Pregled VPNArea

VPNArea je bolgarska storitev, ki se zdi, da se iz dneva v dan izboljšuje. Medtem ko smo imeli v prejšnjih različicah tega pregleda tu in tam nekaj pritožb, ker zdaj storitev prehaja v Netflix ZDA, ne pušča več vašega DNS-a, je pred kratkim naletel na dvig obraza in je precej dostopen, da se zažene..


vpnarea-drsnik1

vpnarea-drsnik2

vpnarea-drsnik3

vpnarea-drsnik4

vpnarea-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

V zadnjih treh letih so se naše izkušnje z VPNArea spremenile od precej slabih do impresivno spoštljivih. V vseh pogledih storitve se je izboljšal splošen trend izboljšanja, toda najbolj smo opazili v prejšnjem pregledu VPNArea veliko izboljšanje hitrosti in varnosti z dodatkom nekaterih novih strežnikov in funkcij, kot sta dvojni VPN in Stunnel.

V današnjem pregledu VPNArea gledamo na nadaljevanje tega trenda. Hitrosti VPNArea so se spet močno izboljšale, strežniški strežniki delujejo na Netflixu in Huluu, cene pa so enako konkurenčne kot doslej.

Vendar smo želeli preveriti, ali bi vse to lahko odtehtalo nekatere od preostalih težav, kot so grdi vmesnik in manjše tehnične težave, ki še vedno zadržujejo in zadržujejo VPNArea, da ne bo na najvišji ravni trga VPN.

Moči & Slabosti

Nadomestni za VPNArea

Lastnosti

Potapljanje v nastavitvah VPNArea ne razkrije ničesar, kar bi povprečnega uporabnika preveč zanimalo. Obstaja zaviralec oglasov in zlonamerne programske opreme, ki vam pomaga, da ste varni v spletu z blokiranjem IP-jev, za katere je znano, da gostijo tovrstno vsebino. Vendar pa ima naš najboljši seznam protivirusne programske opreme ali celo 99 brezplačnih orodij za zaščito člankov o zasebnosti boljše možnosti za blokiranje oglasov in zlonamerne programske opreme. 

Če pogledamo naprej v nastavitve, kaže, da ima VPNArea tudi možnosti za samodejni zagon odjemalca ob zagonu Windows, pa tudi za povezavo z zadnjim uporabljenim strežnikom. To so skupaj s stikalom za odstranjevanje funkcij, za katere pričakujemo, da jih bo pokril vsak VPN, ker neposredno vplivajo na varnost.

VPNArea to naredi dobro in uporabnikom celo ponudi izbiro dveh stikal ubijanja. Prva možnost stikala za ustavljanje uporablja standardni požarni zid Windows, da prepreči izpostavljenost IP-ja med povezavo in blokira internetni promet, če se vaš VPN prekine..

VPNArea-KillSwitch

Druga možnost stikala za ubiranje, označena z “jedrska možnost”, prekine ves internetni promet, če se VPN prekine, tako da dejansko onemogoči WiFi in ethernet vašega računalnika.. 

Na dnu menija je besedilno polje, kjer lahko ročno vnesete ukaze in nastavitve. To zahteva nekaj naprednega poznavanja VPN-jev in povezovanja v mrežo, in to je daleč zunaj obsega tega članka – ali večine uporabnikov -, vendar je za tiste, ki so dobro poznani, zagotovo lepo.. 

VPNArea-Settings

Specializirani strežniki

Končna stvar, ki jo velja omeniti, da ponuja VPNArea, je nekaj specializiranih strežnikov. Ena od teh namenskih vrst strežnikov je za pretakanje, o čemer bomo kmalu več govorili v razdelku »pretakanje«. 

Ni treba posebej poudarjati, da so ti strežniki konfigurirani za dostop do pretočne vsebine, kot sta Netflix in Hulu, in delujejo dokaj dobro. VPNArea ponuja tudi drugo vrsto posebne možnosti strežnika: namenski strežniki IP, ki vam omogočajo, da imate ob vsaki povezavi isti naslov IP.

