Pregled CyberGhost – posodobljeno 2020

CyberGhost pregled

CyberGhost je že nekaj let eden izmed naših najljubših VPN-jev, in po tej najnovejši posodobitvi našega pregleda CyberGhost ne vidimo razloga, da bi se s tega seznama umaknili. Precej hitro je, vstopi v Netflix in zagotovo je poceni. Vse podrobnosti preberite tukaj.


CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

CyberGhost VPN je priljubljen tukaj na Cloudwards.net, saj ponuja storitev, ki je vredna našega najboljšega vodiča VPN in po proračunski ceni. Čeprav VPN pogreša na nekaj področjih, se CyberGhost še vedno lahko upre proti najboljšim od njih in se izkaže neokrnjen. V tem posodobljenem pregledu CyberGhost bomo še enkrat pogledali storitev, da vidimo, ali je še vedno enaka. 

Vpisali smo se v račun brez beleženja zgodovine, da presodimo njegove značilnosti, cene, varnost, zasebnost, hitrost in še več. Od ustvarjanja računa do vzpostavitve povezave, smo CyberGhost vodili skozi vrtalnik, da bi videli, ali je pravi VPN za vas. 

Za večino ljudi je odgovor pritrdilen. Čeprav je nekaj majhnih težav, CyberGhost sramoti večino drugih ponudnikov VPN. Tudi za to vam ni treba sprejeti naše besede. CyberGhost ponuja enodnevno brezplačno preizkušnjo in 45-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko storitev preizkusite sami.

Video pregled CyberGhost

Moči & Slabosti

Alternativa za CyberGhost

Lastnosti

CyberGhost je napolnjen do roba s funkcijami. Čeprav v storitvi VPN manjka nekaj dobrot, ki jih vidimo pri NordVPN in Surfshark, je seznam še vedno impresiven (preberite naš pregled Surfshark). CyberGhost od avtomatizacije izkušenj z VPN do zaščite torrentov vključuje funkcijo za skoraj vse.  

Začenši z osnovami, CyberGhost vključuje stikalo za prekinitev, ki bo samodejno blokiralo vašo internetno povezavo, če VPN ne uspe. Na žalost je stikalo kill univerzalno za popolno povezavo. Ne morete nastaviti stikala za ustavljanje v določenih aplikacijah, kot lahko z Astrill (preberite naš pregled Astrill). 

Druge varnostne funkcije vključujejo zaščito pred uhajanjem DNS – več o tem v spodnjem razdelku »varnost« – in prisilni IPv4. Obstaja tudi nastavitev, ki CyberGhostu omogoča, da izbere vrata, ko uporablja OpenVPN. Ta nastavitev je še posebej uporabna za hotelski in letališki WiFi, zato se CyberGhost uvršča med najboljše VPN-je za potnike.

kibergostne lastnosti

CyberGhost VPN vključuje tudi obliko deljenega tuneliranja, čeprav ne na enak način kot PureVPN (preberite naš pregled PureVPN). Razdeljeni tuneliranje je osredotočeno izključno na vaš brskalnik, tako da lahko izbirate, katera spletna mesta uporabljajo tunel VPN in katera ne. Tudi mi bi radi videli razdeljena tuneliranja za aplikacije. 

Primer uporabe za aplikacije je veliko širši. Na primer, morda boste želeli zagnati torrent odjemalec prek VPN, medtem ko spletna varnostna kopija ne bo vplivala. Primer uporabe brskalnikov je veliko bolj omejen. Lahko bi zavarovali svojo povezavo z enim spletnim mestom in drugo pustili nezaščiteno, vendar to nima skoraj toliko praktične uporabe kot razdelitev tunelov po aplikacijah.. 

