Pregled Mullvada – posodobljeno 2020

Pregled Mullvada

Mullvad je zanimiva storitev, ki ima visok standard zasebnosti, je precej hitra in vas v večino časa potegne v Netflix. Edinstven je tudi po tem, da kot plačilo sprejema trde gotovine. Preberite vse o tej čudni storitvi v našem celotnem pregledu Mullvad.


najboljši VPN-pregledi

O Mullvadu je nekaj nenavadno koristnega. Poenostavi moteč in zasebnost prijazen postopek prijave skoraj vseh drugih VPN-jev in je še vedno dostopen. Zaslužil si je celo v našem najboljšem vodiču za VPN zaradi svoje jasne naravnanosti do zasebnosti in brez neumnosti.

V tem pregledu Mullvada bomo govorili o prednostih in slabostih, ki smo jih imeli pri testiranju. Pred izrekom razsodbe bomo razpravljali o funkcijah, cenah, prijaznosti do uporabnika, hitrosti, varnosti, zasebnosti, pretakanju, lokacijah strežnika in storitvi strank..

Mullvad je impresiven VPN. Za poceni vas bo ohranil zasebne in varne in to storite s hitro hitrostjo. Težave, kot so pomanjkanje funkcij in povprečen dostop do pretočnih platform, vas bodo morda ponovno premislile..

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Mullvad

Lastnosti

Mullvad je neizprosen, ko gre za lastnosti. Če zanemarimo tisto, kar se nam zdi bistveno za VPN, Mullvad nima nič zanimivega. Če iščete nenavadne funkcije, priporočamo, da si ogledate naš pregled Windscribe.

Kar zadeva bistvene lastnosti, Mullvad vključuje ključ za ubijanje, ki ga ni mogoče onemogočiti. Vsakič, ko boste povezani z VPN in ne uspe, bo Mullvad blokiral vašo internetno povezavo in tako zagotovil, da informacije ne bodo zdrsnile skozi razpoke. Ko prekinete povezavo z omrežjem VPN, killswitch nima nobenega namena.

Ob tem pa Mullvad vrti svoj ubijalec. V nastavitvah lahko poveste VPN, da blokira internetni promet, razen če niste povezani z njim. Če to storite, pomeni, da če se VPN prekine, bo vaš internetni promet blokiran. Podobno je z ubijalsko čarovnico, vendar bolj varno.

mullvad-review-killswitch

V prihodnosti bo Mullvad ponudil več v smislu funkcij. Bil je zgodnji sprejemalec OpenVPN, ki je neurje pometel industrijo VPN, in je gledal na WireGuard. Novi protokol VPN v aplikaciji ni na voljo, vendar ga lahko nastavite ročno z eno od konfiguracijskih datotek Mullvada.

Pregled funkcij Mullvad

Mullvad logotipwww.mullvad.net

568 dolarjev mesečno

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, gotovina, bančni trasnfer

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
288 strežnikov v 38 državah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Na voljo prek konfiguracijskih datotek

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, WireGuard

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Kljub redkim dejanskim lastnostim je Mullvadova cena ena od njegovih lastnosti. Njegov sistem je tako preprost, da je nov. V primerjavi s ponudniki kupčkov, kot je zasebni dostop do interneta (preberite naš pregled PIA), boste prihranili denar mesečno, vendar brez dolgoročnih pogodb vrednost Mullvada sčasoma upada.

Obstaja le ena možnost: iz meseca v mesec. Plačate lahko toliko ali toliko časa, kolikor želite, in Mullvad ne bo obnovil naročnine, ko vam zmanjka – razen če niste plačali s PayPalom. Namesto da se naročite na storitev, kupujete oddano količino časa z njo.

V zgornjo tabelo smo dali trenutni tečaj v ameriških dolarjih in evrih. Mullvad zaračuna 5 evrov, tako da bo tisto, kar boste plačali, odvisno od menjalnega tečaja v času odjave.

Kar se tiče mesečnih stopenj, je Mullvad neprekosljiv. PIA je za 2 dolarja dražja, čeprav je ena najcenejših možnosti na trgu. Ponudniki, kot sta Astrill in Hide.me, ki mesečno zaračunavajo 15 do 20 USD, so v primerjavi z Mullvadom videti kot šala (preberite naš pregled Astrill in pregled Hide.me).