Na voljo je tudi nekaj strežnikov Double VPN in Stunnel. Podrobneje si jih bomo ogledali v razdelku »varnost«, vendar na kratko, obe vrsti strežnika dodata dodatno plast zaščite vaši povezavi. 

Na koncu tega seznama je nekaj strežnikov Tor over VPN, s pomočjo katerih lahko varno brskate po spletu. Oglejte si naš članek Torguard vs. PIA za še eno storitev s storitvami Tor nad VPN. 

Čeprav VPNArea dobro pokriva osnove in ima nekaj funkcionalnih funkcij, jim preprosto ne moremo pripisovati preveč zaslug. Zato so funkcije, ki jih podpira, bodisi zunaj obsega, ki si ga ljudje želijo, bodisi kot zaviralec oglasov preprosto vtičniki, ki jih verjetno vsi že imajo. 

Če zagotovite nekaj, kot je razdelitev tunelov – o čemer lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN – ali nekatere zanimive možnosti protokola in šifriranja bi ga dvignile v višjo oceno. Vendar zaenkrat brez nečesa z nekoliko več voha sedi pri B razredu. 

Pregled funkcij VPNArea

VPNArea Logotipvpnarea.com

Začne se od 299 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, UnionPay, Alipay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
6

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
65 držav

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Cene VPNArea so solidne glede na to, kar ponuja. Z mesečnim časovnim okvirom boste plačevali 9,90 USD na mesec, kar je približno povprečno za spodoben VPN, vendar manj kot možnost na zgornji polici, kot je ExpressVPN. Enoletni časovni okvir zniža ceno na mesec za približno polovico, na 4,92 USD na mesec, zaradi česar je VPNArea veliko.

Kjer so cene VPNArea res svetle, dolgoročno gledano. Triletni načrt zniža stroške na samo nekaj dolarjev na mesec. To je konkurenčno tudi nekaterim najboljšim cenam VPN tam. Oglejte si naš pregled CyberGhost za drugo storitev VPN, ki ponuja tudi odlične dolgoročne cene. 

Vendar VPNArea ne ponuja brezplačnega preskušanja. (Če vas zanima preizkus VPN brezplačno, si oglejte naš pregled ProtonVPN.) Namesto tega VPNArea ponuja 30-dnevno garancijo za vračilo denarja z 12-mesečnim in 36-mesečnim načrtom ter 14-dnevno jamstvo za vračilo denarja z mesečno opcijo. To uporabnikom omogoča, da preizkusijo VPN relativno brez tveganja.

VPNArea sprejema široko paleto plačilnih načinov, vključno s standardnimi kreditnimi ali debetnimi karticami, pa tudi več kripto valutami in nekaterimi možnostmi drugih ponudnikov, vključno z Alipay in UnionPay. 

Enostavnost uporabe

Povedano povedano, uporabniški vmesnik VPNArea kmalu ne bo kmalu zmagal na lepotnih tekmovanjih. Sam seznam strežnikov je težko pogledati, saj strežniki nosijo imena, kot so “USA-0-NFLX-EU-Hub”, namesto da bi bili označeni kot “U.S. Netflix. ” 

Modro-bela barvna shema je danes zelo pogosta za VPN-je in programsko opremo na splošno, saj daje zračen in lahkoten občutek za stvari, vendar nekako vmesnik VPNArea še vedno uspe čutiti nekoliko klavstrofobičen in nered. Oglejte si naš pregled NordVPN in si oglejte primer modro-belega vmesnika, ki je bil dobro opravljen.

Vmesnik VPNArea

Vmesnik VPNArea ponuja veliko informacij, na primer oddaljenost od strežnika, čas pinga, različne možnosti razvrščanja, vaš IP naslov in tudi, ali imate zaklenjen oglas ali ne. 

Vendar splošna postavitev programske opreme povzroči, da vse te informacije nekoliko zmedejo. Zavihki na vrhu se tudi ne zdijo najboljši način za upravljanje različnih seznamov strežnikov, vendar vsaj iskalna vrstica olajša iskanje tega, kar iščete. 

