Pregled VPN.AC – Posodobljeno 2020

Pregled VPN.AC

VPN.AC je dober ponudnik VPN, ki ponuja trdno šifriranje in dober pretok. Vendar pa njegova politika beleženja daje pavzo, kar pomeni, da se bodo varnostniki, ki se zavedajo varnosti, morda izognili uporabi za vsak primer. Preberite naš celoten pregled VPN.AC za podrobnosti o tem.


najboljši VPN-pregledi

Hitrejše, varnejše, boljše. To niso naše besede. Tako opisuje VPN.AC, manj znana VPN storitev iz Romunije. Storitev je hitra, vendar ima nenavaden pravilnik za beleženje povezav, ki naj vas zaustavi, če ste zaskrbljeni zaradi svoje zasebnosti.

V tem pregledu VPN.AC bomo opisali njegove prednosti in slabosti. Preizkusili ga bomo glede hitrosti in zmogljivosti, vključno s pogledom na potencial za pretakanje. Izvajali se bomo po funkcijah in cenah ter o svoji politiki zasebnosti. Prav tako bomo preizkusili stranko in spletno mesto, da vam bomo dali dobro predstavo o enostavnosti uporabe storitve, preden izrečemo sodbo.

VPN.AC je hiter, z obilico funkcij in prijeten namizni odjemalec. Politika beleženja bi lahko skrbela za osebe, usmerjene v zasebnost, še posebej, če jih primerjamo s ponudniki, kot je ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

VPNAC-indeks spletnih strani

VPNAC-Website-FAQ

VPNAC-Settings-Prijava

VPNAC-Povezava-Okno

VPNAC-odjemalec-novice

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Nadomestni za VPN.AC

Lastnosti

Ni dvoma, da za VPN.AC. stoji ambicija. Funkcije, kot sta killswitch in povezave z več skoki, dokazujejo, da poskuša konkurirati večjim ponudnikom, kot je NordVPN (preberite naš NordVPN pregled). Na voljo ni veliko prilagajanja, kar bi lahko bilo pozitivno, če ste začetnik ali negativno zaradi omejenega nabora funkcij.

Nalaganje spletnih strani VPNAC

Dobro ste opremljeni z VPN.AC, saj ima odjemalce za naprave Windows, macOS, Android in iOS. Obstaja tudi Linux odjemalec v beta testiranju za uporabnike z Debian distribucijo. Obstajajo vaje za pomoč pri vzpostavljanju povezav s pomočjo usmerjevalnikov in drugih naprav.

Odjemalec za Windows je vizualno čist in preprost, odjemalec Android pa je videti enako. Na začetku ni potrebno veliko konfiguracije in na voljo je preprost spustni meni za izbiro povezav s strežnikom.

Dobite tudi dve področji nastavitev, kjer je nekaj nastavitev, ki jih lahko prilagodite, razloženo v laičnih pogojih.

To je super za VPN novorojenčke. Ne boste se praskali po glavi in ​​poskušali razumeti, kaj je “ubijalska čarovnica”, ker vam je razloženo. Killswitch ni omogočen privzeto, za kar sumimo, da preprečuje, da bi se ljudje zmedli, če bi njihov internet nepričakovano padel, vendar bi bilo bolje, če bi bil vnaprej omogočen z vidika varnosti.

VPNAC-odjemalec-protokoli

VPN.AC vam omogoča, da v odjemalcu konfigurirate izbrane protokole VPN z možnostmi, vključno z OpenVPN, L2TP / IPSec in dobro označenim »nevaren« PPTP. Izberete lahko tudi vrata, ki jih želite uporabiti za povezavo, s sedmimi možnostmi.

Videti je, da odjemalec Windows ne podpira razdeljenega tuneliranja, saj ni možnosti, da bi določeni programi preprečili uporabo povezave VPN. V odjemalcu Android je na voljo tudi v oddelku »izključi aplikacije« v razdelku »Napredno«.

Naročnik ponuja nastavitev za »cenzurirane države«, kar zmedeno kaže, da na seznam strežnikov doda strežnike, prilagojene Kitajski. Te strežnike smo že lahko videli na seznamu in se povezali z njimi, zato so “cenzurirane države” morda odvečna nastavitev.

