Pregled BolehVPN

BolehVPN je storitev v Maleziji, ki nekatere stvari dobro opravlja, vendar trpi zaradi povprečne uporabnosti in omejene mreže strežnikov. Poleg tega je uspešnost pretakanja slaba, zato jo je težko priporočiti, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu BolehVPN.


najboljši VPN-pregledi

Ustanovljen v Maleziji je BolehVPN že leta na sceni VPN. Nama je bilo vseeno zadnjič, ko smo ga preizkusili, vendar smo se vrnili še enkrat in rezultati so mešani. Namenjeno je uporabnikom, ki želijo zaobiti geoblokiranje, premagati stanje ponosov in ostati med varnostjo med brskanjem, podobno kot najboljši izbrani VPN, vendar to počnejo z veliko manjšo učinkovitostjo.

V tem pregledu BolehVPN bomo obravnavali prednosti in slabosti. Ogledali si bomo stroške, nabor funkcij, hitrost strežnika, varnost in zasebnost ter uspešnost pretakanja. Prav tako bomo preizkusili službo za stranke BolehVPN, preden bomo povzeli stvari z našo razsodbo.

BolehVPN na nekaterih območjih deluje v redu, na drugih pa slabo. Širjenje strežnikov je omejeno in odjemalski vmesnik potrebuje delo, tako da ga ponudniki, kot je ExpressVPN, ni tako enostaven (preberite naš pregled ExpressVPN). To je hitra storitev VPN, vendar morate pogledati naš najboljši VPN za vodnik za pretakanje, če uporabljate možnost, ki je prijazna za pretakanje..

BolehVPN-Site-Splash

BolehVPN-račun-mesto

BolehVPN-odjemalec-proxy

BolehVPN-odjemalec-odjemalec

BolehVPN-Stranka

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za BolehVPN

Lastnosti

Dejstvo je, da odjemalec BolehVPN ni zasnovan tako, da bi bil prijazen do uporabnika. Na prvi pogled vas preobremeni z gumbi, statistiko in ikonami na način, da stvari ni preprosto razumeti.

BolehVPN-Client-Nadzorna plošča

Če iščete začetnike prijazen VPN, BolehVPN ni najboljša možnost. Namesto tega si oglejte storitev, kot je NordVPN (preberite naš pregled NordVPN).

Odjemalec BolehVPN vam ponuja seznam strežnikov, na katere se lahko povežete, vaše trenutne podatke o povezavi, statistiko uporabnikov in podatke o vašem računu.

Dobite dva protokola VPN: OpenVPN, ki je priporočljiv, in kot alternativo L2TP. Dobiš seznam strežnikov, s katerimi se lahko povežeš, vendar za razliko od drugih ponudnikov strežniki imajo označena imena, na primer “xCloakRouted-TCP-France” in “Samo BolehFlix-USA-Only”. Če izberete L2TP, ni nobenega strežnika. Kaže, da BolehVPN priporoča povezave L2TP samo za mobilne uporabnike.

Dobro je, da BolehVPN prilagaja svoje strežnike za različne namene, na primer »BolehFlix« za uporabnike Netflixa, vendar ni nobene razlage, ki bi jo lahko uporabili s temi oznakami, ki se jih bomo dotaknili pozneje.

Če niste uporabnik sistema Windows, lahko izkoristite stranke za macOS in Android. Uporabniki iOS in Linux so obtičali s konfiguracijskimi datotekami, ki jih lahko uporabljajo z zunanjim odjemalcem OpenVPN. To ne pomeni, da je BolehVPN idealna izbira za priložnostne naročnike VPN, zato ne bo najboljši VPN za seznam Linux.

BolehVPN Killswitch

Strežnik VPN ima nekaj takega, kot je killswitch, z načinom »zakleni«, da onemogoči vaš internet, če izgubite povezavo VPN, kar lahko omogočite v območju »nastavitve« odjemalca. Radi bi govorili več o tem, toda zunaj objave na forumu BolehVPN, v kateri je razložen njen namen, ni več treba nadaljevati.

