Pregled kriptovalute – Posodobljeno 2020

kriptovaluta Pregled

Cryptostorm je VPN, ki je namenjen hardcore tehnikom ali ljudem, ki so pripravljeni postati tak, da zaščitijo svojo zasebnost. Brez dvoma je eden najbolj prijaznih uporabnikov neprijaznih VPN-jev, ki smo jih pregledali, vendar je njegova varnost odlična in cena prava. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled kriptovalute.


najboljši VPN-pregledi

Cryptostorm se nahaja med dobrimi in slabimi VPN-ji in si prisluži oceno “čisto v redu.” Prihaja iz Vancouvra v Kanadi, vendar ima korenine na Islandiji in je zavezana, da je najvarnejša v svojem razredu. Kriptovaluta, namenjena zasebnosti in varnosti, se na prvi pogled zdi nekoliko zastrašujoča, vendar ima virtualno zasebno omrežje svoje dobre strani.

Prav za ljudi, ki dajejo malo vrednosti lepim vmesnikom, uporabniški izkušnji in podpori strankam. Na koncu uporabite VPN za zagotovitev lastne zaščite in varnosti podatkov, kar je tisto, kar dobite s tem VPN, nič več in nič manj. Več novih uporabnikov pa bo morda želelo preveriti naš izbor najboljših ponudnikov VPN.

V tem pregledu kriptovalute bomo govorili o svojih izkušnjah po obsežnem testiranju (in kritiziranju) tega nekonvencionalnega VPN-ja. Preden razsodimo, bomo razpravljali o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in storitvi strank..

Namesto kriptovalute

Moči & Slabosti

Lastnosti

Cryptostorm ponuja številne varnostne možnosti za konfiguracijo, razen protokolov VPN, kjer vam omogoča le uporabo OpenVPN. Glede na to lahko izbirate med transportnimi protokoli, konfigurirate primerke ECC in IPv6. O tem bomo več govorili v varnostnem razdelku spodaj.

Poleg izbire pristanišča, ki ga uporabljate, lahko izbirate tudi med lokacijami, na katere se želite povezati, kar je dandanes precej standard. Opremljen je tudi s ključavnico, zaščito pred puščanjem DNS, preprečevanjem puščanja WebRTC in številnimi drugimi funkcijami, pomembnimi za varnost.

Do Netflixa smo lahko dostopali celo z brezplačno različico, a hitrost je bila tako slaba, da je bila nedosegljiva. Če so televizijske oddaje prednostne naloge, si oglejte naš najboljši VPN za izbiro Netflixa.

Po navedbah prodajalca je VPN primeren tudi za hudourništvo, zaradi visokih varnostnih standardov pa bi ga uvrstili med najboljše VPN tudi za hudourništvo. Kot Netflix, pa tudi grozne hitrosti pomenijo, da tega seznama ne bo kmalu pripravil.

Poleg tega ni veliko opomb. Cryptostorm je osredotočen na zagotavljanje vaše povezave in po naših izkušnjah ne veliko drugega. Če želite zvonce, to ni ponudnik za vas.

Cenitev

Cryptostorm uporablja sistem cen na osnovi žetona, kar je nenavadno za VPN. Storitev ni tako poceni kot GooseVPN, kot lahko preberete v našem pregledu GooseVPN, vendar je še vedno smiselna. Če želite bolj zaslužiti svoj denar, si oglejte naš pregled zasebnega dostopa do interneta.

S kriptovalutami kupujete žetone za uporabo njegovega omrežja VPN. V nasprotju s številnimi drugimi ponudniki VPN lahko izbirate med enkratnimi naročili in ponavljajočimi se naročninami.

Ker je skočil na blockchain hype, sprejema tudi bitcoin za vse načrte. Pravzaprav lahko plačujete samo s PayPalom ali kripto valutami. Zaradi kombinacije s sistemom cen na žetonu je kriptovaluta ena redkih zares anonimnih VPN-jev na trgu.

Tokeni tudi ne potečejo. Izčrpajo se šele, ko jih začnete uporabljati. Če ste kupili žeton in porabili manj kot 50 odstotkov, ga lahko dobite nazaj. Na primer, če kupite mesečni žeton in ga uporabljate le teden dni, se lahko obrnete na podporo in jih zahtevate za celotno povračilo.

Načrti se razlikujejo samo po trajanju. Kot pri večini ponudnikov VPN je tudi najdaljša naročnina najcenejša. Omejitve pasovne širine ni, vendar so žetoni omejeni na eno napravo, razen na letne in življenjske naročnine, ki omogočajo štiri oziroma šest oz..

