Pregled Windscribe – odličen brezplačen VPN – posodobljeno 2020

Pregled Windscribe

Windscribe je zanimiva VPN storitev, katere cilj je detronizirati najboljše ponudnike tam in skoraj uspeti. Čeprav gre za nekaj vprašanj, je na splošno odličen VPN in vsekakor ima najboljši brezplačni načrt tam. Oglejte si naš pregled Windscribe za vse podrobnosti o tej ponudbi.


vetrobranski drsnik1

vetrobranski drsnik2

windcribe-slider3

vetrobranski drsnik4

vetrobranski drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Windscribe lahko preprosto zapišemo kot le še enega brezplačnega ponudnika VPN, čeprav to na srečo ni tako. Čeprav je njegov brezplačni načrt impresiven – vreden našega najboljšega vodiča VPN, v resnici – Windscribe izstopa iz drugih razlogov, predvsem njegov edinstven pristop k oblikovanju cen in dolg seznam funkcij. 

V tem pregledu Windscribe bomo raziskali te lastnosti, govorili o cenah, enostavni uporabi, varnosti, hitrosti, uspešnosti pretakanja, zasebnosti in storitvah strank. Na koncu vam bomo izrekli razsodbo in ugotovili, ali je Windscribe VPN vreden ali ne. 

Če imate na trgu brezplačen VPN, je Windscribe enostavno najboljša možnost. Ko pa začnete plačevati – vsaj za celoten načrt – se to spremeni. Podhitrosti Windscribe-a so v primerjavi z vrhunskimi psi, kot sta ExpressVPN in NordVPN, manjše, tudi če prihranite nekaj dolarjev. Preberite si našo ponudbo Windscribe vs. NordVPN in si oglejte, kako se lahko primerja po vsem svetu.

Moči & Slabosti

Alternativa za Windscribe

Lastnosti

Windscribe je vsekakor poln funkcij in ne na enak način kot recimo CyberGhost (preberite naš pregled CyberGhost). Osnove so večinoma upoštevane, a namesto da bi sestavili seznam funkcij s standardno ponudbo, kot sta razdelitev tunelov in ubijanje aplikacij, ima Windscribe edinstvene. 

To bi lahko bilo dobro ali slabo, odvisno od tega, kaj je pomembno za vas, do katerega bomo prišli čez minuto. Kar zadeva funkcije, ki so vključene, jih Windscribe pakira v. 

Najbolj razširjena je Secure.link, do katere lahko dostopate prek nadzorne plošče računa ali razširitve brskalnika. Secure.link skenira vneseni URL za sledilce, preden se odpravite nanj, saj spletnemu mestu daje skupno oceno zasebnosti. 

windscribe-pregled-varna povezava

Z roko v roki s Secure.link je R.O.B.E.R.T. To orodje je zaviralec ravni DNS in IP, ki vam omogoča filtriranje določenih vrst vsebine po ustaljenih seznamih Windscribe. Privzeto blokira zlonamerno programsko opremo, lahko pa jo tudi nastavite tako, da blokira spletna mesta v družabnih medijih, pornografije, igre na srečo in celo spletna mesta, ki objavljajo lažne novice.

windcribe-review-robert

Seznami, ki so na voljo, zajemajo večino osnov, vendar lahko ustvarite tudi pravila po meri. Odločite se za blokiranje, beli seznam ali ponarejanje naslovov IP ali domen. Nadalje je R.O.B.E.R.T. je preprost za uporabo na nadzorni plošči računa. 

Bistvene lastnosti so upoštevane tudi v VPN Windscribe VPN vključuje nastavitve DNS, nastavitve proxyja in stikalo kill, ki jih zmedeno imenuje “požarni zid.” Windscribe v svojih pogostih vprašanjih pravi, da je “kill switch” napačen izraz, vendar je to terminologija, ki jo uporablja vsak drugi VPN. Če ga imenujemo nekaj drugega, ga samo zmede. 