Strežniki za torrenting in pretakanje

CyberGhost je vedno razdelil svoje strežnike glede na njihov namen in najnovejša iteracija ni nič drugačna. V aplikaciji lahko izberete brskanje po vseh strežnikih ali brskanje po strežnikih posebej za pretakanje ali hudourništvo. Čeprav lahko te lokacije uporabljate za splošno brskanje, so zgrajene v te namene. 

strežniki za kibernetske hudournike

Ne vemo, kaj se CyberGhost dogaja zakulisje, da bi nekatere strežnike označili kot “za hudournike” ali “za pretakanje.” Slednja kategorija prikazuje specifično storitev pretakanja, za katero je strežnik optimiziran. Vendar se zdi, da lokacije hudournikov vsaj v aplikaciji nimajo nobene razlike od običajnih. 

Čeprav nimamo nič proti temu, da bi bile nekatere lokacije razdeljene, CyberGhost lahko s tem sistemom naredi več. Na primer, NordVPN ima na voljo strežnike Double-VPN in VPN-over-Tor za največjo varnost na hudournikih (preberite naš NordVPN pregled). To bi radi videli od CyberGhosta. 

Nove funkcije v CyberGhostu 7

Ko bomo v spodnjem razdelku »prijaznost do uporabnika«, CyberGhost spremenil veliko različic od svoje različice 6. Poleg popolnoma preoblikovanega vmesnika je v novi aplikaciji še nekaj dodatkov, ki bodo ohranili vaš brskalnik brez oglasov in pomoči pri zasebnosti na spletu zunaj uporabe VPN.

Na zavihku »Funkcije povezave« imate možnost prisiliti HTTPS v svojem brskalniku, blokirati spletne sledilnike, blokirati zlonamerna spletna mesta, stisniti podatke spletnega mesta in blokirati spletne oglase. Te lastnosti večinoma delujejo dobro. Še posebej smo všeč funkciji „stiskanje podatkov“ in „HTTPS povsod“. 

nastavitve povezave cyberghost

Vendar pa so nekatere manjše različice druge programske opreme. CyberGhost lahko na primer blokira škodljiva spletna mesta, vendar vas to ne zaščiti pred zlonamernimi prenosi ali napadi, ki temeljijo na brskalniku, prek zaupanja vrednih URL-jev. Lepo je imeti funkcijo, vendar namenski varen antivirus opravi veliko boljše delo. 

Pametna pravila

Poleg povezavnih funkcij ima CyberGhost 7 tudi seznam “pametnih pravil”, ki jih lahko določite v aplikaciji. Ta pravila v bistvu omogočajo avtomatizacijo različnih vidikov VPN zunaj povezave, ko se računalnik zažene (čeprav je tudi to vključeno). 

Nastavitve za zagon vam omogočajo, da izberete, ali naj se CyberGhost zažene, ko se računalnik zažene, ter lokacijo, na katero naj se poveže, in če želite, da se aplikacija vzpostavi po vzpostavitvi povezave. To je seveda za tečaj z večino elitnih VPN-jev, toda CyberGhost gre še korak dlje. Posodobite lahko tudi na podlagi vašega omrežja WiFi in določenih aplikacij. 

cyberghost-smart-pravila

CyberGhost lahko na primer navedete, da se samodejno poveže, ko uporabljate omrežje WiFi, ki ga ne prepozna ali ko zaženete Chrome (preberite pregled Google Chrome). Te nastavitve za avtomatizacijo bistveno ne spremenijo delovanja CyberGhost-a kot zasebnega zasebnega omrežja (VPN), čeprav so daleč v lažji uporabi. 

Pregled funkcij CyberGhost

CyberGhost Logotipwww.cyberghostvpn.com

Začne se od 275 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
7

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
1 dan

Obdobje vračila
45 dni

Količina strežnika po vsem svetu
6.100+

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

CyberGhost je eden najcenejših VPN-jev v okolici, vendar le, če se naročite za daljše obdobje. Mesečna stopnja je nenormalna. Čeprav ni tako draga kot Astrill ali Hide.me, je mesečna cena CyberGhosta celo višja od cene ExpressVPN (preberite naš pregled Hide.me). Če se želite naročiti na CyberGhost, dlje, bolje.  

