Pregled BullGuard VPN – trden VPN za Netflix – posodobljeno 2020

Pregled BullGuard VPN

BullGuard je znano podjetje za kibernetsko varnost z nekaj dobre programske opreme do svojega imena, zato ni bilo prav presenetljivo, ko je slišal, da deluje na VPN-ju. Presenetljivo je, kako dober je, saj nudi dobro hitrost, enostavnost uporabe in dostop do Netflixa. Za podrobnosti preberite celoten pregled BullGuard VPN.


najboljši VPN-pregledi

BullGuard je podjetje za kibernetsko varnost, ustanovljeno leta 2001 v Londonu. Ponujal je predvsem protivirusne in internetne varnostne rešitve, 4. aprila 2019 pa je predstavil virtualno zasebno omrežje kot novo storitev za stranke.

Na trgu, ki je tako natrpan in konkurenčen kot trg VPN, je pogum, da se poskusimo uveljaviti kot novinec. Da se je BullGuard prebil na naš najboljši seznam VPN, je moral veliko prinesti na mizo in to je tudi storil.

V tem pregledu BullGuard VPN si bomo ogledali poenostavljeno, a hkrati bogatega odjemalca VPN, ki ga je BullGuard sestavil, kot tudi impresivne hitrosti, ki jih ponuja. Glede na to bomo preučili tudi pomanjkljivosti VPN-ja in kje je treba izboljšati, da postane eden najboljših.

Moči & Slabosti

Alternativa za BullGuard VPN

Lastnosti

Veliko VPN-jev je v imenu racionalizacije odjemalca predaleč in na koncu ustvarijo nekaj brez funkcij. Dober primer tega je v našem pregledu Shellfire VPN.

Čeprav BullGuard VPN dosega lepo ravnovesje med elegantno in preprosto stranko ter popolno izkušnjo. Konfiguriran je lahko za zagon ob zagonu in obstaja možnost, da se v sistemski vrstici zmanjša na minimum ali odpre okno odjemalca.

BullGuard-odjemalec

Če ga pustite, da se zažene ob zagonu, se lahko samodejno povežete z želeno lokacijo strežnika. Obstaja tudi stikalo za prekinitev, ki je ključno za varnost in bo samodejno prekinilo vašo internetno povezavo, če se izgubi tunel VPN.

Na vrhu stikala za ubijanje je naprava za ubijanje aplikacij, ki jo je mogoče konfigurirati za samodejno zaustavitev izbranih programov, na primer odjemalca torrentov, če je tunel VPN izgubljen. VPN lahko nastavite tudi tako, da bo računalnik viden drugim v istem lokalnem omrežju, kar lahko poveča varnost pri uporabi javnega WiFi.

BullGuard-Settings

Na voljo so odjemalci za Windows, macOS, iOS in Android, vendar jih ni mogoče nastaviti na usmerjevalnike, kar pomeni, da bo treba vsako napravo posebej zaščititi. Če želite vse naprave svojega doma zaščititi s samo nastavitvijo VPN-ja na usmerjevalniku, si oglejte naš pregled TorGuard.

Pri protokolarnih možnostih primanjkuje VPN-ja Bullguard VPN, vendar so podane izbire dobre. Podrobneje jih bomo pogledali v razdelku „varnost“. Drug kraj, kjer BullGuard VPN pušča želeno, je pomanjkanje razcepljenih tunelov.

Razdelitev tunelov vam omogoča, da izberete, kateri programi uporabljajo zaščiteno povezavo VPN in kateri uporabljajo hitrejšo nezaščiteno povezavo. To vam omogoča, da na primer zasebno brskate po Facebooku s povezavo svojega VPN-ja, medtem ko igrate igro, ne da bi VPN dodal zaostanek. Če vas to zanima, si v pregledu ExpressVPN preberite o vrhunskem razcepljenem tuneliranju ExpressVPN.

