AirVPN pregled – posodobljeno 2020

AirVPN pregled

Program AirVPN, ki je zasnovan z navdušenjem, ima varnost, ki je konkurenčna tistih najboljših ponudnikov na trgu. Njegov vmesnik pa zahteva veliko potrpljenja in podpore v neobstoječih, zaradi česar je to slaba izbira za ljudi, ki se šele spopadejo z VPN-ji. Preberite vse podrobnosti v našem pregledu AirVPN.


najboljši VPN-pregledi

AirVPN je leta 2010 ustanovila “zelo majhna skupina aktivistov, hacktivistov in hekerjev”. Začelo se je z le dvema strežnikoma in jih od takrat naraslo na več kot 200. Navidezno zasebno omrežje še vedno upravljajo aktivisti in njegova predanost zasebnosti daje tudi najboljši ponudniki VPN kandidirajo za svoj denar.

V tem AirVPN pregledu bomo govorili o funkcijah, cenah, enostavni uporabi, podprtih napravah, lokacijah strežnika, hitrosti, varnosti in storitvi strank, preden bomo izrekli razsodbo. Čeprav nam je zadnji del aplikacije zelo všeč, imamo pridržke glede sprednjega dela.

AirVPN ima jasen poudarek na zasebnosti in varnosti, tako da so bila žrtvovana tudi druga področja. Enostavna uporaba je Ahilova peta za tega ponudnika in, čeprav se lahko naučite vmesnika, se lahko novorojenci VPN izklopijo po datumu..

airvpn prijava

seznam strežnikov airvpn

airvpn hitrosti

splošne nastavitve airvpn

območje odjemalca airvpn

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za AirVPN

Lastnosti

AirVPN nima običajnih osumljencev, ki jih iščemo v funkcijah. Manjka ji ključ za ubijanje, zaviralec oglasov in dodatni nadzor zasebnosti. Osredotočen je na varnost in prilagajanje, zato je na teh območjih središče značilnosti.

AirVPN izključno uporablja OpenVPN protokol na vratih 80 TCP / UDP, 443 TCP / UDP in 53 TCP / UDP. Vsak strežnik podpira tudi OpenVPN prek SSH, SSL in Tor, kar pomeni, da tudi najintenzivnejši nadzor ne bi smel biti preveč.

Podprto je tudi posredovanje vrat. V bistvu preusmeritev vrat posreduje promet, ki prihaja iz interneta na strežnik VPN, na določena vrata v vaši stranki. Uporablja se za premikanje dohodnega prometa okoli, ki bi bil sicer blokiran.

Z AirVPN lahko na vsaka vrata nad 2048 hkrati pošljete do 20 vrat prek TCP, UDP ali obeh. Nastavitve za to so nastavljive v odjemalcu na spletnem mestu AirVPN, o čemer bomo več govorili kasneje.

AirVPN-Port-Posreduj-nastavitve

AirVPN podpira povezave z dvojnim skokom, vendar tega ni mogoče neposredno konfigurirati v odjemalcu. Z virtualnim strojem lahko s petimi sočasnimi povezavami skočite na največ pet strežnikov. To je po besedah ​​AirVPN “neoptimalna rešitev”, čeprav boste z vsemi svojimi stroji delili sistemske vire in pasovno širino omrežja..

Veliko boljša rešitev bi bila povezava z AirVPN prek Tor-a, ki ga podpira.

AirVPN sam po sebi nima ključavnice. Ima omrežno zaklepanje, ki blokira vso komunikacijo, razen če gre skozi AirVPN. Razlika je v tem, da je killswitch lahko aktiven samo, ko ste povezani s strežnikom, medtem ko omrežna ključavnica stalno deluje.

AirVPN-Network-ključavnica

AirVPN in OpenVPN

OpenVPN je zelo konfiguriran protokol in kaže njegova predanost AirVPN. Vse vidike vaše povezave lahko nastavite po svojih željah, vključno s pristanišči, DNS in omrežnimi plastmi za IPv4 in IPv6.