Za 13 dolarjev na mesec se CyberGhost splača, vendar cena ni idealna. K sreči lahko velike prihranite tako, da kupite nekaj let vnaprej. Cena postopoma pada, saj trajanje daljša. Eno leto je manj kot pol cene običajne mesečne naročnine. Če greš tri leta, se mesečna cena spusti na manj kot 3 dolarje na mesec.

Ne glede na trajanje, boste lahko obdržali do sedem naprav. Vendar je sedem največjega števila naprav v vašem računu, ne glede na to, ali aktivno uporabljate vse ali ne. 

Čeprav vsi VPN-ji uveljavijo omejitev za istočasno povezavo, lahko program običajno prenesete na toliko naprav, kot želite. Glede na to bi si želeli, da na vaš račun dodate dodatne naprave, če jih potrebujete, kot TorGuard ponudbe (čeprav, kot vidite v našem pregledu TorGuard, ima ta storitev svoje težave). 

Edina dodatna ponudba CyberGhost je namenski IP, ki ga lahko kupite za New York, Chicago, London, Pariz, Frankfurt ali Montreal. Pri 5 dolarjih na mesec pa to ni najboljša ponudba. 

Kar zadeva plačilo, CyberGhost sprejema kreditne kartice, PayPal in bitcoin. Čeprav so to standardne možnosti za VPN, bi radi imeli nekaj regionalnih plačilnih možnosti in še bolj gotovinsko opcijo (preberite naš pregled Mullvad za VPN, ki sprejema gotovino). Kljub temu CyberGhost ponuja anonimno plačilo z bitcoinom, zato se ne moremo preveč pritoževati. 

Ali ima CyberGhost brezplačno preizkusno različico?

Če ste na ograji, vam CyberGhost ponuja brezplačno preizkusno različico – kot tudi velikodušno garancijo za vračilo denarja -, da jo lahko preizkusite sami. Brezplačna preskusna različica je zelo omejena, saj lahko uporabljate namizno aplikacijo en dan ali mobilno aplikacijo en teden. Kljub temu vam ni treba postavljati kreditne kartice, zato je preizkus brez tveganja.

Vendar priporočamo, da dejansko kupite CyberGhost, da ga preizkusite, saj ima VPN odličen pravilnik o vračilu stroškov. Če kupite leto ali več, imate 45 dni časa, da se premislite, kar je več kot tisto, kar boste dobili s skoraj vsakim drugim VPN-jem. 

Vendar pa obstaja veliko opozorila, ko gre za mesečno naročnino. Če kupite mesec dni, imate le dva tedna časa, da premislite. Glede na to, da trije od štirih načrtov ponujajo 45-dnevno vračilo, je ta politika zgolj zmedena. Čeprav cenimo dodaten čas za dolgoročne naročnine, bi si raje želeli pavšalno mesečno politiko vračila v vseh obdobjih.

Uporabniku prijaznost

Ko začnete uporabljati, CyberGhost pride na vrsto. Ni tako racionaliziran kot ExpressVPN ali kot nastavitve gosto kot AirVPN, namesto da bi dosegel sredino med uporabnostjo in funkcionalnostjo. Od vseh sprememb s CyberGhosta na 6 do 7 je najpomembnejši prenovljeni vmesnik. 

Začnimo s prijavo. Ni vprašanj, kam iti za nakup naročnine. Zdi se, da CyberGhost vedno izvaja nekakšen posel, z gumbi na več mestih na spletnem mestu sprožijo popust. Ko vnesete osnovne podatke in način plačila, boste preusmerjeni na spletno nadzorno ploščo. 

spletna nadzorna plošča cyberghost

V večini primerov je te spletne portale varno ignorirati, vendar boste pozorni na CyberGhost. Kot je omenjeno v zgornjem razdelku »cene«, morate uporabiti napravo v računu, da jo lahko uporabljate, in spletna nadzorna plošča je tam, kjer se to zgodi. 