Skupaj s temi nastavitvami lahko izberete svoj protokol in vrata, o katerih bomo več govorili v spodnjem razdelku »varnost«. 

Windscribe ponuja nekatere funkcije, ki jih noben drug VPN ne počne, vendar je še vedno nekaj opustitev. Najpomembneje je, da Windscribe ne vključuje razcepljenega tuneliranja, kar bi vam omogočilo, da pošljete nekaj prometa skozi tunel VPN, hkrati pa obdržite drug promet v glavni povezavi (preberite naš pregled IPVanish za storitev, ki uporablja razdeljeno tuneliranje). 

Prav tako ni vključeno ubijanje aplikacij, kar bi vam omogočilo uporabo stikala za ubijanje v nekaterih aplikacijah, pri drugih. Te funkcije niso bistvene – veliko VPN-jev se giblje mimo njih, vendar glede na to, koliko vsebujejo Windscribe, bi bilo tukaj smiselno. Če pa te funkcije niso pomembne, so trenutno ponudbe Windscribe še vedno odlične.

Pregled funkcij Windscribe

Logotip vetrobranskega pismawindscribe.com

Začne od 417 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
Neomejeno

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
59 držav

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox, Opera

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, OpenVPN, Stunnel, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum
Subreddit

Baza znanja

Cenitev

Windscribe je v svoji ligi, ko gre za cene. To ni samo poceni, ampak je tudi prilagodljivo, kar vam omogoča, da sestavite načrt posebej za svoje potrebe. Obstaja tudi velikodušen brezplačni načrt, zato je Windscribe prevzel krono v našem najboljšem brezplačnem vodiču za VPN in premagal vedno priljubljeni TunnelBear (preberite naš pregled TunnelBear in našo ponudbo Windscribe vs. TunnelBear).

Preden se lotimo tega, pa poglejmo o standardnem načrtu. Windscribe ponuja svojo storitev mesečno ali letno, pri čemer letni načrt prejme 55-odstotni popust. Čeprav Windscribe ne ponuja večletnih načrtov, kot sta NordVPN ali CyberGhost (preberite naš NordVPN pregled), vam tega ni treba. Letna stopnja je dovolj nizka, kot je. 

Mesečna cena ni tako impresivna v primerjavi s storitvijo, kot je Mullvad, a kot vidite v našem pregledu Mullvad, gre le za najcenejši mesečni VPN. V primerjavi z bolj pohlepnimi storitvami, kot je Astrill, je mesečna cena Windscribe odlična (preberite naš pregled Astrill).

Brezplačno Windscribe

Vendar smo videli podobne cene kot pri TorGuardu, kot lahko vidite v našem pregledu TorGuard. Kar loči Windscribe, niso njegovi standardni načrti, ampak brezplačni. Začetek brezplačne možnosti “Načrt načrta” za Windscribe vam ponuja majhen seznam strežnikov in 10 GB prenosa podatkov vsak mesec. Dodatnih 5 GB na mesec lahko dobite tudi s tvitanjem o Windscribe. 

Če želite načrt razširiti, lahko dodate dodatne lokacije za 1 dolar na kos. Vsaka lokacija vsebuje 10 GB dodatnih podatkov in na voljo je vsaka lokacija. 

Če želite na primer strežnik Windflix ZDA – strežniki Windflix so posebni strežniki, izdelani za pretakanje; o tem več v razdelku »Uspešnost pretakanja – porabil vam bo 1 mesec na mesec, za uporabo pa boste imeli 20 GB podatkov. Ob nakupu lokacij obstajata najmanj 2 evra, vendar je ta načrt še veliko. 

Poleg nakupa novih lokacij lahko kupite tudi neomejene podatke in R.O.B.E.R.T. za 1 dolar na mesec. Izdelava načrta je smiselna za večino ljudi, še posebej, če vas samo zanima pretakanje vsebine iz določene regije. 

Z možnostjo nakupa neomejenih podatkov boste na naročnino porabili le nekaj dolarjev na mesec, kar ni v primerjavi z nobeno storitvijo VPN, ki smo jo pregledali. 