Poleg tega kriptovaluta ponuja brezplačen načrt, imenovan cryptofree, ki se od ostalih razlikuje po funkcionalnosti, ne pa pasovni širini. Med uporabo kriptovalute smo opazili veliko počasnejšo hitrost kot plačljive možnosti, kot boste videli pri naših hitrostnih testih.

Druga pomanjkljivost brezplačne različice je, da ne omogoča izbire strežnika, s katerim se želite povezati.

Cenovno, tukaj je vse solidno. Dejstvo, da ne morete plačevati s kreditnimi karticami ali hladnim, trdnim gotovino, kot je Mullvad (preberite naš pregled Mullvad), je nekoliko nadležno; vendar je kriptovaluta z možnostjo nakupa dostopa do celotnega življenja ali plačevanja s svojim tempom videti odlično.

Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe je z eno besedo grozljiva. Spletno mesto ima kombinacije barv, ki žarijo oči in opise, ki jih je težko razumeti, tudi za programskega inženirja.

Cryptostorm-Spletna stran

Za ta pregled smo namestili brezplačno različico. Dobra stvar pri kriptovaluti je, da vam ni treba ustvarjati uporabniškega računa. Pravzaprav je ne morete ustvariti.

Prepričajte se, da namestite kriptovalute z uradnega spletnega mesta. Če v Google vtipkate »download cryptostorm«, boste dobili kar nekaj strani, ki so videti dvomljive, zato se temu izognite. Tu je prava povezava za prenos.

Cryptostorm-Website-Free-Version

Izberite pravilno različico za vaš operacijski sistem. Prenos se bo samodejno začel in odprla se bodo navodila za namestitev vašega OS-a.

Cryptostorm-namestitev spletnega mesta

Ko naložite namestitveno datoteko, jo zaženite in sledite čarovniku za namestitev. Nato zaženite storitev in videli boste naslednje.

Launch-Cryptostorm

Glede na to, ali ste kupili žeton, lahko tukaj izberete med nekaj možnostmi. Če uporabljate brezplačno različico, lahko v osrednjem spustnem meniju izberete “cryptofree”. Nato boste videli, kako se vhodno polje “žeton” samodejno napolni. Po tem kliknite »poveži« in počakajte, da to stori kriptovaluta.

Kriptovaluta povezana

Največja napaka je, da brezplačna različica ne omogoča izbire, s katerim strežnikom se želite povezati. Poleg tega ne pove, s katerim strežnikom ste dejansko povezani, zato ga morate preveriti ročno.

Poleg tega je glavni meni goli. “Update” osveži seznam strežnikov, “options” odpre napredne nastavitve in “exit” zapre aplikacijo.

Če kliknete »možnosti«, boste videli tri podmenije: »zagon«, »povezovanje« in »varnost«.

Pod “zagonom” boste našli nastavitve, povezane z zagonom in ustavljanjem kriptovalute. Tudi jezikovne nastavitve so, čeprav so bizarne. Izbirate lahko le med angleščino in japonščino.

Cryptostorm-settings-zagon

Naslednji podmeni, “povezovanje”, ima možnosti konfiguracije za povezavo s strežniki VPN. Izberete lahko kriptovalute vrat, s katerimi se povezuje, prometni protokol, ki ga uporablja (UDP ali TCP) in nastavitve časovne omejitve.

Cryptostorm-nastavitve-povezovanje

Kot pove že ime, boste v meniju “varnost” našli varnostne nastavitve. ECC, IPv6, WebRTC, preprečevanje puščanja DNS, DNSCrypt in killswitch so na voljo med možnostmi. Če je bilo za vas vse grško, si oglejte naš varnostni vodič VPN.

Cryptostorm-settings-varnost

V glavnem meniju je nekaj stvari, ki so nas ujele v oči. Takoj ko ste povezani s strežnikom, ne morete več dostopati do menija z možnostmi. Za to morate prekiniti povezavo. Poleg tega potrditveno polje »Shrani« ne deluje. Vedno znova smo morali vstopiti v žeton.

Še več, aplikacija zamrzne pri povezovanju in prekinitvi povezave. Iz naših izkušenj je kriptovaluta videti kot koncept manj beta različice, ki jo je še treba dokončati.

Podprte naprave

Cryptostorm zajema Windows, macOS in Linux. Prilagodljiv je tudi z usmerjevalnikom in tudi na mobilni strani ne razočara. Če podpira večino naprav Android in iOS, je videti precej dobro. Kombinira se lahko tudi z mrežo Tor.

Število sočasnih povezav, ki jih lahko vzpostavite, je odvisno od načrta, ki ga kupite.

