Pregled vpr. VPN – Velika varnost – Posodobljeno 2020

Pregled vprVPN

VyprVPN obstaja že dolgo in je doživel več množičnih sprememb. Zadnji krog je prinesel izboljšano aplikacijo in manj grobo storitev za stranke, čeprav težave glede hitrosti ostajajo. Za podrobnosti preberite naš popolnoma posodobljen pregled VyprVPN.


najboljši VPN-pregledi

Nazadnje smo si ogledali VyprVPN, saj je imel nekaj prednosti in izstopajoče pomanjkljivosti. Navdušil nas je med vrhunsko varnostjo in lastniškim protokolom VyprVPN Chameleon..

Glede na to, še vedno ni bil pripravljen na najboljšo VPN lestvico zaradi povprečnih hitrosti in zares slabe podpore strankam. Vendar je uvedba novega uporabniškega vmesnika, med drugimi spremembami, ki se dogajajo okoli VyprVPN, spodbudila, da smo še enkrat pogledali in napisali posodobljen VyprVPN pregled.

Medtem ko se je izboljšalo več stvari, in sicer storitev za stranke, obstajajo tudi druga področja, kjer se dogajajo manj kot idealne spremembe. Poglejmo si, kako namerava VyprVPN ciljati na vrh in se pogovarjati o tem, kaj spremembe počnemo in kaj ne.

VyprVPN Video Review

Moči & Slabosti

Nadomestni za VyprVPN

Lastnosti

VyprVPN ponuja funkcije, ki poganjajo razpon od preprostih stvari, ki bi jih skoraj vsakdo moral poznati vsaj na funkcije, na katere vas VyprVPN opozarja, da se ne spreminjate, razen če zares veste, kaj počnete.

Z uporabo bolj preprostih stvari vam VyprVPN ponuja stikalo za uničenje in nekaj možnosti, kako se obnaša odjemalec, ko zaženete računalnik. Aplikacijo lahko zaženete ob zagonu in počakate na ukaz ali se samodejno povežete.

Zanimivo je, da se ti dve možnosti – zagon pri zagonu in povezovanje ob zagonu – nahajata na različnih straneh menija. To je nekoliko zmedeno in nejasno je, kaj se zgodi, če imate VPN nastavljen za povezavo ob zagonu, vendar ne zagon. Vendar pri našem testiranju nismo mogli povzročiti kakršnih koli konfliktov ali zrušitev, če bi se z njimi spopadali.. 

Poleg tega lahko konfigurirate VPN tako, da se samodejno poveže v omrežjih WiFi, ki jim ne zaupate, kar je odličen način, da se izognete nevarnostim javnega WiFi. VyprVPN ponuja tudi svoj lastniški protokol in strežnike DNS, oba pa si bomo podrobneje ogledali v razdelku »varnost«. 

VyprVPN zajema vse glavne naprave, vključno z Windows, macOS, Android in iPhone. Trenutno so mobilne aplikacije nekaj najboljših, z možnostjo povezovanja ob zagonu, pa tudi s stikalom za uničenje in samodejno ponovno povezavo, ki deluje zanesljivo, zaradi česar je eden najboljših VPN za Android. 

VyprVPN-Android

Končno je v meniju z možnostmi namiznega odjemalca zavihek, ki se glasi »napredno« in izda opozorilo, v katerem priporoča, da ne spreminjate ničesar, razen če vam je podpora VyprVPN. To je odličen kraj za tinkerje in tehnične žvižge, vendar vam omogoča, da se pokopljete v trmast delček nekaterih protokolov..

VyprVPN-Advanced

Na splošno, čeprav VyprVPN ni najbolj bogat z lastnostmi funkcij, ki smo ga videli, uspeva pokriti osnovne funkcije kritičnega pomena, kot je stikalo za ubijanje, hkrati pa še vedno ponuja nekaj za tiste, ki želijo poglobiti svojo konfiguracijo VPN..

Še vedno pa manjkajo stvari, kot je podpora za razdelitev tunelov. Zlasti razdelitev tunelov je težko najti funkcijo, ki uporabnikom omogoča, da določijo seznam programov, ki bodo ali ne bodo uporabljali povezave VPN. 

To omogoča, da se stvari, kot so posodobitve programske opreme, nalagajo s polno hitrostjo, medtem ko se več zasebnega prometa pošlje prek VPN-ja. O odlični izvedbi te funkcije si lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN. 

Vredno je tudi, da Golden Frog, podjetje, ki upravlja z družbo VyprVPN, ponuja tudi nekaj dodatnih spletnih storitev o zasebnosti, ki niso neposredno vezane na VPN. Eno izmed teh orodij, ki je še posebej zanimivo, je Cyphr, šifrirana aplikacija za sporočila za mobilne naprave. Več o tem in drugih programih lahko izveste v naših 99 orodjih za zaščito okusa vaše zasebnosti.