Spletna nadzorna plošča služi tudi kot središče za vse namestitelje CyberGhosta, poleg tega pa ponuja nekaj nastavitev, na primer, katere DNS strežnike želite uporabljati. 

Kako uporabljati CyberGhost

Ko registrirate svojo napravo in prenesete aplikacijo, se lahko takoj povežete. Odjemalec CyberGhost Windows se zažene v pladnju in tam bo ostal, če želite. Toda za razliko od PIA lahko aplikacijo izklopite iz pladnja tako, da jo povlečete na drug odsek zaslona (preberite naš pregled PIA).

uporaba cyberhost-pladnja

Ta pogled je zelo podoben ExpressVPN-jevim, preprosto prikazuje strežnik, s katerim ste povezani, in veliko stikalo “on”. Poleg tega, da imate nekaj osnovnih nastavitev in svoje najljubše strežnike, je to vse, kar lahko naredite z aplikacijo za pladenj. Ko jo razširite, CyberGhost postane svoj, kar lahko storite s klikom rumene puščice poleg strežnika. 

cyberhost-razširjen pogled

Ko ga razširite, si lahko ogledate vse strežnike v omrežju CyberGhost, brskate po strežnikih za pretakanje in gonjenje, konfigurirate nastavitve in omogočite povezave. CyberGhost gre celo tako daleč, da prikaže obremenitev in oddaljenost vsakega strežnika glede na vašo lokacijo, kar olajša izbiro najboljšega za vas. 

Če ne želite izbrati, lahko vedno dvokliknete državo, s katero se želite povezati, in CyberGhost bo opravil težko dvigovanje. Za razliko od nekaterih drugih ponudnikov VPN lahko preprosto preklapljate med lokacijami, ne da bi morali prekiniti povezavo (preberite naš pregled VPNArea za storitev, ki je ni mogoče). 

Med vsemi storitvami VPN, ki smo jih preizkusili, je le nekaj tako enostavnih za uporabo kot CyberGhost. Čeprav ni tako racionaliziran kot ExpressVPN, CyberGhost združuje polno funkcionalnost in dostopnost v eno samo aplikacijo, kar je impresiven podvig. 

Hitrost

CyberGhost je hiter VPN, celo zasluži kim v našem najhitrejšem vodiču VPN. Vendar pa ne gre hitro na enak način kot recimo ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN). Medtem ko ExpressVPN lahko ostane hiter, ne glede na to, kje tunelirate ali kateri protokol uporabljate, ima CyberGhost določene posebne zahteve. 

LokacijaPing
gospaPrenesi
MbpsNaloži
MbpsPovprečno9557.8116.51
Nezaščiten846020.54
Chicago (najboljša lokacija)1569,4320.47
New York4285.0418.68
Nizozemska11232.214.68
Švica12625.0314.38
Japonska18077.3314.35

Spoznali bomo, kako v hipu iztisniti najboljši učinek iz CyberGhosta. Za zdaj razčlenimo nekaj številk. Z nezaščiteno hitrostjo prenosa 460Mbps s CyberGhostom nikoli nismo dosegli več kot 100Mbps pri uporabi OpenVPN. To je pomemben padec, čeprav smo ugotovili, da hitrejše povezave običajno povzročajo večjo izgubo v primerjavi s počasnejšimi. 

Pri izbiri lokacij za primerjavo smo imeli možnost, da sami izberemo strežnike, vendar smo CyberGhostu dovolili, da za vsak spot izbere določen strežnik. Edina izjema je bila lokacija v New Yorku, in kaže. Ročno smo izbrali strežnik v New Yorku in ga primerjali z lokacijo v Chicagu, ki ga je CyberGhost priporočal pred vrati. 

