Pregled Astrill – Posodobljeno 2020

Pregled Astrill

Astrill je malce mešana torba: hitra je in ima odlične lastnosti, toda njen vmesnik je bil zasnovan za mravlje in je drag. Kljub temu je to dobro za Netflix in druge pretakanje ter omogoča hudourništvo, zato mu ne moremo prepovedati, da bi sodeloval z našimi najboljšimi ponudniki VPN. Oglejte si naš celoten pregled Astrill, če želite izvedeti več.


najboljši VPN-pregledi

Astrill je hiter, kompakten VPN, ki ima odličen nabor funkcij. Na voljo je tudi zajetna cena, ki se ne zdi upravičena glede na omejeno izbiro strežnika in slabo uporabniško izkušnjo.

V tem pregledu Astrill gremo tja, kjer je VPN odličen in kjer pade. Preizkusili se bomo v funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in strežniku strank. Po vsem tem bomo izrekli svojo sodbo.

Všeč so nam Astrilline funkcije filtriranja in lastniški protokoli. Tudi hitrosti prenosa niso slabe. Če poskušate prihraniti dolar, je najbolje, da poiščete drugje, saj je Astrill med najdražjimi možnostmi v našem najboljšem izboru VPN.

Drsnik-drsnik1

Astrill-drsnik2

Astrill-drsnik3

Astrill-drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Astrill

Moči & Slabosti

Lastnosti

Kljub drobnemu uporabniškemu vmesniku ima Astrill številne funkcije. Vmesnik prikazuje gumb za vklop povezave, majhen graf na dnu pa prikazuje vašo hitrost. Če želite preizkusiti hitrosti drugih strežnikov, lahko uporabite funkcijo Astrill’s test za hitrost. Izberete lahko toliko želenih strežnikov in samodejno preizkusite njihovo hitrost in latenco.

Test hitrosti trebuha

Naše najljubše lastnosti pa so filtri. Astrill ima filtriranje za spletna mesta in aplikacije. Privzeto je nastavljen tako, da usmerja ves promet prek strežnika VPN, vendar lahko dodate izjeme, če ne želite, da vse poteka skozi.

Na srečo vam Astrill omogoča tudi obratno. Filtre lahko nastavite tako, da uporabljajo povezavo VPN samo za določene aplikacije, kar je koristno, če želite dostopati do geoblokirane vsebine, na primer.

Astrill-filtri

Filtriranje vam omogoča, da ohranite popolno internetno povezavo, ko jo potrebujete. Na primer, lahko na svojem računalniku filtrirate igre za več igralcev, tako da vam ni treba skrbeti, da bodo počasne hitrosti na poti do izkušenj. Lahko uporabite tudi enega naših najboljših VPN za igranje iger.

Ta funkcija je bolj znana kot split tunneling, kar je med VPN-ji precej neobičajno. Večina jih lahko podpira, vendar je postopek precej intenziven – za primer si preberite pregled zasebnega dostopa do interneta. Poleg tega so ponudniki, ki ga podpirajo, kot je StrongVPN, dokaj osrednji (preberite naš pregled StrongVPN, da preverite, zakaj ni najboljša izbira). 

Na namizjih Windows lahko uporabite OpenVPN, StealthVPN ali OpenWeb. Astrill podpira tudi skoraj vsak drug pomemben protokol VPN, vendar je odvisen od naprave. OpenWeb in StealthVPN sta protokola, ki sta jih razvila Astrill in aplikaciji dodala dodatne funkcije.

OpenWeb na primer v meni doda možnost “samo brskalnik tunelov”. To je hiter način filtriranja, kaj počnete, ko uporabljate internetno povezane programe, ne da bi skrbeli za hitrost. OpenWeb ima tudi oglas in sledilno sredstvo.

Svojo VPN povezavo lahko delite tudi z drugimi napravami. V bistvu dodate proxy obstoječi povezavi. Astrill ima aplikacije za večino naprav, vendar deljenje VPN razširja seznam na karkoli z internetno povezavo, vključno s pametnimi televizorji, igralnimi konzolami in pretočnimi napravami, kot je Apple TV.

Deljenje Astrill-VPN

Astrill ima killswitch, ki bo prekinil vašo internetno povezavo, če je prekinjena z oddaljenim strežnikom. Če kot protokol uporabljate OpenVPN, lahko nastavite tudi aplikacijo Guard, ki bo blokirala aplikacije, ki jih določite, ko je VPN izklopljen.

