Pregled varnosti Webroot Wifi VPN – Posodobljeno 2020

Pregled varnosti Webroot Wifi VPN

Webroot Wifi VPN Security je najdaljši naziv VPN na trgu, vendar je to vse, kar je pri tem izjemno. Ni posebej varen, ima čudno politiko zasebnosti in manjka običajnih funkcij. Preberite si celoten pregled, če želite videti, zakaj se želite izogniti temu VPN-ju.


najboljši VPN-pregledi

Webroot je podjetje za kibernetsko varnost, ki se je začelo v zgodnjih 90. letih, vendar ga je pred kratkim kupil Carbonite, o katerem lahko več preberete v naši marčevski zvezni državi. Webroot močno poudarja svojo protivirusno storitev, ponuja pa tudi navidezno zasebno omrežje, imenovano WiFi Security.

Webroot WiFi Varnost nas je šokirala na številne načine, z veliko hitrostjo na številnih strežnikih v ZDA in Evropi ter zmožnostjo trganja prek Netflixa in BBC-jevega VPN odkritja VPN.

Kljub temu ne bo naš najboljši seznam VPN, saj izpušča veliko funkcij, za katere bi mnogi uporabniki menili, da so kritične komponente dobrega VPN-ja. Na primer, OpenVPN manjka na seznamu razpoložljivih protokolov.

Zaradi vprašljive politike zasebnosti in splošnega pomanjkanja varnosti Webroot WiFi Security je odličen primer, da se podjetje s tehničnega vidika spoprijema s težavo, vendar ne ponuja številnih manjših stvari, ki jih stranke iščejo.

Moči & Slabosti

Alternativa za Webroot Wifi VPN Varnost

Lastnosti

Varnost Webroot WiFi je usmerjena v ljudi, ki želijo brezžično VPN izkušnjo. Zaradi tega ponuja nekatere funkcije, ki jih je lepo imeti, vendar stvari ohranja gole kosti.

Aplikacija je na voljo za Windows, macOS, Android in iOS. Uporabniki Linuxa ostajajo v prahu, prav tako pa tudi tisti, ki želijo zagnati VPN prek razširitve brskalnika. VPN-ja tudi ne morete nastaviti na usmerjevalnike, kar otežuje zaščito vseh naprav vašega doma naenkrat (in se spopada z imenom “WiFi Security”).

Webroot-Wifi-VPN-Varnost-WebrootOS

Ponuja več protokolov, vključno z IKEv2, L2TP in PPTP. Čeprav so ti protokoli hitri, niso najbolj varne možnosti. Kasneje bomo podrobneje razpravljali o njihovi varnosti, če pa ste radovedni o protokolih VPN, morate prebrati naš razčlenitev protokola VPN.

Ko odprete nastavitve, boste našli kratek seznam potrditvenih polj. Vsebujejo možnosti, kot so samodejna povezava ob zagonu ali vklop ali izklop killswitch. Obstaja tudi možnost spletnega filtriranja, ki pomaga blokirati potencialno zlonamerna spletna mesta. Čeprav je za tiste, ki jih zanima spletna varnost, lepo, pa ni tako dobro kot uporabljati pravi antivirus (preberite naš najboljši vodič za protivirusno programsko opremo).

Webroot WiFi Security manjkajo nekatere funkcije, vključno z zaščito pred puščanjem DNS, deljenjem predorov in celo OpenVPN protokolom, ki je zagotovo najbolj varen protokol VPN. Če iščete bolj bogate funkcije VPN, predlagamo, da preberete naš pregled ExpressVPN.

Pregled varnostnih funkcij Webroot Wifi VPN

Logotip zaščite Wiro VPN Webrootwww.webroot.com

Začne se od 333 $ mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
70 dni

Količina strežnika po vsem svetu
35

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
PPTP, L2TP, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
uradne ure

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Kar se tiče cen Webroot WiFi Security, so vaše možnosti omejene. Na voljo sta dva načrta, oba pa za eno leto. Mesečnih ali večletnih načrtov ni. Prvi načrt ima do tri povezave, drugi pa pet.

Webroot WiFi Varnost ne ponuja brezplačnega preskušanja ali sprejemanja kripto valute. Ob tem pa ponuja velikodušno 70-dnevno pravilo vračila, če niste zadovoljni s storitvijo, kar nekoliko nadomešča pomanjkanje preizkusnega obdobja. To je najdaljše povračilo v poslu, saj je celo 45 dni CyberGhosta premagalo (več informacij o odlični storitvi preberite v našem pregledu CyberGhost).

