Pregled e-VPN – The New Kid On the Block leta 2020

Pregled e-VPN

Čeprav kaže veliko obeta, e-VPN še ni. Ta popolnoma nov ponudnik želi narediti veliko in naredil je nekaj resnih korakov, da bi prišel tja, vendar bo potreboval več časa, da bo popolnoma dozorel. Če rečem, da lahko strežnik najdete od blizu, si ogledujete veliko. Za podrobnosti preberite naš e-VPN pregled.


najboljši VPN-pregledi

e-VPN je virtualno zasebno omrežje, ki želi pritegniti kupce z velikodušnim brezplačnim načrtom in nizko mesečno ceno. Vendar pa ne bo dosegel miljo najboljših ponudnikov VPN-ja, saj ima nekaj najslabših hitrosti, ki smo jih videli, in zavidljivo uporabniško izkušnjo. Kljub temu, če boste lahko prebrodili težave pri uporabnosti in ohranili povezavo blizu doma, boste našli veliko vrednost.

V tem pregledu e-VPN bomo preučili vse, kar nam je bilo všeč in nam ni bilo všeč, potem ko smo preživeli čas s storitvijo. Pred razsodbo bomo razpravljali o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in storitvi strank..

Ne mislimo, da je e-VPN slab, vendar bi lahko uporabil nekaj dela. Dobiš tisto, kar plačaš, in e-VPN to sporočilo v ušesih vrti vsako uro. Kljub temu, če se boste lahko spopadli z njegovimi pomanjkljivostmi, boste šli naprej, ko gre za moolah.

e-VPN-drsnik1

e-VPN-drsnik2

e-VPN-drsnik3

e-VPN-drsnik4

e-VPN-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Nadomestne možnosti za e-VPN

Moči & Slabosti

Lastnosti

e-VPN je v funkcijah lahek, vendar ima bistvenega pomena. Svojo povezavo lahko zaščitite s killswitch, ki je orodje, ki prekine povezavo z oddaljenim strežnikom, če pade. Nenavadno je privzeto onemogočen, vendar ga lahko vklopite v nastavitvah.

Vgrajen je tudi zaviralec oglasov v skladu z e-VPN, vendar ni razširitve brskalnika ali nastavitev, ki bi se nanašale nanj. Tudi med brskanjem nismo opazili razlike. To pomeni, da ni blokatorja oglasov ali je slabo opravljati svoje delo. Vendar to ni preveč veliko, saj so blokatorji oglasov na voljo v spletu (oglejte si naše najboljše blokatorje pojavnih oken).

Prav tako trdi, da zaviralec zaobide zlonamerne oglase, namenjene nameščanju ugrabiteljev brskalnika ali izsiljevalske programske opreme. Ker ni blokiral oglasov, priporočamo, da uporabite najboljšo protivirusno programsko opremo za zaščito pred temi oblikami kibernetske kriminalitete. Preberite si, kaj je ugrabitev brskalnika in kaj so navodila za odkritje programske opreme, če želite izvedeti več.

e-VPN omogoča medsebojne povezave in hudournike, vendar ne bo naš najboljši VPN vodnik za torrenting. V času pisanja je samo en strežnik podpiral povezave P2P, čeprav je spletna stran trdila, da sta dva storila. Če načrtujete hudourništvo, poiščite drugje.

Preberite si tudi, kaj je hudourništvo in kaj muči nezakonite vodnike, da se prepričate, v kaj gre..

Razen tega je e-VPN preprost. Uporablja izključno OpenVPN, vendar imate možnost spremeniti svoj prometni protokol v UDP ali TCP. Poleg tega obstaja možnost “prikrita”, ki bi morala zaobiti pregled globokega paketa.

Učinkovitost pretočnega e-VPN-ja

Pretočna predstava je bila neopazna. Če zanemarimo hitrosti podpovezave e-VPN, do katerih bomo prišli kasneje, je primerna rešitev za dostop do vsebine, zaklenjene v regiji. Prešel je v Netflix in BBC iPlayer, toda spet je prepočasen, da bi postali najboljši VPN za Netflix ali najboljši VPN za sezname iPlayer BBC.

Vendar to ni delovalo s Hulu ali Amazon Prime Video, kar je čudno. Običajno je obratno. Če želite dostopati do vsebine tam, bi morali uporabiti drugo platformo, na primer Kodi. O tem se lahko naučite v našem celotnem vodiču Kodi.

