Pregled Browsesa – Nekaj ​​resnih varnostnih vprašanj – Posodobljeno 2020

Pregled Browsec

Browsec je VPN, ki temelji na brskalnikih in mobilnih napravah, ki ima odličen brezplačen načrt, vendar ima nekaj zelo resnih varnostnih težav. Trenutno ga ne moremo priporočiti, v prihodnosti pa lahko postane kandidat. Za podrobnosti preberite celoten pregled Browsec.


najboljši VPN-pregledi

Kot že samo ime pove, je Browsec VPN, ki je usmerjen v zaščito prometa brskalnika. Čeprav smo bili obveščeni, da namizni odjemalec deluje, za zdaj uporabniki lahko izbirajo le med mobilno aplikacijo ali razširitvijo brskalnika.

Če berete dalje, boste ugotovili, da se s tem odpre črv, kar zadeva varnost in funkcije. Dokler namizni odjemalec ne bo na voljo, Browsec nima nobene možnosti, da bi ga uvrstil na naš najboljši seznam VPN.  

Glede na navedeno smo še vedno radovedni, kaj lahko Browsec ponuja strankam, in nas zanima, kako se lahko v ne tako oddaljeni prihodnosti vrnemo v referenčno točko. Ob tej poti smo lahko našli nekaj odrešilnih lastnosti, kot je velikodušen brezplačen načrt, zaradi katerega mislimo, da bi Browsec morda obljubil, če se loti nekaterih bolj perečih vprašanj.

Moči & Slabosti

Alternativa za Browsec

Lastnosti

Prva stvar, ki jo bodo mnogi veterani VPN opazili pri Browsecu, je pomanjkanje namiznega odjemalca. Vaša možnost v računalniku je povezava prek razširitve brskalnika za Chrome, Firefox ali Opera. Vendar imajo mobilne naprave namensko aplikacijo, ki je na voljo za Apple in Android.

Browsec nam je sporočil, da naj bi se konec leta izšel namizni odjemalec, ki se v času pisanja hitro bliža koncu. Trenutno pomanjkanje namiznega odjemalca pomeni, da je VPN že zelo omejen v svojih funkcijah na namizjih in prenosnih računalnikih.

Vprašanja, ki jih to povzroča, si bomo podrobneje ogledali v drugih razdelkih, vendar za začetek to pomeni, da Browsec ne bo zaščitil prometa, ki bi potekal skozi aplikacije, ki niso v vašem brskalniku. Poleg tega ni nobenega stikala za uničenje, nobene možnosti povezave ob zagonu in izbire protokola ali šifriranja.

Nastavitve brskalnika

Edina lastnost odjemalca brskalnika so “pametne nastavitve”. To vam omogoča, da določite seznam spletnih mest, ki bodo povzročila, da se VPN samodejno poveže – ali pa prekine povezavo – ko jih obiščete. 

Browsec-Smart

To je nekoliko podobno delovanju split-tunneling-a. V primeru deljenega tuneliranja se povezava VPN filtrira po programu. Več o tem si lahko preberete in v našem pregledu ExpressVPN vidite akcijski VPN, bogat z funkcijami. 

Poleg pametnih nastavitev so meniji razširitve brskalnika brez vsakršnih možnosti ali funkcij. Poleg tega pomanjkanje namiznega odjemalca povzroči, da Browsec takoj izgubi večino funkcionalnosti, ki jo večina išče v VPN-ju. 

Pregled funkcij Browsec

Logotip BrowsecBrowsec.com

Začne se od 333 $ mesečno na vse načrte

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
7 dni

Količina strežnika po vsem svetu
41

Namizna okna

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome, Firefox, Opera

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, TLS, HTTPS

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Čeprav v trenutnem stanju močno primanjkuje značilnosti, jih cene do neke mere uspejo nadoknaditi. Browsec ponuja samo dva načrta, enega mesečno, drugega pa za celo leto.

Čeprav spletno mesto na enem mestu trdi, da obstaja “80 načinov plačila”, to dejansko pomeni, da lahko uporabite bodisi kreditno kartico bodisi PayPal. Domnevno je sprejetih 79 vrst kreditnih ali debetnih kartic, ki omogočajo, da ta trditev ne pomeni lažnega oglaševanja. Browsec ne sprejema bitcoina ali katere koli druge oblike kripto valute. 

Kljub nekoliko zavajajočim zahtevkom za plačila, Browsesove cene ponujajo prepričljiv razlog za prijavo. Mesečni načrt je že cenovno dostopen, celo premaga naš primer dostopnosti, CyberGhost.

Letni načrt še zniža ceno. Toda medtem ko se Browsec tam ustavi, CyberGhost ne. Kot lahko preberete v našem pregledu CyberGhost, triletni načrt, ki ga ponuja CyberGhost, presega ceno enoletnega načrta Browsec, če ga razdelite na mesečne stroške. 