Vendar obstaja težava pri nakupu dolgoročnih. Ne ponuja večletnih popustov, kar večino časa ne škodi. Na primer, letni načrt CyberGhosta je enak ceni kot Mullvadov (preberite naš pregled CyberGhost). Glede na to se njegova vrednost zmanjšuje v primerjavi z NordVPN in PureVPN, ki ponujata tri leta ali več (preberite naš pregled NordVPN in pregled PureVPN).

Čeprav številke ne lažejo, je realnost, da Mullvad ni slab, čeprav se nameravate naročiti več kot eno leto. Dejstvo, da vam ni treba plačati 100 USD ali več in še vedno prejemate nizko mesečno stopnjo, je velik plus in glavni razlog, da priporočamo Mullvad nad NordVPN in PureVPN, ko gre za cene.

Najbolj nenavaden vidik Mullvada ni njegov pristop k naročninskim storitvam, temveč sprejemanje hladnih in trdih gotovin. Na voljo so običajne možnosti plačila, vključno s kreditnimi karticami, PayPalom in bitcoinom, lahko pa plačujete tudi z bančno banko ali gotovino. Mullvadu lahko pošljete poljubno količino denarja v kateri koli valuti s številko računa in ta bo dobropisala vaš račun.

mullvad-pregled-gotovinsko plačilo

Zaradi plačilnega sistema Mullvad se denarna plačila ne izplačajo. Kljub temu je na voljo triurna preizkusna različica, ki jo lahko vsakdo prenaša in igra, da dobi občutek, kako deluje. Kot bomo videli v naslednjem razdelku, Mullvadu ni treba sporočiti e-pošte, zato je enostavno začeti.

Za druge načine plačila lahko dobite vračilo v roku do 30 dni s podporno linijo Mullvad.

Enostavnost uporabe

Prijava v Mullvad je lažja kot pri večini VPN-jev, ker vam ni treba narediti računa. Namesto da navedete svoj e-poštni naslov, način plačila in geslo, morate samo klikniti »zaslužiti račun« na domači strani. Mullvad bo ustvaril kodo računa za vas, ki je dobra za triurno preizkusno različico, in jo boste uporabili za prijavo v aplikacijo.

mullvad-pregled-prijava

Ta metoda overjanja je podobna metodi ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN). Za razliko od večine storitev VPN, za katere se morate prijaviti ob vsakem ponovnem zagonu naprave, je Mullvad vedno aktiven. Ko boste z aplikacijo potrdili račun, ga lahko prosto uporabljate.

Zanimivo pri sistemu Mullvad je, da je enostaven za uporabo in zaseben. Nikoli se vam ni treba prijaviti za račun ali razkriti osebnih podatkov, vendar je aplikacija moderna in intuitivna. V nasprotju z AirVPN, ki ima podoben sistem cen, a precej slabša uporaba, Mullvad izgleda odlično (preberite naš AirVPN pregled).

Ko bo namestitev končana, vas bo Mullvad samodejno povezal z lokacijo v Stockholmu. To ni bila priporočena lokacija glede na to, kje smo, VPN pa je vedno privzet za Švedsko. Verjetno ima to nekaj veze s tem, da je Mullvad tam s sedežem.

mullvad-vmesnik za pregled

Svojo lokacijo lahko izberete s klikom na gumb nad gumbom »zaščiti mojo povezavo«. Lokacije so razčlenjene po državi in ​​mestu v spustnih menijih, ne da bi filtrirali ali iskali želenega. Nekatera mesta imajo tudi več lokacij znotraj njih, kar lahko napolni majhen vmesnik.

Za vašo lokacijo ne obstaja sistem priporočil za najhitrejši strežnik, kar pomeni, da boste morali najti najboljšo hitrost. To ne bi bilo tako veliko sitnost, če ne bi bil majhen vmesnik Mullvada. Do aplikacije lahko dostopate samo prek pladnja in tako kot druge aplikacije pladnja izgine, če kliknete stran.

izbira strežnika za pregledovanje mullvad

Po izbiri strežnika vas bo Mullvad vrnil nazaj na glavni zaslon v aplikaciji in pokazal piko, kamor vaš novi IP naslov kaže na.

Do menija z nastavitvami dostopate s klikom na ikono zobnika v zgornjem desnem kotu. Mullvad se tam ne bi veliko prepiral, kar ni presenetljivo glede na njegov majhen seznam funkcij. Lahko kupite več dobroimetja za račun, konfigurirate nastavitve zagona in vklopite killswitch.

mullvad-pregled-nastavitve-meni

Čeprav obstajajo možnosti, kot so nastavitve za zagon, jih ni mogoče natančno nastaviti. Izberete lahko le, ali se Mullvad poveže s strežnikom, ko se naloži, ne s katerim strežnikom se poveže. Če iščete več prilagoditve, preberite naš pregled TorGuard.

