Phantom VPN Review – Posodobljeno 2020

Phantom VPN Pregled

PhantomVPN je iz istega podjetja, ki je Avira izdelalo protivirusno, in osupljiv primer, da se je treba držati tega, v čem si dober. Medtem ko je PhantomVPN precej enostaven za uporabo, bi se morali njegova hitrost, storitev za stranke in predvsem politika zasebnosti izogniti.


najboljši VPN-pregledi

Phantom VPN je storitev virtualnega zasebnega omrežja, ki jo ponuja isto podjetje, ki vodi Avira Antivirus. Če vas zanima ta program, si ga oglejte v pregledu Avira.

Phantom VPN ima nekaj prednosti, vključno z uporabnikom prijaznim vmesnikom in trdno varnostjo, vendar pa njegove pomanjkljivosti omilijo njegov potencial za eno najboljših. Počasne hitrosti, slaba politika zasebnosti in grozno storitve za stranke ovirajo izkušnjo.

Zdi se, da je Phantom VPN namenjen ljudem, ki o VPN-jih ne vedo veliko in želijo nekaj, kar lahko postavijo in pozabijo. Ta pristop izhaja iz njegovih prednosti in slabosti. Enostavnost na ceno nadzora uporabnikov je trgovina, ki so jo nekateri pripravljeni sklepati, zato če to zveni kot vi, bi bilo morda vredno pogledati Phantom VPN z nami.

Kljub temu nam najljubši VPN, ExpressVPN, ponuja podoben dizajn set-it-and-Forgot-it, hkrati pa ohranja veliko več funkcionalnosti in odlične hitrosti. Preberite naš pregled ExpressVPN, če želite izvedeti več o tem.

Moči & Slabosti

Alternativa za Phantom VPN

Lastnosti

Ko gre za funkcije, je Phantom VPN impresiven. Na voljo je v sistemih Windows, macOS, iOS in Android. Obstaja tudi razširitev brskalnika Chrome za lažjo uporabo v vašem brskalniku, čeprav ga ne bomo postali najboljši VPN za Chrome. Žal se zdi, da ga ni mogoče nastaviti na usmerjevalnik, kar otežuje zaščito vseh naprav.

Phantom VPN je mogoče konfigurirati za zagon ob zagonu in ima killswitch. Killswitch blokira ves promet, če je povezava do VPN izgubljena, vendar je na voljo samo v različici Pro, zato ne pričakujte, da jo boste uporabili, če se nameravate prijaviti na brezplačno različico. Vsakdo, ki bi lahko uporabljal VPN za hudournike ali je v državi z internetno cenzuro, naj se izogiba brezplačni različici.

V nastavitvah je tudi funkcija, ki lahko samodejno blokira zlonamerna spletna mesta in vsebino. Deluje bolje od filtra zlonamerne programske opreme PureVPN, o katerem lahko preberete v našem pregledu PureVPN, vendar še zdaleč ni popoln. Čeprav je boljše kot nič, vas pozivamo, da namesto tega dobite nekaj iz našega najboljšega priročnika za protivirusno programsko opremo.

Ena od pomembnih značilnosti, ki jo Phantom VPN primanjkuje, je razdeljeno predvajanje. Split tunneling vam omogoča, da se odločite, kateri programi se bodo povezali prek VPN in kateri bodo delovali na običajni nezaščiteni povezavi. Če vas ta funkcija zanima, predlagamo, da si ogledate naš StrongVPN pregled ali se prijavite za ExpressVPN.

Pregled funkcij Phantom VPN

Phantom VPN Logotipwww.avira.com

Začne se od 563 dolarjev mesečno vsi načrti

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
Neomejeno

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina
Samo na Pro načrtu

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila
30 dni

Količina strežnika po vsem svetu
36

Namizna okna
Windows, MacOS

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika
Chrome

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch
Samo Pro

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
Samo Pro

Telefonska podpora
Samo Pro

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

Če želite preizkusiti VPN ali želite, da je enostaven za uporabo, ker ga ne nameravate veliko izbiti, Phantom VPN ponuja brezplačen načrt z omejeno pasovno širino, ki bi bil lahko za vas. Če obiščete spletno mesto Avira in prenesete Phantom VPN, lahko mesečno prejmete 500 MB podatkov. Če se prijavite za račun, se omejitev poveča na 1 GB.

