Pregled TunnelBear – posodobljeno 2020

TunnelBear Pregled

TunnelBear je verjetno najboljši brezplačni VPN tam, toda to še ne pove dosti: ne bo vas vneslo v Netflix, hitrosti pa so v najboljšem primeru povprečne. Kakor lahko preberete v tem pregledu TunnelBear, je brezplačen in varen, zato ga je morda vredno posneti.


najboljši VPN-pregledi

TunnelBear sta leta 2011 ustanovila dva Kanadčana in ga leta 2018 prodala varnostnemu velikanu McAfee. Trenutno proizvaja dva izdelka: TunnelBear, VPN in RememBear, skrbnik za gesla. Danes bomo pregledali VPN; preverite naš RememBear pregled, če ste na trgu za trezor z gesli.

Za ta posodobljeni pregled TunnelBear smo skozi njegovo hitrost preložili najnovejšo različico in preučili njene značilnosti, varnost, uporabnost, cene in še več. Težava VPN TunnelBear se v veliki meri opira na dostopnost in uporabnost, podkrepljeno z maskoto kopanja medveda. To je očitno čudovito in lepo spreminjanje tempa od strahu na osnovi taktike, ki jo običajno uporablja VPN blagovno znamko.

Še vedno pa za karikaturami TunnelBear zaostaja po vsebini, kar ga uvršča na naš najboljši seznam VPN v letošnjem letu. Do Netflixa ne more dostopati in ima le nekaj strežnikov, od katerih je večina v Evropi. 

Ni pa vse slabo. Njegova varnost – temeljni preizkus vsakega VPN – je močna, cene pa poštene, čeprav je prosti načrt nekoliko omejujoč. Za več podrobnosti preberite naš celoten pregled TunnelBear VPN spodaj.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za TunnelBear

Lastnosti

TunnelBear VPN je na voljo v napravah Mac, Windows, Android in iOS. Na voljo je tudi kot razširitev brskalnika za Chrome, Firefox in Opera. Uporablja se za zasebno, varno brskanje in vas ščiti pred dostopom tretjih oseb do vaše lokacije ali drugih podatkov.

Osredotočenost TunnelBear na prijazno uporabniško izkušnjo pomeni, da je nabor funkcij omejen, čeprav ne vedno na škodo. Če ste navajeni, da storitev VPN vsebuje sveženj antivirusnih paketov, ki vključuje vse vključujoče kuhinjske pomivalne stroje, se lahko zdi, da vse, kar lahko funkcionalno storite s TunnelBear, vklopite in izklopite, vendar je pod površino malo energije. tukaj.

VPN lahko nastavite tako, da se aktivira, ko se naprava zažene in da takoj prekine dostop do interneta prek stikala za ukinitev, kadar je vaša varna povezava prekinjena, s čimer zagotovite, da ne boste slučajno izpostavili svojih podatkov na senčnem spletnem mestu. Preklopite lahko tudi, ko vam TunnelBear pošlje obvestila in nastavite, katerim WiFi omrežjem bo VPN samodejno zaupal. 

TunnelBear-General-nadzora

Samo dve funkciji nista takoj očitni: “TCP overrid” in GhostBear. TCP in UDP sta dva splošno priznana protokola za prenos podatkov. TunnelBear običajno prenaša podatke preko UDP-ja, kar je hitrejše. Vendar nekateri ponudniki internetnih storitev zavirajo UDP promet. Če se povezava z UDP-jem močno upočasni, “TCP override” omogoča prehod TunnelBear na TCP, ki je bolj stabilen protokol.

TunnelBear-varnost-nadzor

Funkcija GhostBear je namenjena, ko brskate po omejevalnem omrežju ali omrežju z visokim nadzorom, na primer v šoli ali pisarni. V teh okoljih včasih šifriranje podatkov ni dovolj – tudi očitno ne sme izgledati, kot da so šifrirani. Vendar GhostBear upočasni povezave, zato ga morate uporabljati samo v skrajnih situacijah.

Največja stvar, ki v TunnelBear manjka, je razdeljeno tuneliranje, funkcija, ki omogoča pošiljanje nekaj prometa prek VPN-ja, medtem ko preostali del pošljete, kar lahko močno poveča pasovno širino med izvajanjem VPN-ja. To ni tako običajna lastnost, vendar nas zaradi nekaj VPN-jev (zlasti ExpressVPN) močno pogrešamo, ko jih ni več.

