Pregled Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN je le eden izmed številnih varnostnih izdelkov Avasta. Ko gre za VPN-je, je to precej spodobno, saj vas vklopi v Netflix in uporablja dobro šifriranje, vendar za ceno lahko postanete boljši. Oglejte si naš celoten pregled podrobnosti o tem, zakaj priporočamo, da gremo drugam.


najboljši VPN-pregledi

Avast je češko programsko podjetje, najbolj znano po svojih protivirusnih izdelkih. Od januarja 2019 je imela več kot 15 odstotkov tržnega deleža programov proti zlonamernim programom Windows. To ga postavlja pred velika imena, kot sta Kaspersky Lab in McAfee Inc.

Poleg programske opreme za preprečevanje zlonamerne programske opreme ponuja VPN, kar si bomo ogledali v tem pregledu Avast SecureLine VPN. Preučili bomo njegovo hitrost, zasebnost in varnost ter enostavnost uporabe. Prav tako se bomo pokopali na lokacijah strežnikov in kakovosti njegove storitve za stranke, preden bomo zaključili svojo razsodbo.

SecureLine VPN ima omejen nabor funkcij, vendar deluje dobro. Dobili boste storitve, kot je BBC iPlayer (čeprav ne Netflix), vendar lahko za podobno ceno najdete VPN, ki bodo zajemali več naprav in več storitev pretakanja. Zasebnost niti ni močna, zato je malo verjetno, da bomo kmalu pripravili naš seznam najboljših VPN odločitev.

Avast-SecureLineVPN-Client-Connected

Avast-SecureLineVPN-Settings-Varnost

AvastSecureLineVPN-Zasebnost spletnih strani

Strežniki spletnih strani Avast-SecureLineVPN

Avast-SecureLineVPN-Website-Splash

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za Avast SecureLine VPN

Lastnosti

Poudarek SecureLine VPN je preprost za uporabo. Funkcije niso polne funkcionalnosti, temveč se opišejo ključne funkcije, za katere meni, da jih boste potrebovali, in jih olajšajo. Uspelo mu je, saj ponuja izdelek s plitvo krivuljo učenja in spodobno hitrostjo strežnika, o čemer bomo govorili v tem pregledu.

Avast-SecureLineVPN-Client-Splash

Druge storitve VPN, kot je Windscribe (preberite naš pregled Windscribe), imajo veliko širši nabor funkcij, vključno z možnostmi za posredovanje vrat in veliko večji nadzor nad konfiguriranjem protokolov VPN in načinov šifriranja..

Pri SecureLine VPN obstajata le dve ključni nastavitvi, s katerimi se lahko uporabniki pošalijo. Obstaja ubijač, ki ga aktivirate tako, da v nastavitvah odkljukate polje. Njegov namen je razložen pod poljem, kjer piše, da bo ubijalski stikalec “preprečil puščanje zasebnosti, tako da bo blokiral ves dostop do interneta, če se vaš VPN nenadoma prekine.”

Avast-SecureLineVPN-odjemalec-mrežni profil

Obstaja tudi možnost nastavitve zaupanja vrednih omrežij. To pomeni, da če ste na primer povezani z domačim WiFi, VPN ne bo aktiven. Če se kljub temu odločite za kakšno delo v lokalni kavarni, se bo začela zaščita VPN. To je preprosta funkcija, ki pa je koristna, če ste v gibanju veliko časa, vendar svojega VPN ne želite uporabljati doma.

Nikoli ne morete spremeniti protokolov VPN, vendar SecureLine VPN uporablja OpenVPN v operacijskem sistemu Windows in IPSec / IKEv2 na macOS, kar je zelo priporočljiva izbira. Če iščete nekaj prilagodljivega, SecureLine VPN ni pravi VPN za vas, toda tisti, ki manj poznajo tehnologijo, bodo morda cenili, da vam izbiro vzamejo iz rok.

Tudi SecureLine VPN ne podpira deljenega tuneliranja. To je funkcija, ki vam omogoča, da se odločite, kateri podatki bodo skozi tunel VPN in kateri bodo potekali skozi vašo nezaščiteno povezavo. To je priročno, če na primer svoj računalnik uporabljate kot medijski strežnik in vam filmov ni treba pretakati prek strežnika na drugi strani sveta..

