BestVPN.com in napolnjeni VPN: Tekma narejena v nebesih

Obstaja veliko načinov, kako zaslužiti. Na primer, lahko zaženete spletno mesto s pregledom, ki zasluži svoj denar od partnerskih povezav, kot smo mi. Lahko pa zaženete storitev virtualnega zasebnega omrežja, ki naročnikom zaračuna denar, tako da jo uporabljajo, recimo ExpressVPN. Seveda bi lahko storili oboje hkrati. V tem primeru ste kot Pete Zaborszky.


Zaborszky je lastnik BestVPN.com, spletnega mesta, namenjenega pregledu ponudnikov VPN. Prav tako je lastnik kupca VPN, ponudnika VPN. Ne boste našli nobenega podjetja, ki bi oglaševal to razmerje, toda ko smo prejeli nasvet bralca, smo si nadeli gumijaste gumice in posegli po digitalnih opekah.

Odkrili smo množično potegavščino, v kateri BestVPN.com spodbuja svoje bralce, da se naročijo na VPN, ki brezskrbno ravna z njihovimi podatki, medtem ko jih za privilegij polni skozi nos. V dokaz bomo predložili nadvse navdušen pregled napolnjenega VPN-ja s strani BestVPN.com. Preden pridemo do tega, pa želimo razviti nekaj korporativne preje.

BestVPN.com: Podjetje

BestVPN.com je spletno mesto, ki je že nekaj časa, in na splošno velja, da ima spodobne ocene. Njen lastnik in predsednik je Zaborszky, ki ima sedež v Budimpešti, Madžarska, njegov izvršni direktor pa je Scott Byrom, kot je navedeno na strani »o nas« na spletnem mestu..

BestVPN Management

Matično podjetje BestVPN.com je britanska družba 4Choice Ltd., ki ima več preglednih spletnih mest, kot je to. Glede na njegov LinkedIn ter javno dostopne zapise je Zaborszky lastnik, Byrom in Paul Martin McCormick pa direktorja tega podjetja. McCormickovega imena pa ni na nobenem od spletnih mest družbe 4Choice.

Zaenkrat nič ni na mestu, ko pa smo dobili besedo o govoricah, da je Zaborszky tudi lastnik Buferiranega VPN-ja, povprečnega ponudnika, ki BestVPN.com v svojih pregledih in okroglih delih dosledno daje visoke ocene, smo postali radovedni in naredili malo kopanje.

Naš vir nam je zagotovil, da obstaja povezava, vendar ni mogel ponuditi dokazov. Če pogledamo strani Zaedzkyja in Byroma na LinkedIn, kaže, da niti omenjena VPN ni omenjena, vendar je najboljši način, da se prepričate tudi o tem podjetju.

Kupljen VPN: podjetje

V skladu s svojo spletno stranjo ima Buffered VPN dve podjetji: Buffered Kft., Podjetje, registrirano v Budimpešti, na Madžarskem, in Buffered Limited, ki je registrirano v Gibraltarju. Kft. pomeni Korlátolt Felelõsségû Társaság in pomeni, da je omejena družba, podobno kot jo najdete kjerkoli na svetu.

BestVPN in napolnjen

Kolikor lahko povemo, Buferirani Kft. z denarjem, ki ga dobite – ko se prijavite v odposlani VPN, je to podjetje, ki je prikazano na računu, medtem ko je Gibraltarjeva družba nekakšen korporativni holding. Noben od dokumentov, ki smo jih našli, ni razjasnil razmerja, čeprav je v Gibraltarjevi mobilni aplikaciji podjetje Gibraltar opisano kot lastnik.

Od skromnih začetkov

Buferirano VPN je leta 2013 začel Jordan Fried, ameriški avanturist, ki si želi narediti nekaj iz sebe. V skladu s tem člankom se je zatekel k ideji, da bi odprli VPN pri neimenovanem programerju, in to so storili. Fried je podjetje ali vsaj njegov delež leta 2017 prodal neznanemu kupcu, za katerega zdaj sumimo, da je Zaborszky.

Verjamemo, da je neimenovani programer Gergely Kálmán, ali vsaj njegov profil LinkedIn bi to predlagal. Kálmán je postal izvršni direktor družbe Bufter Kft. ko je Fried odšel, je ostal do junija 2018 in je zdaj svoboden. Novi izvršni direktor je Andor Nagl, ki se je v treh letih dvignil iz vrst storitev za stranke na najvišji stolček, kar je kar precej podviga.

Glede na to Nagl nima lastnika Bufter Kft. Njegovo ime se ne prikaže v zapisih, ki smo jih našli, in so javno dostopni na spletu. V skladu s temi je izvršni direktor družbe Bufter Kft. je en Szentes Vidor Ferenc, ki se je predstavil kot lastnik nekaj tehnoloških in finančnih podjetij, vendar nikjer na spletni strani Buffered VPN. Upoštevajte, da smo za madžarsko dokumentacijo uporabljali Google Translate.