Pregled funkcij BullGuard VPN

Logotip BullGuard VPNwww.bullguard.com

Začne se od 297 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, PayNearMe, nakazilo, ček ali nakazilo

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
Neomejeno

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, UDP

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

BullGuard VPN ponuja tri časovne okvire plačila: letno, dvoletno in triletno. Vsi načrti vključujejo neomejene naprave in pasovno širino. Cene so konkurenčne, vendar niso najboljše, kar smo jih videli. Če se odpravite na naš pregled Windscribe, si lahko ogledate odličen primer cenovno dostopnih VPN cen.

Letne cene so najšibkejša možnost in mnogi ponudniki VPN ponujajo boljše cene za isti časovni okvir. Dvoletna možnost je trdna, triletni načrt pa zelo močna cena. Nekaj, kar manjka modelu cen BullGuard VPN, je mesečni načrt.

Cene BullGuarda

Praktično vsi ponudniki VPN ponujajo mesečni načrt, vendar vam BullGuard VPN ne ponuja krajše možnosti kot eno leto. Poleg tega ni nobenega brezplačnega preizkusa, s katerim bi lahko preizkusili stvari, preden bi to količino denarja potopili v VPN. Vendar na srečo obstaja 30-dnevno obdobje vračila, če niste oboževalec.

Enostavnost uporabe

Uporaba BullGuard VPN je prijetna. Za tiste, ki iščejo bolj ognjevarno izkušnjo, se odjemalec odpre na minimalnem in racionaliziranem začetnem zaslonu, ki prikazuje seznam držav na levi in ​​stanje povezave na desni.

Na najhitrejšo lokacijo se lahko samodejno povežete s tipko za hitro povezavo ali pa izberete lokacijo. Lahko kliknete tudi srce ob vsaki državi, da ga dodate med priljubljene, da bo prikazano na vrhu seznama. Mobilne aplikacije so podobne in imajo enak splošen videz in enostavno postavitev.

Če želite konfigurirati svoj VPN, da ga več izkoristite, lahko do nastavitev dostopate na zavihku na vrhu. Meni nastavitev ima dve kategoriji: splošno in račun. Razdelek računa je neploden, vendar se prikaže, ko poteče naročnina, kar je lepo.

Na splošnem zavihku so vse nastavitve. Vsaka možnost je jasno označena, pod njo pa je kratko zamegljenost, ki vam daje dobro predstavo o tem, kaj počne. Edina pritožba, ki jo lahko vložimo proti stranki, je ta, da je zelo bela, kar lahko na nekaterih monitorjih in pri določeni osvetlitvi postane ostro..

Nočni način bi bil odličen dodatek.

Spletno mesto pa je drugačna zgodba. BullGuard ponuja različne storitve kibernetske varnosti, ne le VPN, zato je po njegovi spletni strani težko krmariti. Z lahkoto se znajdete na napačni strani spletnega mesta in dobite informacije o protivirusu, o katerih lahko preberete v našem pregledu protivirusnega programa BullGuard, ne pa o VPN.

Na primer, nekatere povezave na dnu strani VPN vas lahko pripeljejo do bolj splošnih področij spletnega mesta, zaradi česar dobite informacije o napačnem izdelku. To ni najslabše, saj je spletno mesto na splošno lepo, toda natančne podrobnosti so tisto, kar storitev naredi od solidnega do odličnega.

Hitrost

V našem testiranju je BullGuard VPN uspešno opravil hitrost. Čeprav niso prikazana natančna mesta vsakega strežnika, zato je težko dobiti natančno predstavo o tem, kako daleč smo od strežnika, je ameriški strežnik nedvomno najbližji mestu, kjer smo testirali..

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija)1472.025.78
Združene države2169.125.49
Združeno kraljestvo8659.474.25
Švica10867,974.85
Singapur24367.313.30
Kanada2869.155.45

Kot bi lahko pričakovali zaradi svoje bližine, smo na ameriškem strežniku videli najboljše hitrosti in nizek čas pinga, večina naših hitrosti prenašanja in nalaganja pa je ostala nedotaknjena. Časi pingov so bili dovolj nizki, da bi lahko našel svojo najboljšo VPN za skupino igralnih krogov.