Kljub temu je dobro, da VPN.AC ponuja strežnike in podporne vodiče, s katerimi lahko uporabnikom pomagamo izogniti cenzuri na Kitajskem. Zaradi te ravni podpore bi bil VPN.AC močan kandidat za naše najboljše storitve VPN za Kitajsko, vendar preglejte razdelek o zasebnosti tega pregleda, preden se vam mudi, da se naročite.

VPNAC-odjemalec-DoubleHop

VPN.AC ponuja povezave z več skoki, ki dodajo plast zaščite v tunel VPN. Vaša povezava se preusmeri prek dveh strežnikov. Na primer, lahko gre prek strežnika v Združenem kraljestvu in nato na Nizozemskem. To bi moralo teoretično oteževati iskanje lokacije in identitete.

To je funkcija, ki jo običajno vidite samo pri ponudnikih najvišjega nivoja, kot je Windscribe (glejte naš pregled Windscribe).

Poleg VPN.AC je storitev VPN tudi “SecureProxy”, niz dodatkov brskalnika za spletne trgovine Chrome, Firefox in Opera, ki so vključene v vašo naročnino. Za tufriranje prometa v brskalniku uporablja predor TLS na različnih ponujenih strežnikih.

Tuneliranje TLS ni brezhibno in je lahko nagnjeno k puščanju IP. VPN.AC prizna toliko in priporoča svojo vadbo, da pomaga omejiti tveganja. Tuneliranje po TLS ni bistvena lastnost, ampak je lepo dodatek, če želite samo šifrirati promet v brskalniku.

Koristno je tudi, če iščete najboljši VPN za pretakanje, o čemer bomo razpravljali pozneje.

Pregled funkcij VPN.AC

VPN.AC Logotipvpn.ac

Začne se od 375 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, SMS

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
6

Podpira razcepljene predore
Samo na mobilnih napravah

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
7 dni

Količina strežnika po vsem svetu
114 strežnikov v 26 državah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox, Edge

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
128-AES, 256-AES, Blowfish-128

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

VPN.AC nima najcenejših cen, kar smo jih videli – njegov mesečni paket je precej drag – vendar tudi ni najdražji. Konkurenčen je v primerjavi z nekaterimi ponudniki v naših VPN pregledih.

VPN.AC ne ponuja brezplačnega preskusnega obdobja, vendar ponuja enotedensko preskusno obdobje za 2 USD. Edina razlika med preizkusno in standardno naročnino je, da ste omejeni na tri istočasne povezave namesto na šest.

V nasprotnem primeru dobite enake funkcije s plačljivimi načrti VPN.AC, bodisi za mesečno naročnino bodisi dlje. Njegova običajna mesečna cena znaša 9 dolarjev, vendar, tako kot druge VPN, ponuja popust za daljše termine. Če vam stroški predstavljajo težavo, poiščite VPN, osredotočen na proračun, na primer SaferVPN (preberite naš pregled o SaferVPN).

Pri trimesečnem paketu boste prihranili 11 odstotkov (8 dolarjev na mesec namesto 9 dolarjev), najboljši popusti pa pri letnih in dvoletnih načrtih. Letni paket vam bo povrnil 58 dolarjev (kar ustreza 4,80 dolarja na mesec) za skupni popust v višini 46 odstotkov.

Dvoletni paket stane 90 dolarjev (kar ustreza 3,75 dolarja na mesec), kar vam daje skupni popust več kot 60 odstotkov. To je primerljivo z velikimi popusti, ki jih dobite pri CyberGhostu (preberite naš pregled CyberGhost).

Plačujete lahko s PayPalom, kreditnimi in debetnimi karticami, SMS-om ali kripto valutami, kot sta bitcoin ali ethereum.

Ne glede na to, ali grete za preskus $ 2 ali katerega koli od celotnih paketov, ste upravičeni do povračila v prvih sedmih dneh, če niste zadovoljni s storitvijo. Vredno je preizkusiti storitev z dvotedenskim preskusom 2 USD, preden se zavežete na daljše obdobje.

