Norton Secure VPN Review – Posodobljeno 2020

Norton Secure VPN pregled

Norton Secure VPN je del širše družine Norton podjetja Symantec. To je lep VPN, vendar ima omejeno prilagodljivost, pa tudi nekaj manjših težav z napakami. Skupaj novincem bo morda všeč, vendar bolj izkušeni uporabniki verjetno ne bodo. Preberite naš celoten pregled Norton VPN in ugotovite, zakaj.


najboljši VPN-pregledi

Symantec, podjetje, ki stoji za Nortonom, je že dolgo v zaščitni igri za osebne računalnike in se je izboljšal že od temačnih dni, ko so jih v 90. letih odpihnili in jih je težko odstraniti. Kot kaže naš pregled Norton Security, o podjetju povemo veliko dobrih stvari, ko to ugotovi. Enako velja za njegov VPN izdelek, Norton Secure VPN, prej Norton Wifi Privacy.

Norton Secure VPN presojamo po lastnih zaslugah, kar pomeni izvedbo popolnega pregleda, da ugotovimo prednosti in slabosti. Preizkušali ga bomo glede hitrosti in varnosti ter preverili njegovo zaščito zasebnosti. Pred razsodbo si bomo ogledali tudi pretočno zmogljivost, podporo strankam, enostavnost uporabe in število strežnikov.

Norton Secure VPN je zasnovan za preprostost, vendar je to omejeno. Ali je to dobro, je odvisno od vas. Hitro je in v omrežju Netflix je v redu, vendar obstajajo prepiri, vključno z hroščnim odjemalcem, omejenimi izbirami držav in zaskrbljujočo politiko zasebnosti.

Če iščete najboljše VPN, bo morda pokazal ExpressVPN, kot kaže naša revizija ExpressVPN.

Norton-območje računa

Norton-Chat-Podpora-A

Norton-odjemalec povezan

Norton-Client-Splash

Norton-Site-Splash

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Lastnosti

Norton Secure VPN ni storitev za tiste, ki želijo izbrati svoje protokole šifriranja ali prilagoditi svojo izkušnjo VPN. Če to iščete, razmislite o NordVPN. Preberite naš pregled NordVPN, če želite izvedeti več o tem.

Norton-odjemalec-povezovanje

Norton Secure VPN nima kaj veliko za ponuditi, ko gre za funkcije, in kot kaže, je zasnovan. Obstajajo odjemalci za iOS, Android, Windows in macOS, vendar ni odjemalca Linux.

Izbira protokola VPN in šifriranje tudi nista gotova. Norton Secure VPN na svojem spletnem mestu ali v odjemalcu ne določa, kateri protokol uporablja za povezave VPN. Tega protokola ne morete prilagoditi ali izbrati ravni šifriranja v svoji povezavi.

Edina funkcija, ki izstopa pri Norton Secure VPN, je sledilnik oglasov. Kot pravi Norton, gre za funkcijo zasebnosti, ki blokira ciljne oglase med brskanjem po spletu. Ko se povežete s strežnikom, se privzeto aktivira, vendar ga lahko izklopite s stikalom v odjemalcu.

Norton-Client-Settings

Samodejno povezovanje in izbira samodejnega strežnika sta tudi privzeto omogočena. Zdi se, da je to zasnovan tako, da bo pripomogel k temu, da je izkušnja VPN brezhibna. Norton Secure VPN odvrača od interakcije.

Takšen omejen nabor funkcij uvaja Norton Secure VPN v isto ligo kot KeepSolid VPN Lite, kot kaže naša revizija KeepSolid VPN Lite. Tako kot ta ponudnik je tudi Norton Secure VPN zaradi enostavnosti izključil funkcije, kar je na splošno precej osnovna storitev.

Za uporabnike VPN, ki se želijo samo zaščititi, ko se povežejo z WiFi v kavarni, je to v redu. Uporabniki energije ali drugi, ki pričakujejo značilne funkcije VPN, na primer killswitch, ne bodo na voljo, še posebej, če večina storitev, navedenih v naših pregledih VPN, ponuja veliko več.

Če povzamemo, Norton Secure VPN ne ponuja naprednih funkcij, ki preprečujejo sledenje oglasov. Storitve, kot je Windscribe (preberite naš pregled Windscribe), ponujajo blokiranje oglasov kot standardno, tako da ni izstopajoča funkcija.

