Država oblaka, marec 2019

Pozdravljeni in dobrodošli v povsem novi državi Cloud, mesečni stolpec Cloudwards.net, kjer vas bomo sprejeli o novičkih v zadnjih 28 dneh. Ta izdaja vključuje pogled na podjetniške spletke, očitne kršitve zasebnosti in tudi Cloudwards.net, ki odpirajo malo zarote, ki jo je zakuhal sam..


Preden pridemo do tega, pa bi radi nadaljevali z nitjo, ki smo jo začeli v februarski izdaji, in sicer o Reutersovi preiskavi Project Raven-a, ki ga UAE pregleduje del zaposlenih nekdanjih uslužbencev ameriške nacionalne varnostne agencije..

V uradnem odgovoru je diplomat Emirati zanikal vohunjenje Američanov, tako da se ni treba bati ničesar. Razen, če seveda ne verjamete uradniku iz globoko skorumpiranega režima (za več o tem preberite naš najboljši VPN za ZAE) ali, veste, niste Američan. Mislimo, da zadnje ni bilo povedano o projektu Raven in vas bomo sproti obveščali.

S tem pa ne moremo začeti. Prvič, povzetek preiskave, ki jo je izvedel februarja Cloudwards.net.

Veze, ki vežejo

Kupljen VPN in BestVPN.com

Dolgo smo slišali govorice o povezavah med BestVPN.com in Bufied VPN, spletnim mestom za pregled VPN in ponudnikom VPN. Nikoli nismo dobili dokazov, zato smo se odločili, da smo se malo razkopali in hitro našli pregovorno pištolo za kajenje: dokumente, ki kažejo, da je BestVPN.com in Buffered VPN, je last iste osebe.

Povezava je privedla do ocene bonitetnih ocen BestVPN.com, da so kupljeni VPN ocenili precej višje, kot bi pričakovali, in potrošnike zavajajo pri nakupu storitve, ki pušča osebne podatke kot sito. Oglejte si naš pregled o nakupu VPN za podrobnosti o tem.

Ni treba posebej poudarjati, da od nobene od vpletenih strani nismo prejeli odgovora, kar upamo, da je to znak, da publikacija ponovno razmišlja o svoji strategiji pregledovanja. Obveščali vas bomo o vseh dogodkih.

Ni nobenega

skrbnik gesla

Industrije, ki jih pokrivamo na Cloudwards.net, se gibljejo počasi, izjeme pa so zaradi VPN vojn, ki smo jih podrobno opisali v januarskem stanju oblaka. Kljub temu sta se na drugih področjih dogajala dva zanimiva dogajanja, ki sta februarja šla malo pod radar.

Najbolj strašno je, da je neodvisni raziskovalec varnosti ugotovil, da nekateri najboljši upravljavci gesel shranjujejo glavna gesla uporabnikov na tak način, da bi lahko v določenih okoliščinah postali preprost cilj hekerjev, ne da bi zanemarili varnost, ki jo zagotavlja programska oprema.

Zadevni upravljavci gesel – 1Password, Dashlane, KeePass in LastPass – so hitro odpuščali, rekoč, da so bili sklepi “zelo teoretični” ali pa vplivajo na manjše število uporabnikov in celo samo v zelo specifičnih scenarijih.

Čeprav vidimo njihovo plat zgodbe, upamo, da bo popravek uveden slej kot prej, ker kibernetski kriminalci postajajo le varčnejši. Če je novi Android že kakšen pokazatelj, morda gesla v bližnji prihodnosti ne bomo potrebovali.

Karbonit pokonča Webroot

Drugi del novice v industriji je, da ena naših najboljših spletnih varnostnih storitev, Carbonite, kupuje Webroot, podjetje za kibernetsko varnost, ki ponuja protivirusne in VPN storitve, pa tudi usposabljanje in ocene ogroženosti (preberite naš pregled Webroot SecureAnywhere, če želite videti, kaj mislimo od tega).

Kot piše v sporočilu za javnost, Carbonite plačuje le severno 600 milijonov ameriških dolarjev – kar je velika vsota v tej panogi – za Webroot, da bi “postal vodilno podjetje za varstvo podatkov.” To je plemenit cilj, vendar upamo, da ne bo dodatno ogrožal rezervnih funkcij Carboniteja, ki, če preberete naš pregled o karbonitu in komentarje pod njim, zdrsnejo.

Povezane ocene bomo posodabljali takoj, ko bo posel potekal, kar naj bi se zgodilo v tem četrtletju. Pazi na ta prostor.

Zabava z globo

google fino

Redni bralci bodo vedeli, da na Cloudwards.net nimamo oboževalcev shenaniganov Big Tech, ki se ukvarjajo s podatki ljudi. Čeprav razumemo, da morajo podjetja zaslužiti, laganje potrošnikom in zloraba njihovega zaupanja ni pravi način za to, in zdi se, da večina vlad nekaj naredi, vsaj vzhodno od Atlantika.

Na primer, odkar je maja 2018 začela veljati splošna uredba EU o varstvu podatkov, je bilo ustreznim organom prijavljenih skoraj 60.000 kršitev in izrečenih 91 glob, kar je eno podjetje spodbudilo, da začne ponujati zavarovanje GDPR. Največji od teh sprememb je šel Googlu, ki je moral v Francijo vložiti več kot 50 milijonov evrov.