V primerjavi z drugimi brezplačnimi storitvami VPN je to majhna količina podatkov. Windscribe ponuja 2 GB na mesec in poveča do 10 GB, če vnesete svoj e-poštni naslov in se prijavite. To kapico lahko še povečate v zameno za dokončanje nalog, kot je tvitkanje o Windscribu enkrat na mesec. Če vas zanima brezplačen načrt, preberite naš pregled Windscribe.

Kljub temu obstajajo funkcije, do katerih brezplačni načrt nima dostopa. Na primer, ne morete uporabiti ubijalskega stikala. Poleg tega Avira ne podpira podpor za ljudi, ki ne plačujejo strank.

Kar zadeva plačane načrte, so na spletnem mestu Avira na voljo tri možnosti. Vključujejo mesečno naročnino, mesečno naročnino samo za mobilne naprave in letno naročnino. Vsi imajo funkcijo neomejene pasovne širine in neomejenih povezav. Tudi oni so po konkurenčnih cenah.

Avira sprejema kreditne kartice in PayPal za plačila, vendar ne jemlje bitcoinov ali drugih oblik kripto valute. Obstaja tudi 30-dnevna politika vračila, vendar se zdi, da obstajajo težave pri vračanju denarja (še čakamo).

Čeprav so cene za Phantom VPN poštene, še zdaleč niso najboljše. Če iščete cenovno dostopno VPN, ki bi jo lahko uporabljali vsak mesec, preberite pregled zasebnega dostopa do interneta. PIA ima odlične cene za kratkoročne načrte in sprejema tudi številne oblike kripto valute.

Po drugi strani pa pojdite na pregled NordVPN, če iščete VPN, ki vam omogoča dolgotrajno prijavo. NordVPN ponuja dvo- in triletne načrte po konkurenčnih cenah.

Enostavnost uporabe

Phantom VPN je enostaven za uporabo, vendar sodi v past ponujanja prijaznosti do uporabnika za ceno uporabniškega nadzora. Odjemalčev vmesnik izgleda čist in prikazuje najpomembnejše informacije v obliki, ki jo je enostavno prebrati.

Če uporabljate brezplačni načrt, vam pove, koliko podatkov je bilo uporabljenih v odstotkih in kot natančno število. Spodaj piše, ali ste povezani in s katero lokacijo se povezujete.

Phantom-VPNClient

S klikom na ime države, s katero se povezujete, lahko odprete izbiro lokacij strežnika. Seznam je abeceden, vsebuje zastavo vsake države poleg imena in ima funkcijo iskanja.

Čas pinga strežnika je prikazan desno od imena države, kar je prijeten dotik med brskanjem, ki ga strežnik uporablja. Kar ni lepo, je to, da razen ameriških strežnikov seznam ne pove, v katerem mestu je strežnik. Namesto tega prikazuje samo državo.

PhantomVPN-strežniki

S klikom na zobnik v zgornjem desnem kotu stranke lahko pridete do podrobnejših nastavitev VPN-ja. Meni nastavitev je slabokrven. Vključuje še en način za spremembo lokacije povezave, meni za izbiro WiFi povezav, ki bodo samodejno uporabljale VPN, in nekaj preklopnih stikal.

PhantomVPN-Settings

Stikala vključujejo možnosti za killswitch, zlonamerno blokado spletnega mesta in samodejni zagon VPN ob zagonu. Žal se zdi, da ni mogoče spremeniti šifriranja ali protokola, ki ga uporablja VPN, o čemer bomo podrobneje razpravljali, ko pridemo do razdelka “varnost”.

Hitrost

Prvo večje oklepenje v oklepu Phantom VPN pride ob pogledu na hitrost. Ko v odjemalcu pritisnete »zavaruj mojo povezavo«, lahko traja od 10 do 30 sekund, da vzpostavi povezavo. V nekaterih primerih lahko stranka sprejme več poskusov, preden lahko vzpostavi povezavo.

Lokacija: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiten (Virginija, ZDA)1972.215.95
New York City2453.525.32
Združeno kraljestvo16853.44.68
Švica12356,785.12
Japonska2301,931,89
Brazilija16249.544.9

Ko je vzpostavljena povezava, hitrosti Phantom VPN-a niso impresivne. Začenši z New Yorkom, ki je 400 milj od mesta testiranja, čas pinga ni bil slab in hitrosti so bile približno pričakovane. Kljub razmeroma kratki razdalji se je izgubila približno četrtina hitrosti prenosa.

