Pregled IPVanish – posodobljeno 2020

IPVanish pregled

IPVanish je uveljavljen VPN z močno bazo oboževalcev in mešanim ugledom. Med tem zadnjim krogom testiranja nam je bilo to zelo všeč, toda njegova uspešnost glede zasebnosti, pa tudi nekaj drugih nagobčnikov, preprečuje, da bi bil kjer koli blizu prvega mesta. Preberite naš celoten pregled IPVanish o umazanih vrstah.


najboljši VPN-pregledi

IPVanish bi se uvrstil na naš najboljši seznam VPN, če ne bi šlo za politiko zasebnosti, ki se je pred leti na sodišču izkazala za napačno. Za zagon ima dobro paleto funkcij, veliko prilagajanja in velike hitrosti.

V tem pregledu IPVanish bomo podali območja, kjer virtualno zasebno omrežje sveti in kjer primanjkuje. Preden razsodimo, bomo razpravljali o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in storitvi strank..

Na splošno imamo radi IPVanish. Ima odličen odjemalec, ki služi tistim, ki želijo hitro povezavo ali potegnejo svoj VPN. Po vročitvi uporabniških dnevnikov ameriškemu ministrstvu za domovinsko varnost IPVanish ne deluje kot vabljiv; več o tem preberite v spodnjem razdelku »varnost«.

Moči & Slabosti

Nadomestni za IPVanish

Lastnosti

IPVanish ima dobro paleto funkcij, osredotočenih na anonimnost in uporabnost. Ljubitelji IP-kolesarstva najljubši kolesarjenje so prašili, saj ni več možnosti, da bi ga vklopili v uporabniškem vmesniku in na strani za podporo, ki je podrobno opisana, kako to storiti, je prazno.

Vsaj funkcije nismo mogli najti, zato smo se obrnili na podporo. IPVanish nam je povedal, da se naslovi IP vsake toliko časa izklopijo. V preteklosti je odjemalec dovolil, da konfigurirate to nastavitev, jo vklopite ali izklopite in nastavite, kako pogosto želite spremeniti svoj IP.

Še vedno pa je veliko tega všeč. IPVanish vključuje killswitch, ki ga lahko vklopite v meniju »settings«. Killswitch prekine internetno povezavo, če ste kdaj prekinjeni z VPN.

IPVanish ima tudi nastavitve za zagon in samodejno ponovno povezavo, kar pomeni, da vašega IP naslova nikoli ni treba izpostaviti.

Še posebej koristne so nastavitve zagona. IPVanish lahko konfigurirate tako, da se poveže z zadnjim uporabljenim strežnikom, najhitrejšim na voljo ali najhitrejšim v določeni državi.

IPVanish podpira skoraj vsak protokol, ki ga želite. OpenVPN je omogočen izven škatle in lahko ga izberete prek vrat 443 UDP / TCP ali 1194 UDP / TCP. Slednje je privzeto vrata OpenVPN in bi moralo delovati v večini primerov, vendar lahko s 443 uporabite svoj promet kot običajni SSL promet.

IPVanish-protokoli

Če vaš ponudnik internetnih storitev povzroča težave z OpenVPN, lahko svoj promet skrijete. S tem boste preučili globok pregled paketov, če boste pomirili podatke in skrili vrata, ki jih uporabljate.

Zunaj tega IPVanish deluje kot običajni VPN. V meniju »Nastavitve IP« lahko konfigurirate različne strežnike DNS in preverite svoj IP naslov s pomočjo enega od štirih virov IPVanish. Na splošno nič ne manjka, dodali pa bi jih lahko še več.

IPVanish Streaming Netflix, Hulu, BBC iPlayer

IPVanish ne bo kmalu najboljši seznam VPN za Netflix. Na petih strežnikih smo prejeli grozno napako proxyja. Tudi BBC iPlayer je imel težave, zato nismo prepričani v uspešnost pretoka IPVanish.

IPVanish-Proxy-Error

VPN-ji in platforme za pretakanje vedno igrajo igro mačke in miške, zato se lahko zvezde poravnajo za vašo noč prenajedanja.

Pregled funkcij IPVanish

IPVanish Logotipwww.ipvanish.com

Začne se od 649 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
10

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
1000+

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, PPTP, L2TP

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

IPVanish stane približno toliko, kot bi pričakovali. Mesečne cene so približno 12 dolarjev, trimesečni in celoletni načrti pa nudijo rahel popust. Kljub temu pomanjkanje dolgoročnih načrtov pomeni, da boste plačevali več, ne glede na to, kako dolgo se naročite.