Enostavnost uporabe

Z testiranjem je jasno, da se je VPN.AC zelo potrudil, da bi storil čim bolj uporabniku prijazno. Spletno mesto in odjemalec VPN se ne izogneta žargonu, vendar se uporabljata učinkovito in s podpornimi razlagami. Možnosti za prilagajanje ni veliko, zato je prijava in uporabo VPN.AC preprosta.

VPNAC-Website-SignUp

Prijavite se na VPN.AC. Na strani s cenami imate na voljo štiri možnosti nakupa. Izberete paket, ki ga želite, kliknite “vzemite ga zdaj” in nadaljujete do blagajne.

VPN.AC vas prosi, da navedete svoj e-poštni naslov in geslo za svoj račun VPN ter državo izvora. Dobro je, da vas ne zahtevajo podrobnosti za obračun, čeprav jih lahko zahtevajo tretji ponudniki, vendar VPN.AC, ki zaprosi za državo izvora, še vedno lahko zoži vašo lokacijo.

To je majhna težava, vendar je še vedno skrb. Če želite ponudnika, ki ob prijavi ne zahteva osebnih podatkov, si oglejte popolno zasebnost (preberite naš pregled Perfect Privacy).

Ko se prijavite in plačilo obdelamo, vam bomo poslali potrditveno e-pošto s podatki o samodejno ustvarjeni prijavi v VPN.

Uporabniško ime in geslo sta poslana v preprost tekst. VPN.AC priporoča, da spremenite geslo VPN, ki se razlikuje od gesla, ki ste ga izbrali ob prijavi. Za varno geslo boste morali ustvariti in nato na spletnem mestu VPN.AC spremeniti “stran odjemalca”.

VPNAC-spletne strani-storitve

V območju vašega računa ni veliko za videti. Razen če spremenite geslo za storitev VPN, lahko vidite vse trenutno aktivne storitve, pretekle račune, najnovejše novice in trenutne vstopnice za podporo.

Če se premaknete na odjemalca VPN, ne boste pričakovali, da boste veteran VPN. Naročnik to poenostavi tako, da vam pokaže najmanjšo količino nastavitev. Glavno okno za prijavo vam ponuja lokacije strežnika v spustnem meniju in gumb za vklop ali izklop VPN-ja.

V uporabniško ime in geslo VPN se morate najprej prijaviti v razdelku »Nastavitve«, vendar to ni težko. To je samo območje za prijavo z osnovnimi nastavitvami za samodejno povezavo in zagon ob zagonu.

Če vam ni všeč privzeti temni vmesnik, lahko preklopite na svetlejšo različico. To je majhen dotik, vendar kaže, da je bila misel vložena v to, da bi vmesnik naredil udoben za uporabnike.

VPNAC-Settings-Advanced

Nastavitve VPN.AC

Dve nastavitveni področji, navedeni v razdelku „nastavitve“ in „napredno“, ponujata nekaj prilagoditve. Tam lahko omogočite killswitch in nastavite povezavo z izbranim protokolom VPN. Killswitch je privzeto onemogočen, zato, če je to pomembno za vas, ga boste morali omogočiti v območju “nastavitve”.

Večina nastavitev vsebuje opise, s katerimi lahko razložite, kaj počnejo. Vsi niso brez žargona, toda VPN.AC ima začetnike v mislih z nasveti, kot so “običajno niso potrebni.”

Naročnik ponuja vgrajene povezave za preizkušanje vašega VPN s tipko za preverjanje puščanja IP v območju »connect«. Videli boste tudi dnevnik povezav, vključno s podrobnimi nastavitvami povezave, ki jih lahko shranite, če morate težave napotiti na podporo strankam.

Če želite uporabiti storitev tuneliranja brskalnika SecureProxy, boste morali namestiti vtičnik za izbrani brskalnik. Povezave do njih najdete na spletnem mestu VPN.AC pod “SecureProxy” na vrhu strani.

Ko je vtičnik nameščen, za prijavo preprosto uporabite uporabniško ime in geslo VPN in izberete strežnik za tuneliranje TLS, kar je podoben postopek kot glavni odjemalec.