Pregled funkcij e-VPN Online Shield

Logotip e-VPNwww.e-vpn.net

Začne se od 255 dolarjev mesečno vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, AliPay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
Neomejeno

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
Prost načrt

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
8

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
128-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

e-VPN je najcenejši ponudnik VPN, ki smo ga videli. Poleg ponujanja velikodušnega brezplačnega načrta so mesečne in polletne stopnje nizke. Temu dodajte neomejeno pasovno širino in povezave in storitev začne izgledati kot velika vrednost.

Prosti načrt nam je sprva dal premor. Običajno je neomejen brezplačni načrt zanesljiv znak zlonamerne programske opreme, kot lahko vidite v našem najslabšem brezplačnem vodiču VPN. Kljub temu smo z Avastom pregledali namestitveni program (preberite naš pregled Avast Pro) in nismo našli sledi zlonamerne programske opreme.

e-VPN pa upravičuje svojo brezplačno storitev z omejenimi hitrostmi. Še vedno imate popoln odjemalec, pravilnik brez beleženja in zaviralec oglasov, vendar ne morete vzpostaviti povezav P2P in vaša hitrost je omejena na 3 megabite na sekundo navzgor ali navzdol. Lahko se povežete tudi samo z amsterdamskim strežnikom.

Prosti načrt je dober, vendar menimo, da bi bil model z omejeno pasovno širino boljši. Preberite naš pregled Windscribe, če želite izvedeti več o ponudniku, ki je ta koncept pribil.

Omejitev hitrosti je zanimiva, saj za pretakanje visoke ločljivosti spada pod priporočene Netflix-ove 5 Mb / s. Prosti načrt vam omogoča, da se povežete s spletnimi mesti, ki bi sicer bila geblokirana, vendar bodite pripravljeni na počasno brskalniško izkušnjo.

Zdi se, da je oglas za plačani e-VPN načrt, kar ni slabo. Cene so tako nizke, da bi lahko bila tudi brezplačna. Njegove mesečne cene so le delček od NordVPN (preberite naš NordVPN pregled), ki je že eden najcenejših ponudnikov in le dlaka na rezini dragega, a impresivnega ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Polletni načrt zagotavlja še večjo vrednost. Za približno stroške enega meseca v podjetju VyperVPN (preberite naš pregled v VyperVPN) lahko dobite šest mesecev storitve. Celo ponudniki, kot je zasebni dostop do interneta (preberite naš pregled PIA), ki so poceni v primerjavi s preostalim trgom, za polletni načrt zaračunajo trikratno ceno..

Poleg tega vsi načrti e-VPN prihajajo z neomejeno pasovno širino in hkratnimi povezavami. Cena se zdi preveč dobra, da bi bila resnična, in kot bomo videli v nekaterih drugih razdelkih, je takšna. Če ste privezani za denar, se vam to ne zdi slaba možnost.

Ponuja tudi 7-dnevno obdobje vračila, zato ni nevarnosti, da bi ga preizkusili. 

Cena bo nihala, kar je treba upoštevati. e-VPN ne prilagaja valute glede na regijo, zato bo menjalni tečaj narekoval, koliko plačate.

Enostavnost uporabe

V vmesniku e-VPN se ne dogaja veliko, vendar to ne pomeni, da je enostaven za uporabo. Medtem ko lahko najdete svojo pot, prekinjena navigacija pomeni, da boste aplikacijo zaprli in ponovno odprli več, kot bi morali. e-VPN ni neuporaben, vendar potrebuje delo.

Vendar je prijava in nameščanje aplikacije enostavna. Na spletnem mestu e-VPN vnesete e-poštni naslov in geslo in izberete, kateri načrt želite kupiti. Ko počakate, da se plačilo zbriše, lahko s klikom na zavihek »prenesete« na območje odjemalca in pridobite namestitvene programe.

e-vpn-pregled-prijava

Čez nekaj minut boste že na poti. Na glavnem zaslonu uporabniškega vmesnika sta prikazana dva spustna menija, dva gumba in majhen zemljevid, ki nima praktičnega namena. Spustni meni se uporabljajo za izbiro vašega protokola za prevoz in lokacije. Ko se odločite za izbiro, lahko s svojim gumbom “poveži” zavarujete promet.

e-vpn-vmesnik za pregled

Preden gremo na slabo, se osredotočimo na dobro. Všeč nam je glavni vmesnik e-VPN. Dobite ustrezne kontrole, ki niso preobsežne in preprost način za povezavo s strežniki. Strežniki prikazujejo tudi relativno zakasnitev, za katero smo ugotovili, da je med testiranjem večinoma natančna. Ko se kopate, pa se pojavijo težave.