Na evropskih strežnikih smo opazili znatno povečanje časa pinga, kar je pričakovati z bolj oddaljenimi povezavami, a minimalno upočasnitev hitrosti prenosa. Kljub temu se je hitrost nalaganja nekoliko zmanjšala.

Pri uporabi japonskega strežnika smo naleteli na znatno povečanje časa pinga in dramatičen padec hitrosti prenosa. Naša povezava je bila od približno 72 megabitov na sekundo do približno 2 Mbps. To je približno 97-odstotni padec zmogljivosti, kar je nesprejemljivo, tudi če je med nami in strežnikom velika razdalja.

Nazadnje smo poskusili strežnik v Braziliji, ki je deloval slabše kot švicarski ali britanski strežniki, vendar niti približno tako slabo kot na Japonskem. Na splošno je hitrost, ki jo ponuja Phantom VPN, slaba.

Če iščete hitrejšo povezavo, si oglejte naš najhitrejši članek VPN in si oglejte najboljši VPN za članek o igrah, če ste po resnično nizkem pingu.

Varnost

Phantom VPN zajema številne pomembne podlage, ko gre za varnost, vendar uporabniku ne daje veliko možnosti za njegovo konfiguracijo. Obstaja ključ za ubijanje, vendar je na voljo samo plačljivim uporabnikom. VPN lahko nastavite tudi tako, da se zažene ob zagonu, tako da je vaša povezava vedno varna in lahko samodejno blokira potencialno zlonamerna spletna mesta.

Kljub temu odjemalec ne ponuja možnosti, ko gre za protokole in šifriranje. Odločeni so za vas in jih ni mogoče spremeniti. Njene izbire so sicer vrhunske.

Za šifriranje VPN uporablja 256-bitni AES, ki ga praktično ni mogoče zrušiti. Če bi se prebil močan superračunalnik, bi potrebovali milijarde let. Če želite izvedeti več o šifriranju, preberite naš opis šifriranja.

Kar zadeva protokol, Phantom VPN uporablja OpenVPN, ki je varen in standard za večino ponudnikov. OpenVPN ponavadi ponuja tudi dobre hitrosti, vendar se zdi, da Phantom VPN tega ni izkoristil. Če želite vedeti več o protokolih VPN, si oglejte razčlenitev protokola VPN.

Čeprav vam Phantom VPN ne dovoljuje, da izberete raven šifriranja ali protokola, ki ga vaša povezava uporablja, so tisti, ki bi jih prisilili tisti, ki bi jih priporočili večina ljudi. Če pa iščete varno VPN, ki ponuja boljši nadzor uporabnikov nad vrstami protokolov in šifriranja, preberite naš pregled v aplikaciji VyprVPN.

Na žalost Phantom VPN ni VPN za prebijanje skozi kitajski Veliki požarni zid. Če živite na Kitajskem, je za zagotovitev varnosti pomembno uporabljati varen VPN. Predlagamo, da si za boljše možnosti ogledate naše najboljše storitve VPN za Kitajsko.

Zasebnost

Aviraina politika zasebnosti se začne z besedami “ko z uporabo svojih izdelkov in storitev zbiramo in obdelujemo osebne podatke na različnih točkah.” To bi moralo dvigniti rdečo zastavo za vse, ki jih skrbi zasebnost.

Kar zadeva Phantom VPN posebej, Avira pravi, da ni zbranih informacij o tem, katere strani obiskujete in katere storitve uporabljate na spletu. To je dobro, toda pravilnik o zasebnosti pravi, da ohranja osebne podatke o tem, kdo je namestil programsko opremo. Podatki na spletni strani Avira zbirajo tudi prek piškotkov in drugih sredstev.

Te informacije so “večinoma” anonimizirane v skladu s politiko zasebnosti, vendar je izrecno navedeno, da nekatere informacije, zbrane na spletnem mestu in med postopki namestitve in nastavitve računa, osebno identificirajo.

Pravilnik o zasebnosti pravi, da se informacije delijo s številnimi tretjimi strankami. Seznam tretjih oseb je dolg in razdeljen na sedem kategorij. Poleg tega so kategorije nejasne in vključujejo stvari, kot so „zaposleni (notranji in zunanji)“.

