IVPN pregled

IVPN poskuša stvari narediti drugače kot pri drugih ponudnikih in uspeva v čudovitem položaju. Tu je veliko všeč, od hitrosti do preglednosti politike zasebnosti, vendar je cena nekoliko groba. Preberite vse podrobnosti v našem pregledu IVPN.


najboljši VPN-pregledi

Trg VPN – in celotna tehnološka industrija – je svet, v katerem se po uveljavitvi določenih standardov mnogi konkurenti končajo tako, kot iščejo. IVPN pa nam je od monotonije omogočil malce dobrodošlega odmora. 

IVPN v številnih pogledih počne nekoliko drugače. Od politike zasebnosti, ki je postavljena kot pogosto zastavljena vprašanja (FAQ), do ponudbe protokola, ki je še v razvoju, obstaja nekaj nenavad, ki so se nam glede IVPN izkazale. Nekateri so nam všeč, nekateri pa ne.

Čeprav morda ni pripravljen za naš najboljši krog VPN, se zdi, da IVPN veliko obeta. Solidne hitrosti, dobra varnost in odlična podpora strankam so zelo pomembni za IVPN, a samo ceno so dovolj, da marsikoga odpelje. Kar naprej beremo, da vidimo, kaj nam je bilo všeč in kaj mislimo, da še vedno potrebujemo delo. 

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za IVPN

Lastnosti

Med uporabo IVPN smo opazili, da je bila večina postavitev menija z nastavitvami nekonvencionalna. Najosnovnejše lastnosti so bile tam, kjer pričakujete. Na primer, prva stran, ki jo vidite ob odpiranju nastavitev, ima potrditvena polja, ki omogočajo zagon VPN-ja ob zagonu in se samodejno povežete, če to storite. 

IVPN-nastavitve

Naslovnica nastavitev je pravi kraj za te možnosti. Vendar smo takoj opazili, da je na tej strani odsotna ena stvar: stikalo za ubijanje. Ko smo o tem razpravljali, je IVPN dejal, da obstaja stikalo kill, vendar je vgrajeno v požarni zid.

Trdi, da ta metoda ponuja robustnejše stikalo za uničenje, ker požarni zid deluje neodvisno od odjemalca IVPN in se lahko integrira z deli operacijskega sistema naprave. 

To omogoča kombinirano stikalo za požarni zid in prekinitev, da natančneje pregleda promet računalnika in bolj zanesljivo odreže tok podatkov, če gre kaj narobe. 

Čeprav je težko določiti, ali je ta metoda bolj učinkovita kot standardno stikalo za odstranjevanje, to ne spremeni dejstva, da bi bilo lepo videti v menijih namensko nastavitev.. 

Preklopno stikalo je bistvenega pomena za varnost, in če tega v nastavitvah ne omenjate, bi to moralo narediti uporabnike nekoliko neprijetno. Ta konfiguracija pomeni tudi, da boste morali, če uporabljate IVPN, izbrati nastavitev »vedno v požarnem zidu«.

IVPN ponuja ugledno širjenje možnosti naprav. Na voljo je odjemalec za Windows, macOS, Android in iOS ter obsežni priročniki o nastavitvi VPN-ja za Linux. 

Mogoče je tudi nastaviti IVPN, da deluje na usmerjevalnike, da preprosto zaščitite vse naprave v vašem domu. Lahko pa tudi kupite vnaprej konfiguriran usmerjevalnik neposredno od IVPN, ki je rešitev plug-and-play za zaščito vseh vaših naprav.

IVPN-naprave

IVPN Blocker za oglase

Na svoji spletni strani in v odjemalcu IVPN oglašuje tudi funkcijo preprečevanja oglasov in sledenja. Zdi se, da zaviralec oglasov deluje tako kot kateri koli drug. Blokator sledenja samo preusmeri vaš promet prek zasebnega DNS-ja IVPN-a, da zakrije vaš cilj pred ponudnikom internetnih storitev in drugimi potencialnimi spletnimi ponudbami.

V nastavitvah obstaja možnost, da to funkcijo preprečevanja oglasov in sledenja preusmerite tudi na način trdega videza. Pogosta vprašanja o tej funkciji pravijo, da blokira spletna mesta “vodilnih nosilcev nadzornega gospodarstva”, vključno z Googlom in Facebookom. To pomeni, da blokira tudi YouTube in katero koli drugo spletno mesto ali storitev, ki je v lasti Googla ali drugih podobnih megakorpsov.