Naprava za podporo kriptovalutam

Tu je seznam povezav, ki jih dobite z vsakim načrtom:

 • En teden: ena povezava
 • En mesec: ena povezava
 • Tri mesece: dve povezavi
 • Šest mesecev: tri povezave
 • Eno leto: štiri povezave
 • Dve leti: pet povezav
 • Življenjska doba: šest povezav

Ker to lahko postane nekoliko zmedeno, ne bomo dodali kriptovalute na naš seznam najboljših VPN-jev za več naprav ali, zahvaljujoč vmesniku, niti najboljšemu VPN-ju za Linux, bodisi.

Lokacije strežnika

Cryptostorm ima 28 strežnikov, ki pokrivajo približno isto območje kot TunnelBear (preberite naš TunnelBear Review). Največ jih je v Evropi (14) in Severni Ameriki (14), kar ne preseneča, saj gre za kanadski ponudnik VPN s koreninami na Islandiji.

Služba VPN ni upoštevala Rusije, Ukrajine in številnih držav članic EU. 13 držav – dva strežnika sta v Nemčiji – morda zveni veliko, v Evropi pa je 47 držav, tako da je bolj kot delček.

Edine države, kjer lahko izbirate med mesti, so Nemčija (dve), Kanada (dve) in ZDA (14). V Južni Ameriki, Afriki ali Oceaniji ni niti enega strežnika. Azija je tudi manj kot neustrezno pokrita z osamljenim strežnikom v Hong Kongu. CyberGhost in njegovi 1.300+ strežniki naredijo kriptovalute videti slabo (preberite naš pregled CyberGhost).

Hitrost

Izvedli smo hitrostne teste iz Nemčije s pomočjo speedtest.net in speedof.me. Tu so rezultati.

Država: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nemčija (nezaščitena)3324.515.88
Francija na Cryptofree13410,480,79
Francija543,594,55
Hong Kong2330,220,53
Dallas, Združene države Amerike2103.156.96
Vancouver, Kanada1484.324.67
Finska822,384.67

Vsako lokacijo smo testirali v petih vožnjah in povprečno izmerili vrednosti. Zanimivo je, da se hitrost prenosa in prenosa zelo razlikuje od teka do teka. Zato smo se odločili predstaviti speedof.me, ki je prinesel enake rezultate.

Na primer za strežnik v Franciji smo lahko določili vrednosti v razponu od 3,44 Mbps do 9,61 Mbps. Takšna nihanja so prizadela tudi Hong Kong, Dallas in Vancouver.

Zamude so še vedno v razumnih mejah, dokler ne spremenite celin. V Nemčiji so bili odzivni časi evropskih strežnikov spodobni, zato lahko za igranje iger uporabite kriptovalute. Ne bo pa naš najboljši VPN za seznam iger.

Hitrosti prenosa in nalaganja so, odkrito povedano, slabe. Celo povezovanje s sosednjo državo, kot je Francija, je znižalo našo stopnjo za 80 odstotkov. Presenečeni smo ugotovili, da ima povezava do Kanade večje hitrosti prenašanja in nalaganja kot strežniki v Franciji in na Finskem, zato tudi ni najboljši VPN za pretakanje.

Hitrosti kriptovalute so preprosto slabe. Zakasnitveni čas je edini unovčljivi dejavnik. V nasprotnem primeru si brez večjih izboljšav ne bi prislužil mesta med najhitrejšimi ponudniki VPN.

Varnost & Zasebnost

Cryptostorm ima veliko varnost in zasebnost. Uporablja OpenVPN in deluje preko TLS / SSL kanala. Kar zadeva šifro, nas VPN prepriča s ChaCha, algoritmom, optimiziranim za mobilne naprave. ChaCha je primerljiv z AES, dejanski standard pri šifriranju, vendar je veliko hitrejši.

Poleg tega kriptovaluta svoje podatke ščiti z ECC, sistemom šifriranja javnih ključev. S takšnim sistemom imate vedno dva ključa: enega zasebnega in enega javnega. To pomeni, da lahko šifrirane podatke dešifrirate le, če imate zasebni ključ. Zasebni ključ uporablja matematične funkcije za dešifriranje.

ECC je eden izmed njih. V bistvu gre za matematični postopek dešifriranja javnih in zasebnih ključev. Druga možnost je RSA. Za primerjavo, če imate 256-bitni ključ ECC, bi za pridobitev enake stopnje varnosti potrebovali 3072-bitni RSA ključ. To ne pomeni, da je ECC bolj varen od RSA, le da deluje bolje.

Cryptostorm vam omogoča, da izberete, če želite uporabiti ECC, in če je tako, kateri šifrirni podpis želite uporabiti. Izberete lahko “secp521r1,” Ed25519 “ali” Ed448. ” To so različne vrste zasebnih ključev (koordinate in podpisi), ki jih lahko izberete.