Naročnik je dobro zasnovan za oskrbo začetnikov in naprednih uporabnikov, prav tako dodatek za brskalnike. Ne vsebuje več sto funkcij, vendar je hitro. Menjava strežnikov traja nekaj sekund, namesto da bi čakali, da prekinite povezavo, izberite strežnik in se nato znova povežite.

Hitrost

Hitreje je, kako se VPN.AC opisuje. To trditev smo želeli preizkusiti, zato smo izvedli hitrostne teste, da smo dobili občutek, kako storitev deluje ob redni uporabi.

Preizkusili smo pet strežnikov VPN.AC po vsem svetu in si ogledali zamude, hitrosti prenašanja in nalaganja ter jih primerjali z našimi nezaščitenimi hitrostmi v Veliki Britaniji. Rezultati so prikazani v spodnji tabeli.

Lokacije: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiteno (UK)1535.254.43
Amsterdam2432.694.19
Madrid7332.103.89
Toronto18423.103.35
Los Angeles29224,962,74
Tokio4799.611,48

Hitrost evropskih strežnikov, kot sta Amsterdam in Madrid, je bila med testiranji blizu naše nezaščitene hitrosti. Zamudnosti ni bilo velike in oba strežnika sta imela skoraj enaki hitrosti prenosa in nalaganja.

Naši testi z daljnih lokacij so nadaljevali to temo. Hitrosti iz Toronta in Los Angelesa so imele večje zamude, a dobre hitrosti prenosa (med 23 megabitovi na sekundo in 24 Mbps), zaradi česar bi bile dobre možnosti za pretakanje. Vendar verjetno ne bodo najboljšega VPN-ja za seznam iger.

Hitrosti iz Tokia so bile najslabše, toda testirali smo tudi najbolj oddaljeno lokacijo od nas. Pri skoraj 10 Mb / s bi bilo še vedno v redu za redno uporabo, vendar pa bi vas poznejši odvzeli za pretakanje ali igranje.

Kot celota je VPN.AC hiter in bi bil za večino uporabnikov brez težav, vendar boste morda našli najboljšega ponudnika v našem najhitrejšem ožjem seznamu VPN..

Varnost

VPN.AC. podpira vse glavne protokole VPN za šifriranje, za katere pričakujete. V pomoč je storitev, ki ponuja primerjavo protokolov VPN v zbirki znanja, vendar naj bi vam naš PPdown vs OpenVPN predstavil isto zamisel.

Priporočilo VPN.AC – in naše – je, da v odjemalcu VPN uporabljamo OpenVPN, ki je privzeti protokol. Na voljo imate več ravni šifriranja OpenVPN, pa tudi L2TP / IPSec in PPTP, kar ni priporočljivo.

Za večino uporabnikov je priporočljivo povezovanje s 128-bitnim AES / ECC ali AES 256-bitnim OpenVPN, saj vam omogočajo visoko varnost in dobre hitrosti.

Čeprav ni varna kot povezava OpenVPN, je storitev tuneliranja VPN.AC za brskalnike dobra alternativa, če delate v okolju, ki omejuje povezave VPN.

Killwitch VPN.AC bo zaščitil vašo identiteto z blokiranjem dostopa do interneta, če izgubite povezavo s strežnikom. Ni vnaprej omogočeno, vendar je nastavitev enostavno najti v nastavitvah odjemalca.

Gumb za preverjanje puščanja IP v odjemalcu vas pošlje na spletno mesto, ki je namenjeno preverjanju IP, DNS in WebRTC. Za potrditev smo opravili lastne preglede in storitev je minila brez težav.

Z varnostnega vidika ima VPN.AC pokrite uporabnike, vendar bi bilo bolje, če bi bile varnostne funkcije, kot je killswitch, privzeto omogočene, kot bi jih našli pri storitvah, kot je TorGuard (preberite naš pregled TorGuard).

Zasebnost

Ta pregled je bil do zdaj pozitiven, največji izpad pa je politika zasebnosti VPN.AC.