Čeprav gre za zanimivo idejo, se zdi bolj kot zabava majhen trik kot karkoli drugega. Videti, ali lahko preživite v digitalni dobi brez teh storitev, bi lahko bilo nekaj časa zabavno. Kljub temu pa se boste takim spletnim mestom izognili sami ali jih uporabili, medtem ko boste stisnili zobe in si zaželeli najboljše za spletno zasebnost. 

Več o protokolih in varnosti bomo govorili v namenskem razdelku, vendar pa je zanimivo, da IVPN tudi v tem pogledu nosi nekaj neobičajnih lastnosti.. 

Prvič, uporabnikom omogoča uporabo protokola OpenVPN in konfiguriranje z dodatnimi parametri po meri. To velja samo za tiste, ki vedo, kaj počnejo, ko gre za kodiranje in protokole, vendar je to dobrodošel dodatek za razvijalce in koderje, ki so radovedni vinarji.

IVPN-OpenVPN

Končno, IVPN ponuja tudi protokol po meri z odprtokodnim imenom, imenovan WireGuard. Ta protokol je še vedno v razvoju in tudi sam IVPN uporabnike poziva, naj se jim zaradi varnostnih razlogov izogibajo. 

Pregled funkcij IVPN

IVPN logotipwww.ivpn.net

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
3 dni

Obdobje vračila
7 dni

Količina strežnika po vsem svetu
88 strežnikov na 40 lokacijah v 29 državah

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, WireGuard

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

IVPN ponuja dve ravni storitev, od katerih je vsaka na voljo v mesečnem ali letnem obračunskem ciklu. To je sprememba prejšnjih cen IVPN, kjer je bil en načrt na voljo v mesečnem, četrtletnem in letnem obračunskem ciklu. 

Celo najpomembnejše police, kot je ExpressVPN, so dražje, o čemer si lahko preberete v našem pregledu ExpressVPN.

Četrtletne cene niso več možnosti, namesto tega jih nadomešča standardni načrt, ki ponuja le dve istočasni povezavi. Za tiste, ki so že naročeni, bo IVPN vsake tri mesece še naprej zaračunal 30 USD, toda četrtletna naročnina se novim naročnikom ne ponuja. 

Vsak, ki ima načrt drugače, bo spremenjen v članstvo Pro, s čimer se zgornja omejitev predhodnih petih naprav poveča na sedem. Oba načrta sta večinoma enaka. Nadgradnja na Pro ima več sočasnih povezav, pa tudi posredovanje vrat in funkcionalnost multihop. 

Če želite preizkusiti storitev, IVPN ponuja tridnevno brezplačno preskusno različico. Če želite preskusiti, morate vse svoje plačilne podatke vnesti v obliki kreditne kartice ali PayPal. Bitcoin je sprejet kot plačilni obrazec, vendar tega ne morete uporabiti za brezplačno preskusno različico. 

Po brezplačnem preizkusu se samodejno prijavite v načrt, ki ga izberete. Lahko prekličete in dobite vračilo kadar koli v sedmih dneh. 

Kratek čas preskušanja in zahteva, da vnaprej določite svoj način plačila, bosta IVPN zaenkrat izključena z našega najboljšega seznama brezplačnih storitev VPN. Vendar je lepo, da je potencialnim strankam na voljo, da jih preizkusijo, preden porabijo toliko denarja.

Enostavnost uporabe

Stranka IVPN je vizualno prijetna s čisto belo-modro estetiko. Na domačem zaslonu aplikacije je velik gumb z napisom “poveži se”, ki vas, kot ste verjetno pričakovali, poveže z VPN. 

IVPN-odjemalec

Nad tem so stikalna stikala tako za sledenje kot požarni zid. Oba sta privzeto izklopljena. Vendar pa, kot smo omenili v razdelku »funkcije«, mora biti požarni zid vedno vklopljen z IVPN, ker je v njem vgrajeno stikalo kill.. 

Postavitev in zasnova seznama strežnikov je v nekaterih pogledih nekoliko hit-or-miss. Po eni strani prikazuje čas pinga in ima poleg vsakega strežnika zelen, rumen ali rdeč krog, ki kaže, koliko bremena je trenutno na tem določenem strežniku. Vendar ni iskalne vrstice, ki bi lahko našla določeno lokacijo nekoliko težje, kot mora biti.