Drug kraj, ki ga sije Browsec, je njegov izjemno velikodušen brezplačni načrt. Ta možnost vam omogoča namestitev razširitve brskalnika in povezovanje brez uporabe računa. Prosti uporabniki dobijo dostop do štirih strežnikov in imajo neomejeno količino podatkov.

Medtem ko je hitrost brezplačnih strežnikov omejena na približno od enega do pet MB / s, Browsec še vedno obstaja dobra možnost, da pristanemo na našem brezplačnem seznamu storitev VPN.

Enostavnost uporabe

Spletno mesto Browsec olajša namestitev odjemalca brskalnika in prijavo na račun. V bistvu, če nameravate uporabljati brezplačni račun, se sploh ni treba prijaviti. Preprosta namestitev razširitve in vključitev vam omogoča dostop do brezplačnega VPN-ja, kar je lep način za seznanjanje ljudi s storitvijo.

Sama razširitev je enostavna za uporabo, vendar to še zdaleč ni veliko, če upoštevamo popolno pomanjkanje funkcij. Na VPN se lahko povežete s klikom na stikalo v spodnjem desnem kotu razširitve ali s klikom na velik gumb “zaščiti me” na sredini. 

Browsec-odjemalec

Celotna zasnova podaljška je v redu, vendar je nekaj očitnih težav. Namreč, da ne morete izbrati strežnika pred povezavo. Seznam strežnikov se prikaže šele, ko ste povezani, prisili VPN, da se prekine in ponovno poveže z novim strežnikom.. 

Kljub temu se VPN zelo hitro poveže. Vendar pa ob povezavi ne ponuja nobenega obvestila ali nobenega znaka, kar je nepričakovano zaskrbljujoče. Ker ni potrdila, da se VPN poveže (ali prekine), ko kliknete gumb, se včasih ne počutite prepričani o statusu VPN-ja..

Preprosto ponujanje izbire strežnika pred povezovanjem in dodajanjem neke vrste potrditve ali obvestila, ko se VPN poveže ali prekine, bi šlo daleč do izboljšanja uporabniške izkušnje.

Hitrost

Browsec je bil v našem hitrostnem testiranju po vsem zemljevidu. Na začetku so bile stvari videti zelo obetavne, saj je najbližji strežnik tukaj v ZDA vrnil velik del naše pasovne širine za prenos nazaj in skoraj vso našo pasovno širino za nalaganje. 

Strežnik v Združenem kraljestvu je nekoliko utrpel, vendar je kljub hitrosti pinga in prenosa vseeno opravil s spoštovanjem. Hitrost prenosa s tega strežnika pa je bil prvi znak težav.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (MB / s) Nalaganje (MB / s)
Nezaščiten (Virginija, ZDA)4308,59343,54
ZDA.15246,62341,66
UK76215,8421.85
Japonska174227,723.72
BrazilijaDNFDNFDNF
Čile1320,653.40

Premik na japonski strežnik je nadaljeval trend, ki smo ga videli pri strežniku v Veliki Britaniji. Časi pinga so bili glede na veliko razdaljo – približno 6.700 milj ali skoraj 11.000 km – razumni. Hitrosti prenosov so bile še vedno dobre, vendar je hitrost prenašanja utrpela več kot kdajkoli prej. 

Pri testiranju strežnikov v Južni Ameriki nam brazilski strežnik sploh ni uspel dobiti rezultata, kljub razširitvi brskalnika, ki kaže, da smo povezani in da strežnik ni preobremenjen s prometom. 

Tu smo uporabili nekakšna obvestila o povezavi in ​​prekinitvi povezave, kot smo omenili, za potrditev statusa VPN.

Končno smo preizkusili še en južnoameriški strežnik, tokrat v Čilu. Tako kot z Brazilijo skorajda nismo mogli dobiti nobene povezave. Zaradi teh zelo različnih rezultatov, če iščete VPN, ki ponuja zanesljivo visoke hitrosti, predlagamo, da si ogledate naš najhitrejši krog VPN.

Varnost

Kot smo že omenili, Browsec v času pisanja ne ponuja namiznega odjemalca, vendar pravi, da ga namerava pripraviti pred koncem leta 2019. Namesto tega morajo uporabniki na namiznih in prenosnih računalnikih uporabljati razširitev brskalnika v katerem koli Chromu, Firefox ali Opera. 

Razširitev se ne more zagnati ob zagonu in nima stikala za uničenje. To takoj onemogoči Browsec, da bi bil zanesljivo varna možnost za tiste, ki poskušajo zaščititi svojo spletno varnost in anonimnost. 

Da bodo stvari še slabše, Browsekovi protokoli še zdaleč niso najboljši. Razširitev brskalnika uporablja proxy HTTP prek TLS, o čemer si lahko preberete v naši primerjavi s SSL in TLS. Telefonska aplikacija uporablja IPSec. 