S klikom na gumb »nastavitve«, ki je poleg gumba »poveži«, se okno VPN zapre in odpre okno z nastavitvami. Tam lahko določite DNS po meri, vklopite killswitch in upravljate nastavitve zagona.

e-vpn-pregled-nastavitve

Od tam se ne morete vrniti v glavni VPN, čeprav si vsaj nismo mislili tako. Zapustili smo okno z nastavitvami, odšli do pladnja, z desno miškino tipko kliknili ikono e-VPN in izbrali »status«, da bi ga spet odprli nazaj in čas. Po branju priročnika za nastavitev smo ugotovili, da se lahko pomikate nazaj, vendar to storite prek skritega gumba, ki se prikaže šele, ko postavite kazalec nanj.

Ko ste povezani, ste tudi prekinjeni iz vmesnika. Lahko ga odprete in prekinete povezavo, strežnika pa ne morete spremeniti. Znova ste prisiljeni uporabljati pladenj za preklapljanje lokacij. Kolikor smo morali uporabiti pladenj, smo redko odprli uporabniški vmesnik.

VPN lahko upravljate s pladnja, vendar to otežuje. Vmesnik je uporaben, vendar je navigacija prekinjena. Želimo si ogledati bolj racionalno izkušnjo uporabniškega vmesnika, saj lahko upravljanje katere koli aplikacije z meniji pladnja hitro postane dolgočasno in moteče.

Podprte naprave

Če ne bi bilo za pod-območja e-VPN, bi bilo to enostavno vključitev v naš najboljši vodič VPN za več naprav. Vsi načrti podpirajo neomejeno število sočasnih povezav, tako da lahko VPN uporabljate v toliko napravah, kolikor želite.

Vsak “neomejen” načrt, naj bo to za VPN ali kako drugače, nas zaustavi, saj običajno obstaja nekaj omejitev, kaj lahko storite. e-VPN nima jasne politike poštene uporabe, tako da bodisi obstaja omejitev in preprosto ne v pisni obliki ali pa je načrt resnično neomejen.

V pravilniku preprosto piše, da svojega računa ne morete deliti z drugim uporabnikom in da za nekaj obstaja omejitev. Pravi, da “en običajen uporabnik ne bo nikoli dosegel te meje”, kar je pomirjujoče, vendar bi pojasnila šla daleč.

Kar zadeva podporo platforme, so možnosti omejene. e-VPN podpira Windows, macOS, Android in Linux, vendar je to to. Veseli smo, da lahko prenesete .apk datoteko za nestandardne različice Android, vendar pomanjkanje podpore za druge naprave zasenči manjšo glavo.

Glavno vprašanje je podpora usmerjevalnika. Medtem ko ne skrbijo sočasne povezave, nekateri uporabniki zaradi udobja in varnosti raje uporabljajo VPN na usmerjevalniku. To bi radi videli v prihodnosti v e-VPN ponudbi.

Lokacije strežnika

e-VPN ima manj skupnega s CyberGhost (preberite naš pregled CyberGhost) in več skupnega s spletnim ščitom mySteganos (preberite naš pregled MySteganos Online Shield). Omrežje strežnikov je žalostno majhno, kar kaže omejitve poceni ponudnika.

Skupaj je osem možnosti. Na Nizozemskem obstajata dve, plačljiva različica in brezplačna, vendar zunaj tega vsaka država dobi en sam strežnik. Lahko se povežete z Nizozemsko, Singapurjem, Združenim kraljestvom, ZDA, Romunijo, Švedsko in Avstralijo.

Tudi lokacije nas zmedejo. Južna Amerika in Afrika sta črni piki, v Aziji je en strežnik, oddaljene lokacije pa so prezrte. Naše evropsko občinstvo ima nekaj možnosti, a vsi ostali so na hladnem.

Ne zdi se, da je bilo vedno tako. Če pogledamo po spletu, smo ugotovili, da je e-VPN v preteklosti zagotavljal obsežnejši seznam strežnikov. Zadevo smo poskušali dobiti, vendar, kot boste videli v prihajajočem razdelku o storitvah za stranke, ni odgovoril na nobeno vprašanje.