Naredi vse prave hrupe, s poudarkom na izogibanju cenzuri, “zaščiti vaše identitete” in tako imenovanih zaščitnih ukrepih za omejitev izmenjave podatkov, kot je omejevanje dostopa do dnevnikov samo enemu zaposlenemu.

VPNAC-Zasebnost spletnega mesta

Preklete besede so v pogostih vprašanjih, kjer uporabnikom sporoča, da za en dan zabeležijo dostop do svoje storitve VPN za “varnostne in podporne namene”. To se ponavlja tudi v njeni politiki zasebnosti. Da bi bilo jasno, se vaš IP naslov, uporaba podatkov in čas povezave in prekinitve povezave beležijo vsak dan.

Po podatkih VPN.AC se ti podatki izbrišejo naslednji dan.

To je nenavadno nasprotje, zato VPN.AC težko priporoči vsem, ki jih zanima njihova zasebnost. Ljudje, ki živijo v omejenih državah, na primer na Kitajskem, ga ne moremo priporočiti v dobro vest, medtem ko njegove uporabniške podatke beležijo, ne glede na dan, mesec ali leto.

Zaradi tega je položaj še bolj značilen, če je rodovnik podjetja. Romunsko podjetje Netsec Interactive Solutions, podjetje, ki stoji za VPN.AC, je predvsem podjetje za varnostno testiranje.

Spletno mesto VPN.AC trdi, da podjetje vodi dnevnike za odpravljanje težav ter za zaščito sebe in svojih strežnikov pred napadi. Glede na to, da je podjetje prodorno podjetje za testiranje, je to lahko res.

Ne moremo neodvisno preveriti njegovih trditev glede beleženja podatkov, vendar vseeno predlaga, da stranke VPN uporabljajo skupne naslove IP kot dodatno zaščito pred sledenjem podatkov.

V zadnjem stavku politike zasebnosti VPN.AC velja omeniti tudi, da se osebni podatki ne dajejo tretjim osebam, “razen če to zahteva zakon.” To pomeni, da je podjetje pripravljeno sodelovati z oblastmi, kadar je na to naslovljeno.

Glede na to nismo mogli najti primerov, kako VPN.AC sodeluje z oblastmi ali daje posredovane podatke drugim tretjim osebam.

Zmogljivost pretakanja

Čeprav je VPN.AC odpoved z vidika zasebnosti, je veliko močnejša možnost pretakanja. Preizkusili smo ga, da smo videli, kako dobro bo predvajala pretočne vsebine iz storitev, kot sta BBC iPlayer in Netflix.

VPNAC-Netflix-US

Na spletnem mestu VPN.AC ni podatkov o pretakanju medijev in noben od njegovih strežnikov ni označen za predvajanje medijev, toda tisti, ki smo jih preizkusili, so delovali brez težav.

Vsebino smo lahko pretočili s ameriškega in kanadskega strežnika Netflix z razumno hitrostjo in kakovostjo brez varovanja, zato VPN.AC stoji v primerjavi s svojimi konkurenti na najboljšem seznamu VPN za Netflix.

Ker je pregled potekal iz Velike Britanije, smo že imeli dostop do BBC iPlayerja, vendar BBC običajno blokira pretakanje, če ste povezani z uporabo VPN. Povezava s strežniki s sedežem v Veliki Britaniji nam je omogočila brez težav pretakanje BBC iPlayerja, zato je VPN.AC lahko dobra alternativa najboljšim VPN-jem za BBC iPlayer.

VPN strežnik, ki ne sproži geoblokirnih ukrepov, je strežnik VPN, ki ga je vredno priporočiti, če ste fanatik za pretakanje, ki želi vedeti, kako predvajati filme v spletu.

Lokacije strežnika

Po podatkih spletnega mesta VPN.AC je v 26 državah razporejenih 114 strežnikov. Število strežnikov je dobro, vendar je pokritost slaba, kar je treba opozoriti še na eno slabost.

Severna Amerika in Evropa imata največ strežnikov, Južna Amerika pa le enega v Braziliji, medtem ko ima Azija le sedem, vključno z nekaj, ki so razvrščene kot “Kitajsko optimizirane.” V Afriki in na Bližnjem vzhodu ni strežnikov.