Hitrost

Mullvad je naš seznam najhitrejših ponudnikov VPN zgrešil za eno mesto. Izbrali smo pet ponudnikov in njegova utežena hitrost prenosa je bila za 1 megabit na sekundo počasnejša od našega petega izbora. Kljub temu, kako blizu so, lahko to pripišemo različicam hitrosti omrežja, zato je Mullvad odlična izbira za hitro usmerjene uporabnike. Naše testiranje za ta pregled tudi to potrjuje.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis)8146.1511.4
Sveti Louis23158.3210.36
London108131,758.1
Amsterdam146144.344.35
Južna Afrika26291,173.05
Tokio172129,756.42

Kot lahko vidite na zgornjem grafikonu, je Mullvad na skoraj vseh lokacijah uspešno nastopal. Preizkušanje strežnika, ki je le nekaj milj oddaljen od naše lokacije, je povečalo hitrost prenosa, kar kaže na nekaj zmanjšanja ponudnika internetnih storitev. Najbolj uspešna lokacija, Južna Afrika, je bila še vedno blizu 100 Mbps.

Pomembna je tudi zamuda. Mullvad je zasedel četrto mesto našega najboljšega VPN-ja za vodnik po igrah. Čeprav bi le temeljil na zakasnjenem času, bi lahko uporabil katerega koli mesta. Spet, sodeč po Južni Afriki, Mullvad nikoli ni šel več kot 300 milisekund.

Pomembno pri rezultatih testiranja Mullvada ni samo to, da so hitri, ampak da so dosledni. Ponudniki, kot je IPVanish, na nekaterih lokacijah delujejo dobro, na drugih pa slabo (preberite naš pregled IPVanish). Preizkusili smo veliko strežnikov v omrežju Mullvad, medtem ko smo revidirali naše preglede in več vodičev, kjer si je zaslužil mesto, in vedno smo dosegli impresivne rezultate.

Varnost

Varnost Mullvada je preprosta. Vaša povezava je zavarovana z 256-bitnim AES-om in OpenVPN, kar je zlati standard varnosti VPN. Izberete lahko transportni protokol, ki ga uporablja OpenVPN – UDP ali TCP -, ne pa tudi protokola VPN. Kot lahko vidite pri razčlenitvi protokola VPN, je treba OpenVPN uporabljati v večini primerov, vendar obstajajo razlogi za uporabo drugačnega protokola.

Kar zadeva varnostne funkcije, ima Mullvad v aplikacijo spečen killswitch. Med povezavo bo vaš internet prekinjen, če VPN ne uspe, in ga ne boste mogli izklopiti. Obstaja nastavitev, ki naroča Mullvadu, naj blokira internetni promet, razen če je priključen VPN, kar je nekoliko drugače.

Izvedli smo vrsto testov za uhajanje DNS, pa tudi teste za puščanje WebRTC in IP in Mullvad je prišel čisto s minimalnimi preusmeritvami DNS. O varnosti se ne da veliko reči, a to ni slabo. Mullvad spoštuje vse, kar želimo od varnosti VPN, kar je v naši knjigi zmaga.

Zasebnost

Zasebnost ne skrbi, ko gre za Mullvad. Namesto da bi se ukvarjal s tem, katere podatke bi lahko posneli, se temu izogne. Če plačate z gotovino, Mullvad ne ve ničesar o vas. Ne potrebuje e-poštnega naslova, imena ali naslova. V svetu VPN-jev, ki trdijo, da ste postali nevidni, je Mullvad eden redkih, ki to dejansko počne in časti mol, ki ga je poimenoval.

Ne more vas prepoznati po številu računa. Na spletnem mestu ni niti piškotka, ki shrani vaš IP naslov med brskanjem po njem. Kot je dejal Mullvad, ima „Mullvad 555.541 oštevilčenih računov. Te račune bi lahko ustvarilo 555.541 edinstvenih ljudi ali ena oseba 555.541 krat. ” Skratka, ne more se vedeti kdo ste.