Pregled funkcij VyprVPN

VyprVPN Logotipwww.vyprvpn.com

Začne od 250 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, UnionPay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
70+ lokacij

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP, kameleon

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

VyprVPN ponuja en sam načrt, kar je sprememba tempa glede na načrt z dvojnim načrtom, ki ga je ponujal prej. Namesto da bi se držali nižjih in višjih stopenj, zdaj VyprVPN ponuja dvoletni načrt. 

Enotni načrt je zdaj ponudba Premium VyprVPN, ki vključuje lastniški protokol Chameleon in oblak VyprVPN. Oblak VyprVPN je integracija VyprVPN z vašo izbiro treh ponudnikov za shranjevanje v oblaku.

Čeprav večina osebnih uporabnikov tega ne bo uporabljala, bodo mala podjetja morda videla pritožbo, da preprosto zaščitijo podatke svoje ekipe. Več o možnostih shranjevanja in storitvi VyprVPN v oblaku si lahko preberete tukaj.

Medtem ko je mesečna cena dokaj dobro porabljena za VPN z velikim imenom, kot je VyprVPN, letne cene padejo šokantno, zaradi česar je VyprVPN ena izmed bolj prepričljivih možnosti za cenovno ugodnost. 

Glede na to je pomemben vidik oblikovanja cen VyprVPN, ki doživlja nekatere velike spremembe. VyprVPN je ponujal tridnevno brezplačno preskusno obdobje, v času pisanja pa se zdi, da še vedno deluje na mobilni aplikaciji.

Kot smo že ugotovili v prejšnjem pregledu VyprVPN, to ni popolnoma brez tvegan preizkus, saj morate še vedno vnesti podatke o plačilu in preklicati načrt, preden se tri dni dvignejo ali zaračunajo. Vendar pa bo VyprVPN kmalu odpravil to brezplačno preizkusno možnost.

Namesto tega ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja. To bi lahko videli kot sporno potezo ali podaljšek načina, kako je prvotno sojenje delovalo, odvisno od tega, kako gledate na to. Če želite preizkusiti VPN, ne da bi karkoli plačali, preverite naš brezplačni članek o storitvah VPN.

Enostavnost uporabe

Protokol VyprVPN ima nekaj najboljših lastnosti oblikovalnika piškotkov, ki jih večina odjemalcev VPN zdaj uporablja, in doda raven gostote informacij, ki jo je prijetno videti s tehnične perspektive, hkrati pa je še vedno predstavljena na način, ki ni oči. 

VyprVPN-odjemalec

Na glavno okno namiznega odjemalca je prikazan vaš trenutni javni naslov IP, vaš čas povezave – ki bo prebral “ni povezano”, če je temu tako – protokol in šifriranje. Obstaja tudi drsni graf, ki prikazuje vaš promet in prenos v zadnjih nekaj minutah. 

Na vrhu vsega tega je velik, modri gumb, ki vas bo privzeto povezal z najhitrejšim strežnikom. Če tega ne želite, lahko kliknete ikono lokacije desno od gumba za povezavo, ki ga želite preusmeriti na seznam strežnikov. To je eno mesto, ki bi lahko uporabilo malo rafiniranja.

Lahko bi izboljšali majhne stvari, kot je dejstvo, da je privzeta velikost okna za seznam strežnikov zelo kratka in otežuje drsenje. Seznam strežnikov se lahko z miško razširi kot običajno okno, vendar bi bilo dobro, če ne postavite visokega navpičnega okna in ne kratkega škrlatnega okna..

Tudi iskalna funkcija potrebuje natančno ujemanje. Torej, namesto da bi se pomaknili vse do “u”, da bi našli Združeno kraljestvo, če bi preprosto vtipkali “Velika Britanija”, “Anglija”, “Britanija” ali katero koli drugo različico, se to ne bi prikazalo. Razume se, da je to težava tudi z skoraj vsemi drugimi VPN-ji na zgornji polici, vendar je majhna podrobnost, ki bi, če bi bila izboljšana, lahko močno pripomogla k njegovi uporabnosti.

Na koncu dneva so pritožbe, ki jih imamo, manjše težave z uporabnostjo. Kljub drobnim izboljšavam, ki bi jih lahko naredili tu in tam, VyprVPN ponuja poenostavljeno uporabniško izkušnjo, ki še vedno vsebuje veliko bolj ustreznih informacij kot standardna postavitev večine VPN-jev. 