Pregled funkcij TunnelBear

Logotip TunnelBearwww.tunnelbear.com

Začne se od 333 $ mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
Kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
7 dni za načrt ekip

Obdobje vračila
Za vsak primer posebej

Količina strežnika po vsem svetu
23 lokacij

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox, Opera

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, OpenVPN, L2TP

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Brezplačni načrt TunnelBear vključuje 500 MB pasovne širine vsak mesec in deluje na petih napravah. Po lastnem priznanju TunnelBear-a ta načrt ni dober za marsikaj, razen za testiranje in lažjo uporabo. Čeprav lahko svojo mejo povečate na 1 GB, če enkrat mesečno pošiljate sporočilo o TunnelBearu, v primerjavi z brezplačnim načrtom Windscribe še vedno bledi (oglejte si naš pregled Windscribe za več) ali Hide.me.

Neomejen, edini plačljivi načrt, lahko kupite za tri različne dolžine časa: mesečno za 9,99 USD, eno leto za 4,99 USD na mesec (skupno 59,88 USD) in tri leta za 3,33 USD na mesec (skupaj 120,00 USD). Načrt Neomejeno odstrani vse omejitve prenosa podatkov in vam omogoči dostop do boljše storitve za stranke, čeprav ste še vedno omejeni na pet naprav.

TunnelBear-Pricing

Končna možnost, Teams, je postavljena za podjetja in ponuja ugodnosti načrta Unlimited s ceno 5,75 USD na uporabnika vsak mesec (69 USD na leto). Za dodaten denar dobite namenskega upravitelja računa, centralizirano obračunavanje za vaše podjetje in možnost upravljanja vseh poslovnih VPN-jev z ene nadzorne plošče. Načrt ekip lahko poskusite brezplačno sedem dni.

Veseli smo, da je TunnelBear dodal večletno možnost in da prinaša velike prihranke. Prav tako je lepo, da lahko plačujete z bitcoinom. Če želite vrniti svoj denar, TunnelBear nima uradne politike, čeprav njegovo podporno osebje ponuja vračilo za vsak primer posebej.

Cene TunnelBear so točno na sredini. Odkar smo ga nazadnje pregledali, lahko pridobimo večletno možnost, vendar jih izgubimo zaradi svoje omejene brezplačne storitve in dejstva, da načrt ekip ni vreden dodatnega denarja. Za boljšo ponudbo si oglejte NordVPN ali CyberGhost.

Enostavnost uporabe

TunnelBear hitro prenesejo. Ko jo odprete in odprete, boste pozvani, da ustvarite račun z e-poštnim naslovom. Tudi to se zgodi lepo in hitro. Tudi potrditev e-pošte je hitra.

TunnelBear-Create-an-account

Uporabniški vmesnik TunnelBear

V dobro ali slabo gre za najpreprostejši uporabniški vmesnik, ki smo ga videli pri storitvi VPN. Na začetni plošči lahko storite le tri stvari: vzpostavite povezavo z VPN, izberite drugo državo, na katero se želite povezati, in odprite meni s preferencami.

Panel TunnelBear-Main-UI

Izberete lahko državo s spustnim menijem, lahko pa uporabite tudi zaslon zemljevida, ki vsebuje maskoto za tuneliranje medveda. Čeprav je ta zaslon prisrčen, njegovo izvajanje pušča želeno: edini način premikanja je s klikom in vlečenjem, kar boste morali storiti večkrat, da se pripeljete kamor koli.

TunnelBear-spustni meni

Spustni meni je enostavnejši, čeprav ni popoln. S TunnelBear se lahko povežete s 23 različnimi državami, katerih meni ne organizira nobena opazna meritev.  

Kljub temu dobiva točke za zagotavljanje enostavne in priročne možnosti izbire, katera povezava je trenutno najhitrejša. Poskusili smo se povezati z nekaj različnimi državami, ki so VPN potrebovale približno 15 sekund.

TunnelBear-Connect-to-Canada

Nadzorne plošče

Vse ostalo vmesnika TunnelBear je vsebovano v meniju s preferencami, do katerega dostopate s klikom na ikono zobnika. Organiziran je v štiri jezičke, na nobenem pa ni nobenega nadzora, ki je globlje od enega gumba ali potrditvenega polja. Zavihek “splošno” vam omogoča, da izberete, kdaj zagnati TunnelBear, kdaj prejeti obvestila in kdaj preglasiti TCP.

