Pospeši pregled – posodobljeno 2020

Pospeši pregled

Speedify je ameriški VPN, ki ponuja dober brezplačen načrt, čeprav ekipa Cloudwards.net meni, da so tam bolje plačane možnosti. Vendar pa ga nekateri uporabniki lahko zelo cenijo, saj lahko to preberete in vidite v našem celotnem pregledu Speedify..


najboljši VPN-pregledi

Speedify je ameriška storitev virtualnega zasebnega omrežja s sedežem v Philadelphiji, PA. Razvil jo je Connectify, ki je specializiran za mrežno programsko opremo. Podjetje opozarja na svojo hitrost, kakovost povezave in visoko varnost. VPN postavimo skozi njegove korake, da vidite, koliko dejanske hitrosti je za Speedify.

V tem pregledu Speedify bomo svoje rezultate delili po tem, ko bomo s programsko opremo porabili čas. Pred razsodbo bomo razpravljali o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in podpori..

Speedify je na nekaterih področjih impresiven, na drugih pa komaj nadpovprečen. Najbolj so nam všeč njegove lastnosti, vmesnik in splošna uporabnost, vendar še vedno čutimo, da zaostajajo za najboljšimi ponudniki VPN. Vendar pa je njen brezplačni načrt dober, zato ga postavljajo na prvo mesto z najboljšimi brezplačnimi ponudniki VPN.

Alternativa za Speedify

Moči & Slabosti

Lastnosti

Med brezplačnimi in neomejenimi različicami Speedifyja ni nobene razlike v funkcionalnosti. Glede izogibanja geoblokom nas je prepričal Speedify. Tako Hulu kot Netflix sta delovala odlično, čeprav služba na svojem spletnem mestu piše, da ne more zagotoviti dostopa do slednjih.

Glede na to je obravnava napake proxy Netflix igra mačke in miške, zato boste morda želeli preveriti naš najboljši VPN za Netflix, če želite dosleden dostop.

Speedify prihaja tudi s killswitch. Če ga vklopite, bo Speedify prekinil vašo internetno povezavo, dokler ne bo povezava storitve VPN, kar zagotavlja, da vaši osebno prepoznavni podatki ne bodo izpostavljeni.

Funkcija vezave kanalov je edinstvena za Speedify in precej impresivna. Omogoča vam združitev več internetnih povezav za večjo hitrost, kar je še posebej ugodno za mobilne naprave. Tako lahko kar najbolje izkoristite svojo mobilno storitev in WiFi.

Speedify-Features-vezava kanalov

Podobno kot pri povezovanju s kanali, tudi odvečni način Speedifyja uporablja dve internetni povezavi za boljše vedenje pri surfanju in stabilnejšo povezavo. Funkcija vam omogoča, da ostanete na spletu, tudi če je povezava z internetnim virom, na primer WiFi, prekinjena. Če se to zgodi, preprosto preklopi na drugega, tako da lahko nadaljujete z brskanjem.

Cenitev

Speedify ponuja tri različne načrte. Poleg brezplačne različice obstajata tudi Speedify Unlimited in Speedify for Teams, ki ponujata 30-dnevno garancijo vračila denarja. Žal storitev ne ponuja naročnin, ki so daljše od enega leta.

Brezplačna različica storitve vključuje eno napravo s 5 GB pasovne širine na mesec. Prosti načrt je v primerjavi s TunnelBear odličen, vendar je še vedno polovica podatkov, ki jih ponuja Windscribe (preberite pregled TunnelBear in pregled Windscribe). Speedify je na voljo za Windows, macOS, Android ali iOS.

Speedify Unlimited zagotavlja neomejeno pasovno širino na do petih napravah. V primerjavi s CyberGhostom je mesečna cena poceni (preberite naš pregled CyberGhost). Kot pri večini ponudnikov je tudi letna naročnina veliko cenejša. Dobite 12 mesecev za približno šest.

