Pregled varnejšega vpogleda – Posodobljeno 2020

SaferVPN Pregled

SaferVPN je dokaj standardna in poceni VPN storitev z dostojnimi funkcijami, vendar počasne hitrosti ohranjajo najvišje ravni. Imamo tudi nekaj pomislekov glede njegove politike zasebnosti, čeprav vas vseeno spravi v Netflix (nekako). Preberite naš celoten pregled SaferVPN za podrobnosti.


Pregled SaferVPN

najboljši VPN-pregledi

SaferVPN je leta 2013 ustvaril dva izraelska programska inženirja navidezno zasebno omrežje s ciljem “zagotoviti [varen] varen, zaseben in necenzuriran dostop do interneta komurkoli in kjer koli.” Večinoma to uspe tudi s poenostavljeno uporabniško izkušnjo, spodobnimi hitrostmi in nizkimi cenami. Minimalni hranjeni dnevniki lahko kljub temu povzročijo pavzo za zasebnost.

V tem pregledu SaferVPN bomo govorili o vsem, kar nam je bilo všeč in kaj nam ni bilo všeč, ko smo z njim preživeli čas. Preden razsodimo, bomo razpravljali o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in storitvi strank..

Všeč nam je SaferVPN po njegovi izklicni ceni. Če rečem, bi bilo nerazumno, če bi to sploh bilo več. Čeprav je SaferVPN odlična vrednost, ni impresivnih hitrosti ali funkcij, zato če iščete VPN z vsemi zvončki, si oglejte naš najboljši članek VPN.

Slide-1

VarnejšiVPN-drsnik2

Varnejši VPN-drsnik3

Varnejši VPN-drsnik4

Varnejši VPN-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Nadomestni za SaferVPN

Lastnosti

Čeprav je vmesnik lahek, ima SaferVPN spodoben nabor funkcij. Kot vsak dober VPN bi moral vključevati ubijalno stikalo, nenavadno pa je privzeto onemogočen. Ne morete storiti nič posebnega s ključem, kot je nastavitev, da deluje samo na določenih aplikacijah, vendar je osnovna funkcionalnost tam.

Killwitch je običajna, samodejna varnost WiFi pa ni. SaferVPN je privzeto nastavljen tako, da samodejno omogoči VPN v nezavarovanih omrežjih. V odjemalcu lahko dodate zaupanja vredna omrežja WiFi, da tudi to pravilo zaobidete.

safervpn-pregled-wifi

Poleg namiznega odjemalca obstaja razširitev brskalnika za Chrome in Firefox. Vendar razširitev ne naredi nič posebnega. To je le še en način nadzora nad VPN, vendar hiter dostop do povezave ali spremembe lokacije ne škodi.

Razen tega je SaferVPN goli. Ne ponuja razdeljenega tuneliranja v odjemalcu, kar je funkcija, ki jo vedno iščemo. ExpressVPN na primer omogoča nastavitev, katere aplikacije uporabljajo tunel VPN in katere ga obidejo, kot lahko vidite v našem pregledu ExpressVPN.

Podprta okna SaferVPN

Podpora platformi je dobra, vendar je težko izslediti. Na nadzorni plošči najdete namestitvene programe za Windows, macOS, Android in iOS ter povezave do razširitev za Chrome in Firefox. Nenavadno so poleg vseh namestitvenih programov vadnice, razen razširitve za Firefox.

namestitveni program safervpn-review

Čeprav so podprte namestitve v omejenih različicah Android, SaferVPN ne omogoča .apk datoteke na voljo.

SaferVPN je mogoče namestiti na skoraj vse, vključno z usmerjevalniki, škatlami Linux, omrežno shranjevanjem, e-bralniki in igralnimi konzolami. Za vse te namestitve imajo vodnike za nastavitev, ki pa jih je težko najti. Namesto da bi na nadzorni plošči zagotovil povezavo do vodnikov za nastavitev, jih SaferVPN reže v razdelku »hitri zagon« v svoji zbirki znanja.

