БестВПН.цом & Буфферед ВПН: Матцх маде ин Хеавен

Постоји пуно начина да се заради новац. На пример, можете покренути веб локацију за преглед која свој новац зарађује од партнерских веза попут нас. Алтернативно, можете покренути услугу виртуелне приватне мреже која наплаћује новац претплатницима да би је користили, рецимо, ЕкпрессВПН. Могли бисте, наравно, истовремено да радите и једно и друго. У том случају сте попут Пете Заборсзки.


Заборсзки је власник БестВПН.цом, веб странице посвећене прегледу ВПН провајдера. Такође је власник Буфферед ВПН-а, ВПН провајдера. Нећете наћи ниједну компанију која оглашава тај однос, али након што смо добили савет од читатеља, обукли смо гумене ципеле и погодили дигиталне цигле.

Оно што смо открили је масовно превара у којој БестВПН.цом охрабрује своје читаоце да се претплате на ВПН који безбрижно обрађује њихове податке, док их наплаћује кроз нос за привилегију. За доказ, послаћемо дивно одушевљени преглед Буфферед ВПН-а од стране БестВПН.цом. Пре него што дођемо до тога, волели бисмо да отпленемо неку корпоративну пређу.

БестВПН.цом: Компанија

БестВПН.цом је веб локација која постоји већ неко време и за коју се сматра да има пристојних прегледа. Његов власник и председавајући је Заборсзки, са седиштем у Будимпешти, Мађарска, а његов директор је Сцотт Биром, по страници „о нама“ на веб локацији..

БестВПН Манагемент

Матична компанија БестВПН.цом је компанија 4Цхоице Лтд. са седиштем у Великој Британији, која има неколико веб локација за преглед. Према његовом ЛинкедИн-у, као и јавно доступним документима, Заборсзки је власник, док су Биром и Паул Мартин МцЦормицк директори ове компаније. Међутим, име МцЦормицка није на ниједној веб локацији 4Цхоице-а.

За сада ништа није на месту, али када смо се појавили гласине да је Заборсзки такође власник Буфферед ВПН-а, осредњег добављача коме БестВПН.цом константно даје високе оцене у својим прегледима и преокретима, постали смо знатижељни и урадили мало копање.

Наш извор нас је увјеравао да постоји веза, али није могао понудити доказе. Поглед на ЛинкедИн странице Заборсзки-а и Бирома показује да ниједна не спомиње Буфер ВПН, али је најбољи начин да то будете сигурни је и да се погледа та компанија..

Купљени ВПН: Компанија

Према његовој веб страници Буферирани ВПН су две компаније: Буфферед Кфт., Компанија регистрована у Будимпешти, Мађарска, и Буфферед Лимитед, регистрована у Гибралтару. Кфт. означава Корлатолт Фелелоссегу Тарсасаг и значи да је то ограничена компанија, баш као што ћете је наћи било где у свету.

БестВПН и пуфер

Колико знамо, Буфтер Кфт. рукује са новцем који долази – када се пријавите на Откупљени ВПН, то је компанија која се појављује на фактури – док компанија из Гибралтара служи као нека врста корпоративног холдинга. Ниједан од докумената које смо пронашли није разјаснио везу, мада је на мобилној апликацији Буцкед ВПН компанија из Гибралтара описана као власник.

Од скромних почетака

Купљени ВПН је 2013. године покренуо Јордан Фриед, амерички авантуриста који жели направити нешто од себе. Према овом чланку, он се дотакао идеје покретања ВПН-а код неименованог програмера, и они су то урадили. Фриед је компанију, или барем његов део, продао непознатом купцу 2017. године за кога сумњамо да је Заборсзки.

Вјерујемо да ће неименовани програмер бити Гергели Калман, или ће барем његов профил ЛинкедИн то сугерирати. Калман је постао извршни директор компаније Буфферед Кфт. након што је Фриед отишао, остао је до јуна 2018. године и сада је слободан. Нови извршни директор је Андор Нагл, који се за три године попео из редова услуга за кориснике на највише место, што је прилично подвиг.

Речено је да Нагл не поседује купљени Кфт. Његово име се не приказује у записима које смо пронашли, а који су јавно доступни на мрежи. Према њима, извршни службеник Буфферед Кфт. је један Сзентес Видор Ференц, који се појављује као власник неколико технолошких и финансијских фирми, али нигде на веб локацији Буфферед ВПН. Имајте на уму да смо користили Гоогле преводилац за мађарску папирологију.