Pričakuje se, da bo zaščita pred puščanjem DNS standardna pri VPN-jih, BolehVPN pa ima nastavitev, da “omogoči zaščito puščanja DNS.” Privzeto ni omogočena, kar je čudno, vendar je dobro, da možnost obstaja.

Prav tako dobite dnevnik odjemalcev, kjer se shranijo podrobni podatki o povezavi, skupaj z vašo uporabo podatkov. Obstaja tudi območje za nastavitev VPN-ja za delo prek proxy strežnika – HTTP ali SOCKS – če delate v omejenem omrežnem okolju.

BolehVPN-odjemalec-ServerStatus

Če želite najti najboljšega strežnika za vas, območje »statusa storitve« vsebuje seznam strežnikov, na katere se lahko povežete, in vam omogoča, da vsak strežite. Takšen preizkus zamude vam lahko pomaga najti dober strežnik za pretakanje ali igranje iger, vendar boste našli najboljše možnosti v našem najboljšem VPN-ju za ožji izbor iger.

Razdelitev tunelov ni ena od lastnosti programa BolehVPN, vendar lahko podoben rezultat dosežete tako, da izberete strežnike z oznako »proxied« in uporabite nastavitve proxyja v kateri koli programski opremi, ki jo želite prenesti skozi VPN. O tem bomo govorili podrobneje pozneje.

Pregled funkcij

Logotip BolehVPNwww.bolehvpn.net

Začne od 370 $ vseh načrtov

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, sofinanciranje, spletni bančni nakazilo

Sprejema kripto valute
Bitpay

Hkratne povezave
3

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
1 dan

Obdobje vračila
14 dni

Količina strežnika po vsem svetu
78 strežnikov v 12 državah

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, L2TP

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Pri cenah družbe BolehVPN se ni treba pritoževati. V primerjavi z drugimi grdimi storitvami VPN, kot je Astrill (preberite naš pregled Astrill), BolehVPN ostaja na cenejšem koncu mesečnega obsega.

Če želite, lahko izkoristite enodnevno brezplačno preskusno različico, vendar boste omejeni na povezave z uporabo dveh do treh strežnikov. Sedemdnevni načrt za 3,70 dolarja daje uporabnikom priložnost preizkusiti celotno storitev za majhno plačilo. Raznolikost pri cenah je lep dotik.

30-dnevni paket, ki znaša 9,99 USD na mesec, v primerjavi s konkurentom, kot je CyberGhost (ni dobro) (preberite naš pregled CyberGhost) ni ravno ugoden. Ko iščete plačilo za daljše obdobje, so CyberGhost in drugi ponudniki, kot je Windscribe (glejte naš pregled Windscribe), boljše vrednosti.

Na primer, letni načrt Windscribe znaša 50 USD v primerjavi s skoraj 80 USD za BolehVPN. Poleg tega Windscribe vključuje funkcije, kot je blokiranje oglasov za nižjo ceno. Pred odločitvijo boste morda želeli primerjati cene z drugimi ponudniki v naših VPN pregledih.

Če niste zadovoljni s storitvijo BolehVPN, prejmete 14 dni, da zahtevate vračilo. To je krajše kot 30-dnevno obdobje vračila, ki ga dobite pri ExpressVPN, vendar več kot sedem dni, ki ga dobite s TorGuardom (preberite naš TorGuard pregled). Dobite pa samo dva dni za poskusne naročnine, kar vključuje sedemdnevni paket.

Za BolehVPN lahko plačujete z uporabo bitcoina in drugih kripto valut, kot sta Dash in Litecoin, pa tudi PayPal in kreditna kartica. BolehVPN upošteva povračila za kripto valute za vsak primer posebej, z 2-odstotnim stroškom za skrbnika.

Dobite enake funkcije, ne glede na paket, ki ga izberete. Edina omejitev je omejeno število strežnikov v enodnevnem preskusu. S to storitvijo lahko imate tri hkratne povezave (torej tri naprave hkrati), ne glede na paket, ki ga izberete.