Vse, kar moramo nadaljevati, je tisto, kar je v aplikaciji in objavljeno na spletnem mestu e-VPN. V času pisanja je na voljo le osem lokacij, od tega dve na Nizozemskem.

Hitrost

e-VPN ima brezhibne hitrosti. Zaradi tega najhitrejši ponudniki VPN izgledajo vse bolje, saj je na najboljši lokaciji pojedel več kot polovico naše nezaščitene hitrosti prenosa. Dokler bivate v isti državi, je uporabno, vendar ne idealno.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (St. Louis)9122,3711.46
Združene države4742,809.15
Združeno kraljestvo11315.635.31
Švedska1294.264.61
Singapur2730,970,43
Avstralija21613.382,35

Hitrosti prenosa so navadne grozne. V primerjavi z IPVanish (preberite naš pregled IPVanish), ki ohranja blizu nezaščitene hitrosti, so rezultati e-VPN neprijetni. Naša nezaščitena hitrost je bila tako hitra, da rezultati niso videti preveč slabi, vendar zamisliti scenarij, v katerem ste prisiljeni povezati se s počasnejšimi nezaščitenimi hitrostmi, ni težko.

Niti nimate možnosti, kar še poslabša hitrost. Če želite doseči razumne rezultate, ostajate blizu doma, vendar ste z le osmimi lokacijami ostali brez veliko izbire. Če imate nekaj poti za pot do enega, se odpovedujete veliko hitrosti.

Zaradi tega je ne bo prejel v naš najboljši VPN za vodnik za pretakanje. Čeprav so naši rezultati nad priporočilom Netflix za pretakanje HD s 5 Mb / s, z izjemo Singapurja, boste dosegli nižje rezultate, če je vaša nezaščitena hitrost počasnejša.

To je čudno glede na manjše šifriranje e-VPN-ja. Pri uporabi AES-128 – o katerem bomo govorili v naslednjem razdelku – pričakujemo hitrejše hitrosti. Toda glede na naše rezultate je jasno, da je 128-bitno šifriranje bolj nujno kot karkoli drugega. 

Edina odkupna kakovost je latenca, ki ostane relativno nizka. Čeprav je še vedno slaba izbira za najboljši VPN za igranje iger, rezultati niso slabi.

Redko najdemo ponudnika, ki za katero koli lokacijo upravlja pod 1 Mbps navzgor ali navzdol, vendar e-VPN kaže, da je to mogoče. Čeprav ga boste morda lahko uporabljali z izjemno hitro internetno povezavo, je to najboljši scenarij. Za večino uporabnikov se bo e-VPN spopadal z osnovnimi internetnimi nalogami.

Varnost & Zasebnost

e-VPN trdi, da zagotavlja “vojaško šifriranje” in podrobnosti, ki jih spremljajo. Vaša povezava se začne s 4096-bitnim RSA stiskanjem, da odprete šifriran predor, ki je zavarovan z AES-128-bitnim GCM. Kar se tiče “vojaške ravni”, se vse preveri. AES je ena najvarnejših šifer, ki jo lahko uporabimo.

Če vas je to zeblo, preberite naš varnostni vodič VPN.

Ključna razlika med e-VPN in ultra varnimi ponudniki, kot je TorGuard (preberite naš TorGuardov pregled), je ključna velikost. e-VPN uporablja 128-bitni ključ AES, ko je industrijski standard 256-bitni ključ. To pomeni, da je ključ na polovici velikosti, kar olajša napad na silo.

To pa še ne pomeni, da ima kakršen koli učinek v resničnem svetu. AES ima fiksno velikost bloka 128 bitov in razlika med velikostmi ključev ne spremeni dejanskega algoritma šifriranja. 128-bitni AES preprosto pomeni, da je manj krogov mešanja.

Kar zadeva praktične posledice uporabe manjše velikosti tipk, ni ničesar zapomniti. 128-bitne tipke AES zagotavljajo hitrejše čase, saj mora ključ preiti skozi manj krogov. Iz varnostnega vidika to ne bi smelo veliko spreminjati.