Zdi se, da CyberGhost favorizira zamude pri obremenitvi. Pri izbiri lokacije v New Yorku smo strežnike filtrirali po obremenitvi in ​​izbrali tistega z najmanj. 

Presenetljivo je, da je ta lokacija postala naš najboljši izvajalec, kljub temu da je imela večjo zamudo od priporočene lokacije CyberGhost. Vendar je to sorazmeren premik. Zakasnitve so bile dobre na različnih lokacijah, zato je CyberGhost naredil naš najboljši VPN za vodnik za igre. 

Kar lahko zberemo, je, da je najbolje izbrati določen strežnik CyberGhost, namesto da aplikaciji dovolimo, da izbere. Tako lahko z uporabo OpenVPN-a dosežete največjo učinkovitost storitve. Če pa z IKEv2 niste v redu, je CyberGhost dokaj hiter. 

Kako smo izvedli hitrostne preiskave CyberGhost

Kot pri vseh naših pregledih VPN smo tudi pri prometnem protokolu izvedli test hitrosti z uporabo OpenVPN z UDP. Čeprav OpenVPN ni vedno najhitrejša izbira, je univerzalen med skoraj vsemi VPN, zato to primerjamo s ponudniki. Kot smo videli pri CyberGhostu, ima protokol vse razliko. 

Za lastno primerjavo smo izvedli tudi nekaj testov z uporabo možnosti samodejnega izbiranja za protokol, za katerega na podlagi rezultatov sumimo, da je IKEv2. Te hitrosti so bile veliko hitrejše, saj so bile lokacije, kot je Švica, na koncu prenosa več kot 100Mbps. 

Če ste v državi z majhnim tveganjem, priporočamo IKEv2 za hitrost. Če pa vas skrbi varnost, je OpenVPN še vedno najboljša ponudba.

Vendar pa ni videti, da je OpenVPN po vsej verjetnosti precej počasnejši. Nekatere lokacije so bile glede na hitrost prenosa dokaj blizu in skoraj enake glede na zamude in nalaganje. OpenVPN je večinoma varen in hiter, če pa imate težave z določeno lokacijo, lahko preklop na IKEv2 pomaga. 

Varnost

95% – odlično

CyberGhost ponuja najboljše v varnosti VPN, seznanjanje OpenVPN s šifriranjem AES-256 (za več o tem preberite naš opis šifriranja). VPN sicer ne pride tako izven okvira. CyberGhost privzeto uporablja IKEv2, vsaj v ZDA, verjetno za doseganje večjih hitrosti. Razlike med IKEv2 in OpenVPN lahko vidite v razčlenitvi protokola VPN. 

nastavitve cyberhost-varnosti

Ne moremo pa potrditi, da je IKEv2 privzeti po vsem svetu. CyberGhost ima vklopljeno možnost »samodejnega izbora«, kar je za nas pomenilo IKEv2. Mogoče pa je, da je OpenVPN protokol izbire v državah z visokim tveganjem, kot je Kitajska. Ne glede na to, je najbolje, da ročno preklopite na OpenVPN. 

Zunaj nastavitev protokola lahko omogočite zaščito pred puščanjem DNS in blokirate povezave IPv6, vendar je to to. Radi bi videli kakšen enkapsuliran protokol OpenVPN, kot je ponudba VyprVPN, še posebej, če se povezujete v državi z visokim tveganjem (preberite naš pregled v programu IzprVPN, če želite izvedeti več o tem). Na žalost CyberGhost ne ponuja nič takega.  

Z omogočeno zaščito pred puščanjem DNS smo izvedli vrsto testov na puščanje za DNS, IP in WebRTC in CyberGhost se je vrnil čist na vseh frontah. Na žalost ni nobenih nastavitev DNS v aplikaciji. Lahko pa določite, katere strežnike DNS želite uporabljati prek spletnega vmesnika.  

