Najboljši zunanji trdi disk za Xbox One v letu 2020: Igra vklopljena

Sony in Microsoft sta se po svojih najboljših močeh trudila, da bi bila v koraku z zahtevami sodobnih iger v smislu procesorske moči. Xbox One X in PS4 Pro sta razširila funkcionalnost svojih osnovnih sistemov namesto nove generacije konzole, saj ponujata podporo za 4K igre, izboljšane teksture in več. 


Vendar je eno področje, ki smo ga v tem postopku spregledali, shramba. Xbox One X, na primer, ponuja le 1 TB zmogljivosti. Čeprav bi bilo to že nekaj let nazaj impresivno, so igre v zadnjih nekaj letih postale veliko večje, zato je 1TB notranji trdi disk v primerjavi z nami videti patetičen.

Na srečo lahko shrambo svojega Xbox One razširite z zunanjim trdim diskom. V tem priročniku o najboljšem zunanjem trdem disku za Xbox One vam bomo pokazali naše najboljše izbire Microsoftove igralne konzole. Potegnili smo pogone iz našega najboljšega zunanjega vodnika trdega diska, da vam zagotovimo najboljše glede hitrosti, zmogljivosti in kakovosti izdelave. 

Preden začnemo z izbiro, se želimo pogovoriti o tem, kako smo se odločili, pa tudi, kako lahko z vašim Xbox One uporabljate zunanji trdi disk..

Najboljši zunanji trdi disk za Xbox One 2020

Izbira najboljšega zunanjega trdega diska za Xbox One

Pri izbiri zunanjega trdega diska za Xbox One je vse v zmogljivosti. Čeprav ne priporočamo izbire enega pogona prek drugega, ki temelji izključno na ceni na gigabajt, Microsoft rad vključuje svoje masivne teksture s svojimi igrami, zlasti tistimi, ki so izboljšane za Xbox One X. 

Zaradi tega so igre ogromne. Za nekaj referenčnih točk je Forza Motorsport 7 95 GB, Gears of War 4 pa 103,3 GB, Halo 5: Guardians pa 107 GB. V kombinaciji z nekaj manjšimi igrami – v primeru Xbox One X z okoli 20 GB do 25 GB – ste že na polovici zmogljivosti notranjega trdega diska 1 TB.

Zmogljivost je tisto, kar smo iskali najprej, včasih s ceno hitrosti. To je zato, ker sta vrata USB na Xbox One in Xbox One X samo USB 3.0, ne pa USB 3.1. Tudi če je pogon, ki ga uporabljate, združljiv z USB 3.0, ne boste mogli izkoristiti celotne pasovne širine diska. 

Zaradi tega so zunanji SSD diski, kot sta Samsung T5 ali SanDisk Extreme Portable, veliko manj privlačni (preberite pregled Samsung T5 in pregled SanDisk Extreme Portable). 

Čeprav lahko delujejo z Xbox One, ne boste mogli v celoti izkoristiti njihove hitrosti. Če imate nekaj razpoložljivega dohodka in želite najhitrejši možni čas nalaganja, vas bo naš najboljši vodnik za trdi disk SSD nastavil. 

Običajno priporočamo najmanjši in najhitrejši zunanji trdi disk, vendar to ne velja za Xbox One. Ker ima konzola verjetno stalni dom, ima pogon, ki je zraven, lahko tudi stalno dom. Zaradi tega je pomembno uravnotežiti hitrost in zmogljivost, medtem ko je velikost in faktor oblike zadnja sedeža.

Kako uporabljati zunanji trdi disk z Xbox One

Priključitev zunanjega trdega diska na vaš Xbox One je zelo preprosta, čeprav morda na začetku to ni očitno. Po nakupu vašega pogona – zagotovite, da je USB 3.0 – ga razpakirajte, kabel in pojdite na vaš Xbox One. Po tem sledite tem korakom: 

 1. Priključite zunanji trdi disk s priloženim kablom USB. Vrata USB na sprednji in zadnji strani Xbox One bodo delovala. 
 2. Ko je pogon zaznan, izberite »naprava za shranjevanje v formatu«.
 3. Vnesite ime pogona in izberite »tukaj namestite nove stvari«. 
 4. Na koncu izberite »Naprava za shranjevanje v formatu«.