Hitrost

Zadnjič, ko smo se prijavili na VyprVPN, je bila hitrost ena izmed njenih najšibkejših povezav in še vedno se zdi, da je tako. Hitrosti, ki smo jih videli pri našem testiranju, preprosto niso zelo konkurenčne nekaterim drugim vrhunskim konkurentom na trgu.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)5294,66319.24
ZDA.894,9363.24
UK8659.2127,91
Brazilija14026.2913,74
Japonska16966,9829.50
Nemčija976.6519.12

Časi pinga niso impresivni, zaradi česar VyprVPN ni primeren za najboljši VPN za igranje iger, ohranjene hitrosti prenosa pa so prenizke, da bi ga lahko uvrstili na naš najhitrejši seznam VPN. Vendar smo bili kljub uspešnosti na papirju videti pomanjkljivi, vendar smo bili resnično presenečeni s predstavo v resničnem svetu.

Ko smo posegli po spletu in začeli brskati, nismo zasledili izrazito opazne razlike z nobenim od strežnikov. Spletne strani so se hitro naložile in vse se je odzvalo, dokler ni bilo nenavadno velikih elementov, kot so vgrajeni videoposnetki. 

Tudi na brazilskih in japonskih strežnikih nam je uspelo priti v HD pretakanje videov z nekaj rahlim pufranjem na začetku. Dokler samo brskate ali pretakate, bo VyprVPN opravil to delo, vendar bi prenos večjih datotek lahko bil težaven. 

Za tiste, ki iščejo VPN s pasovno širino za varno premikanje velikih kosov podatkov, predlagamo, da si ogledajo naš pregled CyberGhost.

Varnost

Ko gre za varnost, VyprVPN ponuja veliko trdnih možnosti. Za začetek ponuja številne standardne protokole, vključno z L2TP, PPTP in, kar je najpomembneje, OpenVPN. Za tiste, ki jih želite izvedeti več o tem, kaj vse pomenijo te kratice, si lahko za več informacij ogledate razčlenitev protokola VPN.

Šifriranje je za vas zaklenjeno, odvisno od protokola, ki ga uporabljate, pri večini protokolov, ki uporabljajo 256-bitno šifriranje. Vendar PPTP uporablja 128-bitno, OpenVPN pa možnost 256-ali 160-bitnega šifriranja. 

Stranka privzeto uporablja OpenVPN s šifriranjem AES-256, kar je zlati standard varnosti VPN. Poleg standardnih protokolov, VyprVPN ponuja tudi lastniški protokol, imenovan Chameleon.

Chameleon je v osnovi spremenjena različica OpenVPN-a. Spremembe OpenVPN, zaradi katerih je Chameleon poseben, so usmerjene v prikrivanje prometa VPN tako, da strežniki in spletna mesta ne morejo vedeti, da gre za VPN promet.

VyprVPN-protokoli

To je lahko koristno za obisk geoblokiranja ali dostop do spletnih mest, ki sicer ne dovoljujejo uporabe VPN-ja. Ta protokol je pomagal VyprVPN mesto v častnih omembah naših najboljših VPN storitev za članek na Kitajskem, čeprav so druge težave zadrževale pri doseganju najpomembnejših mest. 

Glede na to nam tega v resnici ni bilo treba uporabljati, saj nam je uspelo uporabiti vse vrste geblokirane vsebine, ki delujejo z običajnim OpenVPN-om, ne da bi spremenili eno samo nastavitev, kot bomo razpravljali v razdelku “streaming performance”. 

Zasebnost

Golden Frog na svoji spletni strani opozarja, da se dolgo zagovarja za spletno zasebnost. Lahko bi upali, da bo podjetje s takšnim poreklom imelo trdno politiko zasebnosti in na nek način VyprVPN dejansko postavlja mejo za to. 

Čeprav njegova politika zasebnosti morda ni tako jedrnata ali lepo strukturirana kot NordVPN, o kateri si lahko več preberete v našem pregledu NordVPN, je dobro opisati obseg zbranih podatkov in za kaj se uporabljajo.

VyprVPN sledi pravilniku brez dnevnika, toda če ste že dolgo okoli VPN-jev, potem že veste, da to lahko pomeni veliko različnih stvari. V tem primeru pa to pomeni precej, kar bi moralo.

VyprVPN ne dela nobenih dnevnikov DNS zahtevkov, sam VPN pa ne beleži prometa, IP naslovov ali drugih vrst identifikacijskih podatkov. Še več pa je, da je VyprVPN neodvisno revidiran, da se zagotovi, da se ti standardi spoštujejo, kar je dodalo veliko legitimnost njeni zasebnosti in zahtevkom z ničelnim dnevnikom..