Kartica »Varnost« vam omogoča aktiviranje dveh nastavitev. VigiliantBear je industrijsko standardno stikalo za ustavljanje, ki ustavi ves promet, če se prekine povezava z VPN. GhostBear otežuje zaznavanje, da so vaši podatki šifrirani, kar omogoča, da uporabljate TunnelBear v omejevalnih omrežjih, ki bi ga lahko drugače blokirala. 

Kartica »Zaupanja vredna omrežja« vključuje možnost samodejne povezave z VPN v vseh omrežjih, z možnostjo omrezja, ki jih poznate, da so varne. Končno, kartica »račun« vas neposredno poveže z vašim računom v brskalniku.

TunnelBear-Trusted-Networks

Pravijo, da je izdelek popoln, ko vam ne preostane drugega, kot da ga vzamete. TunnelBear je po tem standardu skoraj popoln VPN. Vendar pa je veliko žrtvovano v smislu moči, da bi prišli tja. Ne morete prosto spreminjati svojega protokola, ni ločenega tuneliranja in razširitev brskalnika ne morete prenesti iz namizne aplikacije.

TunnelBear smo ocenili zelo visoko za dostopnost, vendar smo mu naložili nekaj točk za pomanjkanje nadzora (da ne omenjam tistih zmede izbire v vmesniku za izbiro strežnika).

Hitrost

Zaradi združevanja strežnikov vseh držav v enoto TunnelBear nismo mogli razlikovati med lokacijami v nobeni od teh držav. Vse te številke vzemite z zrnom soli, saj je vedno mogoče, da je en posamezen strežnik zunajserijski. 

Ta test je potekal iz Portlanda v Oregonu. Isti strežnik smo uporabili za zaščitene in nezaščitene teste v Združenih državah Amerike, blizu Wichite v Kansasu, kjer je videti, da je ameriško vozlišče TunnelBear.

Lokacija strežnika: Ping (ms) Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
Združene države (nezaščiteno)759.642,40
ZDA (zaščiteno)868.152,27
Mehika1614.762,24
Kanada824.852,24
Brazilija2075.312,27
Danska1845.002,32
Indija3073,941.98

Skoraj nismo opazili povečanja zamud pri VPN, niti v ZDA ali v Kanadi, kar nas je navdušilo. Izjemnejši je bil manjši učinek na hitrosti prenosa, ki je upočasnil le približno 15 odstotkov; za referenco povprečni VPN potrka približno 30 odstotkov.

 Znotraj ZDA je to dovolj, da TunnelBear nasprotuje našemu seznamu najhitrejših VPN-jev. Nizka zamuda omogoča sprejemanje iger na srečo, zanemarljiv učinek pri prenosu pa pomeni, da bi moral delovati dobro tudi za pretakanje (zato je žalostno, da ne more dostopati do Netflixa ali Hulu). 

Zunaj ZDA je drugačna zgodba. TunnelBear je v Kanadi še vedno dovolj hiter za igre na srečo, vendar je hitrost prenosa padla, zato je pretakanje slabo izbira. Zakasnitve se sicer nekoliko razlikujejo, nalaganje pa se nenehno upočasni za približno 50 odstotkov. Vendar nam je res všeč, da se stvari v zgodovinsko premalo Braziliji nekoliko pospešijo.

To je samo ena spletna povezava, drugi pa imajo lahko drugačno izkušnjo. Samo mi dajemo TunnelBearu visoke ocene uspešnosti v ZDA in nižje ocene skoraj vsepovsod.

Varnost

Na vseh platformah, razen iOS-a, TunnelBear ne vključuje možnosti spreminjanja protokolov VPN, čeprav to ni nujno slabo. Več protokolov ne ojača varnosti, enako kot šest različnih vrst ključavnic ne otežuje vaše vrat. 

V sistemih Windows, macOS in Android TunnelBear izvaja OpenVPN. To je odprtokodni protokol za brezplačno uporabo, ki se nam zdi še posebej verodostojen, saj je njegova predana skupnost razvijalcev že skoraj 20 let pokukala in prodajala vse možne slabosti. 

TunnelBear v iOS uporablja L2TP, seznanjen z IPSec. L2TP je protokol za prenos podatkov med omrežji, znan tudi kot tuneliranje. Za razliko od OpenVPN ne vključuje algoritma za šifriranje, zato ga pogosto šifriramo z IPSec za šifriranje njegovih podatkov. Več o tem, kaj ti protokoli pomenijo, lahko izveste tako, da preberete razčlenitev. 

