Država oblaka, januar 2020

Dobrodošli v tej najnovejši državi oblaka, naši uredniški kolumni, kjer se ozremo na pretekli mesec in se veselimo tistega, ki je pred nami. V skladu s konvencijo je letošnja januarska izdaja pogled na staro leto kot celoto in nekaj napovedi za prihodnje.


No, leto 2019 je bilo precej leto in na to gledamo z mešanimi občutki, v oblaku Cloudwards. Čeprav gre za večinoma dobre novice, če upoštevamo panoge, ki jih pregledujemo – igranje v oblaku se odpravlja, VPN-ji se širijo in izboljšujejo, šifriranje se je izboljšalo na splošno – ko gre za naše pravice kot celoto, se zdi, da se stvari večinoma slabšajo. 

Skozi vse leto je bilo v Facebook in drugih velikih tehnoloških podjetjih veliko hrupa, vendar razen ovir, ki so jim bile postavljene na poti, je bilo malo popravljenih. Hkrati se zdi, da so številne vlade po vsem svetu bolj kot kdajkoli prej nameravale nadzorovati, kaj ljudje počnejo, tako v spletu kot v spletu, in uvajajo najnovejše tehnologije, da bi to storile..

Kljub temu raje ne identificiramo preveč s preroki usode (no, ne zato, ker nas je policija enkrat vprašala, da se spustimo iz tega milnika), temveč raje poiščemo srebrne obloge in gromozanske grme. Vendar se bomo zaradi kratkosti osredotočili predvsem na panoge, ki jih pokrivamo.

Sporočila od spredaj

VPN-ji

Kot smo napovedovali v lanskem januarskem SotC-ju, so vojne VPN postale precej velika stvar v letu 2019. Verjetno bi morali omeniti, da je šlo za zelo hladno vojno, čeprav se večina dejanj odvija zakulisno in dobivajo samo notranji notranji strokovnjaki kakršna koli resnična ideja, kaj se je dogajalo. 

Poleg afer in drugih večjih novic je bilo najpomembnejše mesto, kjer se je spopadal ta konflikt, v cenah VPN-jev. Niti en mesec ni prejel e-poštnega sporočila od storitve ali, pogosteje, od bralca, ki nam je sporočil nekatere spremembe cen (hvala, ljudje, tega ne bi mogli spremljati brez vas). 

NordVPN je na primer trikrat spremenil svoje cene, od severa od 100 dolarjev na tri leta na začetku leta, na manj kot to, da bi se zdaj stabiliziralo na približno 125 dolarjev za isti načrt – in zato promocijske ponudbe pušča izven enačba. Zasebni dostop do interneta je naredil korak naprej in za kratek čas podvojil svoje cene, preden jih je spet spustil na realne ravni.

Pobiranje zmagovalca

Za potrošnike se zdi, da se zdi, da se splača paziti na naše preglede VPN in na strani s cenami ponudnikov, ki jih zanimajo. Upoštevati je treba še, da preverite rodovnik storitve VPN, ki jo uporabljate. ” razmišljam o tem, da bi se ulegla v posteljo iz dveh razlogov.

Na primer, nekateri v trku za tržni delež nekateri VPN izboljšujejo izdelek, kar je dobra stvar in verjetno razlog, zakaj se revizije kibertehničnih podjetij tako glasno oglašujejo na številnih domačih straneh. Druga stran tega kovanca je, da veliko služb reže vogale in poskuša znižati stroške, da bi ostali konkurenčni. 

Istočasno so se nova podjetja pojavila kot gobe po nevihti in so želela pridobiti to novo plat zavesti o zasebnosti; zdi se, da ne mine niti en teden, ne da bi v nabiralnik prejeli zahtevo za pregled. Večina teh storitev je precej slaba, saj je videti, da je mogoče dobiti čim bolj dober izdelek, da bi lahko nekaj testa nato ponovno vložili, bralcem pa priporočamo, da se ne držijo.

Če bi te vojne divjale, je treba preveriti ocene pred izbiro VPN. Kako se dogaja, se zdi, da kmalu ni znakov prekinitve ognja, vendar si bomo prizadevali, da vas bomo sproti obveščali.

Haki in bloki

Seveda so poleg običajnega džokiranja za tržni položaj prišle še nekatere druge, težje novice iz področja VPN leta 2019. Največja zgodba je bila verjetno novica, da je bil NordVPN marca hakiran, vendar je kršitev razkril šele oktobra. 

V tem delu se strinjamo s svojim celotnim mnenjem, vendar je rezultat tega, da smo v službi večinoma nadlegovani, da niso bili vdrli, kar se lahko zgodi s katerim koli podjetjem, ampak o tem, da stranke niso obveščale, dokler mediji niso zgodili zgodbe. Menili bi, da bi denar, ki ga ljudje plačujejo NordVPN, prinesel nekaj preglednosti.

Hkrati z zakladnico podatkov, ki jih imajo VPN, jih verjetno ves čas napadajo, pri čemer nobena od prizadetih služb nikoli ne pove ljudem. 