Plačljiva različica ne vsebuje funkcij, temveč samo poveča dovoljeno pasovno širino in število hkratnih povezav.

Lahko tudi kupite namenski strežnik, kar je dodatnih 120 USD na mesec ali 900 USD na leto. Namenski strežniki so na voljo v individualnih in timskih načrtih, vendar imajo smisel pri slednji konfiguraciji.

Skupinski načrti so v bistvu individualni načrti z dodatnimi funkcijami za upravljanje uporabnikov. Dobiš nadzorne plošče ekipe in lahko uporabljaš razširjene funkcije poročanja in analitike. Cena na uporabnika se sicer ne spreminja glede na velikost ekipe. Ne glede na to, ali imate v svoji ekipi 15 ali 50 ljudi, boste plačali isto ceno.

Sistem cen Speedfy je še posebej uporaben, če mesečni naročnini dodate namenski strežnik. Več ljudi, ki uporabljajo namenski strežnik, manj vas v povprečju stane.

Speedify ni poceni, ni pa tudi najdražji ponudnik, ki smo ga videli. Gre za preprost model, ki bi lahko prinesel večjo vrednost, če bi ponudil načrte z daljšimi pogoji. Če želite poceni storitev, si oglejte naš pregled PIA.

Enostavnost uporabe

Namestitev Speedify je enostavna. Pojdite na spletno mesto Speedify in kliknite na “download”. Nato počakajte, da se prenos datoteke konča in ga zaženite. To je vse, kar morate storiti. Ni vam treba niti ustvariti računa.

Speedify-Installation-Website

Po končani namestitvi lahko zaženete VPN.

Speedify-Main-Screen

Tu lahko odprete dva menija: “nastavitve” in “račun.” Za dostop do menija z nastavitvami kliknite ikono zobnika.

Speedify-Main-Screen-Settings

To odpre nastavitve, kjer lahko izbirate med tremi podmeniji: »strežniki«, »seja« in »zasebnost«.

Speedify-Settings-Screen

Pod »strežniki« lahko, kot že pove ime, izbirate med strežniki, s katerimi se želite povezati. Speedify lahko izboljša uporabnost na tem področju. Ni nam bilo takoj jasno, kako preklapljati med različnimi strežniki v državi. Razen te majhne napake nismo imeli večjih težav.

Speedify-Select-Server-Location

V “seji” boste našli nastavitve, povezane z zagonom in ustavljanjem Speedifyja. Spet ne moremo ničesar kritizirati. Navedene so najpomembnejše nastavitve, logično razvrščene in jasno označene.

Speedify-Settings-Session

Zadnji meni je zanimiv. Tu lahko nastavite zaščito pred uhajanjem, šifriranjem in zaščito pred puščanjem DNS.

Speedify-Settings-Privacy

Meni “račun” obravnava nastavitve vašega računa. Če želite priti do nje, kliknite drugo ikono na glavnem zaslonu pod ikono zobnika.

Speedify-Main-Screen-Account

Od tam lahko nadgradite svoj račun, se prijavite ali odprete stran družbenega medija Speedify.

Speedify-račun

Koristne so povezave za »pomoč« v vsakem meniju. Ko kliknete na enega od njih, se preusmerite v ustrezen razdelek s pogostimi vprašanji Speedify, kjer lahko preberete svojo težavo. Kljub temu, da je zaradi jasne navigacijske strukture Speedifyja le redko potreben, je to funkcijo lepo.

Na splošno je Speedify enostaven za uporabo. Kategorije so logično označene in vmesnik je videti jasen, jedrnat in smiselno strukturiran. Gumbe in druge elemente uporabljamo enakomerno in dosledno v celotni zasnovi aplikacije.

Speedifyjev pristop za mobilne telefone deluje precej dobro in je očitno opazen pri uporabi aplikacije. Ne le, da gumbi, ikone in tokovi zaslonov kažejo, da je bil Speedify optimiziran za mobilne naprave, ampak tudi zaslon, navigacija in način predstavitve informacij.