Za šifriranje na drugih platformah, razen iOS-a, TunnelBear uporablja AES-256, ki je – ne da bi pri tem postal preveč tehničen – v bistvu nemogoče pokvariti s trenutno računalniško tehnologijo. Vsi ti protokoli in algoritmi so bili dolgoletni testi v resničnem svetu. Čeprav TunnelBear ne dovoljuje, da jih spremenite, nikakor ne bi želeli.

TunnelBear-Geolocation-detekcija

Preverili smo, ali obstajajo puščanja IP, DNS in WebRTC z ipleak.net in ugotovili, da TunnelBear ne pušča nobenih informacij o naši lokaciji ali IP. V celoti pa varnost očitno jemlje resno. Nimamo pritožb glede osnovne funkcionalnosti VPN-ja.

Zasebnost

TunnelBear trdi, da ima “politiko zasebnosti, ki jo lahko dejansko razumete.” Dolgo je, vendar napisano v jeziku, ki je razumljiv laikom. 

Zbiranje podatkov TunnelBear

Prvi del politike o zasebnosti obravnava zbiranje osebnih podatkov. V njem so navedeni vsi podatki, ki jih TunnelBear zbira od svojih uporabnikov in so iskreni glede delov, ki se uporabljajo v trženjske namene. Kategorično navaja, da VPN ne beleži nobenih informacij o navadah brskanja uporabnikov ali IP naslovih.

V drugem razdelku so navedena osnovna pravila za to, kar TunnelBear počne z informacijami, ki jih zbira. Obljublja, da bo osebne podatke razkril le tretjim osebam, ki zagotavljajo infrastrukturo samemu TunnelBearu, ali vsem, ki bodo podjetju vročili veljavni sodni poziv.

Pravilnik o zasebnosti dosega vse prave opombe, vendar glede na to, koliko VPN-jev je bilo ujetih v zadnjem času, ko sledimo svojim uporabnikom, smo sprejeli odnos zaupanja ali preverjanja. Na srečo nismo našli nobenega incidenta, da bi TunnelBear ujel s šapami v satju. Dvakrat ga je že revidirala tudi tretja oseba, brez namigovanja o senčnih praksah podatkov.

Zaskrbljenost glede McAfeeja

Številni dolgoletni oboževalci TunnelBear, ki jim je bilo všeč, da ni bral podatkov o brskanju, so bili zaskrbljeni, ko jih je McAfee kupil leta 2018. Povedano povedano, McAfee nima zvezdnega ugleda za zaščito zasebnosti uporabnikov.

Čeprav je to definitivno razlog, da bodite pozorni na TunnelBear, se zdi, da še ni dokazov, da bi ga morali opustiti zaradi zasebnosti. Podjetje še vedno ima sedež v Kanadi, ki ima precej bolj napreden odnos do zasebnosti podatkov kot ZDA. Lahko preberete naš članek o najboljšem shrambi v oblaku za Kanado in izvedete več.

Za enkrat se zdi, da so podatki, za katere pravi, da beleži, resnično edini podatki, ki jih zabeleži. Pozdravljamo dejstvo, da TunnelBear zasluži le z naročninami, ne oglasov, in odvzamemo le nekaj točk, ker ni mogoče voditi korporativnega VPN-ja s popolnoma popolno zasebnostjo.

Zmogljivost pretakanja

Tukaj TunnelBear zadene telesni udarec. Večje storitve pretakanja enakomerno blokirajo TunnelBear, vključno z Netflix, Hulu, Amazon Prime Video in BBC iPlayer. Z TunnelBearom se je mogoče potegovati, dokler se ne bo uspel prebiti na Netflix, toda s toliko drugimi VPN-ji, ki to storijo takoj izpod netopirja, ni razloga, da bi šel skozi težave.

TunnelBear-Amazon-Prime blokiran

Lokacije strežnika

Težko je natančno povedati, koliko strežnikov dostopa do TunnelBear-a. Vsaka država ima eno vozlišče, ki predstavlja celoten narod, ne da bi pojasnili, koliko strežnikov predstavlja vozlišče ali kje v državi, v kateri se nahajajo. Na zemljevidu je vozlišče Združenih držav videti, da je nekje v Kansasu, vendar nismo mogli povedati, ali to pozicioniranje pomeni kaj.

TunnelBear-North-American-vozlišča

TunnelBear ponuja strežnike v 23 državah. Pet jih je v Aziji (čeprav ni Rusija ali Kitajska), trije so v Severni Ameriki, dve v Oceaniji in nadaljnjih 12 v Zahodni Evropi. TunnelBear ima v Afriki nič strežnikov, le enega v Južni Ameriki (Brazilija), enega v vzhodni Evropi (Romunija) in nobenega v jugovzhodni Aziji ali na Bližnjem vzhodu.