Če želite samo povezati osebne naprave – morda namizje in prenosni računalnik -, načrt za tri uporabnike ima konkurenčne cene. Tudi cena načrta za pet uporabnikov ni nezaslišana, vendar bi bilo lepo videti neomejen načrt povezav.

Webroot-Wifi-VPN-Varnostne cene

Prav tako je redko najti storitev VPN, ki uporabnikom ne bo dovolila mesečno ali četrtletno prijavo. Če iščete cenovno dostopen načrt VPN, ki ponuja neomejene povezave, pa tudi odlično mesečno ceno, priporočamo, da si preberete naš pregled Windscribe, ko zavijete tukaj.

Po drugi strani mnogi ponudniki VPN ponujajo popuste za ljudi, ki nameravajo stalno uporabljati VPN in se želijo prijaviti za daljše časovno obdobje. Če vam vnaprej plačujete za dolgoročni načrt, vam priporočamo, da preverite naš pregled NordVPN. NordVPN je odličen ponudnik in ponuja načrte za dve in tri leta po ugodnih cenah.

Enostavnost uporabe

Ko gre za enostavnejšo uporabo na spletnem mestu, Webroot nekoliko pogreša znamko. Spletno mesto je postavljeno tako, da lahko navigacijo zmede, še posebej, če gre za storitev WiN Security VPN. To je predvsem zato, ker je Webrootov antivirus v središču spletnega mesta. VPN je postavljen na zadnji gorilnik.

Ko najdete, kam morate iti, pa je prijava in namestitev odjemalca enostavna. Od takrat naprej je gladko jadranje. Stranka je urejena in uporabnikom prijazna. Najprej boste videli živo zeleno okno z zastavo države, s katero se boste povezali, in oranžni gumb z napisom »Poveži se«.

Webroot-Wifi-VPN-Varnost-Webrootclient

Kliknite zastavico ali majhni simbol lokacije poleg gumba »connect« (Odpri), da odprete meni strežnika. Omogoča pregledovanje razpoložljivih lokacij, na katere se lahko povežete, in enostaven za brskanje. Seznam ima samodejno možnost na vrhu, ki izbere najhitrejši dostopni strežnik, tri “najbolj priporočljive” možnosti, vključno s Francijo, Nemčijo in ZDA, ter abecedni seznam držav.

Na seznamu so imena vsake države in njihove zastave, kar pomaga pri hitrem brskanju. Na vrhu je tudi funkcija iskanja, če veste, kje se želite povezati.

V zgornjem desnem kotu je gumb, ki odpre meni z zaslonom. Zaslon menija je dobro razporejen in, kot rečeno, gole kosti. Če ste nekdo, ki želi popoln nadzor nad tem, kako je konfiguriran vaš VPN, bi to lahko bilo škodljivo, vendar je nekaj treba povedati za preprostost vmesnika Webroot WiFi Security..

Na vrhu okna z nastavitvami je pet zavihkov, na vsakem pa je nekaj jasno razloženih možnosti. Kartice zajemajo protokole; splošne nastavitve, kot so na primer zagon in obvestila; nastavitve povezave, kot je killswitch; zlonamerno spletno mesto blokira spletni filter in se obrne na podporo.

Webroot-Wifi-VPN-Varnost-WebrootSettings

Hitrost

Speed ​​je mešana torba z Webroot WiFi Security. Iz našega testiranja se zdi, da je celotna slika videti, da so severnoameriški in evropski strežniki visoko kakovostni, medtem ko azijski in južnoameriški strežniki niso enaki standardom.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)1372.075.83
London8868,905.41
Ameriški vzhod5867,855.06
Japonska19323.092,45
Švica12866.14.25
Brazilija14214.683.13

Ko se povežete s strežnikom ameriške vzhodne obale, ki je najverjetneje v New Yorku in je oddaljen približno 400 kilometrov od našega mesta testiranja, opazimo rahlo povečanje pinga, a zanemarljivo izgubo hitrosti.

Če se oddaljujemo do londonskih strežnikov, ki so približno 3800 milj od nas, opazimo le majhen porast časa pinga in majhno izgubo hitrosti. Švicarski strežniki tudi zaradi velike razdalje vidijo impresivne zmogljivosti.