Pripoveduje, kdo cilja AirVPN. Uporabniki, ki niso seznanjeni z VPN-ji, se bodo počutili izgubljene v tehničnih podrobnostih in ugotovili, da je storitev slaba med funkcijami, toda za tiste, ki razumejo, kaj se dogaja, je AirVPN zelo konfiguriran in bogat z funkcijami VPN.

Zmogljivost pretoka AirVPN

AirVPN je ugasnil prepoved Netflix VPN, zaradi česar je bil slab kandidat za naš najboljši VPN za Netflixov seznam. BBC iPlayer, Hulu in Amazon Prime Video so sicer delovali. Za povezovanje s ZDA smo uporabili strežnik v Veliki Britaniji in vsi ekskluzivi so se brez težav prikazali in pretakali.

Pregled funkcij AirVPN

AirVPN Logotipwww.airvpn.org

Začne od 116 $ vseh načrtov

Splošno

Načini plačila
PayPal, kreditna kartica

Sprejema kripto valute

Hkratne povezave
5

Podpira razcepljene predore

Neomejena pasovna širina

Na voljo je brezplačna preizkusna različica

Obdobje vračila

Količina strežnika po vsem svetu
223 v 20 državah

Namizna okna
Windows, MacOS, Linux

Mobilni operacijski sistemi
Android, iOS

Razširitve brskalnika

Lahko se namesti na usmerjevalnike

Pretakanje

Dostop do Netflix US

Dostop do BBC iPlayerja

Dostop do Hulu

Dostop do Amazon Prime Video

Varnost

Vrste šifriranja
256-AES, RSA-4096

Na voljo so protokoli VPN
OpenVPN

Omogočeno ob zagonu naprave

Omogoča hudourništvo

Pravilnik brez beleženja

Opravljen test puščanja DNS

Na voljo Killswitch

Vključena je zlonamerna programska oprema / zaviralec oglasov

Podpora

Klepet v živo

Podpora po e-pošti
24/7

Telefonska podpora

Uporabniški forum

Baza znanja

Cenitev

AirVPN, ki se nahaja v Italiji, svoje cene temelji na evrih. Če ste ameriška stranka, bi to lahko pomenilo različne cene glede na dan plačila. V času pisanja je 1 evro enak 1,17 dolarja, pred nekaj leti pa bi bil skoraj 1,40 USD.

Kljub temu stopnje niso slabe. AirVPN se plačuje nenehno, tako da lahko dobite zaščito, ki jo potrebujete za čas, ki ga potrebujete.

Najboljše cene so v razponu od tri do šest mesecev. Nakup na leto je cenejši na mesec, vendar imajo drugi ponudniki VPN večji popust na letne načrte. CyberGhost na primer mesečno zaračuna približno 3 USD več, na letni ravni pa skoraj 20 USD manj (preberite naš pregled CyberGhost).

Način za ublažitev tega vprašanja je ponudba naročnin za daljši čas, česar AirVPN žal ne počne.

AirVPN tudi ne ponuja brezplačnega načrta, kar nas ne moti preveč. Pogled na njegovo spletno mesto kaže, da tržnost ni M.O. in večina brezplačnih načrtov je v vsakem primeru povprečna. Preberite naš pregled Windscribe za izjemo od tega pravila.

Preizkus AirVPN

AirVPN ponuja brezplačno preskusno različico, vendar jo boste morali zahtevati. Podjetje v svojih pogostih vprašanjih ne obravnava, zakaj je tako. Tridnevni načrt nadomešča poskusno preizkušanje, vendar se zdi, da je v etiki družbe AirVPN zahtevan vaš e-poštni naslov in podatke o plačilu za preizkus storitve.