Nastavitev se prikaže tudi za StealthVPN, vendar nenavadno ne za OpenWeb.

Učinkovitost pretakanja Astrill

Astrill je brez težav odpravil strašljivo napako proxy Netflix proxy. Dobil je tudi Hulu, vendar ga je na treh od ameriških strežnikov blokiral BBC iPlayer. Skupno jih je pet, a dva sta bila med testiranjem padla, kar Astrill uvršča za našo najboljšo VPN za BBC iPlayer storitve.

Astrill-BBC-iPlayer

Težave je imel tudi z Amazon Prime Video. Do njega smo lahko dostopali in si ogledali vsebino, vendar smo se srečali s sporočilom »vsebina ni na voljo v vašem območju«, ko smo poskušali karkoli pretakniti. Netflix je sicer velik pes, zato se ne moremo preveč pritoževati.

Če je Netflix za vas prednostna naloga, menimo, da smo dobili več od najboljšega VPN-ja za Netflix, ExpressVPN.

Pregled funkcij Astrill

Astrill logotipwww.astrill.com

Začne se od 833 dolarjev mesečno Vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica, AliPay

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
328 v 65 državah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES, RSA-4096

Na voljo so protokoli VPN
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, OpenWeb, StealthVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo
24/7

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora
uradne ure

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Astrill je ena izmed dražjih možnosti VPN, tudi če predhodno plačate za to leto. Cena mesečnega načrta je grozljiva in stane 5 USD več kot mesečne cene večine drugih ponudnikov. Pri petih napravah nismo navdušeni.

Kot ponavadi ne priporočamo mesečnega načrta. CyberGhost na primer ponuja načrt, ki podpira do sedem sočasnih povezav za polovico stroškov. Več o tem lahko izveste v našem pregledu CyberGhost.

Astrillovi polletni in letni načrti so sicer dobri. ExpressVPN, ki smo ga v našem pregledu ExpressVPN zelo ocenili, je za ta dva termina enaka cena. Glede na to so Astrillovi mesečni načrti dražji.

Astrill ponuja velikodušno sedemdnevno brezplačno preskušanje. AirVPN na drugi strani ponuja le tri (preberite naš AirVPN pregled). Ni vam treba vložiti kreditne kartice, vendar lahko storitev brezplačno uporabljate sedem dni, tudi če kupujete načrt. Zastonj preizkus na Kitajskem sicer ni na voljo.

Če iščete brezplačno možnost, si preberite naš vodič o najboljših brezplačnih ponudnikih VPN, čeprav bomo to pokvarili in vas obvestili, da je Windscribe verjetno najboljša možnost tam (v naši Windscribe lahko izveste, zakaj pregled). 

Večletnih načrtov ni, kar smo videli pri več ponudnikih VPN. Ponudba dvoletnega ali triletnega načrta omogoča zvestim uporabnikom, da s plačilom vnaprej dobijo boljšo vrednost. Na primer, NordVPN vam omogoča, da se 75 mesecev prijavite za manj kot 100 USD (preberite naš pregled NordVPN).

Astrill ponuja dodatne ponudbe za VPN, ko oddate blagajno. Vsak mesec lahko dodate toliko zasebnih IP naslovov, ki jih želite, za 5 dolarjev, usmerjevalnik z vnaprej nameščeno Astrill in VIP dodatek za 10 dolarjev na 100 GB na mesec, ki omogoča uporabo povezave z več skoki in prednostni promet na strežnikih.

Tudi usmerjevalnik je 50 dolarjev, vendar je v najboljšem primeru povprečen. Je en pas in manjka gigabitni eternetni vhod. Netgear R6400, priljubljena izbira za usmerjevalnike VPN, lahko kupite za 219 dolarjev, toda ob dvakratni ceni nakupa zalog usmerjevalnika je verjetno bolje, da sami postavite Astrill na usmerjevalnik..

Enostavnost uporabe

Astrill je majhen in preprost, skoraj napak. Vmesnik zavzame malo ali nič nepremičnin na zaslonu, kar je dobro za spremljanje hitrosti, slabo pa za konfiguriranje aplikacije. Testirali smo na 4K zaslonu, zato je smiselno, da bi bil uporabniški vmesnik manjši. Glede na to prilagoditev ločljivosti zaslona na 1080p ni bistveno večja.

To je glavna težava Astrill-a. Močno je priti do različnih nastavitev, do katerih želite dostopati, ker je vse tako kompaktno. Dovoljenje uporabniku, da spremeni velikost uporabniškega vmesnika, bi šlo daleč. Ohranil bi majhen videz, ko želite spremljati hitrosti, in vam omogočil, da po potrebi razširite uporabniški vmesnik za udobnejšo konfiguracijo.