To se bo verjetno odražalo v hitrostih, ki jih vidite. Če ste v Aziji, Afriki ali na Bližnjem vzhodu, so strežniki, s katerimi se lahko povežete, manj in dlje od uporabnikov v Evropi ali Severni Ameriki. Izboljšate lahko druge storitve v naši knjižnici VPN, ki imajo širšo geografsko razširjenost, na primer VPNArea (glejte naš pregled VPNArea).

Storitev za stranke

Pridobivanje podpore iz VPN.AC je dovolj enostavno. Oddelek za podporo vključuje dostop do svojega sistema vstopnic, ki ga priporoča za “največjo prednost”, kot tudi povezave do njegovih vaj in baze znanja.

Če raje uporabljate tradicionalno e-pošto, lahko to storite tudi prek obrazca za podporo VPN.AC ali e-poštnega naslova. Na voljo so tudi nenavadne komunikacijske metode, na primer Skype in Wire, zasebna aplikacija za varno sporočanje, usmerjena v zasebnost.

Da bi preizkusili VPN.AC-jevo storitev za stranke, smo poslali dve sporočili: eno po e-pošti in eno preko sistema izdaje vozovnic.

VPNAC-Spletna-vozovnica

Odzval se je v šestih urah, kar je hitro. Odziv je bil skrit in do potankosti, a na vprašanja smo dobili odgovore. Bilo bi lepo, če bi se več truda odzvali, ker se odgovor ni zdel profesionalen.

Baza znanja vključuje Q&Podpora in vodniki o vsem, od plačilnih metod do izbire protokolov VPN. Dobite tudi navodila za odpravljanje težav in optimizacijo, s katerimi boste pospešili povezavo, če je počasna.

Večina vodnikov je preprostih, navodila pa jasna. Nekateri daljši članki vsebujejo povzetek TL; DR (predolg, niste brali) na vrhu, da bi lažje prelistali vsebino.

Obstaja tudi stran s pogostimi vprašanji s razdelki za splošna vprašanja, zasebnost in tehnična vprašanja.

Razsodba

VPN.AC je preizkušena storitev z veliko pozitivnimi in enimi velikimi negativami. Njen odjemalec je enostaven za uporabo in standardno vključuje funkcije najvišjega nivoja, na primer večnamenske povezave.

Med našimi testi smo hitro in vzdrževali razumne hitrosti na dolgih razdaljah. Izbira strežnikov izven Evrope ali Severne Amerike ni veliko, kar bi lahko vplivalo na vašo izkušnjo, če niste na teh območjih.

VPN.AC se ponaša s svojimi varnostnimi lastnostmi, vendar nas skrbi, da vodi dnevnike povezav, četudi samo en dan. Pravi, da jih hrani za “varnostne in podporne namene”, vendar drugi ponudniki ne, zato je to šibka trditev.

Ne moremo priporočiti VPN.AC vsem, ki jih skrbi njihova zasebnost. En dan berete svoj IP-naslov in podatke o povezavi in ​​še vedno ni nobenega neodvisnega preverjanja, ali VPN.AC v preteklosti teh podatkov ni dajal organom ali vsak dan briše podatke dnevnika, kot pravi.

Glede na njegova prizadevanja za trženje ljudi v državah z močno cenzuro je nenavadno, da vodi dnevnike in to zmanjšuje storitev. Zaradi tega sam ne bo sestavil seznama najboljših VPN-jev za Iran.

Če pa želite pretakati vsebino iz Netflixa ali BBC iPlayerja, je VPN.AC odlična možnost. Vsebina je dobro tekla, ko smo jo preizkusili na več strežnikih, vendar je prišlo do upočasnitve, zato se lahko vaša kilometraža razlikuje glede na to, kje ste.

Čeprav ne moremo priporočiti VPN.AC za zasebnost, ga lahko priporočamo kot začetnikom prijazno VPN storitev za strežnike ali osnovne uporabnike interneta. Vendar obstajajo boljše možnosti, vendar ne pozabite pogledati naših pregledov in poiskati najboljši VPN za vas.

Ali se ne strinjate z našim pregledom ali imate svoje izkušnje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za vaš čas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map