Država oblaka, julij 2018

Pozdravljeni in dobrodošli v stanju oblaka za julij 2018, Cloudwards.net mesečno povzema največje novice o oblaku in zasebnosti, tu in tam pa vržejo še kakšno drugo tehniko. Je informativen in vam bo tu in tam prikimaval, zato ni nič čudnega, da se večina svetovnih voditeljev naroči na to (naši odvetniki bi radi trdili, da tega v resnici nismo preverili).


Bil je divji mesec in iz sveta tehnike je prihajalo veliko novic, vendar je večina takšnih, zaradi katerih lahko obrvi dvignete v skrbi, ne pa v presenečenje. Če želite videti, kje smo odšli, predlagamo, da si ogledate našo junijsko izdajo. V nasprotnem primeru se pripnite za divjo vožnjo.

Zabava s Facebookom (če so težave zasebnosti)

Zuck-in-DC
© Scoopnest

Kot imamo že skoraj vsako stanje oblaka od njihovega nastanka pred nekaj meseci, bomo začeli s Facebookom. Čeprav se kdo celo na daljavo poznavalcem že leta izogiba platformi družbenih medijev zaradi svojih načinov prodaje podatkov in ciljanja oglasov, je škandal Cambridge Analytica z grdega greznika potegnil pokrov. In to je bil šele začetek.

Vzemimo za primer nedavno novico, da podjetje preprosto ne more prenehati puščati informacij uporabnikov. V tem primeru Facebook dovoli izdelovalcem vseh vrst naprav (pretežno pametnih telefonov in tabličnih računalnikov) dostop do uporabniških podatkov v želji, da optimizirajo (najljubši šovgovor tržnikov) storitev proizvajalcev. Ni treba posebej poudarjati, da se uporabniki o tej zadevi niso posvetovali.

Izkazalo se je, da je kar nekaj teh proizvajalcev Kitajcev, kar pomeni državna podjetja v eni najbolj represivnih držav na svetu, zdaj imajo nekaj vaših osebnih podatkov. Očitno tudi, če niste v Srednjem kraljestvu, boste morali uporabiti enega naših najboljših VPN za Kitajske.

Mimogrede, ko je Facebook poskušal narediti nekaj dobrega in upoštevati zakone o zasebnosti, kot jih določa GDPR, je zaklenil nekaj tisoč poslovnih uporabnikov, tako da.

Saj ne, da je Facebook edino podjetje, ki se ukvarja s Kitajsko. Prejšnji mesec se je pojavila novica, da je izvršni direktor Apple neuradni diplomat na Kitajskem, ki posreduje pogodbe v imenu ZDA, kar je močno zaskrbljujoče zapletanje korporacijskih in vladnih interesov (razen če mislite, da ima Apple najboljši interes ameriškega ljudstva pri srcu; ne).

Bodite zlobni: Google se uči od velikih fantov

Google-Evil-Eyes

Ko že govorimo o zmedeni motivaciji: nekoč prijazna korporacija, ki je imela svoj moto “ne bodi zlobna”, se je, kot kaže, spremenila. V sodelovanju z ameriško vojsko razvija napredni brezpilotni avion AI, zajemalko, ki vam jo je prinesel The Intercept.

Če ustvarjanje robotov morilcev ni bilo dovolj, je podjetju Evropska unija izrekla tudi globo zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Trditve so bile, da je Google predhodno nameščal svojo lastno programsko opremo na telefone Android, s čimer je preprečil, da bi se druge stranke zavzemale za pozornost kupcev. Po dveletni preiskavi se je ES strinjala z očitki, Googlu pa grozi 11 milijard evrov globe.

Vsekakor se zdi, da je nov, odprtokodni Android morda dobra ideja.

Mošusni vonji Težava

Elon-Musk
© CNBC

Čeprav ni ravno hudo, se zdi, da ima veliko podjetij Elona Muska – konjički-konjički naletijo na nekaj grdih težav. Njegov posel s sončno energijo deluje na dim. Zaprlo je devet objektov, prodaja pa je upadla. To je lahko posledica upada povpraševanja, ker so cene nafte upadle ali pa je bila proizvodnja na prvem mestu precenjena, podobno kot pri Tesli.

Na sprednji strani avtomobilov je podjetje končno doseglo svoj cilj v začetku julija, vendar ne preden je odpuščalo veliko delavcev, pa tudi odpustilo enega fanta, ki trdi, da je bil odpuščen zaradi poskusa organiziranja zveze. Čeprav je težko presenetiti, da nekdo tako močan kot Musk ni ljubitelj kolektivnih pogajanj, je to udar na njegovo delovno silo.

Vendar za Elon niso vsi črni oblaki. Chicago je dal v redu, da je njegovo podjetje Boring Company (o plamenu slave) začelo delati na projektu hiperloop v mestu. Ideja je, da bi se pod mestom vozile cevi pod tlakom, ki bodo nudile izjemno hiter in poceni javni prevoz. Toda dan po objavi je pisatelj za The Verge imel dvome glede finančne matematike projekta.

Hladna vojna se je vrnila s toplih počitnic

Končali bomo junijske velike zgodbe z veselimi novicami, da se po besedah ​​enega od britanskih sogovornikov Rusija bori s hladno vojno z Zahodom. Upoštevajte napetost tega stavka: na to se ne pripravljajo, zdaj se borijo proti njemu.

Poleg obsežnega krampljanja usmerjevalnikov po vsem svetu, o katerem smo poročali že prej, obstajajo znaki, da imajo obiskovalci letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji svoje naprave, pogosto oddaljene. Ko se obiskovalec športnega festa vrne domov, je dejansko digitalni vohun Putina in njegovih sorodnikov, všeč ali ne.

Manjše zgodbe

Vrh
© ZDNet

S tem poslušnimi novicami si oglejmo manjše junijske zgodbe, od katerih je najbolj veselo, da je zahod znova Summit, novi stroj, ki prebiva v National Oak Ridge National, vodilni v superračunalniški igri. Laboratorij. Vrh lahko izračuna do 122 petaflopov podatkov, v nasprotju s 93 Kitajsko Sunway TaihuLight je zmožna.

Obsežna kršitev na MyHeritage je razkrila e-poštne naslove 92 milijonov uporabnikov, kar je nov zapis. Družba poudarja, da so bili goli samo e-poštni naslovi. Njena baza podatkov DNK ni bila prizadeta.

En raziskovalec je ugotovil, da avtomatizacija ne bo ogrozila vašega dela. Ugotovitev (vedeli ste, da jo bo obstajala) je, da je gospodarstvo stabilno. Glede na to, da se bankirji znova spopadajo s številnimi triki pred recesijo, priporočamo, da se naši bralci naučijo programirati ali vzdrževati AI s pomočjo dopisnega tečaja ali kaj podobnega.

Windows 98 je junija praznoval 20. rojstni dan. Če se sprašujete, zakaj je to omembe vredno, veliko ljudi in institucij še vedno uporablja praktično starodavni OS. Najhujši kršitelji so vlade, kar ne preseneča, saj je mesto London, od mesta, ki je zahtevalo od državljanov, naj pošljejo podatke o svoji kreditni kartici po e-pošti …

Končne misli

S tem bomo zaključili mesec. V juliju pričakujemo, da bo ob novih pravilih EU v zvezi s prenašanjem veliko buče in besa glede novih pravil EU v zvezi z nalaganjem, pa tudi več razkritij na Facebooku (blagodarji dolgčasnim novinarjem).

Upamo, da se nam boste čez nekaj tednov spet pridružili. Do takrat ostanite na varnem in hvala, kot vedno, hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me