Cene sicer na splošno niso slabe. Obrezovanje maščob trimesečnih in šestmesečnih možnosti v korist dvoletnih in triletnih načrtov bi pomagalo znižati stroške za dolgoročne podpornike, enostavnejši način preizkusa storitve pa bi pomagal privabiti nove stranke. Zdaj je AirVPN v redu, vendar bi lahko uporabil nekaj dela.

Enostavnost uporabe

Obstaja zanimiv razkorak med postopkom oddaje blagajne in uporabo aplikacije AirVPN in uporabo aplikacije. Obe sta videti z datumom, vendar se prijava na načrt izkaže veliko težje kot povezovanje z oddaljenim strežnikom.

S klikom na “pridruži se & gumb za prenos “na spletnem mestu AirVPN prikazuje vsa možna mesta, ki jih je mogoče uporabiti. Če uporabljate usmerjevalnik, na primer, boste prišli do navodila po korakih za konfiguracijo programske opreme usmerjevalnika. Odjemalec namizja je enak vsakemu prenosu: zaženite program in počakajte, da se konča.

AirVPN-inštalaterji

To smo najprej storili, saj je to najbolj neposreden način, na katerega spletno mesto kaže, a ko smo naložili aplikacijo, se nismo mogli prijaviti in se je bilo treba vrniti na spletno mesto, registrirati in kupiti načrt. AirVPN je na strani za prenose jasno, da morate ustvariti račun in kupiti načrt, vendar vas povezava s domače strani še vedno pripelje do prenosov.

AirVPN-Registracija

Mogoče je to stranski produkt zasnove spletnega mesta AirVPN. Ustvarjanje računa, nakup načrta in prenos stranke so na ločenih spletnih straneh, zaradi česar je postopek prijave dolgotrajen in zmeden. Rekli bi, da mora prevladati zdrav razum, vendar za nekatere uporabnike interneta zdrav razum ni običajen in AirVPN jim ne reže.

Stranka je kljub datiranemu videzu dobra. Morda imamo v to več zaupanja kot v AirVPN, ki je dejal, da je njegova tehničnost “edina velika pomanjkljivost.”

Uporaba odjemalca AirVPN

Ko pristanete v odjemalcu, boste pozvani, da se prijavite, nato pa se na dnu prikažeta dva gumba: eden za povezavo s priporočenim strežnikom in drugi za aktiviranje zaklepanja omrežja. Priporočeni strežnik deluje dobro, čeprav smo v hitrostnih testih našli hitrejšo možnost.

AirVPN-odjemalec

AirVPN kljub temu deluje dobro za uporabnike, ki želijo prenesti odjemalca, se povezati s strežnikom in poklicati na dan.

Kopanje globlje pa se ne izvaja graciozno. Seznam strežnikov je samo to, seznam. Organizirate lahko po imenu, lokaciji, rezultatu in nalaganju, vendar je to težaven način, kako priti skozi omrežje. AirVPN ima ločeno zavihek »države«, ki zmanjša velikost, vendar se s strežnikom ne morete povezati.

AirVPN-Server-List

Če se želite organizirati po državah, boste morali dodati seznam na črno ali črno listo. Črni seznam bo državo odstranil s strani strežnika, bela lista pa bo prikazala samo to državo. Če želite na primer videti samo strežnike v Kanadi, na Nizozemskem in Švedskem, lahko te države dodate na seznam dovoljenih, na kartici strežnikov pa se prikažejo samo tam razpoložljivi strežniki..

AirVPN-črni seznam-nastavitve

To je spodoben način za zmanjšanje seznama strežnikov, toda brez pojasnila je to lahko organizacijska značilnost, ki je nekateri uporabniki nikoli ne razumejo.

Pod izbiro strežnika so zavihki za hitrost, statistiko in dnevnike. Če odpravljate težave ali želite samo preveriti, kako deluje VPN, so lepe povezave. V nasprotnem primeru so v glavnem nepotrebni.