Če je razdeljena tuneliranje funkcija, ki jo potrebujete, boste želeli iskati drugje. Veliko VPN-jev ponuja, kot je Ivacy (preberite naš pregled Ivacy).

Pregled funkcij Avast SecureLine VPN

Logotip Avast SecureLine VPNwww.avast.com

Začne od 167 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica
7 dni

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
55 strežnikov v 34 državah

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu
n / a

Dostop do Amazon Prime Video
n / a

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN, IKEv2

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja
n / a

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora
24/7

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Cene spletnih strani Avast-SecureLineVPN

Če si na hitro ogledate spletno stran SecureLine VPN, vam bodo oproščeni, če mislite, da so edini plačilni načrti na voljo letne naročnine. Šele ko odprete stran za plačilo, lahko najdete cene za druga obdobja naročnine, in tudi takrat jih je enostavno zamuditi.

Če iščete VPN za Windows ali macOS, je najmanjša naročnina, ki jo lahko kupite, eno leto. Če kliknete majhno spustno polje na strani za plačilo, boste našli možnosti za dve leti in tri leta, vendar ni mesečnega načrta cen.

Če kupujete naročnino na iOS ali Android VPN, se lahko odločite za plačilo mesečno ali letno, vendar ni možnosti, ki je daljše od enega leta. Za izdelek z več napravami imate na voljo enomesečni, enoletni, dvoletni ali triletni obračun. Bizarno, v Veliki Britaniji manjka možnost mesečne več naprav.

Če zanemarite zapleteno in skrivno paleto alternativnih možnosti plačila, če želite VPN za svoj PC ali Mac, boste plačevali 59,99 USD na leto. Za mobilne naprave lahko plačujete 2,99 USD na mesec ali 19,99 USD za letno naročnino. Omeniti velja, da se ne morete mešati in ujemati. Vaša naročnina bo pokrivala le pet naprav iOS ali Android.

Kljub temu SecureLine VPN ne bo najboljši vodnik VPN za iPhone.

Načrti za več naprav Avast SecureLine VPN

Če iščete nekaj, kar bo zajemalo mobilne in namizne računalnike, boste potrebovali letni načrt v višini 79,99 USD. Če niste dovolj samozavestni, da bi se lahko eno leto posvetili, lahko z malo lova najdete tudi možnost 8,99 USD na mesec..

Cene SecureLine VPN so v primerjavi s svojimi konkurenti, če ga želite uporabljati samo s petimi napravami ali manj. Še posebej poceni je, če iščete mesečno naročnino za svoje mobilne naprave. Samo po ceni bi bilo dobro v primerjavi s svojimi konkurenti v našem najboljšem ožjem VPN za Android.

Če potrebujete VPN za več naprav, obstajajo storitve, ki ponujajo načrte brez omejitev naprav. Goose VPN (preberite naš pregled Goose VPN) je po podobnih cenah, vendar lahko zajema toliko naprav, kot želite.

Avast za svoje izdelke ponuja brezplačno sedemdnevno preizkušnjo in 30-dnevno garancijo vračila denarja. Edine možnosti plačila so PayPal ali kreditna kartica. Podpora za bitcoin ali druge kripto valute ni.

Če želite bolj anonimen način plačila, poiščite VPN, ki sprejme gotovino ali bitcoin, na primer Mullvad (preberite naš pregled Mullvad).

Enostavnost uporabe

Avast-SecureLineVPN-Website-Checkout

Registracija za SecureLine VPN je dovolj preprosta. Ko kupite naročnino po izbiri, boste morali navesti državo, ime, priimek, poštno številko in e-poštni naslov. To je veliko osebnih podatkov, če upoštevamo druge možnosti, kot je kriptovaluta (preberite naš pregled kriptovalute).

Prav tako boste morali navesti svoje podatke o plačilu. PayPal in kreditna ali debetna kartica so vaše edine možnosti. Ko je vaše plačilo prešlo, po e-pošti prejmete aktivacijsko kodo.