Če uporabljate zunanji trdi disk s podatki na njem, bodo vsi ti podatki izbrisani, ko boste formatirali pogon za Xbox One. Več o tem lahko izveste v našem načinu oblikovanja zunanjega vodnika za trdi disk. 

Od takrat naprej bodo vse prihodnje igre nameščene na zunanji trdi disk. Če želite iz nekega razloga premikati igre in aplikacije, lahko to storite na strani z nastavitvami pomnilnika. Če želite priti do njega, sledite tem korakom:

 1. Izberite »nastavitve«
 2. Pojdite na zavihek »sistem«
 3. Izberite “storage”

Na strani za shranjevanje si boste lahko ogledali trenutno nameščene naslove ter razpoložljiv prostor na notranjih in zunanjih trdih diskih. Če želite premikati igre in aplikacije, jih izberite s potrditvenimi polji in kliknite »premakni izbrano«. Od tam lahko izbirate, kam želite premakniti aplikacije.

Najboljši zunanji trdi disk za Xbox One: Western Digital My Book

Kar se tiče surove zmogljivosti, zunanji trdi disk ni boljši od Western Digital My Book. Čeprav je njegov velik oblikovni faktor in potreba po zunanji moči ponavadi slab, te slabosti za Xbox One niso toliko pomembne. Zahteva nekoliko dodatne nastavitve, vendar lahko z zelo malo denarja dobite veliko zmogljivosti z mojo knjigo. 

Western-digital-moja-knjiga-1

Za razliko od nečesa, kot je Seagate Portable (preberite naš pregled Seagate Portable), je Western Digital My Book na voljo do 10TB. To velja tudi za različico z enim pogonom. 

Western Digital ponuja tudi različico z dvojnim pogonom, ki znaša do 20 TB. Različica z dvojnim pogonom je opremljena tudi s predhodno konfigurirano RAID-0, kar bi moralo izboljšati čas nalaganja (preberite si, kaj je RAID vodič). 

Ker je Moja knjiga namizni pogon, lahko podpira veliko večje zmogljivosti. Prenosni pogoni, ki so v 2,5-palčnem oblikovalskem faktorju, imajo manj fizičnega prostora za postavitev plošč, kar pomeni, da na njih ne morete shraniti toliko podatkov. Poleg tega imajo ponavadi slabše rezultate kot njihovi namizni računalniki, saj ima glava za branje / pisanje manj prostora za premikanje. 

Moja knjiga rešuje to vprašanje. Znotraj 6TB pogona, ki smo ga preizkusili, je trdi disk Western Digital Red, ki je zasnovan za shranjevanje v omrežju. 

Zaradi tradicionalnega faktorja oblike Western Digital lahko zagotavlja večjo zmogljivost in hitrost, obenem pa ohranja ceno na gigabajt okrog nečesa, kot je Western Digital Elements (preberite naš pregled Western Digital Elements).

Drugi razlogi, ki nam je všeč zahodno digitalno knjigo

Večja velikost Western Digital My Book je pri namestitvi nerodna, vendar se pri uporabi izplača. Notranji Western Digital Red pogon deluje presenetljivo dobro, saj gre za predenje diska. 

Med testiranjem smo opazili zaporedne hitrosti branja in pisanja nad 200 MB / s, odlična naključna hitrost zapisa pa je bila približno 12 MB / s. Pravzaprav je Western Digital My Book naš seznam najhitrejših zunanjih trdih diskov. 

Vendar naključna bralna uspešnost ni bila tako velika, kar bi lahko povzročilo nekaj težav z Xbox One. Glede na naključno hitrost pisanja, ki smo jo opazili, sam disk ne bi smel omejevati hitrosti nameščanja iger. Nekateri počasnejši diski potrebujejo čas, da napišejo naložene podatke, kar podaljša čas namestitve. 