Nastavitve AirVPN

AirVPN dobi tehnične informacije v meniju z nastavitvami, do katerega dostopate s klikom na ikono spodaj levo uporabniškega vmesnika. Tu lahko konfigurirate DNS, nastavite Tor, nastavite zaklepanje omrežja in še veliko več. Če veste, kaj počnete, je to odlično območje. Za vse druge je najbolje, da se ne zadržite.

AirVPN-Connection-Settings

Do nekaterih funkcij lahko dostopate prek odjemalca spletnega mesta AirVPN. Večinoma je to območje, na katerem si lahko ogledate svojo porabo, plačujete račune in podpirate stike, lahko pa tudi nastavite posredovanje vrat, ustvarite konfiguracije za namestitev na platforme, ki ne podpirajo odjemalca AirVPN in upravljajo s ključi naprave.

AirVPN-Generate-Config

Radi bi izboljšali dve področji. Postopek odjave je treba racionalizirati, tako da se začne ob registraciji in konča pri prenosu, ne obratno, uporabniški vmesnik pa bi lahko uporabil dvig obraza, tako da je lažja navigacija med razpoložljivimi strežniki.

Razen tega AirVPN ponuja spodobno izkušnjo, ki je bolj primerna za tehnične uporabnike, vendar se novorojenci ne bi smeli preveč izgubiti v.

Podprte naprave

AirVPN ima lepo širjenje podprtih naprav. Odjemalci namizja so na voljo za Windows, macOS, Linux in Chrome OS. Mobilna povezljivost je na voljo za Android in iOS. Vendar ni namenske mobilne aplikacije. Povežete se lahko samo z aplikacijo OpenVPN, ki jo lahko dobite prek trgovin App in Google Play.

Glede na vmesnik z datumom AirVPN, kompromis ni tako slab.

Različice usmerjevalnikov lahko konfigurirate za DD-WRT, Tomato, AsusWRT in pfSense. AirVPN ima vodnike za to z navodili po korakih in veliko posnetkov zaslona. AirVPN lahko uporabljate tudi s Torom ali skozi tunel SSH ali SSL.

AirVPN-Router-Guide

AirVPN podpira pet hkratnih povezav, ne glede na obdobje nakupa. To je isto kot IPVanish in zasebni dostop do interneta (preberite naš pregled IPVanish in zasebni pregled dostopa do interneta), kar je precej dobro.

Lokacije strežnika

AirVPN ima 223 lokacij strežnikov v 20 državah. V 10 državah je tudi 12 strežnikov z dvojnim skokom, s katerimi se ne morete neposredno povezati. Seznam ni slab, vendar tudi ni impresiven, še posebej v primerjavi z NordVPN, ki ima 3557 strežnikov v 60 državah (preberite naš pregled NordVPN).

AirVPN trdi, da je manjša širitev posledica strogih zahtev za namestitev strežnika. Pravi, da bi preprosto dodajanje strežnikov pomenilo “… nespoštovanje kakovosti storitev in varnosti strank.” Večinoma se strinjamo, vendar obstaja veliko VPN storitev, ki zagotavljajo več strežnikov in to počnejo z dosledno kakovostjo in varnostjo.

Kljub temu je umestitev strežnikov dobra, čeprav je večina na Nizozemskem, ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji, zato boste morda morali iskati drugje, če želite več raznolikosti.

Hitrost

Hitrosti so neskladne, čeprav niso slabe. AirVPN ne bo naš najhitrejši seznam VPN, vendar ne bi smeli videti preveč upadanja hitrosti, če ne potujete po vsem svetu.