Prenos in namestitev Avast SecureLine VPN

Nastavitev je tudi preprosta. Preprosto prenesite aplikacijo in jo namestite tako kot vsak drug program. Ko zaženete SecureLine VPN, vas pozdravi preprosta nadzorna plošča. Ni pretirano. Na sredini zaslona je velik rdeč gumb “izklop”, ki opozarja, da “vaša spletna zasebnost ni zaščitena.”

Avast-SecureLineVPN-Client-Disconnected

S klikom na velik, rdeč gumb aktivirate VPN. Pozvani boste, da začnete brezplačno sedemdnevno preizkusno različico ali kupite naročnino. Kliknite besedilo na dnu, da pokažete, da že imate aktivacijsko kodo in jo vnesite za potrditev naročnine.

Zdaj lahko vidite informacije, kot so čas povezave, dejanski naslov IP, vaša lokacija in vaš IP naslov, kot se zdi drugim. Preizkusili smo SecureLine VPN v Veliki Britaniji in privzeta je bila lokacija v Londonu. Pod temi informacijami je velik gumb za spreminjanje lokacije.

S klikom na gumb se prikaže seznam strežnikov. Trenutni strežnik je prikazan na vrhu in je bil označen kot “optimalna lokacija” za nas. Če s kazalcem miške nad »i« poleg teh informacij odprete pojavno okno, ki razloži optimalno lokacijo, »vam pomaga doseči najboljšo možno hitrost povezave.«

Avast-SecureLineVPN-strežniki odjemalcev

Spodaj so prikazane druge lokacije strežnika. Na levi je tudi meni, s katerim jih lahko filtrirate glede na lokacijo, za enakovredne ali za pretakanje. Nekateri posamezni strežniki na seznamu imajo tudi majhne ikone, ki kažejo, da so optimizirani za P2P ali pretakanje.

Menjava lokacij je bila tako preprosta kot klikanje na drug strežnik. Povezava je trajala približno dve sekundi. Kliknite zdaj zeleni gumb na sredini aplikacije in VPN se bo skoraj takoj prekinil.

Na strani sta samo dva gumba. Prvi odpira, kaj je v bistvu oglas za Avastove mobilne VPN izdelke. Drugi gumb je ikona zobnika klasičnih nastavitev, ki odpre nastavitve. Obstajajo trije razdelki: “splošno”, “varnost omrežja” in “naročnina.”

Nastavitve Avast SecureLine VPN

V razdelku »naročnina« so le informacije o vaši naročnini in ko se izteče. »Varnost omrežja« je možnost, da aktivirate killswitch, ki blokira dostop do interneta, če se VPN prekine, da se ohrani vaša zasebnost.

Edine druge nastavitve v tem razdelku so možnost samodejnega vklopa VPN-ja, ko se povežete z internetom, ali pa vas bomo vprašali, ali ga želite vklopiti. Izključite lahko tudi zaupanja vredna omrežja, kar pomeni, da se VPN ne bo vklopil, ko ste povezani z določenimi omrežji WiFi.

Avast-SecureLineVPN-General-Settings

Oddelek „splošno“ ima samo pet nastavitev. Lahko nadzorujete, kako vam SecureLine VPN prikazuje obvestila in ali se prikazuje v vaši menijski vrstici. Lahko ga nastavite za zagon ob zagonu in se lahko prijavite za prejemanje beta posodobitev.

Končna možnost je, da izklopite ponudbe za druge izdelke. Ob izkušenju mučnih pojavnih oken, ki jih Avast uporablja v svojih protivirusnih izdelkih, kot je Avast Pro (preberite naš pregled Avast Pro), ne moremo priporočiti, da bi možnost izklopili dovolj.

Kot vidite, je pri SecureLine VPN na voljo malo prilagoditev. Namenjeno je uporabnikom, ki želijo nekaj, kar deluje brez težav, brez zapletenih nastavitev. Če to iščete, je Avast dobra izbira.