V licenčni pogodbi za končnega uporabnika in pravilniku o zasebnosti je tudi več mest, ki navajajo, da se bo Avira odzval na pravna obvestila, vključno z obvestili o domnevnih kršitvah avtorskih pravic. Če iščete VPN s strogo politiko zasebnosti, si oglejte naš pregled CyberGhost.

Zmogljivost pretakanja

Ustrezna zmogljivost je še ena šibka točka Phantom VPN-ja. Odkrivanje požarnega zidu je bilo neučinkovito. Netflix, BBC iPlayer in Amazon Prime Video so uspeli zaustaviti naše poskuse gledanja tujih vsebin.

Če poskušate najti dober način za gledanje vsebine iz BBC-ja, si oglejte naš najboljši VPN za skupino BBC iPlayer. Če iščete vsebino Netflixa, preberite naš članek o tem, kako premagati prepoved NetNlix VPN.

Ker nismo mogli uporabiti pretočnih storitev z velikim imenom, smo preizkusili nekaj neplačanih storitev, da bi videli, kakšna je kakovost pretakanja. Na YouTubu se je video naložil skoraj takoj in je privzeto dosegel 720p. Video je potekal nemoteno in prekinitev ni bilo.

Twitch je bil drugačna zgodba. Ko smo poskušali zagnati tok, je trajalo približno sedem sekund, da smo prišli do neplačila in dosegli 720p. Nato se je zataknilo in potreboval je vsakih nekaj sekund. V bistvu je bil nedosegljiv. Tudi potok je bil zrnat, čeprav je pisalo, da je bil v 720p.

Lokacije strežnika

Phantom VPN ponuja 36 strežnikov, ki so dovolj razširjeni, da pokrijejo večino potencialnih strank. V Severni Ameriki, Južni Ameriki, Evropi in Aziji obstajajo strežniki. Na žalost v Afriki ni strežnikov.

Trideset šest strežnikov je majhna številka, zaradi katere so strežniki nagnjeni, da so počasni, ko so pod obremenitvijo. To bi lahko razložilo bistveno nižje hitrosti, ki smo jih opazili, ko smo se med testiranjem hitrosti povezali na japonski strežnik.

NordVPN je ponudnik, ki ima na tisoče strežnikov, ki pokrivajo številne lokacije po vsem svetu. Če vas VPN zanima z večino lokacij, pojdite na pregled HideMyAss. HideMyAss ima na voljo več kot 200 lokacij, kar omogoča enostavno iskanje hitrega strežnika, ne glede na to, kje ste.

Storitev za stranke

Storitve za stranke Avira mejijo na neobstoječe. Če nimate plačljivega načrta, ne boste mogli dobiti podpore. V živo ni klepeta, in kot rečeno, na podporo se lahko obrnete samo po e-pošti, če imate plačljiv načrt ali imate drugo storitev Avira.

PhantomVPN-Podpora

Avira trdi, da njegove telefonske linije delujejo 24/7, vendar je običajno, da pokličete in dobite sporočilo “ta linija trenutno ni v uporabi”. E-poštna sporočila včasih ostanejo brez odgovora ali trajajo več dni, da dobite odgovor.

Baza znanja vsebuje osnovna pogosta vprašanja in kratke vadnice, ki prikazujejo, kako namestiti in nastaviti VPN. Obstaja tudi nekaj uporabniškega foruma, kjer lahko pišete vprašanja in morebiti dobite odgovore. Iskanje je enostavno, pogosteje pa ne. opazite objave, na katere ni odgovorov ali pa vsi odgovori na pritožbe zaradi podobnih težav, brez rešitve na vidiku.

Razsodba

Phantom VPN je naravnan na ljudi, ki iščejo preprostost. Če iščete VPN, ki ga lahko zaženete brez skrbi o nastavitvah, je to lahko spodobna možnost.

Glede na to obstajajo velike pomanjkljivosti, ki jih mora Phantom VPN odpraviti, če želi biti kandidat za všečka ExpressVPN in NordVPN. Hitrost in število strežnikov manjka, politika zasebnosti je nesprejemljiva in storitev za stranke je ostra. VPN tudi ne more priti prek zaznavanja proxy.

Če se sprašujete, kam iti od tu in kateri VPN-ji naredijo stvari boljše, si oglejte naš najboljši pregled VPN-ja.

Kaj menite o Phantom VPN? Ali se strinjate z našo oceno? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me