БестВПН и пуфер

Нисмо сигурни која је тачно улога Сзентеса у компанији, јер он није одговорио на наше поруке, нити је послао ВПН или Калман.

Гибралтар веза

Други део Буферира, компанија регистрована у Гибралтару, јаснија је. Иако регистрација компаније није тако лако доступна као регистрована Кфт. – набавка евиденције Буфферед Лтд. укључила је неколико порука е-поште, телефонски позив и коришћење кредитне картице компаније за плаћање накнаде у износу од 20 УСД – у документу није било речи о томе ко је власник компаније.

БестВПН и пуфер

Акционари на списку су 4Цхоице Лтд., са 1.400 акција, Калман са 400 акција, и Заборсзки, са 200 акција, за укупно 2.000 акција. Заборсзки и управна компанија наведени су као директори, што доказује да су судбине 4Цхоице-а и Буфферед, а као резултат тога БестВПН.цом и Буфферед ВПН, испреплетене..

Трошак за потрошаче

Та преплетеност је за потрошаче лоша вест. Због тога смо морали да пронађемо нејасан комад папира да бисмо открили ко су прави власници Буфферов ВПН-а, а не да га читамо на ЛинкедИн-у или на веб локацији било које компаније.

Доказ овог посебног пудинга може се видети у рецензији БестВПН.цом-а за Буферирани ВПН – повезан преко Ваибацк Мацхине-а ради наследства – што ускаче над његовом политиком приватности и колико је лака за употребу, а затим јој даје оцену 9,5 од 10, што га чини једним од најбољих пружалаца бодовања на веб локацији.

БестВПН и пуфер

За разлику од тога с нашим млаким ВПН прегледом и можете видјети проблем. Као прво, наши тестови брзине постављају ВПН на нижи део ни близу најбржим ВПН провајдерима, а БестВПН.цом својим „научним тестом брзине“ закључује да ВПН редовно трши конкуренцију, тврдњу у коју тешко верујемо..

Други главни проблем су политике прикупљања података и евиденције у Буфферу. Били смо шокирани количином личних података о којима се наводно безбедан ВПН шушкао о својим корисницима, али БестВПН.цом то не спомиње, упркос подацима који су доступни са главне надзорне табле.

Та два главна проблема, као и мноштво мањих (укључујући високу цену претплате), налажу нас да верујемо да управа БестВПН.цом, а вероватно и сам Заборсзки, манипулишу на начин на који је заступљени пуфер ВПН ради сопствене личне користи. Такво понашање далеко је крива од тврдње да постоји веб локација „подржана од читалаца“.

Такође је јасно да неки чланови тима нису били део узвикивања заштићеног ВПН-а. Не приказује се, на пример, БестВПН.цом избор најбољих ВПН-а, што је чудно с обзиром да је очигледно један од најбољих сервиса тамо и има већи резултат од неких од пет најбољих пружалаца услуга БестВПН.цом који су саставили заједно.

БестВПН топ 5

То нам даје осећај да гунђање на БестВПН.цом или нису били свесни да Купљени ВПН има истог власника или су нешто негодовали.

Нисмо били у могућности да разговарамо о било чему од горе наведеног ни са самим Заборсзкијем, ни са неким особљем или директорима 4Цхоице-а или БестВПН.цом, јер још нико није одговорио на ниједан наш е-маил.

Последње мисли

Када смо први пут приметили гласину да су Буфферед ВПН и БестВПН.цом имали истог власника, нисмо веровали, али наша кратка истрага показује да је то тачно. На крају, оно што највише изненађује није цинична манипулација читалаца, већ колико је мало труда уложено да се то прикрије..

Иако је потпуну објективност немогуће гарантовати у систему у којем се већина веб локација за преглед, укључујући Цлоудвардс.нет, финансира путем партнерских веза, а објављивање сопствених услуга које прегледавају је изван блиједа и не угрожава оно мало потрошача који вјерују у ону врсту новинарства. вежба.

Надамо се да је Заборсзки направио прави избор за своје читаоце и одузео му компанију од интересовања за Буфферед ВПН и поново почео да пише искрене ВПН критике.

Шта мислите о томе да БестВПН.цом и Буфиед ВПН имају истог власника? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me