Če iščete nekaj, kar lahko prilagodite svojim potrebam, poiščite druge možnosti v našem arhivu VPN.

Hitrost

Želeli smo videti, kako je SecureLine VPN deloval kot celota, zato smo iz baze naših recenzentov v Veliki Britaniji izvedli hitrostne teste na različnih mednarodnih strežnikih. Rezultati so prikazani spodaj.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiteno (UK)13194.3012.24
Nemčija49191,789,74
Rusija11439.396.03
Brazilija22841.301.12
ZDA.8575.042,62
Južna Koreja47218.943.07

Hitrost strežnikov v celinski Evropi je bila impresivna. Strežnik v Frankfurtu v Nemčiji je dal hitrost prenosa, ki je znašala skoraj 99 odstotkov nezaščitene hitrosti. Hitrost prenosa ni bila ravno dobra, slabih 80 odstotkov nezaščitene hitrosti, vendar je to še vedno smiselno.

Zunaj Evrope je bil padec pomemben, kot bi lahko pričakovali glede na razdaljo. V povezavi s ameriškim strežnikom se je hitrost prenosa zmanjšala za več kot 50 odstotkov. Strežniki v Rusiji in Braziliji so imeli hitrosti prenosa, ki so bile približno za petino hitrejše kot naša nezaščitena hitrost, Južna Koreja pa je bila manjša za 10 odstotkov hitreje.

SecureLine VPN morda ni na vrhu našega seznama najhitrejših storitev VPN, vendar je bil uspešen, zlasti za lokalne storitve v Evropi. Kot vedno so izkušnje lahko različne, odvisno od oddaljenosti od določenih strežnikov.

Latencija je bila mešana vreča. Bližnji strežniki, kot je tisti v Frankfurtu v Nemčiji, so ponudili razumno zamudo. Zamude pri uporabi ameriškega strežnika so bile impresivne, vendar je južnokorejski strežnik imel skoraj pol sekunde zamude. Če iščete najboljši VPN za igranje iger, SecureLine VPN morda ni prava izbira za vas.

Varnost

SecureLine VPN opisuje svojo varnost kot “bančni razred”. To morda danes ni najbolj vzbujajoča trditev, če upoštevamo, da so bile celo večje banke, kot je HSBC, žrtve krampanja, a morda se boste počutili bolj samozavestno, če uporabljate računovodsko programsko opremo. Vseeno odložite svoje skrbi, ker je varnost SecureLine VPN dobra.

Njegova izbira za Windows je 256-bitni AES z OpenVPN. Kot pojasnjuje naš varnostni vodnik VPN, je to eden najbolj priljubljenih protokolov VPN in to z dobrim razlogom. OpenVPN je open source, s skupnostjo, ki nenehno išče ranljivosti, da bi zagotovila, da bo protokol ostal varen. Prav tako je hitro.

Če uporabljate aplikacijo macOS ali napravo iOS, SecureLine VPN uporablja protokol IKEv2 z IPSec. Spletno mesto trdi, da je označeno kot “Apple odobreno.” Edino resnično pojasnilo, kar to dejansko pomeni, je, da je SecureLine VPN “zgrajen na lastniških zalogah Apple, da se zagotovi najboljša združljivost in zmogljivost.”

Ne glede na to, ali je Apple odobren, je IKEv2 / IPSec varnejši od protokola L2TP / IPSec, ki ga uporabljajo nekateri VPN-ji. L2TP zahteva uporabniške poverilnice za preverjanje pristnosti, zato ni idealen za zagotavljanje zasebnosti. IKEv2 je tudi veliko hitrejši, ker L2TP uporablja dvojno inkapsulacijo, kar upočasni postopek.

S killswitch v ponudbi smo poskrbeli, da deluje, in je tudi uspelo. Preizkusili smo se tudi za puščanje WebRTC in DNS, storitev pa je minila brez težav.

Za razliko od večine VPN, vam SecureLine VPN ne omogoča izbire protokolov. Če iščete nekaj, kar ne deluje, so njegove privzete vrednosti močne. Če uporabljate VPN z več možnostmi prilagoditve, si oglejte CyberGhost (preberite naš pregled CyberGhost).