Webroot-Wifi-VPN-varnost-hitrosti

Pri testiranju strežnikov na drugih celinah je zgodba drugačna. Na primer, povezava z Japonsko, ki je od nas oddaljena približno 6 800 milj, izgubi več kot polovico trajne pasovne širine za prenos. Brazilija slika podobno uspešnost slike, čeprav je približno enaka razdalji kot London od nas.

Čeprav pingi na nekaterih strežnikih niso grozni, niso dovolj nizki za igranje tekmovalnih iger. Če je vaš cilj igrati igre z omejenimi možnostmi ali igrati na drugih strežnikih, si oglejte naš najboljši VPN za skupino igralnih iger, da vidite, kateri VPN vam bo najboljši prednost.

Kljub temu imajo mnogi testirani strežniki odlične hitrosti. Londonski strežnik deluje dobro in izgubi malo naše vzdrževane hitrosti.

Hitrosti strežnika pa so neskladne, zato je Webroot WiFi Security tvegana izbira, če se zanašate na visoke hitrosti interneta. Če iščete zanesljivo impresivno uspešnost prenosa ali prenosa, si oglejte naš seznam najhitrejših VPN-jev.

Varnost

Varnost je najšibkejše območje za varnost Webroot WiFi. Kot smo se dotaknili prej, ponujeni protokoli še zdaleč niso idealni, pri čemer je IKEv2 privzeti protokol.

IKEv2 vzpostavi varnostno povezavo med računalnikom in strežnikom, ki je v stiku s stvarmi, kot sta šifer in šifrirni ključ prometa. To pomeni, da je v večini primerov najhitrejši “protokol” VPN, varnost pa je skromno dobra, vendar ne tako dobra kot pravi protokol za tuneliranje, kot je OpenVPN.

Webroot-Wifi-VPN-Varnost-WebrootProtocols

Druge možnosti so še slabše, saj je L2TP razumno varen protokol za tuneliranje in PPTP nikomur ne pride v poštev, ker je zastarel in ni varen. Noben ni tako močan glede varnosti kot OpenVPN, ki ga ponuja večina ponudnikov, ker je brezplačen in odprtokoden.

Kljub temu imajo vsi ti protokoli dodani 256-bitno šifriranje AES, ki jim pomaga pri zakrivanju vaših podatkov. Če vas zanima šifriranje in kaj to pomeni, si oglejte naš opis članka o šifriranju.

Rdeča zastava poleg pomanjkanja varnih protokolov je, da smo med testiranjem ugotovili, da je varnost Webroot WiFi polna puščanja DNS. Vsak strežnik in protokol smo dobili na DNS strežniku našega ponudnika internetnih storitev.

Če želite izvedeti več o tem, kaj to pomeni, preberite članek o tem, kaj so puščanje DNS. Če povzamemo, to pomeni, da kljub temu, da se z internetom povezujete prek tujega strežnika, vaš računalnik še vedno vzpostavlja stik in podatke deli z vašim ponudnikom internetnih storitev ali v nekaterih primerih s svojo vlado..

Pomanjkanje varnih protokolov in težava z uhajanjem DNS pomeni, da se morajo ljudje, ki poskušajo obiti internetno cenzuro, izogibati varnosti Wirota Webroot. Če iščete način, kako na primer prebiti odličen kitajski požarni zid, si oglejte naše najboljše storitve VPN za Kitajsko..

Zasebnost

Politike zasebnosti takoj ustvarijo prvi vtis, odvisno od tega, kako dolgo trajajo. Daljši verjetnost je, da prikrijejo zahrbtni pravni jezik ali “če” in “buts.” Tako je s Webrootovo politiko zasebnosti.

Na začetku trdi, da ne beleži ali zbira podatkov o dejavnosti brskanja. Če boste prebrali še naprej, se zdi, da to ni res. Pravilnik opisuje pet stvari, ki jih Webroot WiFi Security beleži, vključno z datumom in časom uporabe, količino podatkov, poslanih med uporabo, na kateri strežnik ste se povezali, državo, s katero ste se povezali, in število naprav, povezanih z računom.

Čeprav vaš IP naslov ni zapisan, je po podatkih Webroota država, v kateri ste. Kljub temu je to nekaj nepomembnega, saj vaš domači naslov beleži za obdelavo plačil. Nato politika pravi, da se podatki hranijo “toliko časa, kolikor so potrebne za namen, s katerim jih Webroot zbira.”