Zunaj osebnih načrtov obstajajo še nekatere druge storitve, ki jih ponuja Windscribe. ScribeForce je timsko usmerjen VPN, ki na mesec plača 3 USD na osebo – na letne načrte je na voljo 40-odstotni popust za študente – in na voljo so statični IP-ji od 3 do 8 dolarjev na mesec. Tako kot standardni načrti lahko tudi za nakup teh storitev uporabljate bitcoin, PayPal in kreditne kartice. 

Ni garancije za vračilo denarja, ki ne bi smela biti presenečenje, saj obstaja brezplačen načrt. Vseeno imamo raje brezplačni načrt ali preizkus pred garancijo za vračilo denarja, saj vam ni treba iskati vračila.

Enostavnost uporabe

Začeti z Windscribe je preprosto. Na domači strani preprosto kliknite gumb »začni«, da se usmerite na stran za prenos. Tam bo Windscribe zaznal vaš brskalnik in operacijski sistem, nato pa priporočil ustrezne namestitvene programe. Izberete lahko, da namestite razširitev brskalnika, lokalno aplikacijo ali oboje in se med potekom prijavite za račun. 

windcribe-pregled-prenos

Windscribe stvari obravnava nekoliko drugače kot drugi VPN. Namesto da bi šli skozi postopek nakupa in se prijavili na račun, lahko ustvarite poverilnice za prijavo, ne glede na to, ali plačujete ali ne. Vaša prijava bo samodejno vezana na brezplačen načrt, ki ga lahko kasneje spremenite.

Od tam se lahko prijavite in si ogledate nadzorno ploščo računa. Čeprav se armaturna plošča uporablja za upravljanje naročnine kot druge VPN, se Windscribe dogaja še več. Lahko nastavite posredovanje vrat, konfigurirate R.O.B.E.R.T. in preverite povezave s Secure.link. Nekatere funkcije nadzorne plošče so na voljo tudi v razširitvi brskalnika. 

windscribe-review-armaturna plošča

Če se želite začeti z brezplačnim načrtom, se lahko vrnete v aplikacijo. Če želite nadgraditi, kliknite »nadgraditi« na zavihku »Stanje računa«. Windscribe vas bo usmeril na stran s cenami, kjer lahko kupite celotno naročnino ali sestavite svoj načrt. 

stran za ponazoritev-pregled-ocene-cene

V primerjavi z recimo ExpressVPN ima Windscribe zapleteno strukturo cen (preberite naš pregled ExpressVPN). Vendar to nikoli ni jasno. Poenostavljen pristop Windscribe-a z registracijo omogoča nakup naročnine, čeprav je na papirju struktura cen bolj zapletena kot druge storitve VPN. 

Windscribe Windows

Nazaj v lokalni aplikaciji vas bo Windscribe pozval, da se prijavite. Če še nimate nameščene razširitve brskalnika, bo odprlo okno z vprašanjem, ali želite namestiti razširitev. Čeprav gre predvsem za drugačen način nadzora VPN-ja, razširitev dodaja blokator oglasov in Secure.link, ki ju bomo vstopili čez minuto. 

Lokalna aplikacija je mrtva preprosta. Windscribe privzeto izbere “najboljšo lokacijo”, vendar lahko lokacijo spremenite s seznamom strežnikov, do katerega lahko dostopate s klikom na “puščico navzdol” poleg trenutno izbrane lokacije. 