Mesečne stopnje so dober v smislu, da so mesečne stopnje na splošno slabo. Pri 12 $ je veliko za začetek VPN-ja, toda IPVanish je nekaj dolarjev cenejši od mesečne tarife NordVPN (preberite naš pregled NordVPN in naš NordVPN proti IPVanish del).

Medtem ko ima večina VPN-jev polletno možnost, ima IPVanish trimesečni načrt. To je nenavadna izbira in ne boste prihranili veliko denarja. Če storitev plačate vnaprej, boste prihranili 3 USD. Menimo, da bi šestmesečni načrt okoli 50 dolarjev deloval bolje.

Letne obrestne mere so najboljše, vsaj v primerjavi s preostalimi ponudbami IPVanish-a. Letna naročnina na NordVPN vam bo privoščila približno 10 USD več, letna naročnina na CyberGhost pa je polovica stroškov (preberite naš pregled CyberGhost).

V postavi so težave. IPVanish ne ponuja brezplačnega načrta, brezplačnega preizkusnega programa ali dolgoročne naročnine. Prosti načrti so vsekakor slabi, razen če prenesete Windscribe (preberite naš pregled Windscribe), zato se zaradi tega ne vznemirjamo. Ostala dva žara.

Brezplačna preizkusna različica sega daleč in čeprav IPVanish ponuja sedemdnevno garancijo za vračilo denarja, morate denar še vedno predati. Prav tako dolgoročni uporabniki dobijo premajhno ceno, ne da bi lahko kupili dvoletni ali triletni načrt.

Večletni načrti so koristni za podjetje in uporabnika. IPVanish lahko vzpostavi zvestobo svoji storitvi, medtem ko tisti, ki se držijo, dobijo boljše mesečne cene. Letnim naročnikom je ugoden popust nad mesečnimi, vendar menimo, da bi IPVanish lahko dal večjo vrednost za daljše trajanje.

Na žalost IPVanish ne podpira plačila s kriptovalutami, zato boste morali razkriti svojo identiteto, če želite preveriti.

IPVanish ponudba za črni petek

Upoštevajte, da se bodo v novembru 2019 vse zgornje cene znižale na polovico ali celo več, kar pomeni, da lahko dobite precej ugodno ponudbo. Ko pa se izteče vaš termin, boste plačevali redne cene. Če vas zanima, uporabite kodo kupona „CYBERDEAL19“.

Enostavnost uporabe

IPVanish spada v kategorijo “komercialnih” zasebnih omrežij, zato je enostaven za uporabo. Postopek prijave je neboleč. Ustvarili boste račun z e-poštnim imenom in geslom – nobenih drugih informacij ni potrebno – IPVanish bo samodejno zaznal, v katerem operacijskem sistemu ste vključeni, in priporočil namestitvenega programa. Skupna prijava ne traja več kot nekaj minut.

Ko odprete odjemalca, začnete na zavihku »hitro povezovanje«. Izberete lahko državo in mesto ter se povežete brez brskanja po seznamu strežnikov. IPVanish vam prikazuje tudi podatke o vaši povezavi, vključno s protokolom, ki ga uporabljate, hitrostjo podatkov in hitrostnim grafikonom.

IPVanish-Quick-Connect

Za celoten seznam strežnikov boste morali uporabiti zavihek »seznam strežnikov«. Lahko brskate po možnostih ali uporabite zemljevid, da pridete do območja, s katerim se želite povezati. Filtrirate lahko tudi po državi in ​​zakasnitvi. IPVanish pa nima celotnega seznama strežnikov. Recimo Amsterdam ima skoraj 100 strežnikov, vendar se lahko odločite le za povezavo z Amsterdamom kot celoto.

IPVanish-Server-List

Kar zadeva enostavnost uporabe, bi to lahko bilo dobro, še posebej, če niste seznanjeni z VPN-ji ali ne želite, da bi se med povezovanjem hrepeneli. Kartica »Hitra povezava« sicer dobro pokriva območje, zato bi bil bolj izčrpen seznam strežnikov primeren za tiste, ki želijo priti v rove.