Pravzaprav je Google v zadnjem času zadet s toliko kazni, v EU plačuje več glob, kot davkov. Čeprav bomo pustili odprto za razpravo, ali to pomeni, da mora plačati davkoplačevalcem več in popustiti pri prekrivanju podatkov, je še vedno zastrašujoče dejstvo. Ni čudno, da se Google združuje z desnim krilom, da bi preprečil sprejetje podobne zakonodaje v ZDA.

Slap na Facebooku

Naš drugi večletni hrošček, Facebook, je tudi tarča v Evropi, Nemčija pa se je zalegla na najslabši način zbiranja podatkov družbenih medijev in poročanje vlade Združenega kraljestva, ki svoje vodstvene člane označuje kot “digitalne gangsterje”, tako opisu, ki bi si ga želeli imeti izmisli.

Kljub temu je Zuck veliko boljši čez ocean, saj se lahko pogaja o svoji globi za kaskade, ki jih vleče od aprila. Čeprav bo verjetno še vedno v milijardah dolarjev, bo nižji od tistega, kar bi moral biti, kar postavlja vprašanje, koliko vpliva korporacije v Deželi svobodnih ™.

Kljub temu pa se je osramočeni izvršni direktor Equifaxa Mark Begor znašel po koncu verbalnega pretepa v Kongresu, tako da je v Ameriki ostalo vsaj nekaj pravičnosti.

Zasebnost ni genetska

Večje dobro
© Pinterest

Z vidika pravičnosti se je očitno genealoško podjetje FamilyTreeDNA ukvarjalo v svoji obliki budnosti. Družba, ki vam je poslala vzorec svojega DNK, da bi videli, ali se ujema s podatki drugih, ki so storili enako, je svojo bazo podatkov delila s FBI-jem. Njen izvršni direktor, Bennett Greenspan, o sebi celo razmišlja kot o zločinu.

To pomeni, če delite nekaj sorodstva z iskanim roparjem bank, se boste prikazali na Federjevem radarju, nikoli dobra stvar. To je smešno prekoračitev meja FamilyTreeDNA in nas opominja na neupravičeno navdušenje nad delovanjem organov pregona, ki sta jih razstavili dve službi VPN. O njih preberite v našem pregledu PureVPN in HideMyAss.

Kljub temu je srebrna podloga v tem, da je osvetlila malo regulirano ameriško industrijo, ki odhaja z veliko izmenjave podatkov. Več podjetij je na primer delilo podatke s farmacevtskimi podjetji, Ancestry.com pa je šel tako daleč, da je sodeloval s Calico, hčerinsko družbo Alphabet.

Čeprav se lahko vsa vpletena podjetja zagovarjajo s krikanjem o “večjem dobrem”, je tu spolzko pobočje, ki bi lahko privedlo do tega, kar se dogaja na Kitajskem, kjer oblasti spremljajo ljudi, ki uporabljajo svoj DNK. To ni prihodnost, ki jo želimo, zato ljudem priporočamo, da se ne odzovejo podjetjem za testiranje DNK.

Krajše zgodbe

Rusija

Kot smo poročali v naši novembrski izdaji, naj bi se ruski hekerji spopadli s prihajajočimi volitvami v EU junija, podobno kot v ameriških vmesnih terminih in na predsedniških volitvah leta 2016. Zdi se, da se te napovedi uresničujejo, kot Microsoft poročali o napadih na institucije EU. Hladna vojna se je očitno vrnila kot kibernetska vojna.

Apple-jeva novicna služba, ki jo imenujejo “Netflix za novice”, je izdajatelje vsebine, ki bi bila na voljo, ogrožena. Tu na Cloudwards.net ne moremo kriviti njih. Očitno Cupertino zahteva polovico prihodka, kar je visok davek za industrijo z maržami, ki so tanke kot voda.

Zahvaljujoč Valveu lahko premaknemo ovire na tisto, kar se nam zdi človeško mogoče. Študije SteamVR, njegovega sistema navidezne resničnosti, kažejo, da igralci premikajo svoje telo na načine, ki so skoraj tako malo verjetne kot gibanja, ki jih izvajajo kontorionisti, predvsem z zapestji, ki delajo zavoje, za katere nihče ni mislil, da so mogoči, in to v velikem obsegu.

Ta teden bomo zaključili z odličnimi novicami za ljudi, ki ne marajo pisateljev, novinarjev ali sorodnih poklicev. Zdi se, da je umetna inteligenca pripravljena sprejeti tudi naša delovna mesta. AI, ki ga je razvil OpenAI, kaže obljubljeno, saj se bori s pisanjem proze in s svojimi številnimi ponovitvami izgleda kot cinch, da postane Donaldov novi pisatelj govora.

Končne misli

Na tej opombi vam bomo ponudili ljubezenski adieu in se vrnili nazaj v temno luknjo, kjer delamo na državi oblaka. Upamo, da ste uživali v tem in da vam je pomagal razumeti svet tehnologije.

Ali smo pogrešali kakšne velike zgodbe od februarja? Imate razmišljanja o tistih, ki smo jih vključili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me