TunnelBear-zahodno-evropska vozlišča

Dva strežniška grozda na premalo lokacijah ohranjata TunnelBear tik nad vodo v tej kategoriji. Raje bi videli več geografske raznolikosti in več jasnosti v vsaki državi. Če vam je pomembno omrežje, si oglejte naš pregled HideMyAss.

Storitev za stranke

Podpora strankam v podjetju TunnelBear je nenavadno precej tematska. Do strani za pomoč lahko dostopate z namiznega VPN-ja. Sestavljen je iz iskalne vrstice, ki se poveže z vsakim članom v zbirki znanja, in šestih gumbov, ki te članke razdelijo na kategorije. Je vizualno prijeten, lahko berljiv in usmiljeno brez prodaje.

TunnelBear-Baza znanja

Edini način, da stopiš v stik s podporo v živo, je, da preko gumba “pišite nam” pošlješ e-poštno vozovnico. Sistem vozovnic je enostaven za uporabo, podpora pa vam običajno pošlje e-pošto v približno 24 urah. Naše preizkusno vprašanje je trajalo malo dlje, toda temeljitost odgovora “medvedka podpore” nas je razveselila za čas, ki je bil potreben, da smo ga pravilno razumeli.

TunnelBear-oddaj-vozovnico

TunnelBear nima foruma ali telefonske linije za tehnično podporo. V paketu Neomejeno piše, da ponuja vrhunsko storitev za stranke, vendar ni jasno, kaj to pomeni, ne da bi potisnili e-poštne vozovnice na sprednji del vrstice. Storitve za stranke TunnelBear ocenjujemo visoko zaradi njegove temeljitosti, prijaznosti in oblikovanja, manj pa zaradi pomanjkanja možnosti.

Razsodba

Ne želimo prodajati TunnelBear na kratko, tako da ga imenujemo “čudovit”. Vsi smo, da se VPN osredotočajo manj na taktiko strahu. Estetika TunnelBear in racionaliziran uporabniški vmesnik sta naravno izhodišče za VPN. Še več, v varnostnem oklepu skorajda ni nobenega, kar se tiče varnosti, in zdi se, da vadi tisto, kar pridiga, tako da ne beleži in ne prodaja podatkov uporabnikov..

Zaradi vsega tega želimo, da ga priporočamo bolj močno, vendar TunnelBear preveč vleče navzdol. Poleg tega, da ne morejo dostopati do storitev pretakanja, se morajo uporabniki spopadati z omejenimi možnostmi storitev za stranke in neskladnimi hitrostmi. Želeli bi si, da bi bilo več pasovne širine v prostem sloju in veliko bolj raznolik razpon lokacij strežnikov.

Vse našteto je, da rezultati letnih revizij kažejo, da bo podjetje redno izboljševalo svoj izdelek, zato se veselimo, da bo TunnelBear postal VPN, ki ga bomo spremljali v prihodnjih letih..  

Hvala, ker ste prebrali naš pregled TunnelBear VPN. Če ste imeli izkušnjo uporabe TunnelBear, za katero menite, da bi morali vedeti, nam to sporočite v spodnjih komentarjih.

Pogosta vprašanja o TunnelBearu

 • Za kaj je TunnelBear?

  TunnelBear je zasebno omrežje VPN ali navidezno zasebno omrežje. VPN-ji omogočajo brskanje po internetu s povezavo drugega strežnika in ne lastne. Tako boste dobili več zasebnosti, saj tega, kar počnete na spletu, ni mogoče neposredno slediti vam.

 • Ali je TunnelBear varen?

  TunnelBear ne kaže nobenih puščanj na testih. Nekaj ​​skrbi matične družbe McAfee, ki se vmešava v svojo politiko brez beleženja, vendar še ni dokazov. TunnelBear ima sedež v Kanadi, ki ima bolj progresivno naravnanost zasebnosti podatkov kot ZDA.

 • Ali TunnelBear deluje z Netflixom?

  Na žalost TunnelBear blokirajo vse glavne storitve pretakanja, vključno z Netflix, Hulu, Amazon Prime Video in BBC iPlayer.

 • Ali TunnelBear dovoljuje hudourništvo?

  Da. Hitrosti prenosa pa so morda počasne.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me