IVPN-strežniki

Poleg tega, čeprav je seznam abeceden z imenom države, je naveden z imeni mest, ki lahko skušajo poiskati seznam za neko mesto, ki je kontraintutivno. Na splošno je glavni vmesnik čist in enostaven za uporabo, toda način postavitve strežnikov bi lahko uporabil malo rafiniranja.

Kar zadeva nastavitve, so stvari enako čiste kot na domači strani aplikacije. Nastavitve so razčlenjene na več zavihkov, ki so dobro organizirani in omogočajo enostavno iskanje tega, kar potrebujete.

Hitrost

Med testiranjem hitrosti nam je uspelo doseči nekaj impresivnih hitrosti v omrežju IVPN. Če pogledamo spodnjo tabelo, lahko vidimo, da se je pojavil močan vzorec glede na oddaljenost od strežnika in hitrosti, ki jih lahko pričakujemo.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)1294,775.82
ZDA.1191.025.41
UK9080,634.81
Japonska19366.433.26
Švica13775,823.66
Brazilija14682.024.19

Oddaljenejši strežniki niso imeli le višjih pingov, kar je nemogoče, ampak tudi nižje hitrosti. ZDA, kjer smo bili nameščeni za testiranje, so videli najboljše rezultate. Medtem je Japonska, najbolj oddaljena od nas, zaznala najvišji ping in najnižje vzdržljive hitrosti. 

Kljub temu nam je celo japonski strežnik vrnil približno dve tretjini pasovne širine nazaj, tako da smo po tem strežniku lahko brskali po resničnih težavah. Spletna mesta bi trajala nekaj časa dlje, da se začne nalagati zaradi velike razdalje, ki jo mora prehoditi signal, a na koncu se spletna mesta še vedno hitro naložijo in se počutijo odzivne.

Tudi pretakanje videoposnetkov z visoko ločljivostjo in 60 sličic / sekundo ni bil problem na nobenem od testiranih strežnikov. Čeprav zaradi nekaterih zaostajajočih strežnikov (in sicer na Japonskem) morda še ne bo na našem najhitrejšem seznamu VPN-jev, še vedno ponuja ugledne hitrosti, s katerimi večina uporabnikov ne bi imela težav..

Varnost

Kritizacija varnosti VPN se vedno začne s protokolom in šifriranjem. IVPN ponuja dve izbiri protokola in zaklep v šifriranju. 

Prvi ponudbeni protokol je tisti, ki naj bi IVPN porabil 100 odstotkov časa: OpenVPN, odprtokodni protokol, ki ponuja tako varnost kot učinkovitost. Ta je nastavljen kot privzeti protokol in z dobrim razlogom.

Druga izbira protokola je WireGuard. To je odprtokodni protokol, ki je trenutno v razvoju in je tako mlad, da ga še ni v razčlenitvi protokola VPN, in to zato, ker res ne bi smel biti.

WireGuard je še vedno v razvoju, kot je navedeno na lastni spletni strani. Celo spletno mesto IVPN pravi, da protokol obstaja samo zato, da se ljudje zgodaj pokažejo in vidijo, za kaj gre. Zaenkrat še ne velja, da je varen, vendar ima potencial, ko se poglablja v svoj razvojni cikel.

IVPN zaklene uporabnike v šifriranje AES-256. To je dobra izbira, saj gre za močno šifriranje, ki bo zaščitilo vaše podatke, tudi če jih bo nekako prestregla kaka zlobna tretja oseba.

Zasebnost

Kot pri mnogih drugih vidikih IVPN se tudi politika zasebnosti razlikuje od večine. Medtem ko je večina pravilnikov o zasebnosti napisana v obliki pravnega dokumenta in je težko razbrati natančno, katere informacije se zbirajo in si spreminjajo roke, je IVPN-jeva politika zasebnosti strukturirana skoraj kot Q&A.

Rezultat je zelo enostaven za pregled in preprost za razumevanje pravilnik o zasebnosti, ki dosega velike ocene pri nas. IVPN je zelo pregleden glede zbiranja in uporabe informacij in ima celo stran s poročilom o preglednosti.

Ta stran prikazuje, koliko zahtevkov za informacije je prejelo, koliko teh je bilo veljavnih in koliko je povzročilo, da so bile informacije predane organom. 

V času pisanja štiriletne evidence preglednosti kažejo tri zahteve po informacijah, od katerih je bila le ena veljavna in nobena ni povzročila, da bi bili podatki predani nikomur.