Enostavnost uporabe

Eden največjih prijemov z BolehVPN je izkušnja z navigacijo po njegovem spletnem mestu in stranki. Če želite naročiti storitev, se morate najprej registrirati, kar je v redu, vendar je iskanje stvari, ki jih želite od tam, videti bolj zahtevno, kot bi moralo..

Ko registrirate račun in ga aktivirate, boste poslani na območje z redkim videzom računa. Če želite kupiti storitev, morate “naročiti”. Postopek je preprost. Izberete, kateri paket želite, izberete način plačila in nato plačate.

BolehVPN-plačilo spletnega mesta

Pri registraciji vam ni treba navajati podatkov o sebi, le uporabniško ime in geslo. Več anonimnih načinov plačila, na primer bitcoin, vam omogoča, da ob plačilu ohranite svojo identiteto varno.

Obstajajo povezave za prenos za odjemalce sistema Windows, macOS in Android ter konfiguracijske datoteke za Linux in iOS. Odjemalec prenese in namesti z majhnimi težavami, a kot že omenjeno, ni prijazno začetnikom.

Vmesnik je občutek vrnitve in je v mnogih pogledih podoben WiTopia personalVPN (preberite naš pregled WiTopia personalVPN). BolehVPN kljub številnim gumbom in ikonam ni na voljo veliko prilagoditev.

BolehVPN-strežniki odjemalcev

Glavni del nadzorne plošče vključuje območje za povezavo s strežniki, ki je najpomembnejši del odjemalca. Kot rečeno, izbira strežnika je nejasno. Nič v odjemalcu vas ne vodi in edino sklicevanje na izbiro strežnika, ki ga lahko najdemo na spletnem mestu, je vodnik za pomoč za povezave OpenVPN.

Tudi to vodilo je bilo težavno. Google je poiskal nekaj imen strežnikov, da je našel ustrezne informacije. Vodnik je uporaben, nenavadno pa je, da na odjemalcu ali računu ni izrazite povezave do njega.

Nastavitve BolehVPN

V odjemalcu sta dve glavni nastavitveni področji: eno za standardne nastavitve in eno za nastavitve proxyja. Na žalost ni mogoče veliko nastaviti. Kaže, da bo izbira strežnika vplivala na vašo povezavo bolj kot na izbiro nastavitev.

Na primer, »popolnoma usmerjen« strežnik bo usmeril vaš promet prek VPN-ja, medtem ko bo »proxied« strežnik za konfiguriranje programske opreme najprej potreben za lokalno proxy. To je na nek način podobno funkciji deljenega tuneliranja, ki jo imate z drugimi storitvami.

BolehVPN-Client-Settings

Če pogledate skozi območja z nastavitvami, nobena od možnosti ni vnaprej omogočena. Za možnosti, kot je zaščita pred puščanjem DNS, ki bi morala biti najmanjši minimum, ki ga pričakujete od VPN-ja, je to čudna izbira in priporočamo, da najprej omogočite, če uporabljate BolehVPN.

Druga področja, na primer območje »statusa storitve«, so samoumevna in vam omogočajo, da s testom pinga preverite, ali se strežniki izvajajo, in vam daje idejo o njihovi zamudi z vaše lokacije..

BolehVPN bi lahko oprostili slabe zasnove vmesnikov, če bi uporabniki preprosto razumeli, kaj morajo storiti. Pomoč uporabnikom pri izbiri pravega strežnika VPN naj bo kruh in maslo katere koli storitve.

Dobro je, da BolehVPN ponuja pomoč, ki uporabnikom razlaga izbire strežnika, vendar jih je težko najti, kar resnično zmanjšuje enostavnost uporabe. Bolje bi bilo, če bi storitev vključila povezave do teh v odjemalcu ali povezave do teh vodnikov vidne na njihovem spletnem mestu.