Lokacija: Ping (ms): Prenos (Mbps): Nalaganje (Mbps):
Nezaščiten (St. Louis, MO)10102,3211.12
Toronto, Kanada5116.5910.70
Amsterdam, Nizozemska21450.543,44
Manchester, Združeno kraljestvo19415.706.72
Los Angeles, Združene države Amerike11097.256.91
Hong Kong38456,662.01

Po pričakovanjih večje razdalje prinašajo daljše zamude, zato je AirVPN slaba izbira za najboljši VPN za igranje iger. Tudi najboljši igralec z vidika zamud Toronto je bil več kot petkrat daljši od naše nezaščitene ocene.

Hitrosti prenosa so bile čudne. Drugi najboljši izvajalec je bil v Hong Kongu, ki je na našem koncu sveta iz našega testnega stroja. Ameriški tečaji so bili hudomušni, zato je bila slaba možnost za BBC iPlayer, vendar so bile ameriške hitrosti dobre. Priporočamo ga kot hitri Netflix VPN, vendar ga ne bi mogli dobiti strašljive napake proxy Netflix.

Hitrosti so v splošnem zmotne. GooseVPN, na primer, ima padajoč naklon glede na lokacijo oddaljenega strežnika (preberite pregled GooseVPN). Ni hitrost ali razlog za hitrost AirVPN-a. Vaša uspešnost je v veliki meri odvisna od tega, kateri strežnik izberete za območje, do katerega poskušate dostopati.

Glede na slabo organizacijo lokacij bo lov na najhitrejšega strežnika. AirVPN ne trpi upada hitrosti Shellfire (preberite naš pregled Shellfire VPN), vendar smo upali na boljše.

Varnost & Zasebnost

AirVPN uporablja protokol OpenVPN izključno s šifriranjem AES-256, podprtim s 4096-bitnim RSA ključem. Naš vodnik za varnost VPN podrobno razlaga te izraze, vendar za zdaj vse, kar morate vedeti, je, da AirVPN zagotavlja varnost najboljšega v svojem razredu.

Izključnost OpenVPN kaže, kje je AirVPN-jeva glava. PPTP, L2TP in celo IKEv2 se zdijo manj varni kot OpenVPN, zato lahko zaostajamo.

Tudi s pomanjkanjem protokolov bi vas OpenVPN moral preseči večino požarnih zidov. AirVPN ima več vhodnih vrat, izvorni OpenVPN UDP / TCP in tuneliranje preko SSL ali SSH. Načini povezave in 4096-bitno šifriranje RSA so si prislužili mesto kot ena najboljših VPN storitev na Kitajskem.

Tuneliranje prek SSL je učinkovito, saj je videti kot standardni promet HTTPS. Blokiranje bi pomenilo blokado katere koli šifrirane povezave v spletu in, ko SSL certifikati postajajo bolj običajni, bi to v bistvu izklopilo internet.

Zasebnost in italijansko oko

Zasebnost je stvar, kjer stvari postanejo zanimive. Začnimo s slabo novico. AirVPN se nahaja v Italiji, ki je del 14 oči, skupine 14 držav, ki si izmenjujejo informacije in vohunijo drug za drugim..

Kljub temu se AirVPN drži stroge politike no-log in je glede tega pregledna. Plačate lahko prek Bitcoina in AirVPN hrani vaše uporabniško ime samo. Tudi z vmesnim načinom plačila, kot je PayPal, AirVPN ne shrani nobene prenesene informacije.

Poleg tega AirVPN v Italiji nima strežnikov, kar bi vladnemu organu otežilo beg po prometu VPN.

Informacije, povezane s storitvami AirVPN, kot so mreženje, pasovna širina itd., So shranjene samo v RAM-u strežnika, ne v množičnem shranjevanju. Identifikacijski podatki niso shranjeni, razen če želite, da so.

To je odlična novica, če lahko italijanska vlada zahteva, da AirVPN izroči vse. Kakor je že, ne bi mogli ničesar predati, če pa bo v prihodnosti kakšna beleženje, to predstavlja veliko skrb glede zasebnosti. Glede na to, kako pregleden je AirVPN glede vaše zasebnosti, dvomimo, da bo tako.