Zasebnost

V Avastovi politiki zasebnosti piše, da ni beleženja. Kopajte globlje in trditev se ne drži. Ključna besedna zveza prodaje je, da Avast ne sledi spletnim mestom, ki jih obiščete, niti vsebini, ki jo porabite, ko ste povezani s strežniki..

Kljub temu smo v svoji politiki zasebnosti ugotovili, da Avast shrani vaš IP naslov in časovni žig vsakič, ko se povežete s storitvijo VPN in jo prekinete, podobno kot Buferirani VPN (preberite naš pregled o nakupu VPN). Zabeleži tudi IP naslov strežnika VPN, ki ste ga uporabili. Trditev je, da se podatki uporabljajo za spremljanje uspešnosti storitve VPN.

Avast-SecureLineVPN-Website-Privacy-Logging

Da bi bil Avast pravičen, objavlja jasen povzetek vladnih zahtev za podatke o strankah, pa tudi število razkritih objav. V letu 2018 je bilo 79 informacij o informacijah uporabnikov, od katerih je bila odobrena le ena. To je stopnja razkritja 1,27 odstotka.

Vsako četrtletje je objavljen tudi kanarnik. Kanarnica je pametna pravna vrzel. Podjetje ne sme objavljati informacij o tem, kdaj so bile vložene zahteve za podatke. Namesto tega vsako četrtletje objavi izjavo, da v prejšnjem četrtletju ni bilo vloženih nobenih zahtev.

Če to poročilo manjka za naslednje četrtletje, je Avast izpolnil pravno zahtevo za podatke.

Kar zadeva nas, je Avast v svoji zahtevi potrdil e-poštni naslov stranke, povezan z naslovom IP, ki je bil namenjen kriminalistični preiskavi na Češkem. Če iščete VPN, ki vam lahko zagotavlja, da bo vaš IP naslov ostal anonimen, SecureLine VPN ni.

Če je pri izbiri VPN-ja vaša zasebnost glavna skrb, boste morali pogledati drugega ponudnika, na primer našo najbolj ocenjeno VPN storitev, ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Zmogljivost pretakanja

Na seznamu strežnikov ima SecureLine VPN razdelek za pretakanje. Ponuja eno lokacijo v Veliki Britaniji, imenovano Wonderland, in tri v ZDA: Gotham City, Miami in New York City. Nismo prepričani, zakaj je mešala resnična imena z izmišljenimi lokacijami.

Najprej smo se poskusili povezati z Gotham Cityjem. Po 10 sekundah nas je zadelo sporočilo o napaki “ni bilo mogoče povezati”. Naslednji smo poskusili v Miamiju, in povezalo se je v redu. Gotham smo poskusili znova malo pozneje in povezala se je brez težav, zato je bila morda prvič ravno napaka v povezavi.

Avast SecureLine Netflix

Z naše lokacije v Veliki Britaniji smo se lahko prijavili v ameriški Netflix, vendar je bila pretakanje druga stvar. Pretakanje filma iz ameriškega Netflixa preprosto ni delovalo. Ob vsakem poskusu smo prejeli napako, ki pravi, da je “nekaj šlo narobe”. Na žalost Netflix blokira strežniške strežnike SecureLine VPN.

Če želite razširiti izbiro programiranja na Netflixu, vam SecureLine VPN ne bo deloval, zato boste morali poiskati alternative v našem najboljšem ožjem VPN za Netflix.

Avast-SecureLineVPN-Streaming-BBCIplayer

Ko smo prej testirali SecureLine VPN, ni mogel sodelovati z BBC iPlayerjem. Prijetno smo bili presenečeni, ko smo se povezali s strežnikom Velike Britanije v Veliki Britaniji in poskušali pretakanje. Vsebina BBC iPlayer se je dobro pretakala ob vsakem poskusu, pri čemer ni bilo težav z varovanjem.