Norton Secure VPN je tako osnovni kot dobiva. Naša knjižnica VPN je morda dobro mesto za začetek iskanja, če potrebujete storitev, ki ponuja več. Če imate operacijski sistem Windows, si oglejte tudi naš najboljši vodnik za VPN za Windows.

Pregled funkcij Norton Secure VPN

Cenitev

Čeprav je Norton Secure VPN lahek po lastnostih, je enako lahek tudi pri cenah. 4,99 USD na mesec za najcenejši tekoči mesečni paket je skoraj polovica cene nekaterih njegovih najboljših konkurentov, kot je CyberGhost (preberite naš pregled CyberGhost).

Cene paketov za Norton Secure VPN določata dva merila: število naprav, ki jih želite uporabljati, in ali želite plačevati letno ali mesečno.

Norton Secure VPN ponuja naročnikom letnih paketov 60-dnevno politiko vračila, vendar se ta garancija ne širi na tiste, ki jih kupujejo mesečno.

Cene so poceni in domnevamo, da je to zaradi nabora funkcij Norton Secure VPN in ker se uporablja kot vstopna točka za dražje Nortonove izdelke. Možnost namestitve na do 10 naprav za manj kot 10 dolarjev na mesec je impresivno in GooseVPN jih verjetno lahko premaga le številka (preberite naš pregled GooseVPN).

Če iščete VPN, ki omogoča številne naprave, Norton Secure VPN primerja storitve s svojim najboljšim seznamom VPN za več naprav.

Enostavnost uporabe

Kot rečeno, je Norton šel po preprostem pristopu z Norton Secure VPN. Ni zasnovana tako, da bi bila zapletena, ampak je rešitev nameščanja za ljudi, ki jih veliko izbire ne zanima.

Norton-plačilo-zaslon

Registracija za Norton Secure VPN je preprosta. Izberete svoj paket in pojdite skozi postopek odjave, med katerim morate ustvariti Norton račun.

Pred registracijo boste morali izročiti svoje ime in številko mobilnega telefona, ki sta osebni identifikacijski funkciji. Posameznikom, ki so osredotočeni na zasebnost, bi bolje služila storitev, kot je TorGuard, (preberite naš TorGuard pregled.)

Ko se registrirate in plačate, boste prejeli e-poštno sporočilo z navodili, kako prenesti odjemalca, s priloženo direktno povezavo. Namestitev je preprosta. Potreben je le nekaj klikov, da je stranka pripravljena.

Norton-odjemalec-prijava

Prijava je preprosta. Vse, kar boste potrebovali, so vaš e-poštni naslov in geslo. Po prijavi vas odjemalec samodejno poveže z izbranim strežnikom.

Norton odjemalec

V stranki so tri glavna področja. V razdelku »varen VPN« je poleg trenutnega zemljevida prikazan tudi vaš trenutni naslov IP in lokacija, ki vsebuje gumb, ki omogoča hitro povezavo ali prekinitev povezave z omrežjem VPN. Je preprost, čist vmesnik, ki ni namenjen zmedi uporabnikov.

Norton-odjemalec-strežniki

Območje »virtualna lokacija« vam ponuja seznam držav s strežniki VPN, s katerimi se lahko povežete. Izberete lahko narod, vendar ga ne morete omejiti na mesto. Ponovno je vmesnik čist in preprost, trenutno vrh izbranega območja. Če izberete strežnik, bo odjemalec naročil, naj poskusi s povezavo.

Norton-odjemalec-zrušen

To se zdi dovolj enostavno, toda s testiranjem se je stranka izkazala za hudo. Povezave s strežnikom se niso vedno ustavile, ko smo se odločili za preklic povezave in preveč sprememb strežnika je preprosto povzročilo, da je odjemalec padel, zaradi česar smo ga morali zapreti in znova zagnati..

Norton-odjemalec-oglasi

Tretje področje je razdelek »Sledenje oglasov«, ki vam omogoča, da omogočite ali onemogočite zaviralec sledenja oglasov in navede, koliko sledilcev oglasov je Norton Secure VPN sčasoma blokiral. Če iščete popoln oglaševalski blokator oglasov, boste morda želeli preveriti najboljše blokatorje pojavnih oken.