Pregled funkcij SaferVPN

Logotip SaferVPNwww.safervpn.com

Začne se od 229 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
1

Obdobje vračila
30

Količina strežnika po vsem svetu
43 strežnikov v 43 državah

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Za razliko od TorGuarda, ki ponuja več storitev zasebnosti (preberite naš pregled TorGuard), SaferVPN ponuja le eno. Edina razlika med načrti je trajanje, saj dolgoročne pogodbe prejmejo večji popust. Čeprav je cena nizka, pomanjkanje prilagodljivosti otežuje met.

Še posebej, SaferVPN ne ponuja mesečnega načrta. Večina mesečnih načrtov je slabih – preberite si naš pregled Hide.me, da vidite enega najslabših – vendar še vedno ponujajo poceni vstopno mesto za tiste, privezane za gotovino. Mesečnih načrtov skoraj nikoli ne priporočamo, vendar kljub nizki vrednosti zagotavljajo prilagodljivost.

Dobra novica je, da se vsi načrti povrnejo 30 dni. Na strani blagajne je nekaj zmede.

Ko izberete eno ali dveletno naročnino, SaferVPN pravi, da “triletni načrt vključuje največje prihranke in se v celoti povrne 30 dni.” To pomeni, da druga dva načrta nista, vendar smo po pregledu politike povračila in kontaktiranju podpore potrdili, da imajo vsi načrti garancijo za vračilo denarja.

Ko se bomo odmaknili, je čas, da spregovorimo o tem, kaj SaferVPN dobi prav. Cene so med najnižjimi, kar smo jih videli, zato so poceni ponudniki, kot je zasebni dostop do interneta, videti kot predmeti z visoko ceno (preberite naš pregled PIA). Letni načrt ponuja dobro vrednost, vendar lahko podobne cene najdete drugje. Po drugi strani je triletni načrt neprimerljiv.

Le redki ponudniki, ki ponujajo triletne načrte, jih ponavadi ne ponujajo tako poceni. Na primer, NordVPN zaračuna približno 25 dolarjev več za eno, dve in tri leta (preberite si naš pregled v NordVPN, če želite preveriti, zakaj je doplačilo vredno). Če boste prikovali denar, je SaferVPN odlična izbira.

Obstaja tudi brezplačna preizkusna različica, vendar je težko izslediti. Na pomoč smo se pozanimali in predstavnik nam je lahko posredoval povezavo za 24-urno preskušanje. Seveda nismo rekli, da pregledamo storitev, zato je preizkus na voljo vsem, vendar ni dostopen na domači strani.

Kar zadeva načine plačila, SaferVPN sprejema običajne osumljence. Plačujete lahko z večino večjih kreditnih kartic, PayPal in bitcoin. Nekatere lokalne možnosti plačila, ki jih sprejmejo drugi ponudniki, niso na voljo, vendar to ni prevelika težava.

Sočasne povezave varnejšega VPN

Vsi načrti za SaferVPN so na voljo s petimi napravami, ne da bi lahko kupili več. Pet je sprejemljivo, ker je v osnovi standard med ponudniki VPN, vendar jih nekaj več ne bi škodilo. CyberGhost na primer ponuja sedem (preberite naš pregled CyberGhost).

Enostavnost uporabe

Prijava s programom SaferVPN je enostavna. Vse, kar morate storiti, je, da izberete načrt, vnesete svoj e-poštni naslov in izberete način plačila. Nato boste poslani na stran za ustvarjanje gesla in SaferVPN vam bo poslal e-poštne podatke vašega računa. Upoštevajte, da gesla ne pošlje v e-poštnem sporočilu. To bi bila slaba varnostna praksa.

safervpn-pregled-prijava

Ne popuščajte e-pošte. Za namestitev namestitvenega programa lahko uporabite ali na nadzorni plošči, na katero ste usmerjeni po prijavi. Na nadzorni plošči bo SaferVPN samodejno zaznal, kateri operacijski sistem uporabljate, in priporočil pravega namestitvenega programa za vas. V bližini priporočenega namestitvenega programa je gumb »prikaži več aplikacij«, ki vas pošlje drugim nameščencem in vadnicam.