Na nek način bi lahko glavni razlog, da bi bilo škoda, da smo prisiljeni k komaj znanim tretjim osebam preprosto ostati anonimni na internetu. Če nas vlade in ponudniki internetnih storitev preprosto pustijo pri miru, se nam ne bi smelo truditi.

Dober primer vlade, ki preveč zanima zanimanje svojih državljanov, ko brskajo po internetu, je Rusija. Vendar je ruski organ za komunikacije, potem ko je spoznal, da so njegovi ljudje uporabljali VPN, da bi prestopil svojo drakonsko prepoved, številnim službam VPN poslal zahtevno pismo, da zahteva črno uvrstitev istih spletnih mest, kot jih ima domovina.

Kot lahko preberete v tem prispevku o ruski prepovedi VPN, je bil odgovor VPN-ja velika debela malina, kar pomeni, da Rusi vsaj zaenkrat na internetu še vedno lahko počnejo vse, kar bi želeli, do naslednje nore ideje, da prišli iz Moskve.

Spletne igre, vendar ne tako

oblačne igre

Drugi velik razvoj v letu 2019 je bil vzpon v oblačne igre. Čeprav ljudje že dolgo govorijo o tem in naša najljubša storitev, Shadow, že dolgo trdi pri delu, res je šele lani vstopila v splošno zavest, zahvaljujoč odločitvi Google in Microsofta v igri, no, igra.

Vendar smo po pregledu vseh glavnih akterjev na tem trgu nekako razočarani nad velikimi fanti. Sonyjeva PlayStation Now storitev in beta GeForce Now sta izjemi, vendar nobeden od njih ni mogel prinesti strokovnega znanja in izkušenj na enak način kot Shadow, to je manj več milijard dolarjev in bolj majhno podjetje iz Nemčije. 

Največji padec je bila Googlova Stadia, ki je ponudila manj iger kot kateri koli drug, pri pregledu smo imeli tono težav in prišli z meh krmilnikom iz plastike za kupce. 

Microsoftov predogled xCloud je bil precej spodoben, vendar le v primerjavi s Stadio; če ga postavimo ob senco, bomo izbrali drugo stran v tednu in dvakrat v nedeljo.

Težave z oblačnimi igrami

oblak-šef-urednik vsak dan

To seveda postavlja vprašanje, kako je to mogoče. Nekateri največji, najslabši megakorpi ponujajo osrednje izkušnje, medtem ko Shadow ponuja popolnoma realizirano. Razlogi za to so več, vendar je po naši oceni najpomembnejši pristop.

Stadia, xCloud in do določene mere PS Now omogočajo pretakanje iger. V lastni napravi se prijavite s stranko, ki se nato prijavi na oddaljeni strežnik, ki zažene vašo igro in vam omogoči igranje. To je v bistvu napredna različica tega, kar je Netflix naredil z Bandersnatchom, posebno Netflix, kjer lahko komunicirate z zgodbo, ko se je razvijala..

Shadow ima precej manj subtilen pristop in omogoča le uporabo virtualnega stroja. Ko se prijavite v storitev, dobite odjemalca – kolikor je enako -, vendar navidezni stroj uporabite na oddaljeni lokaciji. Pekel, ko se prijaviš, je v bistvu le okence sistema Windows. Razlika je v dejstvu, da si nekaj resno strojne opreme visoke kakovosti večina ljudi preprosto ne more privoščiti.

Mislili bi, da je pristop Shadow v bistvu le zapleteno rešitev, in bi imeli prav, v veliki meri. Vendar s stanjem tehnike, kjer je, deluje veliko bolje od tistega, kar ponuja konkurenca. Čeprav bo pristop v stilu pretakanja dolgoročno verjetno veliko boljša naložba, tukaj in zdaj preprosto ne deluje tako dobro.

Zaključek je, da za zdaj Big Tech-jev pristop preprosto pogreša znamko. V prihodnosti, ko bomo vsi imeli širokopasovne povezave in se bodo lotili težav z zobmi, bo njihova različica iger v oblaku verjetno brisala tla s tem, kar počne Shadow. Zaenkrat se zdi, da je nemški pristop najboljša stava za potrošnike.

Končne misli

Kot lahko veste, je bilo leto 2019 hudo leto za VPN-je in igre v oblaku, a kot vedo redni bralci tega stolpca, se je dogajalo še veliko. Predvidevamo, da bodo v letu 2020 skoraj vsa spletna podjetja začutila težo drsanja vlade, zato pričakujte veliko posodobitev na to temo, zlasti prek našega Twitterja.

Glede na to se bomo držali svoje novoletne resolucije, da ne bomo preveč napovedovali za prihodnje leto, namesto tega pa bomo novice oprali nad nami. Upamo, da ste uživali v našem majhnem povzetku preteklega leta in upamo, da vas bomo pozdravili na teh straneh v prihodnjem letu. Hvala za branje in nam v spodnjih komentarjih sporočite, če smo izpustili kakšne večje zgodbe.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map