Enako velja za izbiro strežnika. Če sem odkrit, je zanič. Seznam je tako majhen kot preostali del vmesnika, da boste morali pregledati vse možnosti. Astrill manj boli z iskalno vrstico in “velikim” menijem strežnikov, vendar še vedno ni prijetna izkušnja.

Astrill-Server-List

K sreči lahko seznam obrežete tako, da dodate priljubljene. Zaslon za izbiro strežnika ima tri jezičke: “priporočljivo”, “priljubljene” in “vse”. Če boste izbrali strežnike, ki jih boste uporabljali od začetka, bo preklapljanje med njimi veliko lažje.

V uporabniškem vmesniku lahko z desno miškino tipko kliknete, da poiščete najbolj priljubljene strežnike in se tako povežete.

Kljub težavam pri izbiri in konfiguraciji strežnika ima Astrill preprost vmesnik. Na glavnem zaslonu je prikazan strežnik, s katerim ste povezani, velik gumb “on” in graf vaših hitrosti. Ne glede na to, kje ste v uporabniškem vmesniku, lahko izberete protokol VPN, ki ga želite uporabiti, tako da odprete spustni meni na vrhu.

Astrill-vmesnik

Vse druge funkcije so dostopne skozi tri črtice v zgornjem levem kotu. Glavna težava je poskusiti nastaviti tisto, kar potrebujete, brez okna za spreminjanje velikosti. Za večino nastavitev, kot so možnosti DNS, to ni velika stvar. Kljub temu se lahko majhno okno zlahka natisne, ko poskušate dodati izjeme na seznam filtrov.

Astrill-Filter-List

Astrill ni težko uporabljati, še posebej potem, ko ste ga konfigurirali, vendar je dostop do vmesnika grozen, ker je premajhen. Zmožnost spreminjanja velikosti okna bi močno vplivala na Astrill-ov uporabniški vmesnik kot enega najboljših na trgu.

Podprte naprave

Astrill lahko podpira do pet povezav hkrati, ne glede na načrt, ki ga izberete. Vendar to ni omejitev naprave. Astrill lahko namestite na več naprav, vendar jih lahko hkrati povežete le pet.

Z TorGuardom ne morete zvišati omejitve, kot bi lahko, zato boste morda morali poiskati drugje, če želite več kot pet povezav (preberite naš TorGuard pregled). 

Obstajajo namestitveni programi za Windows, macOS in Linux, vključno s CentOS, Debian, Ubuntu, Fedora in še več. Astrill ponuja tudi namestitveni program ukazne vrstice za Linux, če ne uporabljate enega od teh operacijskih sistemov.

Astrill podpira iOS prek App Store in Android prek trgovine Google Play. Če uporabljate spremenjeno različico Androida, ki nima dostopa do Trgovine Play, Astrill morda ne bo deloval v vaši napravi. Žal storitev ne ponuja .apk sam.

Na usmerjevalnik lahko namestite Astrill, dokler ta utripa z DD-WRT ali Asus Merlin. Usmerjevalniki lahko uporabljajo samo OpenVPN in RouterPro, vendar sta podprta tudi TCP in UDP. Za razliko od drugih nastavitev usmerjevalnika je Astrill zelo preprost in omogoča konfiguriranje funkcij, kot je filtriranje naprav v nastavitvah usmerjevalnika..

Nastavitve Astrill-Router-a

Lokacije strežnika

Astrill ima 328 strežnikov v 65 državah. Ne preseneča, da je večina pozornosti deležna ZDA, saj ji je namenjenih 137 strežnikov. Večina drugih držav ima v najboljšem primeru peščico strežnikov. Izjemi sta Japonska, ki jih ima 29, in Velika Britanija, ki ima 16.

V uporabniškem vmesniku boste videli tudi »optimizirane« strežnike. Povezava z enim od njih omogoča hitrejšo povezavo, vendar boste morali za svoj načrt kupiti 10-članski dodatek za VIP na mesec..

Hitrost

S hitrostjo.net smo preizkusili pet lokacij s pomočjo Astrill, pri čemer smo opazili zamude, hitrost prenosa in hitrost nalaganja. Uspešno je delovala, zlasti s hitrostmi prenosa, vendar pa so presenetljive pozicije in hitrosti prenosa trpele na dolgih razdaljah od lokacije testiranja, to je bil St. Louis, MO. 