IVPN ne shranjuje dnevnikov prometa, dnevnikov zahtev DNS, časovnih žigov povezav, dnevnikov IP ali drugih informacij v zvezi z uporabo VPN. Edina stvar, ki je potrebna za ustvarjanje računa, je e-poštni naslov, ki je edini podatek o identifikaciji, ki ga morate izročiti (odvisno od načina plačila).

Čeprav IVPN še vedno ni tako uspešen kot nekateri njegovi konkurenti, nam način strukturiranja politike zasebnosti in drugih funkcij spletnega mesta, da so zelo odprti, kako uporablja in zbira informacije, daje veliko zaupanje v zasebnost tega storitev.

Zmogljivost pretakanja

Kljub pomanjkanju puščanja DNS ali IP in močni splošni varnosti nam ni uspelo spodbuditi nobenih geoblokiranih pretočnih storitev. BBC iPlayer nam je povedal, da nismo bili v Veliki Britaniji, tudi ko smo se povezali z britanskim strežnikom. Zdi se, da se IVPN kmalu ne bo pridružil lestvici najboljšega VPN-ja za BBC iPlayer.

Prav tako so Amazon, Netflix in Hulu zaznali naš VPN in nam naročili, naj ga izklopimo, preden se vrnemo po vsebino. Če vas zanima preboj na omejene tuje vsebine, si oglejte naš najboljši VPN za Netflix okrožnico. 

Poleg geoblokirane vsebine je bila izkušnja s pretakanjem solidna zahvaljujoč uspešnosti, ki smo jo videli v razdelku »hitrost«. YouTube in Twitch sta se naložila brez opaznega odlašanja in privzeta plačila v polni HD in celo 60 sličic / s, ko je bila na voljo. Na žalost je ta uspešnost večinoma zapravljena, če storitev ne more dostopati do najbolj zahtevnih spletnih strani za pretakanje. 

Lokacije strežnika

IVPN trenutno razpolaga z 88 strežniki, ki so razporejeni na 40 lokacij v 29 državah (12 lokacij je v različnih mestih ZDA). Čeprav to trenutno ni problem, 88 strežnikov ni zelo veliko omrežje in obstaja potencial za velik priliv novih uporabnikov, da polepšajo stvari.

Iz nekega konteksta največje omrežje, ki smo ga videli doslej, prihaja iz podjetja HideMyAss. Njegovo omrežje se ponaša s skoraj 1000 strežniki na več kot 280 lokacijah. Več o tej razširjeni strežniški mreži si lahko preberete v našem pregledu HideMyAss.

Storitev za stranke

Na svoji spletni strani ima IVPN v spodnjem desnem kotu majhen zeleni mehurček, ki vas povezuje s podporo 24/7 live chat. Nekatere funkcije klepeta v živo na nekaterih spletnih mestih v resnici niso tako, odzivi pa lahko trajajo 15 minut ali pa nikoli ne pridejo. Vendar pa je z IVPN to resnično takojšen klepet v živo brez čakanja.

V živo smo večkrat uporabljali klepet v živo in hitro smo dobili podroben in prijazen odziv, ki je bil vedno natančen in zelo koristen. Povezave so bile pogosto ponujene kot vir, da bi dobili še več informacij.

Obstaja tudi možnost podpore po e-pošti, pa tudi dokaj obsežna baza znanja. Na splošno bo klepet v živo večini ljudi verjetno pomagal in je ena izmed boljših izvedb, ki smo jih videli, ne samo v odzivnem času, temveč tudi na ravni jasnega strokovnega znanja, da ljudje na drugem koncu imajo.

Razsodba

Čeprav je resnično osvežujoče, če vidimo, da se stvari počnejo nekoliko drugače, očitno obstajajo tveganja in koristi za to. IVPN je s svojo politiko zasebnosti, podporo strankam, hitrostjo, varnostjo in celo funkcijami dobro opravil svoje delo.

Vendar pa je še vedno le nekaj stvari, ki jih ohranjajo od veličine. Namreč, zelo visoke cene in nezmožnost zanesljivega dostopa do geoblokiranih vsebin. Čeprav nas zanima, ali bo IVPN v prihodnosti lahko spremenil svoje cene, za zdaj priporočamo iskalcem vrednosti brskanje po celotnem seznamu pregledov VPN.

Če ste imeli izkušnje z IVPN, bi radi slišali, kako se primerja z našo v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me