Kot rečeno, področje “nastavitev” ni veliko na poti. V zgornjem desnem kotu stranke so možnosti za vaš račun in kratek meni nastavitev za stranko.

Stranka vam omogoča, da spremenite samo dve nastavitvi. Po privzetku vas odjemalec samodejno poveže s strežnikom VPN, ko se odjemalec naloži, kot tudi, ko ga zaženete, ko zaženete računalnik. Te lahko onemogočite v meniju z nastavitvami.

Z Norton Secure VPN se vse poenostavi. Z možnostmi, kot sta samodejni zagon in samodejno povezovanje, sta samodejno omogočena, Norton je zasnoval storitev, ki od uporabnika po namestitvi zahteva malo vnosa. Izven teh je malo izbire, razen izbire strežnika glede na državo.

Hitrost

Norton se ne more zanesti na preprostost, če želi, da njegova storitev VPN uspe. Hitrost je prav tako pomembna. Zato poglejte, kako hiter je VPN Norton Secure, še posebej v primerjavi z vnosi na našem najhitrejšem seznamu storitev VPN.

Na več strežnikih po vsem svetu smo izvedli hitrostne preizkuse in primerjali rezultate z našo nezaščiteno lokacijo v Veliki Britaniji. Rezultati so prikazani v spodnji tabeli.

Lokacije: Ping (ms) Prenos (Mbps) Nalaganje (Mbps)
Nezaščiteno (UK)1435,815.35
Belgija2134.385.08
Italija3334.315.07
Izrael8023.925.04
Izrael10619.374.64
Hong Kong4014.751,70

Norton Secure VPN se je dobro preizkusil v naših hitrostnih testih, zlasti v Evropi.

Primerljive lokacije evropskih strežnikov v Italiji in Belgiji so dosegale skoraj enake hitrosti do nezaščitene povezave, pri hitrostih prenosa pa so izgubile le približno 1 megabit na sekundo. Zamude so bile blizu prvotne povezave, prav tako hitrosti prenosa.

Naše hitrosti so padale, ko se je povečala razdalja do strežnikov, ki smo jih testirali. Izraelska hitrost prenosa je padla na približno 24 Mbps, hitrost prenosa pa je ostala blizu prvotne. Zamuda pri 80 milisekundah je bila smiselna tudi glede na razdaljo.

Če uporabljate strežnike v bližini ali na isti celini, bi bil Norton Secure VPN lahko dobra možnost za pretakanje vsebine ali igranje iger, tudi v primerjavi s tistimi iz našega najboljšega VPN-ja za ožji izbor iger.

Naši testi ameriškega strežnika so pokazali impresivne zamude glede na razdaljo. Pri 106 ms bi bilo sprejemljivo pretakanje ali igranje iz ameriškega strežnika, ki bi ga postavili v isto ligo kot Mullvad (preberite naš pregled Mullvad.) Hitrosti prenosa in nalaganja so bile tudi hitre.

Edini počasen strežnik, ki smo ga preizkusili, je bil v Hong Kongu. Zamuda je znašala 401 ms in hitrost prenosa manj kot 5 Mbps. Na približno 6000 miljah od Združenega kraljestva, to ni presenetljivo. Če se približate Aziji, boste lahko dosegli boljše hitrosti.

Norton blokira hudourniške napade, zato čeprav so hitrosti velike, Norton Secure VPN ni kandidat za najboljši VPN za hudourništvo. Če iščete hiter VPN, bi lahko naredili slabše kot Norton Secure VPN. Preberite si naš BoxPN pregled, če želite videti, kaj mislimo.

Varnost

Čeprav Norton trdi, da ponuja povezavo z bančno šifriranjem za vašo povezavo, na Nortonovem spletnem mestu ni informacij o protokolih VPN ali šifriranju, ki ga uporablja za to.

Datoteke Norton-odjemalec

Če pogledamo datoteke odjemalca Windows, smo ugotovili, da Norton Secure VPN uporablja OpenVPN. Varnosti povezave ne morete prilagoditi, zato se zdi, da je edini protokol, ki vam je na voljo. Kot razlaga razčlenitev protokola VPN, je OpenVPN zaradi hitrosti in varnostnih prednosti ena najboljših možnosti za večino uporabnikov..