Na splošno je nadzorna plošča enostavna. Ogledate si lahko račune, nalagate namestitvene programe za druge platforme, posodabljate podatke o računu in upravljate z obračunavanjem.

safervpn-pregled-nadzorna plošča

Ko je nameščen, se program SaferVPN odpre z izbrano priporočeno lokacijo. Vmesnik je približno tako velik kot aplikacija za pametne telefone v napravi iPhone 4 in ga ni mogoče spreminjati. Čeprav ni tako majhen kot Astrill-ov vmesnik (preberite naš pregled Astrill), je bilo SaferVPN težko prebrati na 4K zaslonu.

Če vas ne zanima, kje se povezujete, samo kliknite dno velikega zelenega gumba za povezavo. SaferVPN vas bo samodejno povezal s priporočenim strežnikom, za katerega smo ugotovili, da je spodoben, in že boste na poti. Če želite izbrati svojo lokacijo, kliknite drobno oznako poleg gumba za povezavo.

safervpn-vmesnik za pregled

Na levi strani se odpre okno, ki prikazuje razpoložljive lokacije. To okno se bo, medtem ko je ločeno, premaknilo z vmesnikom. Lokacijsko okno lahko povlečete stran od glavnega okna, če pa ga poskusite premakniti, se bo lokacijsko okno premaknilo z njim.

Iskanje lokacije je enostavno, še posebej, ker je omrežje SaferVPN majhno. Če se ne pomikate po mestu, lahko iščete lokacijo, uporabite eno od priporočenih lokacij SaferVPN ali najljubše lokacije, da se prikažejo na vrhu seznama.

safervpn-review-izbira strežnika

Kot veliko VPN-jev, tudi SaferVPN ne dovoljuje preklapljanja strežnikov, ne da bi prej odklopili povezavo. Moteče je, a SaferVPN hitreje od povprečnega časa povezave to nadoknadi.

Edino drugo področje vmesnika je meni z nastavitvami, do katerega dostopate s klikom na ikono hamburgerja v zgornjem desnem kotu. Nastavitve zajemajo osnove, vključno z možnostmi zagona, nastavitvami protokola in posodobitvami aplikacij. V nastavitvah lahko oddate vstopnice za podporo, odprete bazo znanja in odprete aplikacijo za hitro preizkušanje, kar pa so funkcije, ki jih ne ponujajo vsi VPN-ji.

Hitrost

SaferVPN se ne približa najhitrejšim ponudnikom VPN, vendar kljub temu daje razumne rezultate, če imate predloge blizu doma in imate veliko podatkov, s katerimi se lahko igrate. Tisti, ki delujejo z omejenimi povezavami ali upajo na predor s pomočjo cenzure, bodo verjetno želeli iskati drugje. Lokacije, ki smo jih preskusili, skupaj z našo nezaščiteno hitrostjo si lahko ogledate v spodnji tabeli.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis, MO)10142.710.33
Ameriško pretakanje7565,969.63
Kanada3389.029.26
Nizozemska11430.056.36
Ciper16313.424.16
Singapur23630.493.08

Ko smo ostali v Severni Ameriki, je SaferVPN uspel dobre, če že ne impresivne rezultate. Naša zamuda je ostala nizka in odrekli smo se približno 40 odstotkom hitrosti prenosa. Nenavadno pa je, da je strežni strežnik ZDA, ki je bil bližje našemu mestu za testiranje, naredil slabše kot podatkovni center v Britanski Kolumbiji..

Odhod v druge dele sveta večinoma ne pride v poštev, razen če imate doma hitro povezavo. Na približno 20 odstotkov naše nezaščitene hitrosti sta bili Nizozemska in Singapur počasni, prav tako ciprski podatkovni center, ki nam ni dal niti 10 odstotkov.