Če uporabljate brezplačni načrt, lahko dostopate samo do lokacij brez zvezdice. Z zvezdico so “pro” lokacije, ki so vključene s celotno naročnino ali jih je mogoče kupiti posebej.  

vetrobranski pregled-okna

Če kliknete stikalo “vklopljeno”, se bo začel postopek povezovanja in vključil požarni zid. Čeprav ni izrecno navedeno, ko je povezava končana, se bo vaš IP naslov posodobil, ko bo vzpostavljena povezava, sivo ozadje pa se bo spremenilo v modro. Če imate omogočena obvestila za Windows, vas bo Windscribe tam tudi obvestil. 

vetrovnik-pregled povezan

Ne glede na to, ali ste povezani ali ne, lahko brskate po seznamu strežnikov in spreminjate nastavitve, čeprav nekatere nastavitve ne bodo začele veljati, dokler ne prekinete povezave in ponovno vzpostavite povezavo. Meni z nastavitvami je dovolj temeljit, da omogoča kritične kontrole, ne da bi se pretakali v tehnično babico (za boleč primer tega preberite naš AirVPN pregled). 

nastavitve pregledovanja vetrov

Windscribe Android

Nekoliko presenečenje mora biti, da ima Windscribe na voljo aplikacijo za Android, a poleg tega ima tudi aplikacije za običajno omejujoče platforme Android. Na primer, lahko ga nastavite na svojem Amazon Fire TV ali Nvidia Shield. V preteklosti bi morali uporabiti APK in ročno nastaviti VPN, zdaj pa obstajajo izvorne aplikacije za obe platformi. 

windcribe-review-android

Ta prilagodljivost je ogromna. Ko uporabljate napravo medijskega središča, kot je Nvidia Shield, običajno morate na usmerjevalniku nastaviti VPN – to podpira tudi Windscribe – in skozi njo prenesti ves svoj promet. Z Windscribe obstaja preprost način, kako vstaviti in teči v medijskem središču, tudi če uporabljate platformo, kot je Kodi (za več o tem preberite naš najboljši VPN vodič za Kodi). 

Windscribe za Chrome

Poleg mobilnih in namiznih aplikacij ima Windscribe razširitve za Chrome, Firefox in Opera. Večinoma je razširitev le še en način nadzora nad VPN. Še vedno lahko brskate po strežnikih in se povežete, pa tudi spremenite nekatere osnovne nastavitve. Napredne možnosti, na primer vaš VPN protokol in nastavitve DNS, so rezervirane za lokalno aplikacijo. 

Razširitev pa je več kot proxy za VPN. Omogoča vam hiter dostop do Secure.link, blokira oglase in omogoča omogočanje spletnih zasebnosti, o katerih smo govorili v zgornjem razdelku »funkcije«. Za razliko od večine razširitev VPN ne gre za razširitev ali lokalno aplikacijo. Uporabiti bi morali oboje. 

Zdi se, da to tudi razume tudi Windscribe. Razširitev lahko preklopite med načinom »brskalnik« in »lokalni«. Način »Brskalnik« vam omogoča popoln dostop do VPN in seznama lokacij, medtem ko »lokalni« način ohranja funkcije razširitve brskalnika nedotaknjen, hkrati pa omogoča lokalno upravljanje VPN.

Hitrost

Testiranje hitrosti za Windscribe VPN je potekalo povsod. Čeprav smo lahko dosegli spodobno hitrost blizu domače, Windscribe ne bo naš najhitrejši vodnik VPN. Skok čez ribnik z mesta za testiranje v St. Louisu je Windscribe spustil skoraj 90 odstotkov naše nezaščitene hitrosti prenosa, kar je nenavadno.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis)886,7120.53
Najboljša lokacija (Kanada)3031.9315.07
Windflix U.S.3673.5418.85
Nizozemska11320.418.5
Združeno kraljestvo1158.7311.25
Windflix Japonska1787.6114.31

Za testiranje hitrosti smo uporabili OpenVPN in UDP, čeprav je Windscribe privzeto uporabil IKEv2. Poleg tega smo skupaj mešali plačljive in brezplačne strežnike, da smo videli, ali obstaja kakšen vzorec. Čeprav se je že na začetku testiranja to dogajalo – ameriški strežnik Windflix je kanadski strežnik izstrelil iz vode – je bilo očitno, da smo čas, ko smo ga zaključili, največji dejavnik. 

