Država oblaka, april 2019

Pozdravljeni in dobrodošli v mesečnem stolpcu države Cloud, v katerem objavljamo največje tehnološke novice. V tej aprilski izdaji bomo govorili o številnih novicah v industriji, ki se nanašajo na VPN in rezervne ponudnike, pa tudi seveda na Facebooku.


Ta izdaja obeležuje tudi enoletno obletnico države v oblaku, zato nas neprijetno poroča, da se je Facebook pojavil v vseh. Čeprav bi škodljivci morda poudarili, da smo zgolj neoriginalni, radi mislimo, da je velikan družbenih medijev prevelik in močan in bi ga morali že zdaj obvladati.

Dovolili vam bomo, da se sami odločite, kje ste prišli do tega, vendar priporočamo, da preberete, kaj sta Zuck in njegovi služabniki storila v zadnjem času, preden to storite. Kljub temu so nekatere novosti v industriji na prvem mestu.

Vojne VPN: naraščajoči stroški

Zviša se cena VPN

Kot smo že omenili, zlasti v januarski izdaji tega stolpca, se je zanimanje za navidezna zasebna omrežja med potrošniki povečalo zahvaljujoč vsem škandalom glede zasebnosti in varnosti. To je privedlo do tega, da so novi ponudniki skakali kot gobe po dežju in veliko manevriranja med uveljavljenimi službami.

Nori prepir za košček razširjajoče se pite je naredil naše življenje kot recenzentje zanimivo. Skoraj tedensko bomo prejeli e-poštno sporočilo s prošnjo za pregled novega VPN-ja, ki ga pogosto spremljajo ponudbe denarja, ki jih odločno in vljudno zavrnemo. Pregledovanje teh preletnih noči je prav tako zabavno, saj pogosto ne delujejo dobro ali sploh ne.

Povzetek je, da če ga ne najdete med našimi VPN pregledi, se verjetno ne bi smeli prijaviti nanj. Ogledali smo si skoraj vsak VPN in se hitro odločili, ali je nekaj vredno pregledati. Seveda bomo naredili izjeme pri ponudnikih, kot je VikingVPN, ki ima veliko konkurenco med našimi tekmeci, kljub temu, da ne deluje več kot eno leto..

Cena je napačna

Zagotovo lahko rečemo, da nobena od navideznih storitev ne ogroža všečkov ExpressVPN ali NordVPN, vendar storitve v našem najboljšem izboru VPN niso zadržale sedečega mesta in rezultati so bili v najboljšem primeru mešani. Čeprav smo ploskali kakršnemu koli izpopolnjevanju funkcij, nas čaka nered s cenami, ki smo jih videli v zadnjem mesecu.

Na primer, CyberGhost in NordVPN sta zvišali cene v začetku leta za 5-10 odstotkov – odvisno od načrta -, da bi ju marca spet znižali na svoje stare ravni. To je moteče za ljudi, ki so se prijavili med zatišjem, in tudi uredništvo na Cloudwards.net, vendar so vsaj videli napako svojih poti.

Glede na to je odločitev za pohod desetine, nato pa ponovno preučitev ena stvar. Podvojitev cen je čisto drugo, zato bi radi vprašali ekipo zasebnega dostopa do interneta, kaj so mislili, ko so to storili. Praktično je podvojil svoje cene in ga spremenil iz storitve, ki smo jo z veseljem priporočili, da je varna in poceni tista, ki nudi dobro varnost z najboljšo ceno.

Kot lahko preberete v našem pregledu PIA, je to slabo vplivalo na uvrstitev storitve. Poleg tega boste hitro ugotovili, da so zdaj tam cenejše storitve in boljše storitve za isti denar. Predvidevamo, da gre za zavese nekoč pogumnega borca ​​za nevtralnost mreže, razen če ne povrne neke smiselnosti svojih cen.

Svetovni dan backupa 2019

svetovni dan varnostne kopije

31. marec je bil svetovni dan varnostne kopije, ki vas vsako leto opomni na varnostno kopiranje podatkov. Kljub dolgoletnim kampanjam še vedno opažamo preveč primerov, da bi svoje kopije delali v oblaku ali celo samo na palec in jih izgubili, ko se njihovi računalniki zrušijo..

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembno je varnostno kopiranje vaših podatkov, zato si oglejte naš najboljši članek o spletnem varnostnem kopiranju za najboljše ponudnike ali naš članek o varnostni kopiji 3-2-1, da dobite predstavo o pametni strategiji za varnostno kopiranje..

Dropboxing Ljudje v

Nekako povezane novice – v redu, priznamo, da gre za raztezanje – Dropbox je od marca 2019. na tri naprave omejil število naprav, ki jih lahko priklopite na brezplačni račun Dropbox. K sreči so plačani načrti izvzeti iz tega, zato ugibamo To je še en način, da Dropbox proda ljudi, da začnejo plačevati za njegovo shranjevanje. Preberite si lahko naš Dropbox pregled, če želite izvedeti, ali je plačilo dobra ideja.