Kriptovaljo smo podvrgli preskusu uhajanja IP in dobili dobre rezultate. Spletno mesto ni moglo zaznati, da uporabljamo zasebno omrežje, ampak tudi naš pravi IP naslov je bil skrit. Storitev je brez težav opravila tudi preizkuse uhajanja WebRTC in DNS.

kriptovaluta Zasebnost

Navdušen nas je tudi sistem žetona, ki zagotavlja, da se ne shranjujejo nobeni podatki o uporabniku. Če plačujete z bitcoinom ali katero koli drugo kripto valuto, ne bi smeli imeti pomislekov glede zasebnosti. Tokeni se po mnenju ponudnika redno brišejo. Po drugi strani, če izgubite žeton, vam kriptovaluta ne bo mogla pomagati.

Ker vsi, ki kupite žeton prek PayPala, prejmete e-poštno sporočilo z njim, je vprašljivo, kako anonimni ste pravzaprav. E-poštni naslov bi lahko uporabili za povezavo vaše identitete z žetonom in kriptovaluta bi vedela, kaj počnete. V tem primeru bi bil vaš žeton vaš zelo digitalni ID.

Storitev trdi, da ni shranjenih nobenih informacij o strankah, vendar smo skeptični. Ponuja garancijo za vračilo denarja, če je bilo uporabljenih manj kot 50 odstotkov žetona. Če kupite enoletni žeton, bi morali kriptovalute hraniti vaše podatke vsaj šest mesecev, da bi izpolnili njegovo garancijo. To se zdi kontradiktorno.

V primerjavi z drugimi ponudniki VPN, kot sta HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss) ali VPNArea (preberite naš pregled VPNArea), pa se pritožuje na visoki ravni. Na splošno kriptovalute ni mogoče zavajati z vidika varnosti in bi jo lahko uvrstili med najvarnejše zunanje omrežje VPN.

Storitev za stranke

Cryptostorm ponuja podporo po e-pošti in to je to. V živo ni klepeta ali baze znanja, obstaja pa forum, na katerem lahko uporabniki postavljajo vprašanja. Vendar stvari na forumu niso veliko bolj jasne. Obstajata dve kategoriji: „aktivne teme“ in „neodgovorjene teme“.

Cryptostorm-forum-teme

Razdelek FAQ nima nič skupnega s kriptovalutami VPN, ampak se nanaša na sam forum. Med drugim najdete vprašanja, na primer “kako naj objavim objavo?” in druge teme, povezane s forumom. Lahko bi domnevali, da bi nekdo, ki prostovoljno uporablja tako globoko tehnološko zasebno VPN – dovolj alternativ – vedel, kako ravnati s forumom.  

Kriptovaluta-FAQ

Podporo za stranke je težko najti. Na spletnem mestu si lahko ogledate naslednje ikone pod »stik«, ki ne pomagajo veliko.

Cryptostorm-kontaktirajte nas

Podprli smo podporo, če moramo pred uporabo preveriti žeton in kakšen je hasher žetona.

Nismo razumeli, kaj je odgovor, vendar moramo poudariti, da je reakcijski čas 30 minut dober. Če rečem, lepo pozdraviti in biti vljuden.

Če povzamemo, smo se pogosto znašli na GitHub-u in poskušali najti odgovor na naše vprašanje, kajti ne glede na to, kaj vam ponuja kriptovaluta, ga težko imenujemo “podpora strankam.”

Razsodba

Ko obiščete spletno stran kriptovalute, se najprej srečujete s plimnim valom jezikov, kot so “temelji na žetone”, “odprtokodni vir”, “nekompromitiran”, “strežniki gole kovine” in “hitro kriči”, kar pomaga razviti določeno skeptičnost do prodajalca.

Slaba zasnova, neobvladljiva spletna stran in kup tehničnih pogojev, s katerimi se običajni človek ne more spoprijeti, vodijo v še večjo skeptičnost.

To nima nobene zveze s tem, da si geek. Nasprotno, to je šibek izgovor, da bi krivdo za napake oblikovalcev krivili. Za mnoge uporabnike je kriptovaluta morda videti kot napol programirana beta različica VPN-ja, ki jo je študent izdelal med delom na projektu.

Tisti, ki kopajo globlje, pa ne bodo razočarani. Kriptovaluta prevladuje na enem področju predvsem: varstvo podatkov in varnost. Storitev je ravno pravšnja za ljudi, ki jim ni vseeno za “brike” okrog svojih VPN-jev, ampak jim predvsem pomembna spletna varnost.

To je majhen del uporabnikov, zato priporočamo, da si preberete druge preglede VPN-ja, da najdete bolj dobro zaokroženo storitev.

Ste že prej uporabljali kriptovalute? Kako vam je bilo všeč? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map