokacijah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, X

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Za nekaj, kar praktično ne ponuja delovnih funkcij, se X-VPN pozicionira, da bi se lahko potegoval za ceno nekaterih najboljših konkurentov. Mesečne cene niso najslabše, kar smo jih videli, vendar je daleč od najboljših. Za tiste, ki iščejo VPN s cenovno dostopnim mesečnim opcijo, ne pozabite prebrati našega pregleda Mullvad.

Druga možnost, ki jo ponuja X-VPN, je letna prijava, ki ceno precej zniža, vendar še vedno ne na raven, zaradi katere je velika vrednost. Letna možnost ustreza ceno CyberGhost, vendar, kot lahko preberete v našem pregledu CyberGhost, ponuja dodatne dvo- in triletne načrte, česar X-VPN ne. 

Oba načrta omogočata uporabnikom neomejeno količino pasovne širine za največ pet hkratnih povezav. Če teh ni dovolj naprav za vaše potrebe, si oglejte naš namenski članek o najboljšem VPN-ju za več naprav. 

Te dolgoročnejše možnosti ponujajo najboljšo vrednost in jih cene X-VPN v celoti spregledajo. Kljub temu X-VPN ponuja brezplačen načrt za tiste, ki želijo preizkusiti storitev brez tveganja.

Prosti načrt omejuje vaše možnosti, za kateri strežnik in odjemalec lahko uporabljate. Za začetek, če niste plačni kupec, ne morete uporabiti razširitve brskalnika. Namesto tega boste imeli 500 MB pasovne širine prek namizne aplikacije in omejeni boste na najbližji strežnik, ki je na voljo. 

Brezplačni uporabniki lahko uporabljajo tudi mobilno aplikacijo z neomejeno količino pasovne širine, a spet bo na voljo le najbližji strežnik. Poleg tega mobilna aplikacija prikazuje oglase za brezplačne uporabnike. 

Čeprav je to nov način, da lahko novi uporabniki okusijo storitev, je 500 MB zelo malo. Za tiste, ki iščejo najboljše brezplačne storitve VPN, obstajajo boljše možnosti.

Če vam je všeč preizkus in nameravate nadgraditi, obstaja več načinov plačila, vključno s PayPalom, kreditno kartico in bitcoinom, pa tudi druge kriptovalute in celo različne darilne kartice. Vaš nakup je zaščiten s sedemdnevnim vračilom in vam omogoča dostop do petih sočasnih povezav z neomejeno pasovno širino.

Enostavnost uporabe

Uporabniška izkušnja z X-VPN je bistvo mešane vrečke. Zdi se, da je odjemalec enak ostalim konkurenci. Uporablja precej standardno postavitev, ki vključuje velik gumb za vklop kot glavno značilnost minimalističnega vmesnika.

XVPN-odjemalec

Gumb za vklop na sredini zaslona vas poveže z VPN, kar se lahko zgodi v trenutku ali lahko traja več kot minuto in nato popolnoma ne uspe. Meniji z nastavitvami, kot smo si ogledali prej, so neverjetno neplodni, zato ne bo presenetljivo, da so ti dovolj uporabniku prijazni.

Ko se tunelirajo, se zdi, da se tudi kakovost povezave VPN močno spreminja. O tem bomo podrobneje govorili v razdelku »hitrost«, vendar je narava povezave vklop in izklop zelo zahtevala brskanje in produktivnost z uporabo X-VPN. 

Če iščete VPN z dovolj pasovne širine, da lahko v šoli zanesljivo gledate videoposnetke (ali celo igrate igrice), si oglejte članek o najboljšem VPN-ju za šolo. 

Nazadnje, kot smo se že dotaknili – in se bomo še naprej dotikali – protokoli v meniju z nastavitvami ne bodo dobili dejanskih imen. Namesto tega X-VPN označi protokole v nastavitvah kot “Protokol A”, “Protokol B” in tako naprej.

Z vidika enostavne uporabe in prijaznosti do uporabnika je to najslabše, kar bi lahko storil VPN. Skrivanje protokola VPN pred samim uporabnikom ne služi nobenemu namenu in samo naredi X-VPN še bolj pokvarjen in neuporaben, kot bi bil že sicer. 

Za tiste, ki jih zanima enostaven VPN, ki mu je uspelo zapakirati več funkcij kot X-VPN, si oglejte naš NordVPN pregled.

Hitrost

X-VPN je izšel iz vrat močno na prvem strežniku, na katerem smo ga preizkusili. Bližnji ameriški strežnik je vrnil večino naše pasovne širine, ki je presegel hitrost prenosa 200Mbps in skoraj dosegel enako hitrost pri nalaganju.