Face to Facebook

Zasebnost na Facebooku

Marca marca smo bolj ali manj začeli z novico, da smo dobili bolj prijazen Facebook. Ko smo uredništvo izbrisali solze smeha iz oči, smo se lotili trditev The Zuck in ugotovili, da so, zajezite svoje presenečenje, lažno.

Do tega zaključka smo prišli z branjem novic. Na primer, novica, ki jo je Facebook vedel za Cambridge Analytica z uporabo podatkov za ciljanje oglasov, preden se je zgodba razširila po medijih, zanemarila zagovor podjetja zaradi nevednosti.

Drug namig je bila zgodba, da več aplikacij za Android še vedno deli podatke s Facebookom, čeprav je podjetje trdilo, da je to nehalo storiti, kar se je pokvarilo še isti dan kot objava The Zuck.

Facebookov poskus reforme slike ni le zloba. Obstaja tudi navadna stara nesposobnost, kot je podjetje, ki hrani uporabniška gesla v očitni tekst. Kot pojasnjujemo v opisu šifriranja, so v neprocesiranih podatkih nepregledni podatki, zaradi česar lahko svet vidi, ali kdo dobi dostop. Sloppy jo šele začne opisati.

Glede na to se zdi, da se mnogi grehi Facebooka dohitevajo. New York Times je konec marca poročal, da zvezni tožilci s sedežem iz New Yorka preiskujejo številne posle, ki jih je sklenil s tretjimi strankami, da prodajo vaše podatke. Želimo jim srečo v boju proti ustanovi, za katero se zdi, da velikanska podjetja omogočajo, da delajo vse, kar hočejo.

Razburjanje Apple košarice

Apple tožba

Drugo podjetje, ki se sooča s pravnimi težavami, je Apple. Izdelovalec gladkih belih primerov z nižjo strojno opremo je proti njemu vložil protitrustovski primer, ki ga je vložil Kaspersky Labs, verjetno eden najbolj znanih razvijalcev protivirusne programske opreme (preberite naš pregled Kaspersky Anti-Virus, če želite videti, kaj smo si mislili o njem).

Kaspersky trdi, da je Apple prisilil podjetje, da odstrani dve funkciji iz svojega programskega sklopa, le da bi oboje uporabil v svojih drugih možnostih. Podobno tožbo je marca vložil tudi Spotify proti Cupertinu, ki trdi, da je Apple za uporabnike omejil več poti. Apple seveda tega zanika, a zdi se, da nobena od oblek ne uide.

Vsaka obleka bi bila dovolj resna, največji izziv pa postavlja Elizabeth Warren. Medtem ko je postavljala svoje predsedniške kandidature, je trdila, da želi razbiti vse tehnološke velikane, a je pridržala posebno prezir za Google, Facebook in dan pozneje tudi Apple. Tudi če se ne uvrsti na demokratsko vozovnico, obstaja velika verjetnost, da bodo druge zastave prevzele zastavo.

Manjše zgodbe

Rusija prepoved VPN

Rusija, ki nikoli ni bila kraj cvetenja človekovih pravic, je s podpisom dveh novih cenzurnih zakonov naredila še en korak proti distopijski nočni mori. Eden prepoveduje lažne novice, drugi pa ščiti javne uradnike pred žalitvijo. Čeprav bi to na prvi pogled morda imelo smisel, bo ob poznavanju Putinove vlade oba zakona razlagana na nov in ustvarjalen način.

YouTube se je priklonil iz pretočnih vojn. Spletno spletno mesto, ki je del Googlovega nadrejenega Abecede, je poskušalo prikazati več lastnih oddaj in spletnih serij, vendar se preprosto ni moglo ujemati z Netflix, Amazon Prime Video in prihajajočim Disney +. Iskreno povedano, nihče v naši redakciji niti ni vedel, da ima YouTube lastne oddaje, zato bi bil marketing morda težava.

Eno največjih norveških podjetij, Norsk Hydro, je prizadel ogromen in grd napad z odkupno programsko opremo. Proizvajalec aluminija pa ne bo plačeval kibernetskih kriminalcev, ker imajo varnostno kopijo, staro samo dva dni. Zato je to tako dobro mesto kot kateri koli za vključitev naših spletnih varnostnih kopij, si mislimo.

Končali bomo z dobro novico: demokrati v Kongresu so predstavili predlog zakona, ki bi obnovil nevtralnost omrežja v Združenih državah Amerike. Skoraj v celoti bo obnovljena prvotna, ki je bila vzpostavljena v času, ko je bil Barack Obama predsednik, in je na splošno videti kot dobra stvar.

Končne misli

S to malo svetlobe v tunelu vas bomo pustili ta mesec. Upamo, da ste uživali v branju našega majhnega mesečnega povzetka in vam priporočamo, da se prijavite na naše glasilo spodaj, če želite biti obveščeni, ko pride naslednje.

V spodnjih komentarjih nam sporočite, če smo zamudili kakšno večjo zgodbo ali če imate mnenje o katerem koli od teh dogodkov. Vso srečo in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map