Na koncu ničesar o vmesniku ali spletnem mestu VPNArea ne ovira njegove učinkovitosti ali enostavnosti uporabe. Še vedno je dovolj intuitiven za uporabo z jasno označenimi gumbi in možnostmi, tako da lahko praktično vsakdo namesti programsko opremo in trči ob tla.

VPNArea-razdalja

Kljub temu gre za precej grdo postavitev, ki bi lahko uporabila nekaj nastavitve, tako za vizualno privlačnost kot za optimizacijo. Nekatere malenkosti – na primer postavitev zavihkov na vrhu za strežnike in nastavitve ali čudna razdalja, ki se meri (glede na programsko opremo, tukaj v ZDA smo 334 km od ZDA, pa tudi od Nemčije) – postavitev nekoliko bolj zmedena, kot mora biti. 

Hitrost

Lokacija: PingDownloadUpload
Nezaščiten5299,63272,86
ZDA.16239,65299,85
UK8783,79195.41
Hong Kong22086,53164,79
Švica100111,28221,26
Japonska16956.2872.09

V naših prejšnjih pregledih VPNArea smo ugotovili, da je bila hitrost nekaj, kar ji VPNArea zelo primanjkuje. Zdi se, da so se stvari vendarle spremenile in da so bile v strežniško omrežje VPNArea vložene pomembne naložbe in izboljšave. 

Začenši z našim najbližjim strežnikom tukaj v ZDA, smo ugotovili, da nam je VPNArea dejansko dal višjo hitrost prenosa kot naš začetni kontrolni test. Če se izven ZDA preselite na bolj oddaljene strežnike, so hitrosti prenosa ostale zelo visoke, večino časa blizu ali nad 200Mbps. 

Tudi na najpočasnejšem strežniku, ki smo ga preizkusili, Japonskem, je povezava še vedno čutila hitro in odzivno. Lahko smo se odpravili na spletna mesta za pretakanje, kot sta Twitch in YouTube, in video posnetke bomo naložili skoraj brez obotavljanja pri 1080p in 60fps, brez mucanja.

Čeprav morda niso najboljši rezultati hitrostnih testov, ki smo jih kdaj videli – poglejte si članek ExpressVPN v primerjavi z NordVPN za boljše število – VPNArea se je od našega preteklega pregleda kljub temu pokazala še vedno boljše. Vsi strežniki imajo spodobno hitrost, ki uporabnikom VPN ponuja odzivno in prijetno izkušnjo brskanja po spletu.

Varnost

Kot smo na kratko omenili v razdelku »značilnosti«, o varnosti z VPNArea ni veliko govoriti. Nimate izbire, ko gre za protokol ali šifriranje; zataknjeni ste z OpenVPN, seznanjenim z AES-256.

Vendar to v resnici ni problem. Če preberete naš članek o člankih o šifriranju in razčlenitvi protokola VPN, boste videli, da je ta kombinacija idealna nastavitev in nudi izjemno varnost, hkrati pa ima še vedno solidno zmogljivost. 

Z vklopljenimi nastavitvami puščanja anti-DNS smo opravili nekaj preizkusov tesnosti z VPNArea in nismo uspeli najti puščajočih DNS zahtev ali IP naslovov iz naše povezave VPN. V nastavitvah obstaja tudi možnost uporabe strežnikov DNS po meri za še večjo varnost.

Čeprav so osnovne funkcije – na primer stikalo kill in DNS strežniki po meri za šifriranje AES-256 – dovolj, da se večina ljudi počuti varno v spletu, VPNArea ponuja nekaj specializiranih strežnikov VPN za tiste uporabnike, ki se nikoli ne morejo počutiti preveč varne. 

In sicer obstajajo Double VPN in Stunnel strežniki. Dvojni strežniki VPN naredijo natanko to, kar pomeni ime: za povezavo sta potrebna dva skoka, da pridete do želene lokacije, namesto da se neposredno povežete. To otežuje sledenje vašim spletnim aktivnostim in zmanjšuje vsakršno upanje, da bi zrušili predor. 