To smo tudi potrdili. Z istim strojem smo lahko brez težav ustvarili toliko številk računov, kot smo jih želeli. Z brezplačnim preizkusom je to mogoče zlorabiti, vendar Mullvad še ni spremenil svoje politike. V svetu, kjer le malo spletnih storitev skrbi za vašo zasebnost, predlagamo, da upoštevate prizanesljiva pravila podjetja Mullvad.

Čeprav je jasno, da je Mullvad zaskrbljen zaradi zasebnosti, smo to potrdili s politiko zasebnosti. Poleg tega, da je jasno, da nobenih podatkov o vas ni zabeleženih, storitev ponuja posebne primere, kako obdeluje vsako vrsto plačila. Če preberete pravilnik o zasebnosti, boste vedeli, da ste varni z uporabo VPN in tudi pri izbiri določenega načina plačila.

Kar se spremlja in beleži, Mullvad beleži skupno število sočasnih povezav, obremenitev CPE-ja na jedro in skupno pasovno širino, uporabljeno na strežniku. Številka vašega računa se spremlja, da ne presežete petih omejitev istočasne povezave, vendar tudi tega ne morete povezati z vami.

Številka vašega računa je vezana na vaš način plačila, vendar je mogoče prepoznati podatke. Na primer, plačila s kreditnimi karticami vsebujejo številko računa, znesek plačila, valuto, časovni žig in ID traku – edinstven žeton za obdelavo plačil s storitvijo Stripe – in to je to. Edini skiciran način plačila je PayPal, saj mora Mullvad shraniti vaš e-poštni naslov za samodejno obnovo.

Zmogljivost pretakanja

Predstava za pretakanje je mešana vreča. Mullvad bi lahko bil vključitev v naš najboljši vodnik za VPN za Netflix, enostavno dostopate do platforme s hitro hitrostjo, vendar je to slabo mnenje o najboljšem VPN-ju za pretakanje. Med testiranjem so ga blokirali BBC iPlayer, Hulu in Amazon Prime Video.

Netflix je velik, zato če poskušate premagati prepoved VPN Netflix, je Mullvad odlična možnost. Za druge platforme pa je najbolje, da se obrnete na drugega ponudnika.

Lokacije strežnika

Mullvad ima 288 strežnikov v 38 državah, kar je spodobno, vendar nikjer blizu širjenja, recimo, HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss). Večina strežnikov je v ZDA in na Švedskem, z drugimi lokacijami v Aziji in Evropi. Obstajajo tudi možnosti v Braziliji in Južni Afriki.

Na splošno ima Mullvad pokrite običajne osumljence, kar je za večino ljudi v redu. Če pa ste pogost popotnik ali želite dostopati do eksotičnih lokacij, Mullvad ne bo prišel tja.

Storitev za stranke

Mullvad ponuja vodnike in razdelek s pogostimi vprašanji, kar je večina podpore. Vodniki so temeljiti, vključujejo posnetke zaslona, ​​navodila po korakih in celo imenik. Od namestitve aplikacije v operacijskem sistemu Windows do konfiguracije posredovanja in delitve predorov pristanišč ima Mullvad vse, kar je zajeto v njegovih vodnikih..

vodniki za pregledovanje mullvad

Vodniki v marsičem nadomeščajo pomanjkanje funkcij v Mullvadovem vmesniku. Na primer, ni preprostega načina konfiguriranja razdeljenega tuneliranja, vendar vam bo Mullvadov vodič pokazal, kako ga lahko nastavite ročno.

Pogosta vprašanja so dobra, vendar je bolje za pojasnila kot za odpravljanje težav. Mullvad pokriva teme, na primer, kako vedeti, ali je vaše plačilo obdelano in koliko računov za istočasno povezavo.

Za neposredno podporo Mullvad ponuja e-pošto, kar je v redu, če je počasno. Med testiranjem je trajalo nekaj manj kot en dan, da se vrnemo na našo prošnjo za podporo. Kljub temu je predstavnik lahko odgovoril na naše vprašanje o številu sočasnih povezav.

Razsodba

Mullvad je hiter in poceni ponudnik VPN, ki se ponaša z zasebnostjo. Nenavaden je v svojem pristopu do naročnin na programsko opremo in je bil inovativen v prostoru VPN že od samega začetka. Čeprav obstajajo težave, ko gre za pretakanje in funkcije, je to zelo prav.

Če želite več komercialno privlačnih funkcij ali vas zanima pretok brez Netflix-a, Mullvad morda ne bo pravi. Za tiste, ki želijo te funkcije, priporočamo, da si ogledajo druge ocene VPN.

Kaj menite o Mullvadu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map