Tudi možnost povezovanja prek brskalnika Tor je prepričljiva. Tudi če bi vladna agencija prišla trkati in AirVPN nekako vodil dnevnike, bi bilo edino, kar je zapisano, IP naslov izhodnega vozlišča za vašo sejo v Toru.

Politika brez dnevnika in zaščita najboljšega v svojem razredu sta močni točki za AirVPN, manjkajo pa ji funkcije, kot je killswitch, ki je orodje, ki prekine povezavo z internetom, če prekinete povezavo z VPN. Če bi dodali enega, bi bil AirVPN zaradi varnosti primerljiv z ExpressVPN (preberite naš pregled ExpressVPN).

Preizkusili smo puščanje WebRTC, IP in DNS s pomočjo ipleak.org. Poskrbeli smo, da ga izvajamo na ipleak.org in ne ipleak.net, saj slednje upravlja Air. AirVPN je vseeno opravil vse teste in IPLeak ni mogel videti, da uporabljamo VPN. Vse je bilo tako, kot mora biti.

Storitev za stranke

Skupnost je najmočnejša točka storitve AirVPN. Ostala podpora pa je v najboljšem primeru slabša.

AirVPN ponuja e-poštno podporo prek kontaktnega obrazca. Dvakrat smo se obrnili na zahtevo za preizkus in enkrat spraševali o številu lokacij strežnika. AirVPN se je v nekaj več kot 24 urah vrnil o preizkusu in o lokacijah strežnikov.

AirVPN-kontaktni obrazec

Odgovor e-poštnega sporočila je bil preprost in nam je povedal število strežnikov in države. AirVPN se je glede števila strežnikov zdel obramben in rekel: „Želimo poudariti, da ne izvajamo trikov za geolokacijo naslovov IP in naslove preobremenjujemo“ in nas izziva, da „to trditev preverimo s sledenjem poti“.

Pogosta vprašanja so dobra, vendar jih je težko obiti. Obstaja 37 tem, od katerih je večina osredotočena na prodajo in stranko. Pogosto zastavljena vprašanja se pojavljajo na preostalem forumu, zaradi česar je lažje krmariti. Vodniki uporabljajo podoben format, vendar na žalost AirVPN meša svoje uradne vodnike s tistimi v skupnosti.

AirVPN-vodniki

Forumi so dobri. Skupnost vsak dan objavlja nove teme in odgovore, na vidnih področjih, kot so predlogi in odpravljanje težav, pa je več kot 15.000 tem. Tu boste našli večino podpore, tako da dokler se lepo igrate z drugimi, bi morali biti v redu.

AirVPN-forumi

Tako kot pri ostalih storitvah AirVPN tudi pri podpori ni veliko držanja. V primerjavi z bolj komercialnimi VPN-ji je napaka. V nasprotju z drugimi VPN-ji, ki jih spodbuja skupnost, ni slabo.

Razsodba

AirVPN je dobra storitev VPN z impresivno politiko zasebnosti in odličnimi varnostnimi ukrepi. Vendar ima nekaj napak. Vmesnik je z datumom in postopek prijave ni vabljiv. Prav tako so hitrosti dobre, vendar niso blizu najhitrejšim, kar smo jih videli.

Še vedno pa je pri AirVPN-u marsikaj všeč. Namenska skupnost podpira varnostno prilagodljivo platformo. Če se ukvarjate s prevarami, je AirVPN za vas.

Tudi z dodeljenim vmesnikom ne sovražimo povprečne uporabniške izkušnje. Samodejno se lahko povežete s strežnikom, kar je dobro. Želeli bi si le, da bi se ta prenesla v postopek prijave.

AirVPN lahko preizkusite sami, če zahtevate preizkus ali kupite tridnevno vozovnico. Če želite nakupovati še več, preberite naše druge preglede VPN. Kaj menite o AirVPN? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me