Noben ponudnik VPN ne sme imeti politike zasebnosti, dokler je Webroot. Če se pravilnik oglasi na straneh in ponudnik poskuša obdržati vaš domači naslov in druge podatke, dokler jih to želi, ni zaseben. Če vas zanima, kako izgleda jedrnat in dobro napisan pravilnik o zasebnosti, preberite naš pregled v programu VyprVPN.

Zmogljivost pretakanja

Glede na puščanje DNS, ki smo jih ugotovili pri testiranju, smo mislili, da Webroot WiFi Security ne bo mogel prebiti preko BBC-jevih ali Netflixovih intenzivnih zmožnosti zavračanja proxy. Dokazal nas je narobe.

Brez spremembe ene nastavitve smo lahko dostopali do BBC iPlayerja in si ogledali BBC-jeve vsebine. Zgodba je bila enaka za Netflix, Amazon Prime Video in vse druge storitve pretakanja, ki smo jih preizkusili.

Zmogljivost je bila tudi dobra, saj so se videoposnetki naložili le nekaj sekund in se privzeli do 1080p ali v nekaterih primerih 720p. Težav s prekinitvami ali varovanjem ni bilo, in če je predvajalnik prišel do 720p, se je pogosto premikal do 1080p, ko je bila povezava stabilnejša.

Čeprav je Webroot WiFi varnost presenetljivo dobro dosegel dostop do geoblokiranih spletnih mest, vas pozivamo, da raziščete druge možnosti zaradi varnosti in zasebnosti. Če poskušate priti do vsebine BBC-ja, si oglejte naš najboljši VPN za skupino BBC iPlayer. Če iščete Netflix, si preberite članek o tem, kako premagati članek o prepovedi Netflix VPN.

Lokacije strežnika

Webroot WiFi Security ima 35 lokacij, ki so enakomerno razporejene po vsem svetu. Obstajajo lokacije v Afriki, Severni Ameriki, Aziji, Južni Ameriki in Evropi, kar pomeni, da imate dobro priložnost, da poiščete bližnji strežnik, ne glede na to, kje se nahajate.

Webroot-Wifi-VPN-Varnost-WebrootServers

Zajete so lokacije, ki jih bo večina ljudi izkoristila, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom. Čeprav se dobro širijo, je 35 strežnikov slabokrvno število. Če poskušate najti VPN, ki ponuja največ lokacij, si oglejte naš pregled HideMyAss. HideMyAss ima osupljivih 280 lokacij v 190 državah.

Storitev za stranke

Služba za stranke je bila mešana torba z Webroot WiFi Security. Obstaja več možnosti, kako dobiti podporo. Na spletnem mestu je funkcija za klepetanje v živo, vendar je na voljo samo na strani za odjava in je usmerjena k odgovorom na zadnja vprašanja, ki jih imajo lahko ljudje med nakupovanjem.

Ko smo stopili v stik z ljudmi na klepetu v živo, so nam lahko odgovorili na naša vprašanja in hitro odgovorili. Ustvarili smo tudi podporo za vstop s pomočjo e-pošte s pomočjo simulirane težave. Kar zadeva čas pisanja, je minilo tri dni, odkar smo izdelali vozovnico za podporo in se še vedno nismo slišali.

Spletno mesto Webroot ima tudi obširen uporabniški forum, kjer lahko postavljate vprašanja skupnosti in dobivate odgovore od drugih uporabnikov. Izdelana je dobro in enostavno za uporabo. Po drugi strani je množična zbirka znanja koristna, če najdete pravi odsek, vendar je težje krmariti, ker daje prednost odgovorom o antivirusu in drugih programih podjetja Webroot.

Razsodba

Webroot WiFi Security je izvedel številne tehnične vidike, da je dobro ponudnik VPN. Lokacije strežnikov so izbrane dobro in so razporejene po vsem svetu. Mnogi strežniki ponujajo impresivne hitrosti in zmožnost VPN-ja za dostop do geoblokirane vsebine je bila med najboljšimi, kar smo jih videli.

Kljub temu pogreša znamko, ko gre za varnost in zasebnost, ki sta zagotovo dva najpomembnejša vidika dobrega ponudnika VPN. Če se sprašujete, kam naprej, da bi našli bolj dobro zaokroženega ponudnika VPN, ki bo spoštoval vašo zasebnost in spletno varnost, za vas lahko obiščemo obsežen arhiv pregledov VPN..

Če imate izkušnje z zasebnim VPN-jem Webroota ali katero od njegovih drugih storitev, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Radi vas slišimo in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map