Hitrost

Hitrost ni nekaj, kar oglašuje BolehVPN, vendar je pošteno reči, da nihče ne želi iti s počasno storitvijo VPN. Da bi videli, kako uspešen je, smo na petih njegovih strežnikih izvedli hitrostne preizkuse, da smo izmerili hitrost prenosa, hitrost prenosa in zakasnitve glede na našo nezaščiteno povezavo v Veliki Britaniji. Rezultati so spodaj.

Lokacije: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiteno (UK)1329.025.36
Nizozemska1827.395.02
ZDA.14221.914.27
Kanada10621.154.25
Singapur17924.093.20
Japonska3399.501,85

Za večino strežnikov, s katerimi se lahko povežete, je njihova lokacija identificirana po državi, ne po mestu. Glede na to, da BolehVPN ne oglašuje svoje hitrosti, smo bili presenečeni, da so se strežniki, ki smo jih preskusili, z izjemo Japonske, približali hitrosti prenosa in nalaganja nezaščitene povezave.

Kot je bilo pričakovati, je zamuda prišla dlje od strežnikov v Veliki Britaniji. Nizozemska je bila skoraj enaka, medtem ko so se severnoameriški in azijski strežniki gibali v stotih milisekundah.

Zaradi zamude bo BolehVPN slab igralni VPN, vendar bi lahko nadpovprečne hitrosti postale konkurenca med najhitrejšimi storitvami VPN na trgu. Hitro se poveže, njegova zmogljivost pa je dobra izbira, če iščete najboljši VPN za hudourništvo.

Varnost

Varnost je ena prvih besed, ki jih vidite na spletnem mestu BolehVPN. Glede na svoj izvor v Maleziji, ki ima nekoliko raznolik pogled na svobodo govora, govori o varnosti, ko gre za varnost. Naš najboljši vodnik VPN za Malezijo se seznanja s posebnostmi cenzure te države.

BolehVPN priporoča uporabo OpenVPN, ki je, kot pojasnjuje naš varnostni vodič VPN, eden najbolj varnih protokolov VPN. Na voljo je tudi L2TP, vendar se zdi, da je omejen na mobilne uporabnike.

Ne morete izbrati, katero vrsto šifriranja OpenVPN uporabljate, ko se povežete prek odjemalca, vendar spletno mesto oglašuje AES 256-bitno šifriranje. Če vam to ustreza, preberite naš opis šifriranja.

Nekateri strežniki, na primer tisti z oznako “plašč”, so zasnovani tako, da vam pomagajo premagati internetno cenzuro na Kitajskem, Iranu in drugih državah (preberite naše najboljše storitve VPN za Kitajski vodnik). Funkcije, kot je “lock down” killswitch, so na voljo tudi za pomoč uporabnikom, če skrbijo, da bi njihova identiteta ušla med povezavo.

Zaščita pred puščanjem DNS je vključena kot možnost, servis pa je opravil preizkuse, ko smo iskali puščanje IP, WebRTC in DNS. Kljub temu, da ni bila omogočena zaščita pred puščanjem DNS, naša povezava še vedno ni puščala. Ta nastavitev bo verjetno določena za določene strežnike, na primer proxy strežnike.

Raznolikost varnostnih možnosti je prijeten, čeprav zmeden BolehVPN. Odlično je, da obstajajo strežniki za državljane v omejenih državah, vendar bi bilo bolje, če bi bile te informacije lažje dostopne.

Zasebnost

Preden kupite VPN, si oglejte njegovo politiko zasebnosti. To je tisto, kar smo storili z BolehVPN, in všeč nam je bilo tisto, kar smo našli po večini.

Najprej je na spletnem mestu naložena kanarica, ki je iznajdljiv način za opozarjanje uporabnikov, če je bilo opravljeno pravno dejanje, o katerem ni mogoče poročati. Če je kanarček odstranjen, lahko uporabniki domnevajo, da je podjetje prejelo pravne dokumente, ki jih ne more prijaviti.

To je dober znak, da podjetje resno jemlje zasebnost. Za potrditev spletno mesto poroča, da podjetju ali komur koli, ki je z njim povezan, še nikoli ni bil poslan noben poizvedb, nalog ali zaseg..