Dva od preostalih treh zavihkov obravnavata vaš račun in aplikacijo. Med uporabo IPVanish-a vam ne bi bilo treba klikniti »podrobnosti o računu« ali »informacije«.

Verjetno boste verjetno želeli preveriti zavihek »nastavitve«. Lahko nastavite killswitch, spremenite svoj protokol, preverite svoj IP naslov in tam konfigurirate DNS. IPVanish nima velikega seznama nastavitev, vendar smo zadovoljni s ponudbo.

IPVanish-Settings

Najbolj so nam všeč nastavitve zagona. Odjemalca lahko konfigurirate na enega od štirih načinov: pri zagonu ne aktivirajte IPVanish, povežite se s prej povezanim strežnikom, povežite se z najhitrejšim strežnikom in se povežite s najhitrejšim strežnikom v določeni državi. To v kombinaciji s ubojno stikalo pomeni, da se nikoli ne povežete z internetom, medtem ko niste zaščiteni.

IPVanish-Startup-Settings

Na splošno je vmesnik enostavno obiti. V zgornji vrstici je prikazan strežnik, ki ste trenutno, IP naslov in gumb za vklop. Ne glede na to, kje ste v odjemalcu, lahko izklopite ali ponovno povežete.  

Želeli smo več možnosti, zlasti za IP kolesarjenje, ki je IPVanish nenavadno izpustil. Za enostavno izkušnjo VPN pa delo dobro opravi.

Podprte naprave

IPVanish ima aplikacije za Windows, macOS, Linux in Chrome OS. Ima tudi odlično mobilno podporo s strankami za iOS, Android in, kar presenetljivo, Windows Phone. Podpira tudi druge različice Androida, na primer Amazonovo požarno televizijo.

Podpira tudi usmerjevalnike z vdelano programsko opremo DD-WRT ali Tomato. Vnaprej konfiguriran usmerjevalnik lahko kupite prek IPVanish-a, za to pa boste porabili najmanj 300 USD. IPVanish ponuja vizualne vodnike za konfiguriranje OpenVPN-ja na usmerjevalnikih z DD-WRT ali Tomato in spustni meni priljubljenih usmerjevalnikov, tako da veste, katero programsko opremo imate.

IPVanish-Router-Setup

Skupno je boljša možnost iti na lastno pot.

IPVanish uradno ne podpira Tor. Na strani za podporo, ki ji je namenjeno, piše, da “pretekle povratne informacije naših strank kažejo, da TOR sicer deluje, vendar večinoma samo za brskanje po spletu.” Morda ga boste lahko spravljali v delo, vendar to štejemo kot izgubo.

Konfiguriranje IPVanish-a na usmerjevalniku bolj skrbi zaradi varnosti in manj skrbi za napravo. Vsi načrti imajo podporo za do 10 naprav, kar je več kot naš najbolj ocenjeni VPN, ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN in našo ponudbo ExpressVPN v primerjavi z IPVanish).

Lokacije strežnika

IPVanish ima 1.095 strežnikov v več kot 60 državah. Ni na ravni NordVPN, vendar je malo ponudnikov. Da bi dosegli to število strežnikov, je v spletu verjetno kombinacija najetih, lastniških in virtualnih strežnikov.  

Lokacije so osredotočene na ZDA in Evropo. Kot je navedeno v razdelku o enostavni uporabi, lahko izberete splošno lokacijo, s katero se želite povezati, ne pa določenega strežnika.

IPVanish-Server-Map

Na zemljevidu je sicer veliko mrtvih območij. Večina Južne Amerike, Azije in Afrike ima malo strežnikov. To ni presenetljivo, če upoštevamo, da v teh krajih živijo države z najstrožjimi zakoni o zasebnosti, vendar so v prostoru VPN še vedno premalo.

Hitrost

IPVanish ima impresivne čase za nalaganje in zamude, vsaj če ste na priljubljenem območju. Zaradi tega je bil naš najboljši VPN za seznam iger. Je med najhitrejšimi VPN-ji na trgu in upočasni za največ 20 odstotkov, tudi ko potujete po vsem svetu.

Lokacija: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nezaščiten (St. Louis, MO)1059.1311.55
Los Angeles, Kalifornija9653.598.21
Glasgow, Združeno kraljestvo1322,362,96
London, Združeno kraljestvo10549,668.31
Tokio, Japonska16845,604.72
Sydney, Avstralija24751.133.01

Vendar smo opazili nekaj zanimivega med našimi hitrostnimi testi. Glasgow je imel slabe rezultate, ne le v primerjavi z drugimi lokacijami, ampak tudi v primerjavi z drugimi ponudniki VPN. Drug strežnik v Veliki Britaniji smo preizkusili kot preverjen in ugotovili smo številke, ki so bolj v skladu s preostalimi rezultati.