Kanada in ZDA so bili v redu, čeprav je bilo nenavadno, da nam je Windscribe priporočil kanadski podatkovni center. Nizozemska, Združeno kraljestvo in Japonska so zaostajale, zato so hitrost prenosa upadle za približno 70 do 90 odstotkov. Hitrost nalaganja je bila ohranjena nedotaknjena, k sreči pa je najpomembnejša hitrost prenosa. 

Presenetljivo pa je bilo, da so bile zamude med testiranjem odporne. Japonska se je približala na 200 milijonov, a tudi to je smiselno. Windscribe s svojimi doslednimi časi pinga spada med najboljše VPN-je za igranje iger. 

Za druge namene je najbolje, da uporabite hitrejši VPN ali pa se kot protokol držite IKEv2, ki deluje veliko bolje kot OpenVPN z UDP. Medtem ko lahko drugi VPN-ji med uporabo OpenVPN-ja dosežejo veliko hitrost, Windscribe v tem razdelku še vedno podre nekaj zatičev.

Varnost

Kar zadeva varnost VPN, Windscribe VPN upošteva ustaljene prakse, čeprav boste morali priti do nekaterih nastavitev. Windscribe zunaj polja nastavi način povezave na “avtomatski”, kar je v našem primeru za pravilen protokol izbralo IKEv2. Če testiramo na namizju sistema Windows 10, raje uporabljamo OpenVPN. 

Po pravici povedano, Windscribe ni edini VPN, ki je privzeto nastavljen na nenavaden protokol ali šifro. Na primer, zasebni dostop do interneta se začne z AES-128 namesto običajnega AES-256 (preberite naš pregled zasebnega dostopa do interneta). Kot PIA je tudi z Windscribe enostavno spremeniti varnostne nastavitve. 

Privzeti je IKEv2 in če uporabljate mobilno napravo, vam predlagamo, da ostanete pri njej, saj bo vaša povezava ostala nespremenjena med spreminjanjem omrežij. Na namizju je OpenVPN verjetno boljša možnost, Windscribe pa vam omogoča, da kot svoj prometni protokol izbirate med UDP in TCP.. 

Na voljo sta tudi dve inkapsulirani možnosti OpenVPN: Stealth in Wstunnel. Ti protokoli zavijajo povezavo OpenVPN, zaradi česar je videti kot običajna internetna povezava, kar je uporabno za obhod cenzure. So tudi skupne možnosti med našimi najboljšimi VPN-ji tudi za Kitajsko.

Torkiranje vetrov

Z možnostmi prikrivanja in šifriranjem AES-256 – preberite naš opis šifriranja, če želite izvedeti več o tem – Windscribe je primeren za hudourništvo. Glede na to ne morete uporabljati nobene lokacije za hudournike. Nekatere lokacije, kot so Južna Afrika, Rusija in Indija, imajo ikono P2P s poševnico, kar pomeni, da na teh lokacijah ne morete hudouriti. 

Čeprav mora biti uporaba standardne namizne aplikacije dovolj, da zaščitite hudournike, ima Windscribe na voljo tudi priročnik za nastavitev uTorrent. Kljub temu upoštevajte, da čeprav lahko uporabljate namizni odjemalec in ne nastavite proxyja v uTorrent, je slabo uporabljati proxy v uTorrentu brez namiznega odjemalca (več o tem preberite v vodiču VPN vs. proxy vs. Tor ).

Preizkusili smo puščanje DNS, pa tudi uhajanja IP in WebRTC, da bi zagotovili varno hudourništvo – in vse druge spletne aktivnosti. Windscribe je izšel čist, tudi po testiranju več lokacij. Njegova oglaševana zaščita pred uhajanjem deluje dobro.

Zasebnost

Windscribe jasno razume, zakaj kupujete VPN, na vrhu svoje politike zasebnosti pa pravi, da se zaveda, da mora “iti po tanki črti” v smislu, kaj lahko nabere. Nekaj ​​podatkov je zbranih, vendar nič, kar bi vas lahko povezalo. 