Pošteno povedano, naši varnostni očitki so navidezni. CyberGhost je zelo varen VPN, ki je več kot sposoben varovati podatke brskanja. Naše težave so prisotne, vendar na splošno varnost storitve ne vplivajo na pomemben način. Dokler boste v nastavitvah lahko prikazovali OpenVPN, boste v redu. 

Zasebnost

90% – odlično

CyberGhost ima zelo poglobljeno politiko zasebnosti, čeprav na vrhu jasno pojasni kritične podrobnosti. Namesto da bi preprosto dejal, da gre za storitev brez zapisov, CyberGhost orisa, kaj se na koncu ne zbira na vrhu. Tako vam ni treba presejati vseh pravnih žargonov, če želite vedeti, da ste zaščiteni. Še vedno pa smo, in vsekakor dovolj, CyberGhost na vrhu govori resnico. 

Skratka, CyberGhost o vas ne ve nič. Vsi vidiki vaše internetne povezave so zasebni, vključno z vašim IP naslovom, zgodovino brskanja, trajanjem brskanja in ciljnim IP naslovom. CyberGhost sploh nima shranjenih vaših podatkov o plačilu. To se uporablja izključno prek plačilnih procesorjev drugih proizvajalcev. 

Kar zadeva vašo uporabo VPN, CyberGhost nima ničesar. Če bi vladna agencija trkala, bi lahko kar najbolje dokazali, da ste se naročili na storitev VPN, in celo za ta dokaz bi bilo treba pridobiti podatke o plačilu tudi od tretjega procesorja. 

Uporablja se VPN. CyberGhost zbere nekaj podatkov, ko se prijavite za račun in uporabite njegovo spletno mesto. To vključuje vaš naslov, ime in e-poštni naslov. Te informacije se ne prodajajo ali delijo z nikomer drugim in jih ni mogoče povezati z vašo uporabo storitve (CyberGhost na tej strani nima ničesar zapisanega). Kljub temu smo opazili, da se VPN-ji posredujejo z manj osebnimi podatki. 

V najslabšem primeru bi nekdo lahko videl – kvečjemu -, da ste naročeni na CyberGhost, skupaj z e-poštnim naslovom in fizičnim naslovom. To je veliko bolje kot IPVanish in Bufied VPN, čeprav še vedno ni idealno. Še bolj je pomembno, če CyberGhost ima sedež v Romuniji. 

Romunija je podobna ameriškim, ko gre za internetno cenzuro, saj ima rahlo omejen govor, spletni nadzor in hudourniške omejitve. Kljub temu pa ni del nobene večje obveščevalne skupine, na knjigah pa ima določeno trdno zakonodajo o zasebnosti, zato je Romunija boljša izbira lokacije CyberGhosta kot večina držav. 

Zmogljivost pretakanja

95% – odlično

Naleteli smo na nekaj težav s pretakanjem pri CyberGhostu, vendar ne na način, kot bi morda pričakovali. Navsezadnje je CyberGhost eden najboljših pretočnih VPN-jev. Začeli smo s strežniki za pretakanje s strežnikom, optimiziranim za platformo, do katere smo poskušali dostopati, če je na voljo.

Vendar je to predstavljalo nekaj težav. Dostopili smo lahko do Netflixa, Huluja, BBC iPlayerja in Amazon Prime Video, vendar povezava pogosto ne uspe, preden se tok naloži (čeprav napake proxyja, hvala).

Pri ročni izbiri strežnika je bila izkušnja s pretakanjem veliko boljša, kar je pokazalo, zakaj jo je CyberGhost postavil v naša najboljša VPN za vodnike Hulu in Amazon Prime Video..

Čeprav tega ne moremo potrditi, domnevamo, da je obremenitev strežniških strežnikov dokaj velika, saj je prehod s strežnika z manj obremenitve rešil naše težave. Strežniki za pretakanje delujejo na podlagi našega testiranja. Če imate težave z njimi, je verjetno, da strežnik izberete ročno.