Western Digital Moja knjiga nima te težave, vendar lahko to pomeni nekoliko daljše nalaganje. Kljub temu je tu “nekoliko”. Med igranjem igre se odpovedujete nekoliko hitrosti, da med prenosom dobite veliko hitrost. Ogledate si lahko naše celotne rezultate testov in preberite celotna razmišljanja v našem pregledu Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus prenosni

Seagate Backup Plus Portable je rezervirani bratranec Western Digital My Book. Ni na voljo v velikih zmogljivostih, doplača se pri 5TB, ima pa bolj rafinirano estetiko in manjši faktor. Upravlja tudi hitrejše naključno branje, kar naj bi pomagalo pri naloženih časih. 

Seagate-backup-plus-prenosni-1

Prenosni sistem Seagate Backup Plus je veliko različic, zato v ta vnos vključujemo vse. Obstaja standardna različica, ki je na voljo v zmogljivosti 4TB in 5TB in je najcenejša v paketu po ceni na gigabajt. 

Potem je tu še različica Slim, ki je na voljo v zmogljivosti 1TB in 2TB in ima manjši oblikovni faktor. Nazadnje je tu različica Ultra Touch, ki ima tkani zgornji del tkanine, podporo za USB-C in šifriranje strojne opreme. 

Dodatne funkcije različice Ultra Touch niso resnične za Xbox One, zato priporočamo, da prihranite svoj denar tam. Različica Slim je manjša in ima več barv, vendar za ceno zmogljivosti. Po drugi strani je standardna različica na voljo v večjih zmogljivostih, vendar je približno dvakratna širina pogona Slim. 

Kar zadeva hitrost, Seagate Backup Plus Portable ni tako hiter kot Western Digital My Book, vendar to s Xbox One le redko predstavlja težavo. Medtem ko smo ga preizkušali na Xbox One X, nas pogon ni oviral pri prenašanju iger, uspešnost nalaganja pa je bila enaka notranjemu trdem disku Xbox One. 

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Backup Plus prenosni

Zunaj Xbox One je Seagate Backup Plus Portable zelo impresiven. To je zato, ker je priložen Seagate Toolkit, ki omogoča pogonu veliko več funkcionalnosti kot preprosto shranjevanje novih datotek. Ko ga priključite v računalnik ali računalnik Mac, se boste popeljali prek spletne nastavitve, kjer lahko registrirate pogon in naložite orodje. 

Ko je nameščen, vas bo Toolkit vprašal, ali želite pogon uporabiti za varnostno kopiranje naprave ali zrcalo obstoječega trdega diska. Zrcalna funkcija naredi točno tisto, kar navaja ime. Vsakič, ko naredite nekaj za pogon, ki se zrcali, se bo ta sprememba odražala na prenosnem računalniku Backup Plus. Varnostne kopije so podobne, vendar lahko izberete določene mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati. 

Zaradi tega Seagate Backup Plus Portable ni le odličen pogon za Xbox One, temveč je tudi bistven del rešitve za varnostno kopiranje 3-2-1, ko pogon uporabljate s spletno storitvijo varnostnih kopij, kot je Backblaze (preberite naš Backblaze pregled). V našem pregledu Seagate Backup Plus Portable si lahko ogledate, kako se pogon prilega tej konfiguraciji. 

Seagate Official Xbox One Game Drive

 

Seagate ponuja vrsto pogonov, posebej za Xbox One in Xbox 360. Na seznamu možnosti so SSD, velika oblika obraznega faktorja in standardni pogonski igra, kar je tisto, za kar je ta vnos. 

Standardni pogonski pogon je v bistvu običajen prenosni pogon Seagate z nekaj dodatne blagovne znamke. Vendar pa ponuja nekaj prednosti za Xbox One. 

morska vrata-igra-pogon

Najprej je pripravljeno, da gremo ven iz škatle. Namesto da bi šli skozi postopek nastavitve pogona, kot smo ga opisali zgoraj, vse, kar morate storiti, je, da ga priključite in izberete, kako želite shraniti svoje igre. Deluje tudi na konzolah, tako da lahko svojo knjižnico odnesete kamor koli v sistem. 