Tako kot AirVPN (preberite naš AirVPN pregled) tudi e-VPN izključno uporablja OpenVPN. Protokol prevoza lahko spremenite v UDP ali TCP, protokola povezave pa ne morete spremeniti. Kljub temu e-VPN vključuje nastavitev TCP prikrita, ki naj bi pomagala obiti stroge požarne zidove, kar je skupna lastnost naših najboljših VPN storitev na Kitajskem.

V Android podpira tudi IPSec, vendar so druge platforme omejene na OpenVPN.

Opravili smo vrsto testov za puščanje DNS, WebRTC in IP, e-VPN pa je vrnil pozitivne rezultate. Uporaba OpenVPN zagotavlja, da nobena informacija ne pušča.

Zasebnost e-VPN

Kratka, a temeljita politika zasebnosti nam zagotavlja, da e-VPN ne vodi dnevnikov. Na strani izdelka je nalepljeno tudi več objav brez zapisov. Ponudniki, kot je HideMyAss (preberite naš pregled o HideMyAss), so to trditev razvadili za vse. V pravilniku o zasebnosti lahko piše, da se ne beleži beleženja, vendar to ne pomeni, da ponudnik govori resnico.

Glede na to smo nagnjeni k temu, da verjamemo e-VPN. Kot manjši ponudnik, ki ga zavezuje nova Splošna uredba o varstvu podatkov, je malo verjetno, da se vaši podatki beležijo. Pravilnik o zasebnosti pravi, da e-VPN “ne [zbira] informacij o dejavnosti uporabnikov, uporabniških IP naslovih, uporabi pasovne širine uporabnika ali o časih za prijavo / odjavo uporabnika.”

Zbirajo se in shranjujejo nekatere standardne informacije, na primer vaš e-poštni naslov in geslo, vendar se tudi podatki za obračun ne beležijo. Vir tretje osebe, ki je pogodbeno zavezan, da bo vaše podatke varoval kot zaupne. e-VPN se ne dotika nič.

To pomeni, da ste lahko e-VPN anonimni. Navesti morate le e-poštni naslov in plačevati boste lahko z bitcoinom. Če predpostavimo, da vaši podatki resnično niso zabeleženi, in nimamo razloga, da bi verjeli, da lahko e-VPN povzroči, da boste izginili v spletu.

Storitev za stranke

Storitev za stranke je šibka točka za e-VPN. Možnosti za samopomoč je malo, in čeprav je na voljo neposredna podpora, ni idealno. Večina samopomoči je usmerjena v nastavitev aplikacij.

Na odjemalcu sta na voljo dva glavna zavihka za podporo: “vodniki za nastavitev” in “FAQ”. Vodniki za nastavitev so temeljiti, vendar ne služijo veliko namenu. V bistvu opisujejo, kako delati namestitveni program in uporabljati vmesnik.

vodniki za nastavitev e-vpn-pregled-nastavitev

Glavna oblika samopomoči je razdelek FAQ. Vendar je omejena. e-VPN ponuja osem člankov, od katerih mnogi pokrivajo osnovne teme, na primer nadgradnjo naročnine in iskanje uporabniškega imena in gesla.

e-vpn-pregled-faq

Zunaj teh osnovnih tem se boste morali obrniti neposredno na e-VPN. Ponuja e-poštno podporo, brez časovnega okvira, kdaj se vam bo agent za podporo vrnil.

Poslali smo testno e-pošto, e-VPN se je vrnil čez nekaj več kot en dan. Naše vprašanje je bilo preprosto in upravičeno je bil preprost odgovor, zato nimamo pritožb. Vendar je bilo dovolj preprosto, da bi moralo biti zajeto v zbirki znanja, kar ni. 

Obstaja tudi e-poštni naslov, ki ga najdete tako, da greste po nogi spletnega mesta, vendar to izniči sistem za sledenje vozovnic, ki ga ima e-VPN v območju odjemalca.

Razsodba

e-VPN je majhen ponudnik, ki je imel vedno večje bolečine. Čeprav menimo, da je namen zagotavljanja poceni VPN z odlično varnostjo, izvedba koncepta nekaj, kar je zaželeno pri izbiri strežnika, hitrosti in uporabnosti.

Pri posodobitvah bi bilo treba e-VPN upoštevati v prostoru VPN. Kakor je že, pa je le ponudnik, ki poskuša najti noge v morju vrhunskih možnosti. Za boljšo storitev priporočamo, da preberete druge ocene VPN.

Kaj menite o e-VPN? Se boste prijavili in poskusili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me