Manj priljubljena območja, kot je Glasgow, imajo slabe hitrosti. Preostanek mreže IPVanish je tako dober, da nas ne moti veliko. Če iščete določeno lokacijo, boste morda imeli težave, vendar to verjetno ne bo prva ali zadnja ovira, s katero se srečate.

Varnost & Zasebnost

IPVanish ponuja več protokolov, kot je AirVPN, ki ima samo OpenVPN (preberite naš AirVPN pregled). Uporablja 256-bitno šifriranje AES, dokler protokol dopušča tudi to, kar pomeni, da dobivate varnost v najboljšem razredu.

Dobiš dostop do IKEv2, OpenVPN prek TCP in UDP, L2TP, SSTP in PPTP. Najbolj varna in nastavljiva možnost je OpenVPN, vendar je IKEv2 dobra izbira za mobilne naprave.

SSTP je tudi lepa vključitev, saj uporablja povezavo SSL / TLS kot OpenVPN, vendar izgleda kot običajni HTTPS promet.

Nenavaden zunanji uporabnik je PPTP, saj gre za zastarel in varen protokol. Treba je opozoriti, da podpira starejše operacijske sisteme in da ima povečanje hitrosti, vendar bi morala biti glavna skrb. IPVanish ga priporoča za brskanje z nizko stopnjo hitrosti, vendar ga sploh ne priporočamo.

Kljub temu je raznolikost začimba življenja in IPVanish vam ponuja veliko možnosti. Z najnovejšimi protokoli in najvarnejšo stopnjo šifriranja ni ničesar, kar bi nam pomagalo pri nosu.

Testirali smo puščanja IP, DNS in WebRTC z uporabo ipleak.org in IPVanish, ki so bili opravljeni brez težav.

Zasebnost IPVanish

IPVanish trdi, da je ponudnik VPN brez dnevnika (več o tem pozneje), kar pomeni, da ne zbira informacij o prometu ali uporabi v svoji storitvi. Kljub temu hrani podatke za obdelavo plačil, odkrivanje prevar in še več.

Navdušeni smo nad tem, kako jasna je politika zasebnosti IPVanish. Vsak korak v postopku razčleni – z uporabo spletnega mesta in z uporabo VPN-ja. IPVanish vam pove, katere informacije se zbirajo in kako se uporabljajo.

IPVanish-Privacy-Policy

Za obdelavo plačil mora IPVanish obdržati v datoteki aktivno e-pošto in način plačila. Vendar se ti podatki nikakor ne nanašajo na vašo uporabo VPN-ja. Trdi, da anonimizira ves promet, ki potuje do njegovih storitev, in ne beleži uporabe.

Podatki, shranjeni v evidenci – e-poštni naslov, način plačila itd. – se uporabljajo iz več razlogov. IPVanish v svoji politiki zasebnosti opisuje vsako storitev, ki jo uporablja, vključno s SendGridom za e-pošto in MaxMind za odkrivanje prevar..

Najboljši način za anonimnost je uporaba neželene e-poštne pošte izključno za IPVanish. Načini plačila so še vedno povezani z vami, saj IPVanish ne sprejema bitcoina ali hladnega, trdega gotovine, kot je Mullvad (preberite naš pregled Mullvad).

Zapisovanje IPVanish

Leta 2018 je objava na Redditu pretrgala zgodbo, da je rezident ZDA osumil distribucije otroške pornografije v letu 2016. IP naslov, ki ga je uporabljal, je bil vezan na Highwinds Network Group, mrežo za pošiljanje vsebin, ki je v lasti IPVanish.

Po prejetju prvega poziva je IPVanish odgovoril: „Za zaščito podatkov o strankah ne beležimo nobenih podatkov o uporabi. Zato nimamo nobenih informacij v zvezi z navedenim IP. “

Ko je od ameriškega ministrstva za domovinsko varnost prejel poziv, je IPVanish posredoval evidence uporabnika za uporabo v zadevi. Ustrezne informacije so na spodnjem posnetku zaslona. Celotno poročilo lahko preberete tukaj, vendar bodite pozorni, da je opisno grafičen.