Kljub temu je bila zamuda na vseh lokacijah nizka. Čeprav začetni skok zamude diskvalificira SaferVPN iz našega najboljšega VPN-ja za vodnik za igre, ga v ta namen ne bi smeli popuščati. Glede na njegovo odpornost na proxy bloke je dobra izbira za brskanje ekskluzivnih naslovov v PlayStation Network ali Xbox Live, tudi če zamude niso najboljše, kar smo jih videli.

Varnost

SaferVPN uporablja zastarelo tržno zahtevo za »šifriranje ravni bank«, vendar je varno tudi to. Privzeto uporablja 256-bitni AES z OpenVPN, podpira pa tudi IKEv2, L2TP / IPSec in PPTP. Obstaja “samodejna” nastavitev, ki na podlagi našega testiranja uporablja OpenVPN. Morda bi bilo dobro, če ga omogočite, saj omogoča, da SaferVPN pade nazaj na drug protokol, če eden ne uspe.

Šifriranja sicer ne morete spremeniti, ne glede na to, kateri protokol uporabljate. To bi lahko zmedlo za nove uporabnike. Trženjski materiali kažejo, da se 256-bitni AES uporablja v protokolih, ko ga v resnici L2TP in PPTP ne podpirata. Več o tem lahko izveste v našem opisu šifriranja in razčlenitvi protokola VPN.

Naredili smo preizkuse uhajanja DNS na več strežnikih in SaferVPN je nastopil z jasnim zapisom. Preizkusili smo tudi puščanje WebRTC in IP, prenesli pa smo jih tudi.

Zasebnost

Težko je zaupati politikam zasebnosti, zlasti pri ponudnikih, kot je IPVanish, ki jih ujamejo s pregovornimi hlačami navzdol – preberite naš pregled IPVanish, če želite izvedeti več o tem. Kljub temu ostaja nasprotovanje trditev “brez dnevnikov” in SaferVPN tega trenda ne prebija. Njegova politika zasebnosti je dovolj podrobna, da nam omogoča udobje.

Skratka, pomembne informacije se ne beležijo in ne spremljajo. Kot je pri večini ponudnikov VPN, je resnica bolj zapletena.

Ko se povežete, se zabeležijo štiri stvari: datum in čas začetka in konca seje, količina podatkov, prenesenih med sejo, lokacija, na katero ste se povezali, in lokacija, s katere ste se povezali. SaferVPN v svoji politiki zasebnosti ugotavlja, da ne beleži vašega IP naslova, ko beleži državo, iz katere ste povezani.

Te podatke zabeleži, da bi vam “olajšali zagotavljanje storitve … in zaščitili pravice SaferVPN, njegovih uporabnikov in drugih tretjih oseb.” SaferVPN pravi, da lahko podatke uporabi za uskladitev z zakonskimi zahtevami, jih prenese kot del reorganizacije ali združitve ali jih posreduje tretjim osebam za zagotovitev nemotenega izvajanja storitve.

To je strašljivo, vendar SaferVPN jasno kaže, da vašega naslova IP, poizvedb DNS, zgodovine spletnega mesta in prenosa podatkov ne spremljate in ne beležite. Čeprav bi bilo za deljenje teh informacij v skladu s politiko zasebnosti SaferVPN, “preprosto ne obstaja.”

Glede časa, kako se dnevniki hranijo, SaferVPN ni jasen. Piše, da se podatki o računu, kot sta vaše ime in e-poštni naslov, hranijo tako dolgo, dokler imate račun, vendar se lahko dnevniki o povezavi in ​​dejavnosti hranijo tako dolgo, kot se zdi SaferVPN primerno. Zabeleži 30-dnevno povprečje v politiki zasebnosti.

SaferVPN ponuja študijo primera, ki dobro povzema svojo politiko zasebnosti. Ko smo se povezali s strežnikom Vzhodnega vzhoda, je bilo mogoče videti, da je anonimni uporabnik povezan s tem strežnikom, pa tudi čas in trajanje povezave.