Zasebnost spletnega mesta BolehVPN

Spletno mesto tudi ne beleži uporabniških podatkov v skladu s svojo politiko zasebnosti. Edina izjema je, če storitev registrira “neobičajno dejavnost”, kjer si pridržuje pravico, da dnevnikom za kratek čas omogoči iskanje in ukinitev uporabnikovega dostopa..

BolehVPN pravi, da se uporablja le kot “skrajni ukrep” in da se je od ustanovitve podjetja zgodilo le nekajkrat. Ali ga uporabljate, je klic sodbe. Vključitev kanarčka in močno besedilo o redkosti tovrstnega ukrepanja nakazujeta, da je podjetje resno glede zasebnosti uporabnikov.

Podjetje, ki stoji za BolehVPN, BV Internet Services Limited, je ustanovljeno na Sejšelih, ki imajo nekatere najboljše zakone o zasebnosti v oblaku na svetu, zahvaljujoč zakonom, ki zagotavljajo zasebnost in varstvo podatkov..

Na spletnem mestu je tudi jasno razvidno, da deluje zunaj pristojnosti držav za delitev obveščevalnih podatkov Five Eyes (Združeno kraljestvo, ZDA, Avstralija, Kanada in Nova Zelandija), od katerih noben nima najboljšega ugleda za spoštovanje zasebnosti uporabnikov..

Čeprav bi možnost beleženja v zadnjem primeru lahko predstavljala zaskrbljenost, si BolehVPN močno prizadeva dokazati, da gre resno za zasebnost. Če pa je to dovolj, da vas odloži, boste morda morali poiskati alternativnega ponudnika, kot je Perfect Privacy (preberite našo popolno zasebnost).

Zmogljivost pretakanja

Ni vsak VPN sposoben pretakanja vsebine z večjih spletnih strani za pretakanje, kot sta Netflix ali BBC iPlayer, vendar se je BolehVPN zelo potrudil.

Več strežnikov BolehVPN je navedeno kot prijazno do pretakanja, pod oznakami “surf / streaming”, “geo” in “BolehFlix”. Preizkusili smo njihov izbor in ugotovili, da je izkušnja slaba.

Nekateri strežniki, na primer “geo” strežniki, se preprosto ne bi povezali. Drugi, na primer strežniki “BolehFlix”, so od nas zahtevali, da spremenimo svoje nastavitve DNS za povezavo. To smo poskusili, in čeprav je spletna stran Netflix pokazala ameriško vsebino, se nobena od njih ne bo predvajala.

Strežniki za »brskanje / pretakanje« niso bili nič boljši. Noben od strežnikov, ki smo jih preizkusili, nam ni omogočil pretakanja vsebine prek Netflixa, zato če iščete najboljši VPN za Netflix, poiščite drugje.

Blokiran BolehVPN-Iplayer

Naredili smo podoben test strežnikov v Veliki Britaniji, da smo presodili, ali je možno pretakanje vsebine iz BBC iPlayerja. Ker je ta pregled potekal iz Velike Britanije, BBC iPlayer pretakanje deluje brez VPN povezave, ko pa smo se povezali prek katerega koli od strežnikov v Veliki Britaniji, smo dobili opozorilo o svoji lokaciji in nismo mogli pretakati.

Če si želite ogledati najboljše, kar BBC lahko ponudi, boste namesto tega morali pogledati enega najboljših VPN-jev za BBC iPlayer, na primer VyprVPN (preberite naš pregled v aplikaciji VyprVPN)..

Jasno je, da je BolehVPN poskušal biti prijazen do pretakanja, vendar preprosto ni šlo. Strežniki, ki smo jih preizkusili, niso mogli pretakati ali pa se nismo mogli povezati z njimi.

Lokacije strežnika

Geografsko širjenje ni ena najmočnejših točk BolehVPN-a. Izbirate lahko le 12 držav, kar je majhen znesek, strežniki pa so skoncentrirani v Evropi in ZDA, nekaj pa jih je v Aziji.