IPVanish-Logging

IPVanish ni prvi ponudnik VPN, ki je na sodišču ovrgel svojo politiko brez beleženja. Za to so krivi tudi HideMyAss in PureVPN (preberite naš pregled HideMyAss in pregled PureVPN). Ob tem je zasebni dostop do interneta, ki ima tudi sedež v ZDA, na sodišču dokazal, da ne vodi dnevnikov (preberite naš pregled zasebnega dostopa do interneta).

Jasno je, da je IPVanish lagal leta 2015, ni pa jasno, ali laže zdaj. StackPath je lastnik IPVanish-a, njegov izvršni direktor Lance Crosby pa je v intervjuju za TechRadar leta 2018 dejal: “To je povsem drugačno podjetje z novo izvršno in pravno ekipo.”

Zaenkrat moramo samo nadaljevati besedo Crosby in politiko zasebnosti, ki je bila od začetka IPVanish-a bolj ali manj enaka. Če je vaša zasebnost največja skrb, IPVanish morda ni pravi za vas.

Storitev za stranke

IPVanish ponuja podporo za klepet in telefon v živo, pa tudi bazo znanja in navodila za nastavitev. Navdušeni smo nad postavitvijo in odzivnimi ponudbami ponudb IPVanish, vendar zaradi preostale storitve ne preseneča.

Baza znanja je razdeljena na dele. Dobite pogosta vprašanja, navodila za odpravljanje težav, napovedi, priročnike za nastavitev, podatke o in zaračunavanju. Večino vašega časa boste porabili za odpravljanje težav, pogosta vprašanja in nastavitve.

IPVanish-Knowledgebase

Pogosto zastavljenih vprašanj je le 12 člankov. Teme so splošne, na primer uporaba storitve v določeni državi ali ponastavitev gesla. Obstajajo teme, ki se bolj naslanjajo na odpravljanje težav, ki smo jih želeli videti v tem razdelku.

IPVanish ima priročnik za skoraj vsak operacijski sistem, na katerega bi ga lahko namestili. Običajne namestitve, kot sta Windows in macOS, imajo tudi ločen vodnik za vsak protokol. Vodniki za nastavitev vam prikazujejo, kako konfigurirati VPN, ne le kako ga namestiti. Če vsebino uporabljate samo odjemalca, potem ta območja za vas niso pomembna.

Obstaja 54 priročnikov za odpravljanje napak, ki zajemajo pogoste težave in navodila, tako z navodili po korakih, kot tudi s številnimi posnetki zaslona.

IPVanish-Odpravljanje težav-vodniki

Za neposredno podporo, klepet v živo in e-pošta sta dobri možnosti. Klepet v živo je na voljo 24 ur in na njem je indikator, kje ste v čakalni vrsti. Podpora po e-pošti je tudi spodobna. Ko smo se obrnili na IPVanish, se je nekdo vrnil k nam čez približno 15 ur.

Vendar je bil njihov odziv razočarajoč. Povprašali smo o uporabi virtualnih strežnikov. Odziv je bil blazno “oprosti, ne razkrivamo informacij o naši infrastrukturi.”

Telefonske podpore nam ne manjka veliko, saj zadostujeta klepet v živo in e-pošta. IPVanish pa nima foruma. Glede na to, v koliko konfiguracijah je mogoče postaviti VPN, bi bilo lepo imeti skupnost, kjer bi skupnost snemala ideje.

Razsodba

Nepoštena politika zasebnosti kaže na sicer dobro izkušnjo. IPVanish ima veliko uporabnost, hitrosti in lastnosti. Če bi bila politika zasebnosti natančna, bi imela tudi veliko varnost. Kljub temu vemo, da je IPVanish v preteklosti hranil dnevnike.

Pri novih vodstvenih kadrih je prihodnost IPVanisha negotova. Če je še naprej nepošten glede svojih pravil zasebnosti, ga ne moremo priporočiti v dobri veri. Crosby pravi, da je podjetje zdaj povsem drugače, in politika zasebnosti je natančna. Če vam je to dovolj, boste našli odličen VPN z velikimi hitrostmi za zagon.

Za ponudnike, ki imajo enako zmogljivost brez beleženja, preberite naše preglede VPN.

Kaj menite o IPVanish-u in njegovem nedavnem razpletu? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me