Še več, ta strežnik je imel dovolj nizek ping, da je bil konkurenčna izbira za naš najboljši VPN za seznam iger. Ko pa smo se gibali, pa so se stvari za X-VPN poslabšale in poslabšale. Na strežniku v Veliki Britaniji je prišlo do padca zmogljivosti, hitrosti prenosa pa so se zmanjšale na le majhen del naše nezaščitene hitrosti.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)3292,66337.13
ZDA.4209,78193.15
UK78116,744.17
Japonska15269,812.16
Brazilija12448.192,51
Indija18962,831,89

Prav tako so Japonska, Brazilija in Indija opazile pomembne zadetke glede hitrosti prenosa, hitrosti prenosa in pingov. V povprečju ti rezultati pristajajo na X-VPN daleč od našega najhitrejšega kroga VPN-jev.

Da so stvari še slabše, je dejstvo, da zmogljivost na papirju sploh ne kaže, kakšna je dejanska izkušnja uporabe tega VPN-ja. Včasih stvari delujejo normalno. Strani se hitro naložijo, videoposnetki pa za predvajanje v polni ločljivosti ne potrebujejo več kot trenutek varovanja.

Približno na polovici časa pa stvari v celoti zamrznejo. Povezava se zdi zelo nestabilna in se obnaša, kot da se širi navzven in zunaj. Odhod na spletno mesto bi bil lahko skoraj trenutek ali pa bi lahko minilo 45 sekund, preden se povezava začne, in se stvari sploh začnejo nalagati. 

Ta nenavadna in nezanesljiva zmogljivost pomeni, da čeprav hitrosti na papirju niso najslabše, kar smo jih kdaj videli, vseeno pozivamo potencialne uporabnike, da poiščejo bolj zanesljivega ponudnika. Za večjo hitrost prenosa velikih datotek in videoposnetkov preverite ponudnike najboljših VPN-jev za torrenting.

Varnost

Varnost je še ena kategorija, kjer moramo še naprej pretepati mrtvega konja. Kot ste že slišali v tem članku, X-VPN možnosti protokola v meniju z nastavitvami ne označi z dejanskimi imeni. 

XVPN-protokoli

Namesto tega jim dodelimo črke, ki niso več v redu, pri čemer “D” prihaja za “I.” Zaradi tega ni mogoče določiti stopnje varnosti ali celo šifriranja, ki ga uporabljate. Podrobneje bomo podrobneje povedali, kaj so nam povedali v razdelku »Služba za stranke«, ki prihaja, toda na kratko smo lahko ugotovili, kateri protokoli se uporabljajo ….

Do te strani smo dobili povezavo, ki je razlagala protokole X-VPN. Tu lahko vidimo, da je OpenVPN med njimi, vendar znova vemo, da je na voljo, je nesmiselno, saj ne veste, katera možnost je OpenVPN v nastavitvah.

Na voljo so lastniški protokoli in uporabljeno šifriranje se spreminja, odvisno od protokola. Oba faktorja še dodatno zapleteta vprašanje, da res nimate pojma, kaj dobite, ko dejansko uporabljate protokol na slepo, ko uporabljate X-VPN.

Čeprav nismo mogli zaznati nobenih puščanj DNS ali IP, to še ne pomeni, da je VPN varen. Raven varnosti je nemogoče vedeti, ne da bi vedeli, kateri protokol se uporablja v danem trenutku. 

Zaradi tega predlagamo, da si ljudje, ki stojijo za velikim kitajskim požarnim zidom – ali kjer koli drugje, kjer sta varnost in zasebnost bistvenega pomena – oglejte v naših najboljših storitvah VPN za Kitajsko.. 

To je izbira dizajna, ki nima nobenega logičnega smisla in ne vidimo razloga, da bi X-VPN počel stvari tako. Za tiste, ki jih zanima zelo varen VPN, ki ne bo vprašal brez odgovora, preberite naš TorGuard pregled.

Zasebnost

Kljub vsem stvarem, za katere smo videli, da X-VPN v tem pregledu dela narobe, moramo pripisati dobroimetje, kadar zapade kredit. X-VPN ima eno najbolj jedrnatih in enostavno berljivih pravilnikov o zasebnosti. 

To je nekaj kratkih strani in ima strukturo, ki omogoča enostavno iskanje tega, kar iščete, če vas zanima določen vidik politike. Začne se z navedbo, da X-VPN ne beleži ničesar o tem, kako uporabljate VPN ali vaš IP naslov.

To pomeni, da ne beleži beleženja prometa ali identifikacijskih podatkov o vaši uporabi VPN. Vendar pa zbere nekaj informacij, tako na spletnem mestu kot prek samega VPN-ja.

Nekaj ​​informacij bo zabeleženo, ko ustvarite račun, vendar vse to podate po izbiri med prijavo. To vključuje e-poštno sporočilo, podatke o plačilu in račun družbenih medijev, če se odločite za predajo. 