Poleg tega ima pogon dodatna ponudba, odvisno od zmogljivosti, ki jo kupite. Različica Game Pass, ki je enak pogon z belo zunanjostjo, ima z mesecem ali dvema mesecema Xbox Game Pass brezplačno. 

Game Drive je na voljo v zmogljivosti 2TB in 4TB, kar v primerjavi z Western Digital My Book ni impresivno. Vendar pa Seagate ponuja tudi Game Drive Hub, ki je v zmogljivosti 8 TB. Game Drive Hub poleg tega, da ponuja več prostora za shranjevanje, vključuje tudi dva USB 3.0 vrata za priključitev dodatnih zunanjih naprav.

Drugi razlogi so nam všeč Seagate Xbox One Game Drive

Seagate poleg Game Drive in vozlišča Game Drive ponuja tudi SSD Game Drive. Na voljo je v zmogljivosti 500 GB, 1 TB in 2 TB, vendar ga ne bi priporočali prek običajnega Game Drive. Čeprav boste v primerjavi s standardnim pogonom igre videli večjo uspešnost, verjetno ne boste dosegli 540 MB / s oglaševane hitrosti. 

Kot smo videli v pregledu ADATA SD600, so SSD diski, ki temeljijo na USB 3.0, omejeni v svoji hitrosti, ker se vmesnik, preko katerega prenašajo podatke, izdeli. 

V primerjavi z USB-jevim SSD-jem 3.1 3.1 je zmogljivost slabša (primer si preberite v pregledu SSD G-Drive Mobile SSD). Zaradi tega Game Drive SSD, čeprav je vreden cene, zavira povezava. 

Kljub temu je glavna igra serije Game Drive estetika. Z običajnim prenosnim pogonom Seagate ne boste dobili veliko prednosti pri uspešnosti, čeprav bi porabili približno 30 USD več. Povedano je, da za Xbox One obstajajo prednosti. Na primer, Seagate trenutno prodaja 5-tematski pogon Gear of War, ki ima nekaj vsebine v igri.

Osnove Toshibe Canvio

Če iščete veliko prostora za shranjevanje za zelo malo denarja, so Toshiba Canvio Osnove za vas. Čeprav je lahek in malce počasen, je Canvio Basics najcenejši pogon, ki smo ga pregledali na osnovi cene na gigabajt. To je del funkcije nad formo, vendar na koncu prihranite nekaj denarja v postopku. 

toshiba-canvio-osnove-2

Gre za prenosni pogon, podoben Seagate Backup Plus Portable in Game Drive in na voljo do 4TB. Priporočamo, da se držite z modelom 1TB ali 2TB. Manjše zmogljivosti poleg hitrejšega delovanja kažejo največjo vrednost. 

Model 4TB je tehnično cenejši na lestvici cena na gigabajt, vendar skupni višji stroški kažejo manjše donose, ko gre za zmogljivost. 

Toshiba Canvio Basics v primerjavi s pogonom Seagate dejansko deluje bolje pri zaporednem branju in zapisovanju, pri tem pa deluje s hitrostjo zaporednega branja 147,3 MB / s in zaporedno hitrostjo zapisovanja 154,1 MB / s. 

Vendar je naključna uspešnost – zlasti naključna branja – trpela. Canvio Basics je imel približno polovico naključne hitrosti branja prenosnika Seagate.

Ta kompromis je nadomeščen pri naključnem pisanju. Podobno kot Western Digital My Book bi moral tudi Toshiba Canvio Basics igrice na pogon napisati zelo hitro. Vendar gre pri takšnem kompromisu za daljši čas nalaganja.

Drugi razlogi, ki so nam všeč osnove Toshibe Canvio

Tako kot Western Digital My Book je tudi Toshiba Canvio Osnova pogon, ki ga običajno ne bi priporočali. To je zato, ker nima bistvenih lastnosti, kot je pripomoček za varnostno kopiranje, čeprav je cenejši od konkurence. Za Xbox One pa te dodatne funkcije niso pomembne, zato so Canvio Osnove veliko bolj privlačne. 