Podprte naprave

Speedify lahko uporabljate na namizju in mobilnih v do petih napravah.

Odjemalec VPN deluje v sistemih Windows 7 in starejših ter macOS 10.10 in novejših. Za Linux ni odjemalca. Kar zadeva mobilne naprave, je v ospredju Speedify. Naravna aplikacija deluje v sistemih Android 5 ali novejših in iOS 10 in novejših. Če uporabljate Windows Phone ali Blackberry, boste verjetno morali poiskati drugega ponudnika.

Brezplačni načrt Speedify vključuje samo eno napravo na uporabnika. Ker vam ni treba ustvariti računa, če želite uporabljati Speedify, ga lahko teoretično namestite na več naprav. Slaba stran tega je, da ne morete sinhronizirati svojih nastavitev in informacij v več napravah.

Lokacije strežnika

Speedify ima več kot 170 strežnikov na 50 različnih lokacijah. To ni veliko v primerjavi s ponudniki, kot sta NordVPN ali ExpressVPN, katerih vsak na tisoče (preberite naš NordVPN pregled in ExpressVPN pregled).

Speedify-Server-Locations

Storitev je najbolj koncentrirana v Evropi, saj ima 25 lokacij. Baltske države, kot so Estonija, Latvija in Litva, ne gredo brez Portugalske, Češke, Slovaške in Madžarske.

V Severni Ameriki Speedify ponuja 15 različnih lokacij, od tega 13 v ZDA, druga dva pa v Kanadi, kar pomeni, da jih v Mehiki ni nobenega.

Še tanjša je v Aziji, ki ima šest lokacij. Oceanija ima tri, Afrika dve, Južna Amerika pa eno v Sao Paulu v Braziliji.

Speedify je dobro zastopan v Evropi in Severni Ameriki, vendar so druge celine slabo pokrite.

Hitrost

Kot pove že ime »Speedify«, ponudnik svojo hitrost promovira kot ključno prodajno mesto. Opravili smo hitrost in ugotovili naslednje:

Država: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nemčija (nezaščitena)3321.863,53
Milano, Italija889,893.07
Bangalore, Indija3893,481.54
Auckland, Nova Zelandija6632.210,87
NYC, ZDA26313.312.71
Montreal, Kanada2714.962,59

Glede na naše testiranje Speedify ni najhitrejši VPN na trgu. Zamude so se močno poslabšale, zato te storitve ne bi priporočali za igranje iger (preberite si naš najboljši VPN za igranje iger).

Pri hitrostih prenosa je najbolj zanimivo, da je strežnik v ZDA hitrejši od tistega v Italiji. S podobnimi rezultati smo preizkusili tudi druge strežnike v Evropi, na primer tistega v Parizu.

Da bi prišli do dna, smo preizkusili tudi strežnik v Kanadi. Želeli smo izvedeti, ali so vsi severnoameriški strežniki hitrejši od tistih v Evropi. Kot je razvidno iz zgornjih rezultatov, je verjetno, da so ameriške podatkovne centre optimizirali Speedify.

Hitrosti prenosa se tudi upočasnjujejo. Na tem mestu moramo pohvaliti stabilnost evropskih strežnikov. V večini držav v Evropi se hitrost nalaganja skoraj ne spremeni pri uporabi Speedifyja.

Kar zadeva pretakanje, lahko Speedify oteži stvari (preberite naš najboljši VPN za pretakanje). S tunelom VPN na drug konec sveta se hitrost prenosa zmanjša za skoraj 90 odstotkov. Dokler potujete po Evropi in Severni Ameriki, pa pretakanje ne bi smelo biti težava.

Speedify je VPN, s katerim lahko filme predvajate prek spleta, saj je hitrost prenosa v večini primerov spodobna. Po drugi strani je ping slab, zato ga ne bi priporočali za igranje.