V Afriki in Južni Ameriki ni strežnikov. Ni niti enostavnega in dokončnega seznama strežnikov, vendar smo jih na spustnem seznamu v odjemalcu šteli 78. Le nekateri od njih so bili sposobni “popolnoma usmerjenih” VPN povezav.

Zaradi neobičajnega sistema poimenovanja, ki ga uporablja BolehVPN, je težko izbrati lokacije strežnika po svoji državi. To je morda zasnovano glede na njihovo slabo širjenje.

Raznolikost ni beseda, ki jo lahko uporabimo za BolehVPN, zato če je to pomembno za vas, poglejte druge možnosti, na primer HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss), ki ima strežnike v 190 državah.

Storitev za stranke

BolehVPN ima nekaj možnosti za storitve za stranke, ki jih uporabniki lahko izkoristijo. S klepetom v živo, ki ga najdete na dnu vsake strani, lahko uporabite, če se pogovarjate s svetovalcem ali vpišete vozovnico za podporo.

Na voljo je tudi služba za pomoč s podpornimi članki in aktivni forum za stranke, kjer lahko komunicirate z osebjem in drugimi uporabniki. Obstaja razdelek, namenjen nameščanju odjemalcev ali nastavitvi računalnika za delo z določenimi strežniki, kot so strežniki DNS tudi za »BolehFlix«..

Navodila za namestitev so podrobna in vključujejo uporabne posnetke zaslona. Služba za pomoč uporabnikom omogoča, da vprašanja postavljajo neposredno osebju, tako da je v bistvu drugi forum, vendar obstajajo tudi posebej izdelani članki uslužbencev, ki pomagajo razložiti pogoste težave in težave.

BolehVPN-Support-Message

Odločili smo se, da bomo preizkusili službo za stranke BolehVPN, tako da smo mu poslali poizvedbo svoji ekipi kot potrdilo o podpori. Prosili smo za pojasnilo o nekaj stvareh:

  • Ali ima BolehVPN razcepljene predore?
  • Kolikšno je število strežnikov, ki so na voljo?
  • V nastavitvah odjemalca mora biti aktivna nastavitev zaščite pred uhajanjem DNS?

BolehVPN je potreboval nekaj dni, da se je vrnil k nam, vendar je odgovoril na naša vprašanja. Če naletite na težave, bi morala biti podporna ekipa sposobna pomagati in če tega ne uspe, lahko za pomoč pokličete forum za podporo.

Razsodba

BolehVPN je s trdnimi hitrostmi in osredotočenostjo na zasebnost v redu VPN, vendar je v redu. V preteklosti smo ga pohvalili zaradi njegove zmožnosti pretakanja Netflixa in drugih pretočnih storitev, vendar je naredil korak nazaj in to ni več mogoče.

Hitro je, vendar je izbira strežnikov v primerjavi s storitvami z velikimi imeni, kot je ExpressVPN, ki ima veliko več funkcij in strežnikov po nižji ceni, preveč omejena..

Močna osredotočenost družbe BolehVPN na varnost in zasebnost je spodbudna, vendar lahko politika “izrednih” beleženja resnejših uporabnikov zasebnosti povzroči, da iščejo drugje. Cene so sicer konkurenčne, niso pa najboljše na trgu.

Kje se BolehVPN bori, kako se predstavlja na svoji spletni strani in v stranki. Za uporabo preprosto ni prijazen, zato lahko začetnike opustite. Slabo premišljen seznam strežnikov je težko razvozlati in odjemalec je videti zastarel.

Jasno je, da želi BolehVPN ciljati na več množice: stremerje, disidente in na zasebnost. Noben od njih ne služi posebej dobro, če pa iščete dovolj hiter VPN in imate sedež v Evropi ali ZDA, je več kot primeren.

Imate izkušnje z BolehVPN? Ali se vam zdi ta pregled prestrog? V spodnjih komentarjih nam pošljite svoje povratne informacije in hvala za vaš čas.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me