Lokacija: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nezaščiten984.4311.50
Los Angeles, Kalifornija6565,9510.30
Združeno kraljestvo11373.307.70
Rusija16192.106.91
Japonska30597,442.83
Iran50637.421,49

Kljub temu je Astrill impresiven, čeprav je izpustil najhitrejši vodnik VPN. Tudi pri povezovanju čez ribnik smo ohranili približno 70 odstotkov naše nezaščitene hitrosti prenosa. Najslabši je bil Iran, ki se je trudil zadržati 10 odstotkov.

Hitrosti prenosa so vsekakor odlične. Naše testiranje v Rusiji in na Japonskem je dejansko povečalo našo hitrost prenosa, kar kaže na nekaj zmanjšanja ponudnika internetnih storitev. Kot pri hitrostih za nalaganje je bil Iran najslabši, vendar je kljub temu obdržal približno 40 odstotkov naše normalne hitrosti.

Vendar je zamuda groba. Dejavnosti, kot je spletna igra, bo boj z Astrill-om. Na srečo lahko dodate izjeme za spletne igre.

Filtriranje je tisto, zaradi česar hitrosti Astrill zasijejo. Običajni spletni brskalnik ni problem, saj Astrill postavlja impresivne rezultate za hitrost prenosa.

Vse izjeme lahko dodate kot izjemo, kar pomeni, da lahko uporabite svojo polno hitrost interneta brez prekinitve povezave s strežnikom..

Varnost & Zasebnost

Astrill ponuja dolg seznam protokolov VPN, od katerih sta dva ekskluzivna. Imate standardno ceno vozovnic za OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec in nenavadno Cisco IPSec, kar je modifikacija IKEv1 / IPSec, ki sta jo izdelala Cisco in Microsoft. Ironično je, da Windows ne podpira Cisco IPSec.

Zaradi varnosti je najboljša možnost OpenVPN, saj gre za odprtokodni protokol, ki se redno pregleduje glede ranljivosti in zakrpa. Prav tako podpira skoraj vse metode šifriranja, ki bi jih želeli.

Presenetljivo priporoča, da Astrill priporoča lastne protokole, StealthVPN in OpenWeb. Slednji je lahek, brez povezave protokol, kar pomeni, da lahko hitro preklapljate strežnike. Temelji na TCP in je šifriran z uporabo 256-bitnega AES, zato ga je težko zaznati z globokim pregledovanjem paketov.

StealthVPN je podoben OpenVPN, saj deluje na vrata UDP in TCP in zakriva pakete, zato je idealna izbira za požarne zidove (primerljivo s protokolom Chameleon VyprVPN, o katerem si lahko več preberete v našem pregledu VyprVPN). Šifriran je s 256-bitnim AES-om in overjen s SSL / TLS certifikati. Tako kot OpenVPN je videti in deluje kot običajna zavarovana povezava, tako da je približno tako stabilen.

OpenVPN-jeva odprtokodna narava je idealna izbira za številne naprave, vključno z usmerjevalniki, zato je res stvar osebnih želja. Prednost StealthVPN je v uporabi dvoslojne enkripcije.

Astrill ima nastavitve zasebnosti, vključno z možnostjo pomivanja piškotkov. Vklopite lahko tudi killswitch, ki bo blokiral vašo internetno povezavo, če VPN ne bo uspel.

Puščanja smo testirali s pomočjo ipleak.org. Astrill je opravil naše preizkuse za puščanje DNS, WebRTC in IP. Med tem in killswitch je VPN varen za uporabo.

Zasebnost Astrill

Astrill je podjetje, registrirano na Sejšelih, otočju 115 otokov v Indijskem oceanu. Trdi, da je “osredotočena večinoma na popotnike in izseljence, ki uporabljajo Astrill VPN storitev za šifriran in neomejen dostop do interneta kadar koli in kjer koli.”

Lokacija pove veliko o zasebnosti. Sejšeli so eno najbolj zasebnih krajev na svetu, saj gre za majhno skupino otokov ob obali Vzhodne Afrike, vendar vlada nima nobenega zakona, ki bi obravnaval zbiranje in uporabo osebnih podatkov.

Astrill trdi, da ima “strogo politiko brez zapisov”. Kot je pojasnjeno v pravilniku o zasebnosti, pa so “nekatere informacije potrebne za tehnično delovanje storitev.” Po prekinitvi povezave se aktivne seje spremljajo in odstranijo. Spremljani podatki vključujejo vaš IP naslov, vrsto naprave in drugo.