Varnost & Zasebnost

Speedify uporablja drugačne načine šifriranja kot drugi ponudniki. Praviloma je AES, dejanski standard v kriptografiji, šifra, ki se uporablja preko kanala TLS / SSL. Če strojna oprema ni združljiva z AES, kar je pogosto pri starejših pametnih telefonih, se uporablja ChaCha.

To je metoda šifriranja, ki jo med drugim uporablja Google, in je skupni varnostni standard v tehnološkem svetu. Tako AES kot ChaCha veljata za varna, vendar je ChaCha veliko hitrejši od AES.

Za varnost protokola se Speedify opira na DTLS, še en standard šifriranja. DTLS je v bistvu TLS nad UDP. Če je bilo za vas vse grško, si oglejte naš vodič o varnosti VPN.

Ne morete nastaviti ali spremeniti varnostnega protokola, ki ga želite uporabljati Speedify. Edino, kar lahko spremenite, je transportni protokol, kar pomeni, ali želite uporabiti UDP ali TCP. Kljub temu protokol prevoza ne pomaga izboljšati varnosti.

Transportni protokol določa samo zaporedje podatkovnih paketov, kako naj bi izgledali in kako jih je treba prenašati, da bi jih lahko v naslednjem sloju protokola sestavili v zahtevo (ali odgovor).

Plasti nad transportnim slojem imajo večji vpliv na varnost sistema kot on. Uporaba TCP ne naredi aplikacije bolj varne, vendar vam lahko pomaga, da se preglejte globokega pregleda paketov.

Speedify smo podvrgli preskusu puščanja IP in dobili dobre rezultate. Spletno mesto ni moglo zaznati, da uporabljamo zasebno omrežje, ampak tudi naš pravi IP naslov je bil skrit. Storitev je brez težav opravila tudi preizkuse tesnosti WebRTC in DNS.

Zasebnost je naporna. Čeprav Speedify trdi, da na svojih strežnikih ne hrani nobenih podatkov (obiskanih spletnih mest, IP naslovov itd.), Se na njegovih strežnikih hranijo naslednje informacije:

 • Čas in lokacija omrežja, iz katere je bila vzpostavljena začetna povezava Speedify
 • Količina prenesenih podatkov
 • Približna lokacija
 • Trajanje povezave Speedify

Večina tega je običajna krma za VPN, vendar je približno lokacija. Speedify trdi, da se podatki uporabljajo samo za odpravljanje težav in boljšo podporo, vendar vseeno menimo, da je približna lokacija sivo območje.

Storitev za stranke

Speedify je baza znanja preprosta. Razdelek FAQ je razdeljen na dva velika odseka: namizni in mobilni.

Speedify-Service-Landing-Page

Struktura je jasna v namiznih in mobilnih območjih. Vprašanja so vsebinsko kategorizirana in takoj smo lahko našli tisto, kar smo iskali.

Speedify-Service-FAQ

Storitev ponuja odlično e-poštno podporo. Na spletnem mestu lahko pošljete kontaktni obrazec ali se obrnete na podporo neposredno po e-pošti. Ko smo prišli ven, se je Speedify hitro vrnil in neposredno odgovoril na naše vprašanje.

Čas odziva je bil manj kot uro in zadovoljni smo bili s kakovostjo odgovora. Na preprosto vprašanje, kar zadeva Bitcoin, bi lahko brez težav odgovorili v zbirki znanja.

Hiter in prijazen odziv na to je dober znak.

Razsodba

Speedify je povprečen VPN, ki izstopa iz konkurence zaradi svoje vezave kanalov in prvega mobilnega pristopa. Vendar je njegova hitrost bolj marketinška kot resničnost.

Kljub temu ima lep seznam funkcij, odličen vmesnik in spodobno ceno za zagon. Če iščete nekaj, kar ima več možnosti za varnost, je najbolje, da preberete druge ocene VPN.

Ste že prej uporabljali Speedify? Kako vam je bilo všeč? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map