Norton-Chat-Support-C

Pogovor s podporo za klepet Norton je potrdil, da Norton Secure VPN uporablja 256-bitno šifriranje AES in OpenVPN za Windows in Android, vendar skrivnostno skrivnostno zaradi varnostnih razlogov ni bilo mogoče razkriti..

Naš občutek je, da agent za podporo ni vedel informacij. O kakovosti storitve za stranke bomo podrobneje razpravljali pozneje v tem pregledu.

Da bi videli, kako varna je Norton Secure VPN med uporabo, smo izvedli pregled preverjanj WebRTC, IP in DNS. Težav ni bilo. Z Norton Secure VPN ni nobenih naprednih varnostnih funkcij, na primer killswitch ali split tunneling, zato ne bo naš najbolj varen ožji izbor VPN.

Če iščete VPN, ki ima naprednejše varnostne funkcije in več prilagoditve, kot jih dobite pri Norton Secure VPN, poglejte AirVPN (preberite naš AirVPN pregled.)

Zasebnost

Če vas skrbi zasebnost ali varnost, je priporočljivo, da se izognete ameriškim VPN podjetjem, predvsem zato, ker so ZDA glavni sestavni del obveščevalne mreže Five Eyes. Če niste ljubitelj vladnega nadzora, poiščite storitve VPN, ki jih gostijo države z najboljšimi zakoni o zasebnosti, kot so Sejšeli.

Symantec, podjetje, ki stoji za Nortonom, ima sedež v Kaliforniji, zato ste z vidika zasebnosti vi v levji rov. Symantec pravi, da Norton Secure VPN ne vodi dnevnikov, vendar je to odvisno od vaše opredelitve.

V pravilniku o zasebnosti piše, da beleži podatke o napravi, na primer vaš operacijski sistem in ime naprave, ter vašo uporabo podatkov. Piše, da se IP-naslovi uporabnikov med povezavo ne beležijo, kar pomeni, da uporabnikov ni mogoče prepoznati.

Symantec izvaja analizo v realnem času kot del svojega “avtomatiziranega upravljanja prometa na osnovi pravil”, predvidoma za spremljanje osebe, ki zlorablja svoje storitve z znatno uporabo podatkov. Pravi, da lahko nadzira “ciljna spletna mesta ali naslove IP”, kar, čeprav Symantec ne beleži teh informacij, lahko kadar koli opravi.

V pravilniku piše, da storitve, ki jih uporabljate, spletna mesta, ki jih obiščete, in vse, kar počnete s svojo povezavo, ne beležijo.

Z vidika zasebnosti Symantec ponuja mešano vrečko za uporabnike. Oglašuje storitev, ki ne shranjuje in ne beleži podatkov, vendar skrbi, da njeni sistemi v realnem času spremljajo storitve in spletna mesta, ki jih obiščete, tudi če niso tehnično prijavljeni.

Glede na to, da ima Symantec tudi sedež v ZDA, ga ne moremo priporočiti tistim, ki resnično skrbijo za svojo zasebnost.

Zmogljivost pretakanja

Norton Secure VPN se ne oglašuje kot storitvi prijazna storitev, vendar je pretakanje ena največjih risb VPN-jev, zato je vredno videti, kako uspešna je storitev, ko iščete vsebino v spletu.

Norton-Netflix-podpora

V ta namen smo preizkusili potencial pretočnega omrežja Norton Secure VPN v storitvah, kot sta BBC iPlayer in Netflix. Iz naše baze v Veliki Britaniji smo lahko prišli na lokacije z geoblokiranimi Netflixi, vključno s ZDA, zaradi česar je Norton Secure VPN močna izbira za uporabnike, še posebej v primerjavi z VPN-ji v našem najboljšem VPN-ju za ožji izbor Netflix.

Podobno testiranje BBC iPlayerja z uporabo strežnika v Veliki Britaniji je dobro delovalo. Napake ni bilo in pretakanje je bilo hitro in ni bilo vmesno.

Kot so pokazali naši hitrostni testi, ima Norton Secure VPN velike hitrosti in nizko zakasnitev. Enostavnost, s katero je obšel geoblocking in kakovost pretakanja, omogočata Norton Secure VPN dobro alternativo VPN-jem v našem najboljšem VPN-ju za pretakanje v toku..

Lokacije strežnika

Ni jasno, koliko strežnikov je v omrežju VPN Norton Secure, ker Symantec teh informacij ne da na voljo. V stranki je sicer naštetih 29 držav.