Če se pomaknete na razčlenitev protokola VPN, boste videli, da je najboljši protokol, ki ga večina VPN-jev uporablja – ali vsaj ponuja – OpenVPN. Pomanjkanje OpenVPN, tudi kot možnosti, še dodatno dvomi v varnost Browsesovih razširitev in mobilnih odjemalcev. 

Da bi dobili dobroimetje tam, kjer je treba, med testiranjem nismo uspeli zaznati nobenih puščanj DNS. Poleg tega mobilna aplikacija in razširitve brskalnika uporabljajo šifriranje AES-256 za izboljšanje varnostnih razmer. 

Ta dejstva pa niti ne začenjajo nadomestiti pomanjkanja stikala za ubijanje. Te težave je pomanjkanje obvestil, ki smo jih že obravnavali. 

Če bi VPN naletel na težavo, ne samo, da ne bi bilo nobenega stikala za zaustavitev pretoka prometa, ampak tudi ne bi vedeli ali prejeli kakršnega koli obvestila ali opozorila.. 

Če iščete zelo varen VPN, predlagamo, da si ogledate naš pregled NordVPN. NordVPN ponuja stikalo za uničenje in protokol OpenVPN in ima močan uspeh pri zaščiti svojih potrošnikov. 

Zasebnost

Politika zasebnosti Browsesa je eden najbolj prijetnih, kar smo jih videli. Kratek dokument je dolg le približno eno stran in traja le minuto ali dve.

V njem Browsec hitro na kratko predstavi, katere informacije se zbirajo in kako se lahko uporabljajo. Kot je pričakovati na katerem koli spletnem mestu, se nekatere informacije zberejo prek piškotkov, ko obiščete Browsekovo spletno mesto. 

Te informacije niso identificirane in se uporabljajo za vzdrževanje in izboljšanje spletnega mesta. Medtem so osebni podatki, ki jih Browsec zbira, omejeni na vaš e-poštni naslov in način plačila, da odprete račun. 

Poleg tega obstaja klavzula o informacijah, ki se samodejno zbirajo med uporabo VPN. Browsec ne razlaga, kako bi pojasnil, kaj so te informacije, vendar pravi, da ima pravico uporabiti te podatke za “spremljanje”, kar je zastrašujoča beseda, ki jo lahko najdete v politiki zasebnosti.

Zmogljivost pretakanja

Od spletnih strani za pretakanje, ki smo jih testirali, nam je Amazon Prime edini omogočil dostop do vsebine. Netflix in Hulu sta zaznala, da se povezujemo prek VPN-a, in nam rekla, naj se prekinemo, preden bomo lahko kaj gledali.

BBC iPlayer nas ni videl kot v Veliki Britaniji, čeprav smo bili povezani s strežnikom v Veliki Britaniji, zato tudi tam nismo mogli ničesar gledati. Poleg tega, kot smo videli v razdelku o hitrosti, se trajne hitrosti prenosa od enega strežnika do drugega močno razlikujejo.

Pretakanje z brskalnikom

Kot bi lahko pričakovali, je to pomenilo, da se je uspešnost pretakanja spreminjala od enega do drugega strežnika. Na bližnjem ameriškem strežniku smo si lahko ogledali vsebino polne visoke ločljivosti brez kakršnega koli varovanja ali drugih težav. Na strežnikih, kot je Čile, pa se zdi, da je nemogoče delovanje v HD-ju nemoteno potekalo v karticah za Browsec. 

Če iščete način dostopa do geoblokirane vsebine in si jo želite ogledati v visoki ločljivosti, potem si preberite naš vodič, kako premagati prepoved Netflix VPN. 

Storitev za stranke

Spletna stran Browseca je bolj na strani. Zaradi tega na spletnem mestu ni prave baze znanja. Vprašanja s tremi vprašanji z zelo splošnimi poizvedbami in gumbom v spodnjem desnem kotu se obrnete na podporo. 

Browsec-FAQ

Čeprav bi bila zbirka znanja odličen dodatek, je bil e-poštni naslov za podporo strankam trden. Odzivni časi so bili običajno v 15 minutah in nudili so informativne in lahko razumljive odgovore.

Razsodba

Do Browseca je dolga pot, preden bomo lahko dali svoj pečat odobravanja. Brez namiznega odjemalca nima vseh najpomembnejših funkcij, ki jih iščemo, na primer stikalo za uničenje in povezovanje ob zagonu. 

Vendar pa obstaja nekaj področij, zaradi katerih se zdi, da ima Browsec potencial, da je diamant v grobem. Glede na vse stvari, cene so prepričljive, prosti načrt pa velikodušen. 

Zaenkrat priporočamo, da se pomaknete na naš celoten seznam pregledov VPN, da poiščete več možnosti. Vendar smo že radovedni, da bomo čez nekaj časa ponovno pregledali, ali bomo videli prihajajoči namizni odjemalec Browsec.

Če ste preizkusili Browsec, nas zanima vaše izkušnje v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map