Druga vrsta specializiranega strežnika VPN, strežniki Stunnel, spletnim mestom – ali nosilnemu vladi – precej otežujejo sporočilo, da uporabljate VPN. Edino, kar bi lahko zahtevali od varnostne nastavitve VPNArea, je vključitev več protokolov. 

Če na primer preberete naš pregled v aplikaciji VyprVPN, boste videli, da ima VyprVPN svoj lastniški protokol, ki pomaga prebiti požarne zidove in geoblokiranje. Kljub pomanjkanju možnosti pa varnost VPNArea uporablja zanesljivo nastavitev in ima odlične funkcije. 

Zasebnost

Matično podjetje VPNArea, Offshore Security LTD, ima sedež v Bolgariji in ima nekaj najboljših zakonov o zasebnosti na svetu. VPNArea temelji na tej podlagi s strnjeno politiko zasebnosti, ki jo je enostavno razlagati in se izogibati preveč pravnemu žargonu. 

V svoji politiki zasebnosti VPNArea in Offshore Security pojasnjujeta, da ne beležijo nobenih informacij, povezanih z vašo uporabo storitve VPN, vključno s časovnimi žigosami, IP naslovi ali statistiko pasovne širine..

Pravilnik vključuje tudi razdelek, v katerem je navedeno, da VPNArea vaših podatkov ne prodaja ali ne razkriva tretjim osebam in, kar je še pomembneje, ne more razkriti informacij, ki jih nima. VPNArea ne beleži ali ne vzdržuje identifikacijskih dnevnikov vaše dejavnosti, ko ste povezani z omrežjem VPN. 

Za največjo varnost lahko kot način plačila uporabite bitcoin ali ethereum, ki podatke, ki jih ima VPNArea, shrani na samo e-poštni naslov. V ta namen je hitro in enostavno nastaviti e-poštni naslov, ki je preprost, zato je to zelo zaseben in diskreten način za dostop do storitve VPN.

Zmogljivost pretakanja

VPNArea ima namenske strežnike za pretakanje, ki so označeni z imeni, kot so “USA-0-NFLX-EU-Hub.” Najprej smo preizkusili običajne strežnike, ki so označeni kot “P2P” strežniki, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Netflix in Hulu sta bila sposobna zaznati te standardne strežnike in nas preprečila, da bi kaj gledali. 

VPNArea-Streaming

To je bila kljub vsemu presenetljiva ugotovitev, zato smo nadaljevali in preizkusili namenske strežnike za pretakanje. Ti strežniki so nas lahko prepeljali do Netflixa, Amazon Prime Video in Hulu, vendar so se vsi trije naložili veliko dlje kot običajno..

Pred začetkom igranja bi Netflix potreboval približno 15 ali 20 sekund, Hulu in Amazon pa približno 10 sekund. Na strežniku za pretakanje smo opravili test hitrosti, da bi videli, ali je kaj opazno v redu, in ugotovili smo, da imamo čas pinga v 79 ms in hitrost prenosa le 35,58 Mb / s. To je daleč od ameriškega strežnika, ki smo ga predhodno preizkusili v razdelku »hitrost«.

To nam je dalo dovolj pasovne širine za ogled vsebine HD, ko se začne, vendar so zaradi relativno velikega časa pinga in srednje hitrosti prenosa videoposnetki trajali veliko dlje kot običajno. 

Nato smo videli, ali nam lahko VPNArea omogoči dostop do BBC iPlayerja in prešli na strežnik UK-NFLX. Vendar tega strežnika sploh ne bi mogli uporabiti za nas. 

Vsakič, ko smo se povezali s strežnikom v Združenem kraljestvu, bi trajalo približno 30 do 40 sekund, preden bi nam povedali, da je bila odpravljena napaka DNS, ki je bila odpravljena, potem pa bi bil naš internet vseeno opečen, dokler ne zapremo programske opreme VPN. Zaradi tega mislimo, da programska oprema dejansko ni odpravila težave z DNS. 