Ko smo se pomerili v Evropi, smo iz Združenega kraljestva videli ugledne hitrosti s solidnim časom pinga. Iz Švice smo dobili še boljše hitrosti, toda čas pinga je bil večji. Švicarski strežnik je v resnici zagotavljal osupljive hitrosti, enako sta ponujala tudi strežnika Singapur in Kanada.

Predvidljivo so bili časi pinga sorazmerni z našo oddaljenostjo od vsakega strežnika, kar je povzročilo, da ima Kanada nizke pinge in Singapur najvišjo.

Kar zadeva občutek uporabe BullGuard VPN, je od številk, ki jih dobimo na papirju, le pričakovati. Ko se guma sreča s cesto, se stvari zatečejo in BullGuard se počuti odzivno in morda bo kmalu našel pot do naših najhitrejših krajev VPN.

Varnost

Kot smo zapisali v razdelku »značilnosti«, BullGuard VPN preveri vsa pomembna polja, ko gre za varnost. Obstaja stikalo za ubiranje in ob zagonu se lahko samodejno povežete, kar pomeni, da noben vaš podatkov ne bo uhajal v kratkem času, ko vaš VPN ni povezan.

Poleg tega lahko nastavite, da je računalnik neviden za ostale naprave v omrežju, kar ni običajna lastnost, ampak odlična. Obstaja ubijalec aplikacij, ki deluje kot stikalo za prekinitev, da prepreči, da se iz bančnih aplikacij izbrišejo občutljive informacije in podobno, če se prekinete z omrežjem VPN.

Obstaja tudi možnost DNS po meri, ki olajša konfiguracijo želenega DNS-ja, lahko pa tudi ročno spremenite svoj DNS brez VPN-ja. Medtem ko smo bili na temo DNS, med uporabo BullGuard VPN nismo uspeli zaznati puščanja DNS, kar je daleč do preverjanja varnosti.

Možnosti protokola so omejene, na voljo sta samo OpenVPN UDP in TCP. UDP je običajno priporočljiv, toda TCP je primeren za odpravljanje težav z napako in ponuja večjo stabilnost večine časa. Če iščete več možnosti, preberite naš pregled CyberGhost.

V tem trenutku se verjetno sprašujete, zakaj smo BullGuard VPN-ju v tej kategoriji dali nizko oceno. Odgovor je, da je šifriranje zanj občutljivo vprašanje.

Med brskanjem po spletnem mestu smo našli sklicevanje na šifriranje “vojaškega razreda”. Drugje po spletu smo našli tretje osebe, ki so trdile, da gre za 256-bitni AES, kar je odlična šifriranje. Kljub temu smo ga želeli slišati od BullGuarda.

Ko smo se obrnili na podporo, so nam rekli, da je “zaupna.” Glede na hitrost, ki smo jo videli, dvomimo, da BullGuard VPN uporablja 256-bitni AES in bi na vprašanje želeli slišati jasen odgovor. Dejstvo, da nismo zaslišali vidikov varnosti VPN-ja.

Zasebnost

Politika zasebnosti BullGuard je dolgotrajna in jo je težko razlagati zaradi gostega pravnega jezika in dejstva, da je veliko napisanega za širše obravnavanje vseh njegovih storitev, ne pa da je specifično za VPN.

V idealnem primeru bi radi videli, da so vsi pravilniki o zasebnosti napisani bolj kot NordVPN, o katerih lahko preberete v našem pregledu NordVPN. Politika zasebnosti NordVPN je kratka in napisana v neposrednem in razumljivem jeziku.

Ob tem pa se potopite v politiko zasebnosti BullGuarda in stvari niso tako slabe. Ponaša se s politiko brez beleženja, vendar je široka. To pomeni, da ne sledi, katera spletna mesta obiščete, medtem ko uporabljate VPN, ampak to je nizka vrstica za nastavitev.