Ko se prijavite, morate navesti uporabniško ime in geslo, ne pa tudi e-poštnega naslova. V račun lahko dodate e-poštni naslov za obnovitev gesla, vendar dokler ne uporabljate enega izmed naših najboljših upravljalcev gesel, to ne bi smelo biti težava. Če plačujete, boste morali vnesti nekaj podatkov za obračun, vendar jih obdela tretja oseba. 

Ko je dejansko priključen, Windscribe zbere skupno količino prenesenih podatkov v 30-dnevnem obdobju in časovni žig, kdaj ste bili nazadnje povezani. Pretekle seje, vaš izvirni IP in spletna mesta, ki ste jih obiskali, niso shranjeni. 

Med vašo sejo Windscribe shrani čas povezave, količino prenesenih podatkov in vaše uporabniško ime, vendar le v pomnilnik strežnika. 

To pomeni, da ko prekinete povezavo, se ti podatki takoj zavržejo, pri čemer se nič ne vrača v vas. Ker vam ni treba posredovati e-poštnega sporočila, tudi uporabniško ime računa ni nujno povezano z vami.  

Da bi to vprašanje še dodatno dokazali, Windscribe ponuja poročilo o preglednosti, ki se posodablja mesečno, tako da prikazuje število zahtev DMCA in organov kazenskega pregona ter številko, ki jo je izpolnil. V času pisanja je Windscribe prejel več deset tisoč zahtev DMCA in peščico prošenj za pregon, sodeloval pa je z nobeno.

Zmogljivost pretakanja

S pomočjo brezplačnih strežnikov Windscribe smo se srečali z zaporami Netflixa in Huluja, kar bi moralo biti majhno presenečenje, saj je Windscribe plačal strežnike Windflix, narejene posebej za pretakanje (več o tem v minuti). Kljub temu smo ga najprej preizkusili z brezplačnimi strežniki, da smo potrdili, da ne bodo delovali. Če želite pretakati brezplačno, Windscribe ni VPN za vas. 

Kljub temu lahko še vedno predvajate poceni z neomejeno možnostjo podatkov in več “pro” strežniki. Tudi na brezplačnih strežnikih smo lahko dostopali do BBC iPlayerja in Amazon Prime Video, kar je impresivno (preberite naš najboljši VPN za BBC iPlayer in najboljši VPN za Amazon Prime Video vodiče). Za Netflix in Hulu pa potrebujemo strežnike Windflix. 

Windscribe, Netflix: Windflix

Prešli smo na strežnike Windflix, ki so na voljo v ZDA, Veliki Britaniji in na Japonskem. Seveda smo, ko smo prešli na ameriški strežnik Windflix, brez težav uporabljali Netflix in Hulu. Če vas zanima samo pretakanje, lahko dobite strežnik Windflix in neomejene podatke za samo 2 USD na mesec. 

Zaradi tega si je Windscribe prislužil mesto na našem najboljšem VPN za Netflix in najboljšem VPN za vodnike po Huluju. Windscribe deluje brezhibno, dokler uporabljate strežnike Windflix, in če vidimo, da so vključeni v “pro” načrt, je ta razdelek slam dunk.

Lokacije strežnika

Windscribe ima lokacije v 59 državah z več točkami prisotnosti v vsaki od teh držav (deluje v približno 110 mestih). Čeprav se seznam morda zdi impresiven v primerjavi s storitvijo, kot je HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss), Windscribe ne uporablja virtualnih strežnikov, medtem ko HideMyAss ne. 

Vse lokacije imajo resnične fizične strežnike, tako da ko se povežete z recimo Latvijo, dobite IP naslov za strežnik na tej lokaciji. 

Tudi širitev je solidna, saj Windscribe pokriva območja na Bližnjem vzhodu in v Aziji, kjer VPN običajno ne gredo. Na primer, na Tajskem, v Turčiji, Vietnamu, Hong Kongu in Singapurju obstajajo strežniki. Čeprav nekaterih bolj eksotičnih lokacij s storitvijo, kot je HideMyAss, ni na seznamu, ponavadi niso potrebne.