Na splošno je VPNArea primerna za ogled Netflixa ali Hulu, vendar zagotovo ne bo kmalu na našem najboljšem VPN-ju za seznam pretakanja. Če iščete drugo cenovno ugodno možnost VPN za pretakanje, si oglejte našo primerjavo NordVPN in CyberGhost.

Lokacije strežnika

VPNArea uporabnikom zaradi specializiranih strežnikov ne primanjkuje možnosti, ko gre za strežnike. Sem spadajo strežniki za varnostno zaščito, pretakanje ali splošne namene. 

Vsi ti strežniki so razporejeni po 65 državah, kar daje precej spodobno pokritost najbolj žrtve trgovine na svetu, vključno z Evropo, Azijo in Ameriko. 

Vendar pa ima šibkejšo prisotnost v Afriki in na Bližnjem vzhodu, kar je običajno za mnoge VPN, ki nimajo velikega strežniškega omrežja, kot to počne HideMyAss. Oglejte si naš pregled HideMyAss za več informacij o njegovem omrežju z 290 lokacijami v 190 državah.

Storitev za stranke

VPNArea ponuja 24/7 podporo s klepetom v živo, pa tudi s predstavniki e-pošte. Klepet v živo najdete s klikom na modri mehurček v spodnjem desnem kotu zaslona. Predstavniki klepeta so se nam zelo hitro vrnili in ponudili koristne informacije za naša vprašanja. 

Podpora 24/7 v veliki meri predstavlja zbirko znanja VPNArea, ki je zelo primanjkuje. V bazi znanja je le 22 člankov, ki večinoma zajemajo le nekatere najosnovnejše vidike plačevanja računov in uporabe VPN. 

V razdelku s pogostimi vprašanji na spletnem mestu je dodatnih 18 vprašanj, vendar spet veliko teh vključuje zelo osnovne informacije, na primer “kaj je VPN” in “kdo potrebuje VPN.” Če pogledate naš pregled PIA, boste videli primer odlične zbirke znanja z več kot 100 podrobnimi članki, a izgubili ste zasluge, ker niste imeli podpore za klepet v živo. 

Izkušnja s podporo za stranke je racionalizirana in učinkovita, vendar je vidik samopomoči, na primer baza znanja in pogosta vprašanja, potreben za obnovo in izboljšanje.. 

Razsodba

VPNArea je solidna celovita storitev, ki se s časom izboljšuje. Čeprav lahko uporabniški vmesnik uporablja facelift, je omrežje hitro in ponujena varnost je vrhunska, če upoštevate možnosti Double VPN in Stunnel.. 

Cene tudi omogočajo zelo mamljivo možnost za tiste, ki so v redu s preprostejšim VPN, ki ne ponuja stvari, kot je razdeljeno tuneliranje, vendar kljub temu lahko deluje na visoki ravni. 

Ste v preteklosti uporabljali VPNArea? V spodnjem razdelku za komentarje bi radi slišali, kako vaše izkušnje ustrezajo našim v tem pregledu VPNArea. Kot vedno hvala za branje. 

Pogosta vprašanja o VPNArea

  • Kako uporabljate VPNArea z operacijskim sistemom Windows 10?

    Ko prenesete aplikacijo, je uporaba VPNArea enostavna. Ko odprete aplikacijo, boste našli seznam strežnikov. Izberite enega od njih ali pojdite na zavihek “priporočeno” in kliknite velik modri gumb “poveži”.

  • Kako deluje statični IP VPNArea?

    Statični IP-ji VPNArea vam nudijo poseben naslov IP in zasebni strežnik VPN. To pomeni, da ko ste povezani z omrežjem VPN, boste vedno imeli isti IP naslov.

  • Zakaj ne bo moj internet Delo z VPNArea?

    Obstaja veliko razlogov, da vaš internet ne deluje s VPNArea, vendar je to verjetno posledica stikala za ubijanje. Kako to onemogočiti, lahko najdete v zbirki znanja VPNArea.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me