Podatke o vas na svojem spletnem mestu beleži s piškotki, vendar je to dejansko nemogoče. Poleg tega zabeleži vaš IP naslov, ki zadeva in bi ga lahko uporabil za sledenje, če bi bili shranjeni podatki o prometu. Poleg tega se politika zasebnosti zdi čista.

Zmogljivost pretakanja

BullGuard VPN je bil uspešen, ko je prišel čas za poskus pretakanja. Vsaka spletna stran, ki smo jo preizkusili, vključno z Netflixom, BBC iPlayerjem, Amazon Prime Video in Hulu, je delovala brez težav. Nismo dobili sporočil o odkrivanju VPN in se nismo mogli prijaviti in začeti gledati brez težav.

Vsa tista spletna mesta se naložijo hitro, Netflix pa traja dodatno sekundo ali dve, druga pa se naloži približno tako hitro kot običajno. Upoštevajte pa, da smo za dostop do teh spletnih mest uporabljali ameriški strežnik in smo sami v ZDA, zato takšnih hitrosti morda ne boste dobili, če ste prek strežnika čez ocean..

Videoposnetki so se večinoma nalagali v visoki ločljivosti, včasih pa bi se nalagali pri 720p. Ko se je to zgodilo, je preprosto naredil trik preprosto ročno spreminjanje v 1080p in med uporabo nismo imeli težav z mucanjem ali varovanjem.

Lokacije strežnika

Možnosti strežnika so najšibkejše območje za BullGuard VPN. Strežniki pokrivajo le slabih 16 držav. Zajeti sta ZDA in Velika Britanija, ki so verjetno lokacije, ki jih večina išče po zaslugi ekskluzivnih pretočnih storitev, vendar seznam še vedno želi veliko želenega.

Države so večinoma v Evropi, izjeme so le Singapur, Avstralija, ZDA in Kanada. Podeljeno je, BullGuard VPN je nov, vendar bi bilo lepo videti več lokacij, na primer Japonsko in nekaj Južne Amerike.

Storitev za stranke

Storitev za stranke BullGuarda je solidna. Podpora je na voljo v mnogih jezikih, z dvema jezikoma, angleščino in romunščino, s podporo 24/7 klepeta v živo.

Podpora za BullGuard

Klepet v živo je na voljo tudi v določenih urah v danščini, nemščini, nizozemščini, francoščini, švedščini in kitajščini. Operaterji klepetav v živo, s katerimi smo govorili, so bili prijazni in koristni, če ne že najhitrejši. Običajno je trajalo od pet do 10 minut, da smo dobili odziv, kar je več kot smo pričakovali za klepet v živo, vendar boljši od večine osebja za podporo e-pošti..

Obstajata tudi uporabniški forum in baza znanja, vendar sta oba neorganizirana in slabša. Verjetno je zato, ker je VPN nov, zato upajmo, da jih bo sčasoma več, vendar bi v svojem trenutnem stanju lahko uporabili nekaj dela.

Razsodba

BullGuard VPN nas je navdušil na načine, ki jih nismo pričakovali. Njegova uspešnost je bila odlična, stranka pa vizualno privlačna in zelo funkcionalna. Glede na to je bilo kar nekaj stvari, ki jih še vedno potrebujejo delo.

Poleg tega, da ne želijo razpravljati o šifriranju, bodo številne ljudi odvrgle. Tudi anemični seznam strežnikov ne pomaga.

Čeprav ima BullGuard VPN ogromen potencial, predlagamo, da se odpravite na naš celoten seznam pregledov VPN, da bi našli nekaj z bolj preverjenim rezultatom (in pripravljeni razpravljati o njegovem šifriranju).

Imate izkušnje z BullGuard VPN ali drugimi storitvami BullGuarda? Sporočite nam svoje misli v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map