CyberGhost z Netflixom

Izjema je bila le Netflix. Tudi s pretočnim strežnikom smo se lahko brez težav prebili na platformo, zaradi česar je CyberGhost odličen VPN za Netflix. Mogoče ima Netflix bolj izpopolnjeno stiskanje videoposnetkov ali pa je bila to le neumna sreča. Kakor koli že, z Netflixom nismo naleteli na težave, ne glede na to, ali smo izbrali svoj strežnik ali uporabili tistega, ki je optimiziran za platformo.

Lokacije strežnika

100% – odlično

Od zadnjega pregleda spletnega mesta CyberGhost smo težko razširili svoje strežniško omrežje. V omrežju je zdaj več kot 6.100 strežnikov – natanko 6.174 v času pisanja – razširila po 112 lokacijah v 89 državah. To je več kot mreža NordVPN in celo HideMyAss.

Niso pa vse te lokacije resnične. CyberGhost krepi svojo mrežo z virtualnimi strežniki, kar je vse pogostejše za VPN. Na srečo so virtualni strežniki le na zelo oddaljenih lokacijah, kot sta Bahami in Grenlandija. Velika večina strežnikov v omrežju CyberGhost je fizičnih.

Če na željeni lokaciji ni strežnika – malo verjeten scenarij, vendar je možen – lahko zahtevate novo lokacijo na strani s statusom strežnika CyberGhost. Tudi na strani s statusom strežnika CyberGhost ponuja orodje za iskanje najboljšega strežnika za vašo lokacijo, ki vključuje korak, v katerem lahko določite, ali želite odkleniti določeno pretočno platformo.

Storitev za stranke

90% – odlično

Na spletnem portalu CyberGhost boste želeli obdržati kartico, ne samo za dodajanje novih naprav, temveč tudi za dostop do območja za podporo strankam. Tam lahko ekipi za podporo CyberGhost hitro pošljete sporočilo in brskate po priljubljenih člankih iz baze znanja. 

podpora za cyberghost-armaturno ploščo

S klikom na gumb “več člankov” vas bo neprijetno pripeljala na stran s pogostimi vprašanji in ne na portal za popolno podporo, čeprav se lahko hitro vrnete na celotno bazo znanja. Tam boste našli vse, od navodil za nastavitev do odpravljanja težav pri člankih do objav. Iskreno gledano, CyberGhost dokumentacija za podporo strankam je neverjetno. 

kibernetska baza znanja

Po nekaj minutah neaktivnosti se bo v spodnjem desnem kotu zaslona pojavila zameglitev v živo. Klepet v živo je odličen za osnovna vprašanja, kot je to primer pri večini klepetalnic v živo. Na srečo CyberGhost ponuja tudi 24-urno podporo po e-pošti v angleščini, nemščini, francoščini in romuniji. Do e-pošte lahko pridete s kontaktnim obrazcem na spletni nadzorni plošči. 

Na splošno CyberGhost ponuja, kar želimo od storitve VPN, ko gre za storitve za stranke. Možnosti neposredne podpore delujejo, toda viri za samopomoč so tam, kjer sije CyberGhost. Za skoraj vsako platformo je na voljo več podrobnih člankov, ne glede na to, ali uporabljate odjemalec Windows, Mac, iOS ali Android. 

Razsodba

CyberGhost se nahaja med elitnim sistemom VPN-jev in je sposoben iti od nog do pete s storitvami, kot sta ExpressVPN in NordVPN. Čeprav ima nekaj manjših težav, jih je glede na ceno, lastnosti in varnost CyberGhosta enostavno spregledati. Če iščete VPN, ki to naredi vse, je CyberGhost varna stava. 

Priporočamo, da enodnevni poskus preizkusite, kako vam je všeč. Sporočite nam vaše izkušnje v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map