VPN zbira informacije, kot so časovne žige, poročila o napakah in izbira protokola. Vsi ti podatki se uporabljajo za pomoč X-VPN pri vzdrževanju strežniškega omrežja in se ne identificirajo.

Zmogljivost pretakanja

X-VPN pri pretakanju deluje presenetljivo dobro. BBC iPlayer deluje tako kot Netflix in Amazon Prime. Vse te platforme za pretakanje smo lahko brez kakršnega koli truda delovali brez preprostega povezovanja z ustrezno državo s privzetimi nastavitvami.

Hulu pa je uspel zaznati VPN in nam je rekel, da ga izklopimo, da bi lahko kaj gledali. Na srečo imamo za tiste, ki iščejo način za pridobivanje vsebine Hulu, najboljši VPN za Hulu.. 

Na žalost za X-VPN ni dovolj, da samo vzpostaviti povezavo na več spletnih strani za pretakanje ni dovolj. Kakovost in zanesljivost toka je tudi dejavnik, ki ga moramo upoštevati.

Kot smo poudarili v razdelku “hitrost”, je imel X-VPN občutek, kot da nenehno izgublja povezavo. To se je prevedlo v videoposnetke, ki se včasih naložijo pri visoki ločljivosti, toda prav tako pogosto je prišlo do zrnatega predvajanja pri 144p in pogostega pufranja.

Medtem ko je večina spletnih strani za pretakanje delovala, nam je Hulu uspel zapreti, splošna zmogljivost X-VPN pa je na voljo veliko želenega, ko gre za pretakanje. Če se lovite VPN-ja, ki bo zanesljivo prebijal geoblokirane strani, hkrati pa imel tudi zmogljivost za zanesljivo gledanje vsebine v maslenem gladkem HD-ju, si preberite naš najboljši VPN za vodnik za pretakanje.

Lokacije strežnika

X-VPN trdi, da ponuja več kot 5000 strežnikov, ki so razširjeni na 50 lokacij. Če je to število strežnikov natančno, vam res ni treba skrbeti za povečanje prometa, kar bi povzročilo upočasnitev v omrežju X-VPN.

XVPN-strežniki

50 ponujenih lokacij je dobro razporejenih po vsem svetu. Zajete so vse regije, ki so najbolj odvisne od regij, vključno z velikim delom Azije, Severne Amerike in Evrope. 

Glede na to se zdi, da so nekatere lokacije, ki jih ponuja ponudba X-VPN, navidezni strežniki, kar pomeni, da če stvari ne delujejo pravilno, je treba pogosto prekiniti povezavo in poskusiti za nov naključno dodeljen strežnik in IP naslov. Čeprav omrežje strežnikov X-VPN pokriva najbolj zahtevane lokacije, so nekatera območja nekoliko suha. 

Večina Afrike je popolnoma zapostavljena, kar pomeni, da se bodo tisti, ki so na tej celini, morali prisiliti v povezavo z bolj oddaljenim strežnikom z daljšimi časi pinga in slabšimi zmogljivostmi. Če iščete dober VPN za Afriko, je naš najboljši članek VPN za Južno Afriko dobro mesto za ogled.

Storitev za stranke

X-VPN ponuja dve obliki podpore strankam. Za tiste, ki takoj potrebujejo pomoč, je na spletni strani na voljo možnost klepeta v živo. Po podatkih tega spletnega mesta je to zaposleno “24/6”, nedelja pa se zdi, da ni nihče na voljo.

Obstaja tudi e-poštno sporočilo, na katerega se lahko obrnete, če se nihče ne odzove s klepetom v živo, kar se lahko zgodi. Časi odziva se razlikujejo od klepeta v živo, od zgolj trenutka do čakanja več kot 24 ur in brez odgovora. 

Poleg e-poštnih sporočil o hitri ali zamudi in klepetanja v živo je na voljo tudi center za pomoč. Vsebuje majhno bazo znanja, ki zajema le najosnovnejša vprašanja o VPN na splošno, pa tudi o določeni storitvi X-VPN, in najverjetneje bo v veliko pomoč.

Razsodba

Zdi se, da je X-VPN previden, da čolna ne zasuka in sledi mnogim standardnim konvencijam industrije VPN. Hkrati pa njena izvedba lepših točk tako pade, da je skoraj komična.

Pomanjkanje oznak samo za protokole je prekinitev poslov. Nezanesljiv učinek samo še prizadene škodo, številni zlomljeni vidiki menijev pa so zadnji žebelj v krsti. Če iščete zanesljiv in visoko zmogljiv VPN, si oglejte celoten arhiv pregledov VPN.

Če ste imeli izkušnjo z X-VPN, bi radi slišali, kako se primerja z našo v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map