Čeprav je prenosni, priporočamo, da osnove Canvio shranite na enem mestu. Lahko se prevaža, toda lahki plašč lahko prenese le kap ali dve, preden postane neuporaben. Prihranki stroškov prihajajo od nekod, v tem primeru pa od kakovosti izdelave. 

Kljub temu Toshiba Canvio Basics predstavlja veliko dodatnega prostora za shranjevanje iger za zelo malo denarja. Če vse, kar vas zanima, zmanjšuje zmogljivost, je to varna stava. Več lahko izveste v našem pregledu Toshiba Canvio Basics.

LaCie Rogged Mini

LaCie Rugged Mini je antiteza Toshiba Canvio Basics, ko gre za kakovost gradnje. Zgrajen je kot rezervoar, ki vsebuje popolnoma kovinsko ohišje in oranžni ščitnik za udarce. Če ste na poti in želite svoje igre vzeti s seboj, je LaCie Rugged Mini vaš idealen zunanji trdi disk. 

lacie-robusten-mini-1

LaCie Rugged Mini poleg odpornosti na dež lahko med delovanjem prenese tudi štiri metre in do 2.205 kilogramov pritiska. Čeprav to ni preveč impresivno v primerjavi s SSD-jem, dejstvo, da lahko LaCie nabere toliko zaščite na predilnem pogonu, ne sme ostati neopaženo. 

LaCie je v resnici v lasti Seagatea, zato vsi pozitivni deli s prenosnim sistemom Seagate Backup Plus veljajo tudi tukaj. Še vedno imate dostop do iste nastavitve tekočine in Seagate Toolkit. Čeprav to za Xbox One ni veliko pomembno, je pomembno, če se kdaj odločite za novo postavitev pogona za računalnik. 

Tako kot Toshiba Canvio Basics je pogon na voljo do 4TB, vendar to prihaja za ceno. Zaradi posebne kakovosti izdelave LaCie zaračuna za približno 25 dolarjev več kot drugi prenosni trdi diski. Dodatni stroški pa pomenijo, da lahko celotno knjižnico iger enostavno prepeljete, ne da bi prišlo do napake.

Drugi razlogi so nam všeč LaCie Rogged Mini

Kakovost izdelave je razlog, zakaj kupite LaCie Rugged Mini. V nasprotnem primeru gre za dokaj impresiven pogon. Med testiranjem smo opazili zaporedno hitrost branja 133,9 MB / s, zaporedno hitrost zapisovanja 27,9 MB / s, naključno hitrost branja 1,1 MB / s in naključno hitrost zapisovanja 0,89 MB / s. 

Zanimivo je, da je LaCie Rugged Mini bolj osredotočen na uspešnost branja kot na uspešnost pisanja. Za Xbox One to pomeni, da med prenosom iger hitreje nalagate nekaj hitrosti za hitrejše nalaganje. 

Čeprav vam bodo naši zgornji kraki na splošno omogočili hitrejšo hitrost, je LaCie Rugged Mini predaleč. Kljub temu se boste morali spopadati z igranjem nekaj časa, če želite, da jih prevzamete.

Za tiste, ki nameravajo svojo knjižnico iger ohraniti na mestu, je LaCie Rugged Mini preprosto prenizka cena in slabši zunanji trdi disk. Če pa želite, da se vaše igre igrajo na poti, ni ustreznega nadomestka. Več lahko izveste v našem pregledu LaCie Rugged Mini.

Končne misli

Za splošno zmogljivost in zmogljivost je Western Digital My Book najboljši zunanji trdi disk za Xbox One. Vendar gre za ceno prenosljivosti. Če iščete nekaj, kar bi lahko prevažali, lahko Seagate Backup Plus Portable popravi srbenje. Če je estetika bolj vaša igra, je Seagate Game Drive odlična rešitev. 

Ne glede na izbiro, bodo pogoni zgoraj razširili shrambo vašega Xbox One, hkrati pa bodo časi obremenitve ohranjali nizko. Glede na to obstajajo tudi druge možnosti. Če želite malo več nakupovati, si preberite druge ocene zunanjih trdih diskov. 

Kateri zunanji trdi disk uporabljate z vašim Xbox One? Zakaj ste ga izbrali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map