Kot trdi podjetje, “lahko vemo, da je stranka SaferVPN dostopila do enega od naših strežnikov, vendar ne in ne moremo vedeti, kako in kdo je dostopal do naše storitve.”

Zmogljivost pretakanja

SaferVPN ima namenjene lokacije za pretakanje v Združenih državah in Združenih državah in na podlagi našega testiranja delujejo. Do Netflixa in BBC iPlayerja smo lahko dostopali brez težav, toda hitrost SaferVPN-ove hitrosti ga je diskvalificirala iz našega najboljšega VPN-ja za Netflix in najboljšega VPN-ja za BBC iPlayer vodnike..

Hulu in Amazon Prime Video nista bila tako dosledna. Hulu je delal iz ameriškega pretočnega strežnika, vendar ni uspel, ko smo uporabili ameriški. Amazon Prime Video je bil na drugi strani blokiran. Kljub temu sta Netflix in BBC iPlayer najpomembnejša na nohtih in SaferVPN je uspešen na tej strani.

Lokacije strežnika

Omrežje SaferVPN ni impresivno. Na izbiro je 43 lokacij, od katerih sta dve odvečni lokaciji, namenjeni pretakanju. Večina jih je v Evropi – 21 od 37 -, vendar so druge precej razpršene.

lokacije-safervpn-review-server

Glede na bazo SaferVPN v ZDA smo pričakovali, da bo tam več podatkovnih centrov, vendar so le tri: eno za vzhodno obalo, eno za zahodno obalo in drugo za pretakanje. V drugih delih sveta so možnosti povprečne. SaferVPN ima en strežnik na Bližnjem vzhodu in v Afriki ter peščico v Aziji, tako da če iščete eksotične lokacije, je najbolje, da poiščete drugje.

Storitev za stranke

Kljub novejšemu podjetju ima SaferVPN odlične podporne vire. Baza znanja je večinoma sestavljena iz vodnikov za hiter začetek. Medtem ko obstajajo vodniki za uporabo namestitvenega programa v operacijskih sistemih Windows, macOS, iOS in Android, obstajajo tudi priročniki za njegovo namestitev na usmerjevalnike, omrežno shranjeno shrambo in še več.  

Vodniki so odlični. SaferVPN pokriva skoraj vsako možno namestitev z navodili po korakih in posnetki zaslona. Poleg vodnikov za njegovo namestitev na določene platforme, SaferVPN ponuja vodnike za konfiguriranje različnih protokolov na teh platformah.

safervpn-recenzija-vodniki

Na drugih področjih baze znanja boste našli pogosta vprašanja o zaračunavanju, vprašanja o tem, kako deluje VPN, in pojasnila o storitvi SaferVPN, ki so podrobna in vključujejo navodila po korakih in posnetke zaslona, ​​kadar je to potrebno.

Za neposredno podporo ima SaferVPN 24/7 klepet v živo in e-pošto. Klepet v živo je koristen za preproste odgovore, vendar je večina rešitev mogoče najti v zbirki znanja. Kljub temu smo ga med pregledom uporabljali že večkrat, da smo razjasnili nekatere vidike storitve.

Po e-pošti smo se seznanili tudi s številom lokacij strežnika, ki je določeno na spletnem mestu. Namen vprašanja je bil videti, ali nas bo podpornik preusmeril na spletno mesto ali odgovoril na vprašanje. Oba sta naredila hvaležno in to storila hitro. Odgovor smo prejeli v približno 15 urah.

Razsodba

SaferVPN je poceni ponudnik, ki nima veliko funkcij. Vendar je jedro storitve solidno, z razumnimi hitrostmi blizu doma in dostopom do pretočnih platform. Tudi njegova varnost je dobra, toda tisti, ki se ukvarjajo z zasebnostjo, imajo lahko težave z dnevniki, ki jih vodi.

Glede na to je odlična izbira za tiste, ki želijo ekskluzivno brskati po Netflixu po ugodnih cenah. Če raje nakupujete več, si preberite ostale ocene VPN.

Kaj menite o SaferVPN? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map