BestVPN in napolnjen

Nismo prepričani, kakšna je točno Szentesova vloga v podjetju, ker se ni odzval na naša sporočila, niti ni kupil VPN-ja ali Kálmána.

Povezava z Gibraltarjem

Drugi del Buffered, družbe, registrirane v Gibraltarju, je bolj preprost. Čeprav registracija podjetja ni tako enostavno dostopna kot registracija Bufter Kft. – pri pridobivanju evidenc Buffered Ltd. je bilo vključenih nekaj e-poštnih sporočil, telefonski klic in uporaba kreditne kartice podjetja za plačilo pristojbine v višini 20 dolarjev – v dokumentu ni bilo ničesar, kdo je lastnik podjetja.

BestVPN in napolnjen

Na seznamu delničarjev so 4Choice Ltd., ki ima 1.400 delnic, Kálmán s 400 delnicami in Zaborszky z 200 delnicami, skupaj 2000 delnic. Zaborszky in upravno podjetje sta navedena kot direktorja, kar dokazuje, da sta se usodi družbe 4Choice in Buffered ter posledično BestVPN.com in Buffered VPN prepletali..

Stroški za potrošnike

To prepletanje je za potrošnike slaba novica. Zato smo morali najti neznan košček papirja, da bi ugotovili, kdo so pravi lastniki kupčenega VPN-ja, namesto da bi ga brali na LinkedIn-u ali na spletnem mestu podjetja.

Dokaz tega posebnega pudinga lahko vidimo v pregledu BestVPN.com za Buferiran VPN – povezan z napravo Wayback, zaradi potomstva – ki se ponaša s svojo politiko zasebnosti in kako enostavno je, nato pa ji da oceno 9,5 od 10, kar ga uvršča med najboljše ponudnike točkovanja na spletnem mestu.

BestVPN in napolnjen

V nasprotju s tem pa lahko dobite naš mlačen pregled VPN in lahko vidite težavo. Na primer, naši hitrostni testi postavijo VPN VPN nikjer blizu najhitrejših ponudnikov VPN, vendar BestVPN.com s svojim “znanstvenim testom hitrosti” zaključuje, da VPN redno premaga konkurenco, trditev, v katero težko verjamemo..

Druga pomembna težava je politika zbiranja podatkov in dnevnika dnevnikov VPN. Šokirani smo bili nad količino osebnih podatkov, ki se je domnevno varen VPN povečal o svojih uporabnikih, vendar BestVPN.com tega ne omenja, kljub temu, da so podatki dostopni z glavne nadzorne plošče.

Ti dve glavni težavi in ​​množica manjših (vključno z visokimi stroški naročnine) nas privedejo do prepričanja, da uprava BestVPN.com in verjetno tudi Zaborszky manipulirata z načinom zastopa vstopa v zasebni dobiček. To vedenje je daleč od domnevnega spletnega mesta BestVPN.com, ki ga podpirajo bralci.

Prav tako je jasno, da nekateri člani ekipe niso bili del razglasitve vpogledanega VPN-ja. Na primer, na BestVPN.com ni izbranih najboljših VPN-jev, kar je nenavadno, če gre za eno najboljših storitev tam in ima višjo oceno kot nekateri izmed petih najboljših ponudnikov, ki jih je BestVPN.com sestavil skupaj.

BestVPN top 5

To nam daje občutek, da žalujoči na BestVPN.com niso vedeli, ali je imel kupljeni VPN isti lastnik, ali pa so ga neodobravali.

Nismo mogli razpravljati o ničemer od tega niti z Zaborszkyjem, niti z osebjem ali direktorji 4Choice ali BestVPN.com, saj še nihče ni odgovoril na nobeno od naših e-poštnih sporočil.

Končne misli

Ko smo prvič slišali govorice, da imata Bufied VPN in BestVPN.com istega lastnika, nismo verjeli, vendar naša kratka preiskava kaže, da je res. Na koncu je tisto, kar najbolj preseneča, ni cinična manipulacija bralcev, ampak koliko truda je bilo vloženega v njegovo prikrivanje.

Čeprav popolne objektivnosti ni mogoče zagotoviti v sistemu, v katerem se večina preglednih mest, vključno z Cloudwards.net, financirajo s partnerskimi povezavami, je publikacija lastnih storitev, ki jih pregledajo, izven bledice in spodkopava tisto, kar imajo potrošniki malo vere v vrsto novinarstva. vadite.

Upamo, da se bo Zaborszky odločil za svoje bralce in oddaljil svoje podjetje od zanimanja za vloženi VPN in spet začel pisati poštene VPN kritike.

Kaj menite, da imata BestVPN.com in Bufied VPN istega lastnika? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me