Storitev za stranke

Windscribe predstavlja več možnosti podpore, vključno s temeljito bazo znanja, tehnično podporo prek klepeta v živo in e-pošte ter celo podreddit, ki ima v času pisanja več kot 10.000 članov. Podreddit, čeprav ima glavo doge meme, je koristen, saj večina niti prejme odziv v nekaj urah. 

To je najbolj neposreden način za podporo, saj e-pošta traja kar nekaj časa – čeprav ne preveč strašno – in klepet v živo ni ravno v živo. Okoli spletnega mesta lahko v spodnjem desnem kotu kliknete zeleni krog, da začnete klepet s Garryjem, predstavnikom podpore, ki ga vodi AI.

windcribe-review-live-chat

Garry se ukvarja z osnovnimi vprašanji – eno takšno vprašanje lahko vidite zgoraj – toda vse bolj zapleteno potrebuje človeka. Na primer, smo vprašali, “ali androidi sanjajo o električnih ovcah?” Garry pa nas je spodbudil k pogovoru s človekom. K sreči lahko to storite skozi isto okno za klepet v živo, vendar morate najprej iti skozi Garryja. 

Kljub temu vam ni treba nikogar kontaktirati. Zbirka znanja Windscribe-a je napolnjena z vodniki za namestitev, pogostih vprašanj in članki o odpravljanju napak. Še posebej uporabni so priročniki za nastavitev, na primer podrobno opisujejo, kako namestiti Windscribe na Asus usmerjevalnike. Tudi osnovne inštalacije so zajete v zelo podrobnih podrobnostih, kar je lepo videti.

windcribe-pregled-baza znanja

Če naletite na težave, so na prvem mestu navodila za odpravljanje težav. Windscribe zajema osnovne teme, kot je pozabljanje gesla, pa tudi zapletene, kot je blokiran API Windscribe v vašem omrežju. Med vodniki za namestitev in članki za odpravljanje napak bi morali redko, če sploh, poiskati neposredno podporo.

Razsodba

Kar zadeva brezplačne VPN, je Windscribe naše priporočilo. Tudi plačljiva različica je impresivna, saj lahko ustvarite svoj načrt, medtem ko dostopate do dolgega seznama funkcij. 

Kljub temu še vedno dobite tisto, za kar plačate, zlasti ko gre za hitrost. Windscribe ni počasen, ko ostajate blizu doma, a ko potujete daleč stran, je najbolje, da se odpravite z drugo možnostjo. 

Te možnosti najdete v našem najboljšem vodiču VPN za popotnike. Sicer pa je Windscribe impresiven, s svojim neumnim vmesnikom, fleksibilnimi cenami in obsežnim seznamom funkcij. Zato ga v svojih VPN pregledih zelo cenimo. 

Ali nameravate prenesti Windscribe? Kaj vam je prodalo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Pogosta vprašanja o veterinarju

 • Kaj je Windscribe?

  Windscribe je virtualno zasebno omrežje, priljubljeno po svojem brezplačnem načrtu, ki ponuja 10 GB podatkov in omejeno omrežje strežnikov. Na voljo je tudi “pro” načrt, ki ima neomejeno pasovno širino in celoten seznam strežnikov, vključno s posebnimi lokacijami za pretakanje Windflix.

 • Kako deluje Windscribe?

  Windscribe, tako kot kateri koli VPN, deluje tako, da šifrira vašo internetno povezavo, preden jo pošlje na odprto spletno mesto. S tem zaščitite svoj IP naslov in vse druge osebne podatke s spletnih mest in spletnih storitev.

 • Kako varen je Windscribe?

  Na podlagi našega testiranja je Windscribe varen za uporabo. Izdal je naše preizkuse za puščanje DNS, WebRTC in IP ter vzdrževal pravilnik o ne-dnevnikih.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map