Prejšnjih 20 povezav se vodi v evidenci, kar vključuje čas povezave, trajanje, državo, vrsto naprave in številko različice Astrill. Kljub trditvi “brez dnevnika” obstajajo podatki o snemanju, tudi če bi jih bilo težko povezati z vami.

Čeprav se vaši osebni podatki ne hranijo, jih Astrill lahko spremlja in spremlja. Kljub temu za to obstaja utemeljitev. V tem primeru je zagotovitev, da je število naprav, ki se povezujejo, pod mejo, vendar storitev ne pravi, da sprejme korake za anonimnost na svojih strežnikih.

Če obstaja postopek, ni navedeno v pravilniku o zasebnosti.

Pomembno je opozoriti, da Astrill lahko vidi, kdo se povezuje, vendar, kolikor lahko povemo, ne, kako uporabljajo storitev. Podatki, ki jih je mogoče identificirati osebno, se spremljajo, vendar se ne vodijo v evidenco, kar ustreza zahtevku “brez dnevnika”.

Storitev za stranke

Astrill se s podporo ne muči. Namesto da vas prek baze znanja in seznama pogostih vprašanj poiščete kontaktno e-poštno sporočilo, vam omogoča, da ga dobite na strani za podporo. Ponuja klepet v živo, ki ga lahko odprete s klikom na majhen krog v spodnjem desnem kotu katere koli strani Astrill in e-poštno podporo.

Astrill-Live-Chat

Astrill ponuja tudi telefonsko podporo s številkami v ZDA in Hong Kongu, vendar lahko operaterji podpirajo samo stranke, ki govorijo angleško.

V približno dveh urah smo dobili odgovor na e-poštno vprašanje, kar je hitro. Naše e-poštno sporočilo pa je bilo poslano popoldne v ZDA med tednom, zato boste morda čakali dlje, če boste sporočilo poslali pozno ponoči ali konec tedna.

Za samostojno podporo dobite pogosta vprašanja, priročnike za nastavitev in video vadnice. Priročniki za nastavitev so obsežni in so del Astrill-ovega ločenega wikija. Vključujejo skoraj vsa vprašanja o konfiguraciji VPN-ja s katerim koli operacijskim sistemom. Astrill ima celo vodnike za nastavitev telefonov BlackBerry z IKEv2.

Priročniki za nastavitev Astrill

Pogosta vprašanja so osnovna. Obsega vprašanja, kot so različni načrti, ki jih Astrill ponuja in protokole, s katerimi se lahko povežete. To področje se zdi bolj osredotočeno na predprodajna vprašanja kot na tehnična vprašanja.

Astrill ponuja štiri video vadnice, ki so bolj podobne pregledom. Obstajajo videoposnetki za namizno aplikacijo, program za usmerjevalnik, nastavitev DD-WRT in pregled, kaj je VPN in kako deluje Astrill. To ni ravno podpora, vendar bi videoposnetki lahko razjasnili področja uporabniškega vmesnika, če imate težave.

Medtem ko obstajajo navodila za uporabo namizja in usmerjevalnika, za aplikacije v operacijskem sistemu Android ali iOS ni videov.

Astrill ne ponuja tradicionalne baze znanja, ki jo počne večina drugih ponudnikov VPN. Podatki, ki bi bili v enem, pa obstajajo, samo se širijo med FAQ in wiki.

Kljub temu je najboljša možnost neposredna podpora. Običajno je obratno, to je dih svežega zraka, če je ob strani. Želeli smo več vodičev za odpravljanje težav in foruma skupnosti, da bi izpolnili sistem podpore.

Razsodba

Astrill je hiter in drag VPN z veliko brezplačno preskusno različico. Vmesnik je vpadljiv zaradi svoje velikosti, storitev pa je sicer dobra. Preklapljanje strežnikov je hitro, hitrosti prenosa so odlične in tudi mimo Netflixa.

Najmočnejša točka Astrill-a so njegove lastnosti. Filtriranje je odlično za priložnostno uporabo VPN, pri kateri vas skrbi zasebnost, vendar ne za ceno polovice ali več internetne povezave. Všeč so nam tudi lastniški protokoli, vendar OpenVPN v večini primerov zadostuje.

Astrill je dobra izbira za VPN in možnosti filtriranja ga ločijo. Kljub temu obstajajo druge možnosti, ki vam morda ustrezajo. Preberite naše VPN preglede, če želite izvedeti več o njih.

Kaj misliš o Astrillu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map