Žal nam je, da Symantec teh informacij ni objavil v javnosti. V ZDA jih lahko imajo na stotine, v Izraelu pa le enega. Mi preprosto ne vemo in niso bili pripravljeni sodelovati s temi informacijami prek klepeta v živo.

Tudi Norton Secure VPN ni veliko držav, ki jih gosti. Večina jih ima sedež v Evropi ali Severni Ameriki, nekaj strežnikov pa v Aziji in Oceaniji. Za Afriko obstaja samo en strežnik, ki se nahaja v Južni Afriki in Južni Ameriki v Braziliji.

Ne glede na to, kako ga zavrtete, to ni veliko geografsko pokritost, še posebej v primerjavi z ExpressVPN ali CyberGhost, z več tisoč strežniki med njimi, kot pojasnjuje naša primerjava ExpressVPN proti CyberGhost.

Storitev za stranke

Z blagovno znamko Norton in rodovnikom, ki ga ima Symantec, smo pričakovali velike stvari od Symantecove storitve za stranke. Pomoč lahko dobite na več različnih načinov, vključno s 24/7 klepetom v živo in podporo telefonom.

Norton-spletna podpora

Če raje postavljate vprašanja skupnosti Norton, je uporabnikom na voljo forum, ki lahko postavlja vprašanja in povratne informacije. Obstaja tudi baza znanja z osnovnimi vprašanji in pogostimi vprašanji.

Za testiranje podpore strankam Symantec smo se odločili, da bomo s pomočjo klepeta v živo postavili nekaj vprašanj o stvareh, ki na spletnem mestu izdelka niso bile takoj jasne, vključno s protokoli VPN, ki jih uporablja Norton Secure VPN, kakšno raven šifriranja je na voljo in koliko strežnikov je.

Norton-Chat-Podpora-B

Nekaj ​​minut smo čakali na odgovor, vendar smo dobili odgovore. Čeprav nam ne bi povedali, koliko strežnikov se uporablja, so nam dali informacije o šifriranju in protokolih. Odzivi so bili hitri, vendar na naše vprašanje o protokolih macOS ne bi odgovorili.

Mogoče naš agent za podporo ni vedel, o čem govorijo, kar lahko pojasni njihov odgovor.

Na splošno je storitev za stranke v redu. Lepo je, da je na voljo 24/7 in da vam forum za podporo in klepet v živo za osnovna vprašanja dobro služijo. Kljub temu je baza znanja osnovna.

Razsodba

Za razliko od večine VPN-jev, ki jih pregledujemo, je Norton blagovna znamka, ki ima prepoznavno ime – tudi vaša babica je verjetno slišala zanjo. Norton Secure VPN ni slab VPN, če upoštevate, komu je namenjen in zakaj.

To je osnovna storitev, ki je zasnovana tako, da uporabnike spodbudi k nadgradnji na enega izmed boljših in cenovno ugodnejših varnostnih paketov podjetja Norton. Preprost je in nekateri bi ga lahko imenovali gole kosti, vendar je tudi eden izmed hitrejših VPN-jev, ki smo jih videli. Je funkcionalen, deluje in za začetnike naredi skoraj vse za vas, vključno z izbiro strežnika.

Napredni uporabniki ne bodo zadovoljni z Norton Secure VPN, saj skoraj ni možnosti za prilagajanje izkušenj VPN. To se odraža v ceni, vendar je eden najcenejših mesečnih paketov, ki smo ga videli.

Kljub temu bodo strežniki zadovoljni: Norton Secure VPN je brez težav ali upočasnjeval tok Netflixa in BBC iPlayerja. Bil bi kandidat v naših najboljših VPN-jih za seznam BBC iPlayer. Služba sicer blokira hudourništvo, zato boste morali poiskati drugje, če ste gusar.

Norton Secure VPN ni tako dobra storitev kot ExpressVPN ali NordVPN, če pa želite poceni VPN brez težav, bi to lahko za vas. Samo zavedajte se, da gre za ameriškega ponudnika VPN, zato bo skrivanje pred stricem Samom težavno, čeprav se oglašuje kot “VPN brez dnevnika”.

Ali imate svoje misli o Norton Secure VPN, ki jih želite deliti? Spodaj pustite svoje komentarje in hvala, ker ste si vzeli čas za branje te recenzije.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me