Zmogljivost pretakanja

VyprVPN je bil sposoben zaobiti vsako preskusno storitev, ki smo jo preizkusili, ne da bi nam bilo treba spremeniti eno nastavitev. Čeprav obstaja lastniški protokol Chameleon, ki je delno zasnovan s tovrstnimi nalogami, ga dejansko nikoli nismo potrebovali. 

Ta uspešnost je zaslužila VyprVPN mesto v naši najboljši VPN za Netflixovo skupino. Poleg tega, čeprav je bilo veliko hitrosti na strežnikih, ki smo jih preizkusili, na papirju premalo, se je zdelo, da je vse ostalo brez pretiranja, ko je šlo za pretakanje.

Strežniki v bližini, kot je tisti v ZDA, so bili zelo podobni kot takrat, ko sploh nismo imeli VPN-ja, pri čemer so se videoposnetki nalagali brez opaznega odlašanja in neplačanega pravica do 1080p. 

Nekateri oddaljenejši strežniki so imeli le približno četrtino do pol sekunde zaznavne zamude, preden se je video začel. Videoposnetek bi bil včasih videti zrnato in bi se verjetno znesel pri 720p, skoraj v vseh primerih pa bi se do 1080p znesel v manj kot 15 sekundah. 

Lokacije strežnika

VyprVPN ima ugledno mrežo z več kot 70 lokacijami. Več teh lokacij je razširjenih po ZDA, medtem ko so številne druge razpršene po Evropi. Kar nekaj drugih severnoameriških strežnikov ni v ZDA, in sicer v Kanadi.

Na voljo so štiri lokacije v Južni Ameriki in ugledna izbira lokacij po vsej Aziji. Afrika je nekoliko zapuščena z le dvema strežnikoma, eno v Egiptu in drugo v Alžiriji.

Na koncu je za Oceanijo Avstralija na voljo več lokacij, Nova Zelandija pa ima svoje strežnike. Čeprav to omrežje zadostuje za potrebe večine uporabnikov, je v primerjavi z omrežji nekaterih konkurentov bledo, o katerih lahko preberete v našem pregledu HideMyAss. Mreža HideMyAss ima več kot 280 lokacij v 190 državah.

Storitev za stranke

Zadnjič, ko smo se prijavili na VyprVPN, smo ugotovili, da je služba za stranke hudo neustrezna. Na srečo se zdi, da so se stvari bistveno spremenile na bolje.

Podobno kot zadnjič, tudi VyperVPN ponuja klepet v živo in podporo po e-pošti. Če na spletnem mestu odprete okno za klepet v živo, vas sprva pozdravi bot, ki vas vpraša, kaj potrebujete. 

Ko odgovorite, vam daje nekaj povezav do razširjene zbirke znanja VyprVPN, za katere menite, da ustrezajo vašim potrebam. Skupaj s temi povezavami ponuja tudi gumb, s katerim se lahko povežete z resnično osebo.

VyprVPN-baza znanja

Če se odločite za to in začnete dejanski klepet v živo, boste dobili položaj v čakalni vrsti. Večino časa smo bili takoj na mestu številka ena in pomagali so nam v približno petih minutah. 

Med eno od treh interakcij, ki smo jih imeli, se nam je podpora klepetanja v živo zdela brez uporabnika, saj je bila edina možnost, da pustimo sporočilo. Nato smo poslali e-poštno sporočilo v podporo, ki ga še vedno nismo slišali. Nekaj ​​ur pozneje smo ponovno poskusili klepet v živo. 

Tokrat smo bili na položaju številka tri in trajalo je približno 20 minut, da smo prišli do sprednje strani proge. Ko smo bili tam, nam je podpora v živo zelo pomagala, vendar je bil to jasen pokazatelj, da se kljub temu, da so se stvari izboljšale, v sistemu nekaj zvijač, ki bi morda še vedno potrebovale nekaj likanja.. 

Kar se ni spremenilo, je to, da je množična zbirka znanja še vedno v skupni rabi med VyprVPN in več drugimi storitvami Zlate žabe, kot je Cyphr, kar lahko nekoliko oteži, kot je treba, da bi včasih našli tisto, kar potrebujete..

Razsodba

Čeprav se je VyprVPN na nekaterih področjih izboljšal, je žalostno, da bomo začeli brezplačno preskušanje. Služba za stranke je naredila ogromne korake v pravo smer, vendar so hitrosti še vedno šibka točka, ki bi lahko uporabila nekaj dela. 

Naše ugotovitve bodo zagotovo izboljšale uvrstitev VyprVPN na naši skupni lestvici VPN, vendar še vedno ni dovolj hiter, da bi bil na vrhu prehranske verige.

Če ste imeli svojo izkušnjo z VyprVPN, bi radi slišali o tem, kako je šlo v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me