Veliko VPN-jev ne more pretakati BBC iPlayerja, tako da je to zagotovo plus za SecureLine VPN. Če je britanska vsebina vaša stvar, vendar še vedno iščete VPN z več možnostmi prilagoditve, si oglejte naš vodič o najboljšem VPN-ju za BBC iPlayer za alternative.

Lokacije strežnika

SecureLine VPN ima 55 strežnikov, razporejenih v 34 državah. Le nekaj držav ima več kot en strežnik. Španija, Nemčija, Kanada in Rusija imajo dve, Velika Britanija tri, ZDA pa 16.

Obstaja veliko VPN-jev, ki ponujajo boljši izbor, na primer NordVPN (preberite naš pregled NordVPN). Kljub sorazmerno nizki skupni številki, SecureLine VPN zagotavlja dobro širjenje držav. Seznam vključuje Izrael, Novo Zelandijo, Južno Afriko in Brazilijo, ki jih druge VPN-je ne pokrivajo vedno.

Če pa iščete resno pokritost po vsem svetu, boste morali pogledati naprej. Očka vseh je HideMyAss (preberite naš pregled HideMyAss), ki ima strežnike v neverjetnih 190 državah, ironično pa je, da je HideMyAss tudi v lasti Avasta.

Storitev za stranke

Avast nudi obvezno bazo znanja, ki dobro pokriva osnove, skupaj s primernim FAQ-jem. Obstaja tudi forum, kjer lahko postavite vprašanja, ki še niso zajeta v zbirki znanja. Odzivi so na splošno koristni, vendar lahko traja nekaj dni, da dobimo odgovor.

Področje za podporo spletnemu mestu Avast-SecureLineVPN

Če raje neposredno govorite z Avastom, se lahko obrnete na podporo prek klepeta v živo ali e-pošte. Odpravili smo nekaj preprostih vprašanj in vprašali, koliko strežnikov je na voljo, če obstaja možnost killswitch in ali obstaja podpora za razdeljena tuneliranja.

Avast-SecureLineVPN-e-odgovor-e-pošta

Odgovori so trajali nekaj več kot 24 ur, odgovori pa so bili kratkočasni, vendar natančni. V odgovor na vprašanje o številu strežnikov je podpornik preprosto prilepil povezavo do spletne strani VPN SecureLine. Seznam strežnikov je na strani, vendar je treba malo iskati, tako da ni bilo posebej koristno.

Spletni klepet je bil tudi primeren, a ne spektakularen. Na vprašanje, kateri protokol VPN je bil uporabljen za aplikacijo macOS, je moral agent za pomoč strankam preveriti odgovor, ki ni vzbudil zaupanja. Nekaj ​​minut je trajalo, da so se vrnili s podatkom, da gre za IPSec na napravah macOS in iOS.

Med bazami znanja, forumom, e-pošto in možnostmi za klepet bi morali najti potrebne podatke, vendar lahko traja dlje, kot bi želeli. Za hitro odzivanje je najboljša možnost spletni klepet, vendar je bilo frustrirajoče, da smo morali pred njegovo uporabo vnesti svoje ime in e-poštni naslov..

Razsodba

SecureLine VPN ne ponuja veliko funkcij, vendar je enostaven za uporabo in učinkovit pri svojem delovanju. Če želite določiti zaupanja vredna omrežja, je koristno in ubijalsko stikalo je pomembno, če pa želite poizkusiti z drugimi nastavitvami, nimate sreče.

Kljub temu obstajajo namenski strežniki za P2P, če nameravate uporabljati VPN za hudourništvo, a glede na skrb glede zasebnosti, boste morda želeli poiskati naš najboljši VPN za seznam hudournikov za alternative.

Zasebnost je največja težava z SecureLine VPN. Avast priznava, da beleži vaš IP naslov in je v preteklosti posredoval podatke o strankah organom pregona, vendar je to redko. Če želite popolno zasebnost od svojega VPN-ja, boste morali iskati drugje. Naše ocene o VPN so dobro mesto za začetek.

Hvala, ker ste si vzeli čas za branje te recenzije. Če uporabljate Avast SecureLine VPN in želite deliti svoje izkušnje, spodaj dodajte komentar. Radi bi slišali vaše misli.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me